-
Je li važno da dijete navečer ide spavati u/oko 8 sati?
Dakle, s jednom frendicom se, svaki put kad dođemo do ove teme, zakačim.
Kao što vidite, imam dvije curice, L. ima dvije godine, P. 4 mjeseca. Lucija nam ide spavati uglavnom oko 22,30, nekad malo prije, nekad kasnije, ovisno o situaciji, jesmo li doma ili u gostima, i spava do pola 9, 9. Moram reći da mi to paše, i sada jer sam na porodiljnom, a i inače, jer radim od 10.
E sad, Petra zadnjih tjedan dana lovi ritam da zaspe oko 20 sati i budi se u 15 do 6, što ni meni ni mužu nikako ne odgovara.
Frendica, koja ima curicu od godinu i pol koja oduvijek spava od 20 do 6, i izrazito je dobra što se spavanja tiče, kaže da budem sretna što napokon imam dijete koje ide spavati u vrijeme kad i sva normalna djeca.
Moram napomenuti da mi nije namjera da se ovdje nekoga popljuje, nego me samo zanima, je li stvarno za zdravlje djeteta važno ide li ranije spavati, odnosno razvija li se bolje ako spava od 20 do 6, nego ako spava od 22,30 do 8,30.
Koliko sam čitala, mislim samo da je bitno da ritam paše cijeloj obitelji i da se djetetu osigura dovoljno sati sna, što kod nas jest slučaj.
Moram reći da smo do takvog Lucijinog ritma nekako spontano došli, i nikad nije cendrala zbog pospanosti, naprativ, izrazito je vedro, veselo, a mislim i sretno dijete. (S kojim ja još uvijek navečer legnem i ona tako zaspe, a metoda da je ostavimo u sobi i izađemo nikad nam nije pošla za rukom. Moram priznati da se nismo oko toga ni previše trudili...).
Dakle, što vi mislite o ovoj temi i kad vaša djeca uglavnom navečer zaspu?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma