Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: spremanje za šetnju

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno spremanje za šetnju

Koliko vama treba da se spremite za van? Meni je najgore kad moram biti negdje točno na vrijeme, uvijek kasnim ili se moram početi spremati par sati prije. Npr. kad idemo na misu ili na cijeli dan kod mojih. MM poludi pa me zna čekat u autu. Uvijek kad mislim da je sve spremno mali se pokaka ili opet ogladni ili nešto treće. A ja se spremam zadnja pa se ne stignem koji put ni našminkat
    Je li stvar u organizaciji ili je kod svih tako? Moj ima 10 mj. Imate li vi uvijek spremljene torbe sa stvarima ili ih svaki dan pripremate... jooooj, poludit cu od tih rezervnih stvari, treba mi kamion za svaku šetnju...

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa ja nas relativno brzo spakiram, torba je uglavnom uvijek spremna.
    a kad idemo u šetnju ne nosim ništa što mi ne stane u košaru ispod kolica. nekoliko malih igračkica, tetra pelenu, slinček, laganu jaknu i sling u slučaju da nije raspoložena za kolica, a koji nam posluži i umjesto dekice ako zahladi.
    bočice još ne koristimo, a cica je uvijek spremna

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: spremanje za šetnju

Citiraj Lovranka prvotno napisa
    Koliko vama treba da se spremite za van? Meni je najgore kad moram biti negdje točno na vrijeme, uvijek kasnim ili se moram početi spremati par sati prije. Npr. kad idemo na misu ili na cijeli dan kod mojih. MM poludi pa me zna čekat u autu. Uvijek kad mislim da je sve spremno mali se pokaka ili opet ogladni ili nešto treće. A ja se spremam zadnja pa se ne stignem koji put ni našminkat
    Je li stvar u organizaciji ili je kod svih tako? Moj ima 10 mj. Imate li vi uvijek spremljene torbe sa stvarima ili ih svaki dan pripremate... jooooj, poludit cu od tih rezervnih stvari, treba mi kamion za svaku šetnju...
    a šta tm ne zna promijenit pelenu il presvuć bebu, nego čeka u autu dok se vas dvoje spremite-žena i dijete, a on navuče hlače i majicu i žali se??
    ne kužim?

mi se spremimo relativno brzo, mm oblači jedno dijete, ja drugo, oblačimo se mi i mm sprema stvari za njih dok se ja dovršim (našminkam, počešljan i slično- ako treba,
    ), dok mu ja dovikujem iz kupatila šta da sve spremi
    to kad idemo negdje dalje..

tako nekako.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne zna, ni ne zeli naucit, kaze da su to zenske stvari. Ne mogu ga bas u tome promjeniti, ne da se. Ja sve radim oko malog, on se eventualno poigra s njim.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne zna, ni ne zeli naucit, kaze da su to zenske stvari.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako ti možeš živjeti s time, okej :/ al barem nek se ne žali :/

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kod nas se najčešće prvo ja spremam, muž naravno čuva za to vrijeme, spremim stvari za bebu i onda spremam bebu i muž sebe i to je to

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u šetnju ne nosim ništa osim vode.
    ako idemo na cijeli dan, nosim jednu presvlaku, jaknu i nekoliko pelena.
    to uvijek stoji u torbi, u hodniku. promijenim ako isprljamo.

ujutro nam, za sve četvoro, treba 20 minuta da se spremimo.
    šminkam se (ako se šminkam) u autu; najbolje je svjetlo.

ovako ti to izgleda:

dizanje oko 7:15
    muž sprema malo dijete dok se ja tuširam, onda ja preuzimam maloga i nadzirem veliku dok se on sprema.
    za presvlačenje maloga treba 4-5 minuta (toliko traje i moje tuširanje), orka i ja se istovremeno spremamo dok se mali nečim zabavlja (i to traje 4-5 minuta).

ako kuham doručak, onda dodaj još nekih desetak minuta.

kad ideš na misu... što će ti ikakve stvari? pretpostavljam da ne ideš u neki drugi grad, kilometrima udaljen. pa čak i da se usred mise pokaka, sjedneš u auto i dođeš kući.
    ili ga presvučeš u gepeku, kako mi radimo na izletima.

nemoj komplicirati život

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne zna, ni ne zeli naucit, kaze da su to zenske stvari. Ne mogu ga bas u tome promjeniti, ne da se. Ja sve radim oko malog, on se eventualno poigra s njim.
    ne zna, ne želi, ne mogu, ne da se... :shock:
    kako si uspjela sve to staviti u samo dvije rečenice?

zna, ali neće.
    ne želi, ali može.
    možeš, ali ti se ne da.
    ne da se, jer ima tvoju "podršku".

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Torba za izlazak neka ti je uvijek spremna, svaki puta je samo nadopuniš.

Nije loše čak u autu imati pelenu+presvlaku u jednoj vrećici(ja bih obično u gepek ubacila nešto što je već uništio/prerastao,) ono da bude baš vatrogasno ako se negdje vani prolije ili uvali u blato. Nema veze ako mu tada budu malo prekratki rukavi, bitno da je u suhom.

Što se tiče spremanja, ti lijepo prvo nahrani i presvuci dijete, a za to vrijeme neka se TM isto spremi.
    Onda neka se oni lijepo poigraju (rekla si da to hoće) ili još bolje neka iziđu vani na zrak dok te čekaju, a ti onda u miru nadopuni onu torbu sa početka priče (to ti je doslovno dvije minute) i spremi sebe.

Jednostavno.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

piplica je dala dobar savjet- dobro je imati nešto uvijek ili u nekom ruksaku ili u autu
    onda kad ideš negdje, samo se vi spremite

nama treba dugo jer smo sve sporašice , zato se ustanemo ranije
    ja volim dugo piti kavu, one vole pogledat crtić prije izlaska, pojesti... tako se tome i prilagodimo

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako idemo na manje od dva-tri sata, najčešće ne nosimo ništa
    Ako idemo na dulje, uzmem torbu u kojoj su stvari uvijek pripremljene, eventualno ubacim još koju pelenu i igračku i to je to
    Ukupno spremanje sa sisanjem ne traje dulje od 20 min

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Za spremanje u šetnju nam oduvijek treba cca 1 minuta. Ako je toplo: obujem se ja, obujem malog, na kolicima uvijek visi torba sa stvarima, koju nadopunjujemo ako prifali pelena, natočim malom flašu vode, uzmem šešir i idemo. Ako ide i MM onda se i on obuje.
    Za običnu šetnju: park, centar, dučan,... niti preslačim sebe, niti malenog, niti se šminkam. To mi je bezveze, meni je to "produžetak dvorišta" i kakvi smo doma takvi idemo. Da, povremeno smo poflekani, ali baš nas briga. Ne volim komplicirati oko toga.
    Ako je nešto dalje, opet ista procedura, ista spremna torba, samo ubacim nešto za pojesti ako treba. Ako se trebamo preslačiti MM čuva malog dok se ja spremam i obrnuto.
    Ako idemo nekud na duže vrijeme, vodim računa da se maleni prije naspavao i da nije gladan.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I mi smo nekako usavršili brzinsko spremanje zahvaljujući unaprijed spremljenim stvarima. Uvijek su nam spremne dvije torbe - mali ruksak za kratke šetnje i(li) poludnevna izbivanja (jedna do dvije pelene, jedna tetra, maramice, krema za sunčanje, eventualno rezervni bodić i nešto dugih rukava; prije svakog izlaska dodamo samo vodu i rižine krekere) i jedna veća, koja može podnijeti i dvodnevno izbivanje (tu već ima nešto više pelena i rezervne odjeće, zlu ne trebalo). Toj drugoj se zna dogoditi da se samo vozi pa se nakon nekog vremena ispostavida su bodići u njoj već premali, što se dogodilo baš danas . Ako idemo samo u kraću šetnju po kvartu, najčešće ne nosimo ništa.

Inače, MM sve zna i hoće vezano uz klince, ali svejedno nam se nerijetko dogodi da ja spremim sebe i dvoje djece i onda nas troje spremni pred vratima čekamo njega jednoga. :/

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Krenula redosljedom da ja budem zadnja, ali pošto onda svi cupkaju i gledaju mene radim ovako:
    Citiraj Tatsha prvotno napisa
    kod nas se najčešće prvo ja spremam, muž naravno čuva za to vrijeme, spremim stvari za bebu i onda spremam bebu i muž sebe i to je to
    +velika curka.
    Brad i Angelina se žale da im treba i po sat vremena kad idu negdje van sa svom djecom Pa šta im rade te dadilje kad im treba sat vremena

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Brad i Angelina se žale da im treba i po sat vremena kad idu negdje van sa svom djecom Pa šta im rade te dadilje kad im treba sat vremena
    bas sam se nasmijala

ja se spremam prva i onda zovem starije klince da se spreme, ad na kraju i kad krenem trpat stvari u torbu, kazem mm da moze klince "trpat" u auto. prilicno smo se ispraksirali u spremanju i pakiranju. mislim da je stvar u rutini. kad su jako mali, najteze je jer ti treba 101 stvar (bar je meni tako bilo).

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je najjednostavnije ostavit mm doma 8)

Vani smo stalno,a kad negdje žurimo nije bad ni sklapat kolica lijevom rukom i gurat ih u bunker, dok desnom držim malog na cici.
    (važno da ne zaboravim dijete u bunkeru)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ovo da ima moju podršku, sigurno da ima u tome istine, jer sam trebala biti črvršća i pokazat da ne mogu sve sama. Ali, nije da on samo ljenčari, nego radi do kasno, radi i oko kuće, imamo dosta vrta. Tako da sam ja sama s bebom. A sad mali vrišti dok ga presvlačim, jedva mu uspjevam nekako promijeniti pelene, a već je velik i kad se ne da... I nema sanse da mu on promijeni pelenu, izgubi zivce i gotovo. A sta sad, ne zalim se previse, nije da je nemoguće. Jedino kad imam puno za ucit, e onda mi je svega dosta...
    Hvala vam na savjetima, tako cu i napravit, pripremit cu jednu torbu koja ce mi uvijek biti spremna... Evo, bas sam sad spremila ruksak za na more, idem danas na plazu, juhuuu!

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma nemoj se niš bedirat, ima nas još 8)
    moj malac spava samo po pola sata, kad ja uvijek imam neki veš za pokupit sa štrika i/ili objesit novi i to je sve što stignem. mm uvijek radi i kad je kod kuće mora zabavljat malca da ja torbu mogu spremiti, odnosno kad sam sama spremim je tek kad se malac probudi, tj. kad ga previjem nakon spavanca. eventualno se ja u tih pola sata započnem šminkati kad eto ti njega iz sobe. onda trčim gore dolje po kući, oblačim sebe, jednim okom čekiram šta malac ima u rukama, di je sad odgmizao i sl. drugim gledam šta ću spremit za grad. to su uglavnom rezervne pelene, boca s vodom, igračkice, mei tai, kolica, rezervna odjeća, vrećica za šoping, novčanik, čekiram di mi je kartica (mm je stano krade), mobitel. ponovo provjervam bebača jel mokar (moram mijenjati pelenu-platnenu ili tetru svakih cca 20 min jer ima osip)pa da i to promijenim prije nego krenemo. ubacim malca u as (srećom auto mi je u garaži), ubacim stvari, vratim se obavezno po nešto i krećemo. za sat, sat i pol smo već kući - vrijeme je za novi spavanac!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jako se brzo spremamo, samo ako negde treba da se ide
    Dok je bila manja još brže i lakše, sad mi beži po kući.

Svakako prvo sebe spremim, onda uzmem ranac i trpam sve po redu (2-3 rezervne presvlake, maramice, vodu, voće, igračkicu) a onda obučem dete i to je to.
    Kad se spremamo zajedno onda je još lakše jer dok MM ubedi malu da se obuče ja mogu i ručak da skuvam.

Nedavno smo, u 8.30h mama i ja odlučile da idemo na celodnevni izlet autobusom a u 9.10 izašle iz kuće komplet spakovane sa skuvanim ručkom za malu i sendvičima za nas

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Jako se brzo spremamo, samo ako negde treba da se ide
    Dok je bila manja još brže i lakše, sad mi beži po kući.
    X

samo čekaj da ti još poraste pa ćeš vidit kako će ti tribat još više vrimena nego sad.
    blaženo spremanje kad su dica skroz mala. ja bi se spremila u roku keks. sad mi već triba vrimena, ali ne za mene nego dok malu spremim.

Lovranka, i mm je govorio da ne zna prominit pelene dok meni nije pukao film pa sam ostavila malu samu s njim doma. i otišla provitrit mozak. a mala ko da je znala da triba napravit tati pakost i pokazat mu kako ustvari i on sve zna. i pokakila mu se do grla u pelenu. vjerujem da mu je bila tolika muka prominit je jer je zvao malog susida u pomoć koji je maloj držao dignute nogice dok ju je mm očistio.
    rezultat: potrošen skoro paket vlažnih maramica, čista pelena stavljena, ali naopako, mala sritna i zadovoljna. a bome i on. od tada je mijenjao pelene bez ikakvih problema. :D nije više bilo: ja ne znam - ja ne mogu. znaš i možeš, samo se lolo malo triba i potrudit. nije se ni mama rodila s ukakanom pelenom u ruci i znajući minjat pelene, pa je svladala vještinu u sekund.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama treba sto godina da se spremimo, puno više sada nego kad je bila mala beba, a najviše treba MM-u kojeg znam uloviti da, dok ga Lea i ja spremljene čekamo u hodniku, zalijeva maćuhice

A što nosimo stvari :shock: .. opet MM najviše, na jednodnevni izlet bar tri majice za presvući i dva para obuće, ali niti mi ne zaostajemo. Sad smo išli na jednodnevni izlet i auto nam je bio do vrha pun.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    samo čekaj da ti još poraste pa ćeš vidit kako će ti tribat još više vrimena nego sad.
    ja imam sreću da mi je kći modno neosviještena: potpuno joj je svejedno ima li na sebi vreću od krumpira, pamučne bermude i majicu iz h&m ili nešto za 15 kuna sa Rodine rasprodaje.
    uzme što joj prvo padne pod ruku i gotova je za 2 minute :D

(bojim se da me sa zrinom ne "dočeka" nešto)

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj Loryblue prvotno napisa
    ja imam sreću da mi je kći modno neosviještena: potpuno joj je svejedno ima li na sebi vreću od krumpira, pamučne bermude i majicu iz h&m ili nešto za 15 kuna sa Rodine rasprodaje.
    uzme što joj prvo padne pod ruku i gotova je za 2 minute :D

(bojim se da me sa zrinom ne "dočeka" nešto)
    Ma nije u tome stvar. I Svenu je svejedno što će obući ali je problem obući se. I to trajeee

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E da, ovo da sebe prvu spremim nema šanse. Tri puta se preznojim dok ih polovim po kući i spremimo se. Najefikasnije je spremiti njih i poslati ih s MM-om van iz stana. Onda sam ja gotova za 2 minute.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kod nas je sve naopako
    Miško i ja čekamo mm.
    Kolica su nam uvijek u autu, torba s rezervnom robicom i kojom pelenom su za sekundu preko ramena, nasisamo se na vrijeme, dok on podrigne, ja se našminkam na brzinu i obućem, a mm je tako usporen da uvijek kasnimo. Robicu za van držim na posebnom mjestu, a torba je uvijek spremna.
    Ja na vratima sa svom opremom, a mm se sjeti da je gladan.
    Najviše mi je digao živce na dan krštenja. Ja ujutro podojila miša i otišla na ispovjed. Obukla i podojila dj, pripremila kutiju rezervnih stvari, sling, našminkala se i tako ja u štiklama, dj na rukama, torba preko ramena, a on još pere podove. Uvijek nađe neku glupost, pa mi čekamo u autu dok se on spremi. To je bolest, i prije je bio takav. Ja sam na to navikla i ponekad mu slažem da moramo biti koju min ranije tamo gdje nas očekuju.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    E da, ovo da sebe prvu spremim nema šanse. Tri puta se preznojim dok ih polovim po kući i spremimo se.
    U principu i ja sebe oblačim zadnju.
    Starija se, naravno, zna sama obući, ali ko što reče Brunda, to traje i traje.
    Ona, za razliku od aprine, bira li ga bira. Ok, to je na ćaću, ne na mater
    No, barem je druga na mene

Nekad ih obučem ja, nekad tata...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj jkitanov prvotno napisa
    ... i tako ja u štiklama, dj na rukama, torba preko ramena, a on još pere podove....
    Jel´ se ti ovo nama žališ ili hvališ?

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma ne hvalim se. Nakon dugo vremena se gospon sjetio da bi netko mogao svratiti kasnije do nas, pa da još malo uredi kuću. Ima strah od moje seke koja mu je utjerala stah u kosti dok sam ja bila u bolnici. Na spomen njenog imena ide spremati, a kad ona nedolazi briga ga za sve.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

trema mi sat vremena da nas troje spakiram za more, a za izlazak negdje van mi treba 10 minuta.

a da MM kaze da on ne zna presvuci dijete, ja bih odjednom zaboravila kako opeglati njegovu kosulju i oprati gace.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi se isto brzo spremamo jer smo dobro organizirani Obucem se ja, onda sredim malu dok se MM sprema a torba je uvijek spremna samo ju nadopunim vodom, hranom ili pelenama.

Lovranka-ukljuci muza, pa valjda je dijete zajednicko?? Ako puno radi-ok ali barem kada nekud idete skupa, valjda se moze malo angazirati umjesto prigovaranja :/

Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

S prvim djetetom mi je sve bilo problem pa i spremanje,bez obzira jesmo li išli negdje na 10 minuta ili na cijeli dan. A sad to sve odrađujemo rutinski. Kad je MM kući,odradimo sve zajednički.On je uglavnom zadužen za starijeg sina, a ja za maleckog. Kad sam sama s njima, stariji se sam obuje, ponese mi nešto ( kao da mi pomogne,ustvari ga reda radi zaposlim da ne bi počeo izvoditi ''bijesne gliste''),a malog nahranim prije polaska ( usput je uvijek sisa tu...), strpam u svoju torbetinu nešto dugih rukava za obojicu, pelenu,maramice,tetru,pamučnu dekicu ako zaspe u kolicima i to je to.
    Kad idemo negdje na par dana, onda ponesem i što treba i što ne treba da slučajno ne bi što usfalilo...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I da, sebe zadnju spremim,ali za to mi ionako ne treba puno vremena da ne znam gdje idemo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •