Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 87 od 87

Tema: RTL vijesti

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U sutrašnjem broju Jutarnjeg i Večernjeg (16.6.) rezultati rasprave na okruglom stolu:

Struka je protiv. Sva!
    I govorili su, i citirani su predstavnici svih mpo centara i prof. Vlaisavljević iz Mb kao glavni izlagatelj.

Vijest je bila u TV dnevniku HT-a u 18:20, no u onom u 19:30 ne.

Uglavnom, ministru je ovo prvi glas da je struka protiv.

Molila bih Tikicu i Dariju koje su također bile prisutne neka prepišu tekst odgovora MZ na upit tko je pisao ovaj zakon.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Gost 1 prvotno napisa
    Struka je protiv. Sva!
    :D! Nadam se samo da ministar uvažava to da je struka - struka, a da struka nisu neki drugi koji se ne bave MPO-om. Hvala na infou, Gost1, čekamo odgovor tko je pisao zakon od Tikice i Darije, i čekamo sutrašnje brojeve JL i VL.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo već par članaka na temu Okrugli stol SDP-a 15.6.:

slobodna dalmacija - http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska...4/Default.aspx

business.hr - http://business.hr/Default2.aspx?Art...8-431cd32e6a13

daria avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kopiram Vam e-mail koji je zaprimila udruga BETA a vezano na pitanje novinarke portala javno.hr ministarstvu zdravstva:

From: Snježana Ivić
    Date: 06/14/09 22:24:42
    To: upravniodbor@beta.hr
    Subject: javno.hr, oplodnja

Poštovana gđo,
    ovo je odgovor koji sam dobila na upit tko su osobe koje su bile u
    radnom tijelu za pripremanje prijedloga Zakona o medicinski
    potpomognutoj oplodnji iz ministarstva zdravstva.
    Tema o zakonu bit će objavljena noćas, oko 12 na www.javno.hr.
    Srdačan pozdrav
    Snježana Ivić

---------- Forwarded message ----------
    From: Lažeta Zora <Zora.Lazeta@mzss.hr>
    Date: 2009/6/4
    Subject: RE: upit
    To: Snježana Ivić <snjezanaivic@gmail.com>

Poštovana,

Nacrt prijedloga Zakona o medicinskoj oplodnji izrađen je na podlogama
    koje je izradio tim stručnjaka u svojim prijedlozima 2004. i 2008.
    godine te na temelju javne rasprave provedene povodom oba navedena
    prijedloga i drugih rasprava u proteklih deset godina. Nacrt
    prijedloga Zakona o medicinskoj oplodnji upućen je na daljnju raspravu
    cijeloj zainteresiranoj javnosti te se isti može naći i na WEB
    stranicama ministarstva upravo radi provedbe javne rasprave. Teško je
    ovdje nabrojiti tko je sve dao svoj doprinos izradi navedenog
    prijedloga jer je u tijeku navedenih rasprava sudjelovao veći broj
    ljudi od struke koja se bavi navedenim postupkom do drugih stručnjaka.
    Bilo bi nepravedno nečiji doprinos umanjiti ukoliko bi ga u popisu
    izostavili.
    Ujedno napominjemo kako bi bilo isto tako teško navesti tko je sve
    podržao ili osporio navedeni prijedlog jer broj i pozitivnih i
    negativnih reakcija podjednako upravo zbog javne rasprave raste dnevno
    i sigurni smo da će do kraja rasprave građani Hrvatske dobiti
    kvalitetan zakonski prijedlog koji će omogućiti rješavanje pitanja
    medicinske oplodnje, a potpuno onemogućiti manipulacije za koje je
    ranije bilo u javnosti i te kako opravdane sumnje.

U zahvalu na interesu,

Zora Lažeta
    MZSS
    01/4607-506
    099/2175-731

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koji je ovo smiješan zakukulj-zamumulj neodgovor u stilu "nismo u mogućnosti odgovoriti na vaše pitanje, neka institucije pravne države rade svoj posao". :/. Nadam se da će se moći navesti struka koja je protiv ovoga prijedloga imenom i prezimenom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo članka na javno.hr, treba kliknuti i dolje na podnaslov "Sljedeći korak Vlade je zabrana abortusa", to je nastavak teksta:

http://www.javno.com/hr-hrvatska/zbo...a-manje_265421

Na žalost, po amandmanima koji se spremaju, čini mi se da je maksimum taj da zakon bude inačica njemačkog ili austrijskog, uz našu medicinu u kojoj u labovima nedostaje opreme - zamrzavanje predembrija, u članku barem nema govora o ukidanju ograničenja vezano za oplodnju samo 3 js. Ima već i nekih najava seoba labova (pino je to već naslutila) - Vili u BIH, Škvorc u Slo, nije nezamislivo i da bi CITO potegao do BIH, cure iz BIH će vjerojatno iznenaditi dolazak labova u njihovo susjedstvo, eto bar neke koristi barem za pacijente iz BIH od svega ovoga. Tako da će, ako ovo sve ovako prođe, valjda novo hrv. pravilo biti za IVF idi sjevernije, južnije, istočnije ili zapadnije, ali nemoj ostat u mjestu :/.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, članak je super, a posebno je apostrofiran ovaj gore bezvezan odgovor koji je daria ulijepila.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pozdrav
    Zna li se kada ovaj restriktivni zakon dolazi na red za izglasavanje u saboru?
    Možda ne bi bilo loše ako treba da se skupi neka lova ( kao za SD) te da se u dnevnim novinama (Jutarnji,Večernji idr.) plati objavljivanje nekog proglasa pod nazivom zašto smo protiv slčno onome u peticiji što smo potpisivale pa neka ljudi čitaju.
    Milinović je sada priznao da nitko od MPO liječnika nije vezano uz zakon konzutiran ( čudi se što su protiv). Dobro je rekla jedna žena jednom da proba punciju odmah bi bio za zamrzavanje embrija

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Članci izašli, barem u hard copy izdanju JL i VL, u JL preko cijele A4 stranice, u VL samo mali dio, ali oba su OK - ističu da je za struku to medicinska katastrofa.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Članci izašli, barem u hard copy izdanju JL i VL, u JL preko cijele A4 stranice, u VL samo mali dio, ali oba su OK - ističu da je za struku to medicinska katastrofa.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ina moram po novine, ali tek popodne

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I ja cu po novine malo kasnije....

Cure, koje ste u Zagrebu, uzimte novine i objesite na zgradu MZ..
    Da ne bude slucajno da ministar nema pojma ni o Okruglom stolu....

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Boze mili, pogledajte dole komentare!.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock:

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

komentari su užasni....kako neki ljudi znaju biti okrutni!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne samo okrutni nego komentiraju nesto bez da su uopce razmislili te se upoznali sa tematikom.
    Znam da se to i ne trazi od njih, ali usporedivati djecu iz potpomognute sa GMO rajcicom????? :shock: :shock: :shock:

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

užas!!!!!!!!!

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cure, najbolje uopće ne gledati te komentare, jer na svim temama tamo ima prestrašnih komentara i komentatora

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma pustite komentare...neka ih..."papir trpi svašta".
    kometari se razlikuju po novinama koje su nositelj foruma i tu je sve jasno. svatko ima svoju publiku.
    da bilo kome od njih roditeljstvo dođe u pitanje, promijenili bi retoriku. ljudi ne znaju što pričaju dok ih same ne lupne neka nevolja. lako je lamentirati ja bi ovako ili onako ili ja sa sam za ili protiv do trenutka kad se to direktno dotakne i njih samih, e onda sve dobiva drugačiju melodiju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj martina123 prvotno napisa
    Boze mili, pogledajte dole komentare!.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock:
    A možda su i komentatori neki "službeni"- tipa par dežurnih koji siju takve komentare.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

definitivno potpisujem inu33

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drage moje ja bih samo željela sa vama podijeliti nešto što sma danas doživjela a skroz me zgrozilo . Naime danas me sin moje prijateljice pitao " teta a kakao si ti dobila Jana ? Jel Janov tata išao gore kod Isusa po Jana pa i satvio ti ga u bušu ." drugo što me zgrozilo da neki ljudi još nemaju poima što je potpomognuta oplodnja kao da živimo u srednjem vijeku i zašto se još uvijek koristi izraz " umjetna oplodnja " , što je tu umjetno , moja jajna stanica je prirodna spermić je prirodan a i naćin oplodnje je posve prirodan . :? :? :? :?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

vlatkapeno, mislim da nam je to i najveci problem!
    ljudi koji se nisu susreli s problemom neplodnosti kad cuju "umjetna oplodnja" sto je izraz koji se ipak puno cesce koristi nego "MPO" pomisle da je tu stvarno rijec o necem "umjetnom" i uopce ne razumiju postupak. pa tako mogu u svojoj glavi usporediti dijete iz IVF-a s GMO rajcicom. neznanje je nas najveci neprijatelj!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Možda bi trebalo organizirati neke vrste radionica za javnost ili na primjer skupove na kojima bi se ljude upućivalo u svijet MPO-a , da se ljudima malo otvore oći da MPO nije unjetna oplodnja , da to nije GMO , da bebe zaćete iz MPO -a nisu čudovišta nego su ravnopravna sa svom drugom djecom .
    Od kada sam saznala da svoju trudnoću jedino mogu ostvariti MPO-om počela sam se intenzivno baviti istraživanjem i proučavanjem MPO-a .
    Pročitala ne znam koliko stručnih članaka i literature na temu MPO-a , često sam u kontaktu sa parovima koji su na samom početku MPO-a .Kako mi je majka genetičar ima saznanja iz prve ruke o MPO-u i gebnetici .

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja bih komentirala izjavu ministra Milinovića koju sam jučer čula na TV-u, mislim da je bila reakcija na prigovore iz SDP-a: uglavnom ispljunuo je valjda 10000 puta isprežvakan 'argument' : da se koalicijska vlada nije usudila niti pipnuti u taj zakon dok su bili na vlasti, a on kao tek ima hrabrosti, obećao je to prije izbora, bla bla :/

alergična sam na takve odgovore

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

[quote="ina33"]
    Citiraj Gost 1 prvotno napisa
    Struka je protiv. Sva!
    :D :D

duga30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ima danas članak u Večernjem listu vezan uz novi zakon o MPO i "našeg dragog" ministra. www.večernji.hr/lifestyle/zdravlje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo super članka iz Glasa Slavonije - u stilu pobuna liječnika zbog nazadnog zakona:

http://www.glas-slavonije.hr/vijest....VIJESTI=109577

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I još jedan, nevezano za okrugli stol, ali zanimljivo i emotivno:

http://www.javno.com/hr-hrvatska/min...u-smece_262938

duga30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tužna sam što je uopće nekome palo na pamet da donese ovakav zakon i što živimo u takvoj državi gdje Crkva ima toliki utjecaj tamo gdje joj uopće nije mjesto! Ne mislim nikoga vrijeđati! Mnogi parovi koji su osuđeni na neki od postupaka da bi došli do toliko željene bebice istovremeno idu u Crkvu, daju novce i odnose se s poštovanjem prema Crkvi i Bogu. Zato smatram da bi se i Crkva trebala odnositi s poštovanjem prema svima nama i pustiti nas da se borimo za svoj najveći cilj- dijete! Umijesto da nam olakšaju muku kroz koju prolazimo, oni nam pojačavaju patnju! Duboko se nadam da ovaj, za sve nas, neprihvatljivi zakon neće ugledati svjetlo dana!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sad sam pročitala članke iz Večernjeg i Jutarnjeg i dala i svoj komentar,stvarno su neki ljudi odurni ali moraju svugdje ostaviti svoje "cijenjeno" mišljenje

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo jedna informacija kako je to u praksi u njemackoj. 2 E se vracaju, a mislim preko 38 god se vracaju 3 (mogu sutra provjeriti). a smrzlica vracaju vracaju cak i 3 ili 4 ako je losa kvaliteta. ako vas nesto zanima pisite pa mogu sutra nazvati kliniku i tocno pitati. nadam se da sam vam pomogla. zao mi je sto je tako u hrvatskoj i sto vam politicari jos vise otezavaju. ako nekome treba pomoc i zeli isprobati nesto u njemackoj slobodno mi se javite pomoci cu koliko mogu.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj martina123 prvotno napisa
    A možda su i komentatori neki "službeni"- tipa par dežurnih koji siju takve komentare.
    Definitivno postoje "službeni" komentatori. Pratila sam komentare na sve članke vezane uz MPO u zadnjih par godina i bez imalo zadrške mogu izdvojiti dežurne, u našem slučaju, neprijateljske komentatore!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mislim da je karmen bila odlicna na vijestima rtl-a.
    ne zelim biti nepristojna, ali ministar je :shock: :shock:

posebno mislim da je dobro da karmen nije "nasjela " na lopticu "konzervatizam" vs. "liberalizam", jer je to cista demagogija. koja ministru pri tome jako dobro dode, jer onda ne mora objasnjavati ne ukljucenost struke i zainteresirane strane - pacijenta.

uopce da jedan ministra zakon "objasnjava" i podupire argumentima konzervatizma (ili opcenito svjetonazora, ma kakva on bio) je izvan pameti. i ispod svakog intelektualnog i inog nivoa.

zakoni se ne donose da bi podupirali svjetonazor odredenog ministra ili interesne skupine, vec da bi rjesavali probleme, pomogli ljudima i regulirali na najbolji moguci nacin (u ovom slucaju) postupke mpo-a u smislu dobrobiti za pacijente.
    i kao sto netko rece, ako netko osobno kao pacijent ima odredene ograde zbog svog religioznog stava u odnosu na zamrzavanje, donaciju ili slicno, moze osobno odluciti te postupke prilagoditi svom svjetonazoru, odnosno ih odbiti.

naturati svoj svjetonazor drugima, jest nesto sasvim drugo.

cure, odite pred sabor. i demonstrirajte.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    cure, odite pred sabor. i demonstrirajte.
    mozda da odemo s traktorima pred ministarstvo zdravstva? to ocito jedino pali u ovoj zemlji! jer na markov trg ne mozemo, zabranjeno.
    ma salim se naravno, ali da cijela ova situacija nije toliko tragicna bila bi komicna.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pratim sve, nešto me ugodno iznenadi, nešto naljuti, a nešto rastuži.

Ništa mi nije bitno, samo da sve bude u našu korist, a komentari drugih, ma briga me, samo im nedaj Bože da moraju s nekim bližim prolaziti ovakvu borbu i patnju

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne smeta meni ni izraz umjetna ni potpomognuta, nikakav izraz me ne smeta, neka si to zove svatko kako mu paše.
    Smeta me samo što neuki ljudi, nepismeni i površni raspravljaju o ovakvim stvarima, dajući loše i bezobrazne komentare.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •