Ovo ide mene, pa moram...litala prvotno napisa
![]()
Ne razumijem što te tu boli? :?
Samo nekoliko njih u razredu ima sve zaključne petice i on se trudio cijele godine da da najbolje od sebe i da bude među njima.
Što je tu loše, zato što se netko želi potruditi više jer može više, zato što se ne zadovoljava sredinom, od koje danas nije poželjno odskakati...pa se odmah proglašava između redova razmaženim derištem...
Niti je on neki perfekcionist niti je smatrao da je neuspješan, samo je bio razočaran jer se četvorci iz tog predmeta jednostavno nije nadao.
Da je to bila četvorka iz npr. hrvatskog, koji mu najteže ide jer jednostavno nema uho za ije-je, č-ć, prihvatio bi to bez problema, ali eto, dao je sve od sebe i zaslužio i tu peticu. Ostale je predmete sa lakoćom savladao.
Svoju djecu ne želim odgajati da budu baždareni samo na najbolje i na pobjeđivanje, bez obzira o kojem se terenu radi, moraju se znati nositi i sa slabijim uspjehom i sa neuspjehom jer će inače u životu doživjeti velike frustracuje. Tu smo mi roditelji da im pomognemo.
Međutim, njihovo je pravo da žele više i da pokušaju, a ja to ne smatram uopće manom, dapače.

(pedeset pogleda, jedan odgovor
)
Odgovori s citatom