Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Zašto rok trajanja?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Zašto rok trajanja?

Znam da je pitanje glupo ali nikako ne mogu shvatiti zašto sjedalice imaju rok trajanja :? Ajde, razumijem ako su bile u sudaru ali ako su ispravne a stare 10 godina nije mi jasno gdje je istekao rok (u čemu).

Da se razumijemo, ja sam za korištenje sjedalica i da one budu što kvalitetnije ali me buni ovaj rok jer mi nije jasno zašto ja svoju sjedalicu ne mogu dati nekom drugome već je moram uništiti ako je starija od 7 godina?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zato što materijal od kojega su napravljene ima rok trajanja i proizvođač ne može jamčiti sigurnost nakon isteka tog roka.
    materijali su atestirani da pruže optimalnu sigurnost određeni vremenski period.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Drugim riječima zbog "zamora materijala" kako pojaseva tako i plastike, o kopči da se ne govori,
    zamisli koliko puta se zakopča i odkopča

- to bi ja onako po svom rekla.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo sa http://autosjedalice.info/cms/index....d=65&Itemid=61

''Razumljivo je da uništavanje autosjedalice koja je naoko sasvim ispravna može izgledati čudno, ali važno je shvatiti da oštećenja autosjedalice koja nastaju s vremenom ne moraju uvijek biti očita. Tijela autosjedalice napravljena su uglavnom od plastike. Ono što se može vidjeti je da plastika na nekim mjestima počinje blijediti, a stvaraju se i sitne mikropukotine koje nisu vidljive golim okom. Bez obzira što su oku nevidljiva, ta sitna oštećenja imaju ogroman utjecaj na ishod sigurnosti djeteta u slučaju sudara. ''

U slučaju sudara, na mjestu mikropukotina doći će do daljnjeg oštećenja materijala, većih pukotina i deformacija, te se može dogoditi da AS neće pružiti sigurnost djetetu.

Osim toga, zna se i da je lanac čvrst i izdržljiv onoliko koliko i jegova najslabija karika. Dovoljno je da jedna popusti uslijed zamora materijala.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja ovo sve znam, ali unatoč svim objektivnim razlozima, svim mikropukotinama, mislim da je uništavanje AS i takvo odnošenje na smetlište u više tura više u interesu trgovaca nego djece. Netko tko bi uzeo AS sa smetlišta i koristio je očito ne bi bio u stanju drugačije nabaviti AS, a smatram da je i dalje gora varijanta da prevozi svoje dijete potpuno nezaštićeno kao krumpire. Varijanta da u sudaru sjedalica MOŽE ne izdržati i dalje je bolja od one da će dijete SIGURNO NASTRADATI. Eto, to je samo moje mišljenje...

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Fish prvotno napisa
    Ja ovo sve znam, ali unatoč svim objektivnim razlozima, svim mikropukotinama, mislim da je uništavanje AS i takvo odnošenje na smetlište u više tura više u interesu trgovaca nego djece. Netko tko bi uzeo AS sa smetlišta i koristio je očito ne bi bio u stanju drugačije nabaviti AS, a smatram da je i dalje gora varijanta da prevozi svoje dijete potpuno nezaštićeno kao krumpire. Varijanta da u sudaru sjedalica MOŽE ne izdržati i dalje je bolja od one da će dijete SIGURNO NASTRADATI. Eto, to je samo moje mišljenje...
    ja ću samo reći: tko ima novaca za tankati, servisirati i registrirati auto, ima novaca i za kupiti novu jeftiniju (pazi ovo: daju i na rate!) ili rabljenu AS kojoj nije istekao rok

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja ću samo reći: tko ima novaca za tankati, servisirati i registrirati auto, ima novaca i za kupiti novu jeftiniju (pazi ovo: daju i na rate!) ili rabljenu AS kojoj nije istekao rok

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imati i održavati automobil je skup sport, jeftinu sjedalicu na npr. rodinoj rasprodaji, može se nabaviti po ciijeni 2 paketa pelena :/

ko što kaže Jura. S time se ne isplati igrat.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    Naravno da je ovo točno i naravno da je glavni razlog nekorištenja AS sebičnost i neodgovornost odraslih. Ali ti što redovno tankaju i održavaju auto ne kopaju po smeću. Ima i onih koji se voze povremeno ili rijetko u tuđem autu. A ima i jedna država koja oporezuje opremu za djecu.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

E vidis ovo nisam uopce znala, meni je termin 21.12. i sad gledam ove male AS od 0-13 ( jel taj rok isto 6 godina i za njih? ) ali vec znam otprilike koju bi uzeli kad preraste ovu malu. A za taj rok nisam znala, niti kad sam gledala u trgovini mi je to itko spomenio. Sad sam nasla kako su ti datumi i oznaceni, pa cu to svakako gledati pri kupnji......svašta ja nauči na ovoj Rodi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •