Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Podravka promijenila sastav Čokolešnika

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Podravka promijenila sastav Čokolešnika

ne volim Podravku i njihova Lina (osim nekih - rožolino mi je ok) ali volim Čokolešnik i dajem ga djetetu ponekad. na nekom topicu sam već o tome pisala.
    Čokolešnik je u svom sastavu imao 30% šećera, što mi je bilo prihvatljivo, za razliku od 40% koliko ima u Čokolinu i Lješnjak-Čokollinu.
    sad, nedavno je Podravka kupila Čokolešnik i Čoko, što me jako razočaralo, a pokazalo se i da je razočarenje bilo opravdano: danas sam kod prijateljice vidjela novi, Podravkin Čokolešnik, bacila pogled na sastav... kad ono :shock: 43.nešto % šećera!!!!!
    mislim, čemu to??? što će djetetu toliko šećera? i onih prijašnjih 30% je bilo ajmo reći previše, ali ovo?? najradije bi im poslala mail protužbe ili nešto, mislim tako izmasakrirati proizvod.
    uh, baš sam ljuta.

(sorry ako smatrate da ovo ne spada ovdje ili nije primjereno za ovaj forum, ali htjela sam između ostalog i upozoriti mame koje to kupuju i daju djeci a sigurna sam da ih ima, a možda nisu primijetile.)

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Bilo sa 30% ili 40 % šečera, i jedno i drugo je previše,
    nemoj kupovati i davati i sve pet!

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja jako volim jesti čokolešnik i skužila sam da nekaj ne štima s okusom pa mi M rekao da ga je kupila podravka i sad zapravo ima jednak okus kao i čokolino samo je u drugoj kutiji rade si lažnu konkurenciju.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nije samo šećer upitan kod takvih namirnica.
    ovdje se razvila rasprava o tome, pa možda da pogledate:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=73574&start=0

a što se promjene sastava tiče... proizvođač ima legitimno pravo na to(ako onda i napiše te promjene u sastavu).
    ništa nije istoga okusa kao što je bilo prije nekoliko godina, da ne kažem - desetljeća.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

apri desetljeća, desetljeća

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno Re: Podravka promijenila sastav Čokolešnika

Citiraj Tami25 prvotno napisa
    mislim, čemu to??? što će djetetu toliko šećera? i onih prijašnjih 30% je bilo ajmo reći previše, ali ovo?? najradije bi im poslala mail protužbe ili nešto, mislim tako izmasakrirati proizvod.
    Čim sam čula da Podravka kupuje "Čoko(lešnik)", znala sam da će se okus/sastav poistovjetiti s -linima.
    To je neminovno, jer najlakše je štancat jedno te isto, pa samo pakirat drukčije.

Naravski, i cijenu su bržebolje izravnali.

Za smanjenje % šećera, predlažem da umješaš sama neke žitarcice i/ili rižine pahuljice. Ja radim fifti-fifti.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

apricot, vrlo je interesantan link.
    svakako za uzeti u obzir neke stvari.

dalm@, meni se čini da su si oni na ovaj način zapravo uklonili konkurenciju, odnosno bivša konkurencija sad više uopće nije konkurencija već lošiji proizvod i od Lina. pretpostavljam da su i poskupili?
    inače, ovo s miješanjem s rižinim pah. ti nije loša ideja...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •