Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: zašto nema 5u1?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno zašto nema 5u1?

Danas smo trebali ići na prvo cijepljenje, nakon nekoliko tjedana odvagivanja i odlučivanja. Odlučili smo se za 5u1, ali nas je dr. iznenadio viješću da ga neće biti još jedno vrijeme - ne zna do kada. Navodno su i za Priorix rekli da ga neće biti samo mjesec-dva, a nema ga puno duže pa on ne bi čekao ni na 5u1 jer bi to moglo biti bogtepitajkad. Ponudio nam je klasično cjepivo što sam odbila jer bi bebač tako primio tri pikice u manje od tjedan dana (+ još 4 kasnije) pa sam rekla da ćemo pričekati na 5u1 do iduće kontrole kad će maleni imati 6 mjeseci.
    Trebam li uopće spomenuti da je pedijatar ovaj put pričao puno pričica o djeci koja su umrla, otišla Bogu i sl.
    Anyway, zna li itko gdje mogu provjeriti zašto nema tog cjepiva (nema ga ni u Sloveniji gdje djecu redovno cijepe baš ti cjepivom)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo danas cijepili 3. puta s 5u1. Ne znam kaj da ti kažem, mogu ti pp-ati gdje, ako ti to išta znači.
    Pitala sam i za Priorix, sr je rekla da će ga sigurno već biti kada nama bude trebao. Ja se nadam da zna što govori.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Imaš pp.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma i ja bih čekala 5 u 1 da sam na tvom mjestu.bembo se cijepio 3 puta tj.3 pikice i sa 7 mjeseci bio gotov sa cjepivom.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma čekat ću i ja, iako se priča da je cjepivo 5u1 u tišini povučeno jer se pokazalo neefikasnim. Vidjet ćemo na idućoj kontroli. Grozim se običnog cjepiva.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: zašto nema 5u1?

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Trebam li uopće spomenuti da je pedijatar ovaj put pričao puno pričica o djeci koja su umrla, otišla Bogu i sl.
    Na što se ovo odnosilo, jeli na 5u1, obično cijepivo ili necjepljenu djecu? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma čekat ću i ja, iako se priča da je cjepivo 5u1 u tišini povučeno jer se pokazalo neefikasnim. Vidjet ćemo na idućoj kontroli. Grozim se običnog cjepiva.
    ma nije to to. svako malo iz upotrebe se povuče neki lijek na neko vrijeme. ponovo ga kontroliraju i sređivaju papirologiju oko uvoza i te cake. ne brini.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Što je Priorix?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Priorix je isto što i MoPaRu, ali s manje nuspojava!

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: zašto nema 5u1?

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Na što se ovo odnosilo, jeli na 5u1, obično cijepivo ili necjepljenu djecu? :?
    Na sve. Objašnjavao je da nijedno cjepivo nije 100% sigurno jer je moguće da dijete bude alergično na neki od sastojaka (!) pa umre od toga. Pa je pričao o poznanicima čije je dijete umrlo u snu 2 dana prije cijepljenja pa kako bi bilo grozno da se to dogodilo poslije jer bi svi mislili da je to reakcija na cjepivo. Necijepljena djeca isto mogu umrijeti (citiram: ako mislite da je cjepivo loše, probajte bolest).
    Kad sam komentirala da sam ja dobila veliki kašalj nakon Di-Te-Per cjepiva, rekao je da se to dogodilo i njegovom djetetu, ali da bi možda bilo smrtonosno da nisam bila cijepljena... Itd.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •