Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: jesu li bas sve ocjene - ocjene?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    A nemam limit na pohvalnice, ne moram pohvaliti nikoga, a opet mogu ih pohvaliti 15.
    Ovo mi se više sviđa od našeg sustava s limitiranim brojem pohvalnica. Mnogi učenici bi također zaslužili pohvalu za npr. najveći napredak koji su postigli, iako je prosjek ispod 4.8.

Moram jednom pitati zašto naši imaju limit, ali za sada stvari stoje tako.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde pitaj, ja se stvarno ne mogu domisliti koja bi bila svrha limitiranja pohvalnica :shock:

kod nas dobe svi kojiimaju 5,0

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda su limitirane neke pohvalnice
    ne znam zasto bi razrednica imala limitiran broj pohvalnica, ali su mozda limitirane npr one razrednog vijeca ili uciteljskog vijeca?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja se sjećam da je u našem razredu u osnovnoj i dvoje dobrih učenika uvijek dobivalo pohvalnicu za izniman trud koji su ulagali.

meni je strašno to da je "uvjet" za pohvalnicu decimalni zarez :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

postoji više formulacija

odluičan uspjeh i uzorno vladanje je jedno

0 sati izostanaka drugo

doprinos školi u izvannastavnim aktivnostima treće ( tako je kod mene u školi )

a ja ima 4 koji imaju sva 3 uvjeta

3 sa 2

i svi su prošli sa 4,8

u drugim razredima ima pohvaljenih i sa 4,3

no 4,8 je realan limit, ne možemo svi biti pohvaljeni jer se onda gubi smisao pohvale

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nije to pravilo, pohvalnicu dobiju i neki vrlo dobri ucenici, kao nagradu za svoj trud, bar u iv. razredu je tako

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u j razredu su svi koji imaju 5,0 dobili pohvalnicu. to je jedini uvjet i meni je draže da je tako, nego nekakve subjektivne procjene nastavnika o trudu.
    ovako, barem se djeci da objasniti i nitko nije nezadovoljan. :/

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    to je jedini uvjet i meni je draže da je tako, nego nekakve subjektivne procjene nastavnika o trudu.
    ovako, barem se djeci da objasniti i nitko nije nezadovoljan.
    Slažem se, Cvijeto.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    mozda su limitirane neke pohvalnice
    ne znam zasto bi razrednica imala limitiran broj pohvalnica, ali su mozda limitirane npr one razrednog vijeca ili uciteljskog vijeca?
    Da, da... ovo se odnosilo samo na razredno vijece.

Pohvale učiteljice kod nas dobili su mnogi odlični + jos neki učenici, ali ove s potpisom ravnatelja imaju kvotu. Moram si zapisati pa iduće godine pitati, jer pravilnik je dokument škole tj. ne mora nužno biti isti za sve škole.

Btw. bilo je i nekih drugih pohvala - za kvizove, za sport... ovisno o tome čime se djeca bave.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U M. razredu je uvjet za dobivanje pohvalnice RV da si mirno dijete. M. ima 5.0, dodatnu nastavu iz matematike, informatiku i njemački kao izvannastavne aktivnosti, još i izvanškolske aktivnosti, uzorno vladanje, pohvalu u knjižici da je pristojan prema učiteljima, izuzetno nadaren, marljiv i savjestan, ali nije dobio pohvalnicu RV. Nije ni bio tužan za njom - uživao je u svojim peticama i pohvalama učiteljice.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Za dodjelu pismenih pohvala ključni dokument je PRAVILNIK O PEDAGOŠKIM MJERAMA (to donosi škola, uz statut).

Evo primjera jednog takvog pravilnika:
    http://www.os-tujevica-zg.skole.hr/pedmjere.html
    Pravilnik o pedagoškim mjerama ne postoji više:
    Zakon o OŠ:
    VII. PEDAGOŠKE MJERE
    Članak 83.
    (1) Učenici koji postižu iznimne rezultate mogu biti usmeno i pisano pohvaljeni, odnosno nagrađeni.
    (2) Usmenu pohvalu izriče razrednik, pisanu pohvalu daje razredno vijeće, a nagradu dodjeljuje učiteljsko, odnosno nastavničko vijeće.
    (3) Uvjeti, način i postupak pohvaljivanja i nagrađivanja učenika uređuju se statutom škole.

Vjerojatno su u OŠ TU zaboravili ga skinuti s weba

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Eh, sad... Kod nas je kriterij i broj učenika ili postotak (nisam sigurna, nisam zapisala kad je bilo riječi o tome, a ne sjećam se dovoljno dobro kako to sve ide). Daklem, svaki razrednik dobio je 4 pohvalnice razrednog vijeća, a koji će ih učenici dobiti, odlučuje upravo to vijeće.
    Ti vaši u školi su škrtci. :/
    Kod nas nastojimo učenike gledati individualno. Pohvaljuje se svaki napredak u učenju i radu, tako da i slabiji učenici mogu biti (i jesu često) pohvaljeni, makar za doprinos u izvannastavnim aktivnostima ili kulturnoj djelatnosti škole npr. Pohvala je povratna informacija učeniku i treba treba djelovati motivacijski.
    RV-a su najmanje 4x godišnje tako da se pohvale dijele i tijekom godine (i tada imaju veći učinak za daljnji rad).

S nagradama smo nažalost limitirani našim budžetom tako da njih dobivaju samo osmaši i obavezno svi sudionici državnih natjecanja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala, trebat će mi ove informacije ako ostanem u vijeću roditelja i iduće godine... Da ih malo preispitamo... !

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •