-
Klomifen vs femara - vasa iskustva
Buduci da mislim u 9. mjesecu ici na prirodnjak izmedju stimulacija, mislim se dali da cvaknem klomifen ili femaru.
moja iskustva su slicna - 1. aih na klom. sam imala 1 folik., i biokemijsku (znaci ipak je nesto napravio), 2. pokusaj aih- klom. - 4 folikula (ali biolog bio na godisnjem pa nista od akcije) 2. aih klom. 2 folikula, 3. aih femara 2 folikula
by the way i 32 gonala + 8 menopura - 5 folikula, u konacnici punktirana samo 2...
nije mi se nesto drasticno smanjio endometrij na niti jednoj stimulaciji. u principu (kuc, kuc, kuc) mi je uvijek poprilicno dobar,pa ne znam sta da odaberem...
kakva su vasa iskustva sa klomifenima i femarom?
-
Ja sam dobro reagirala na oba, s time da mi femara nije stanjivala endometrij, a klomifen je i klomifen sam teže podnosila .... tipa valovi vrućine, loše raspoloženje i dobivanje na kilaži što se kod femare nije pojavljivalo.
2x1 klomifen + menopur - 3 stanice
2x2 klomifen + menopur - 1 stanica
2x1 femara + menopur - jednom 4 stanice , a jednom 1
Nikad na tim terapijama nije došlo do bete veće od 0.
Eh, da, za vrijeme uzimanja klomifena i ciklus nakon - obavezno ciste
-
Klomifen stanjivao endometrij, femara ne, a broj folikula sličan, s klomifenom sam išla na AIH i na FET-ove pa ne znam je li što bilo unutra (u folikulima), s femarom prazno, ali prije je to zbog godina, a ne zbog femare as such.
-
E, i ako ti ne stanjuje klomifen endometrij, a već si s njim imala i biokemijsku, znači nešto se događalo, ja bih nekako zaključila da ti on nije loš, tim više što femara ne ide za MPO na recept i bitno je skuplja od klomifena, a njen glavni value-added je nestanjivanje endometrija onima kojima ga klomifen stanjuje. Znači - s njom nema u tvom caseu neki value-added, koliko kužim situaciju, a imaš bitno veći trošak (kutija mislim 900 kn, ne ide na recept, 10 tbl oko 300-400 kn, a toliko se obično prepisuje).
-
s femarom nisam imala iskustva
a, klomifen, e da eto rezultata u potpisu
-
Cure, da li se Femara uzima u istom omjeru koji je lijecnik propisao Klomifen?
Recimo, ako mi je propisano 2.-6. dan 2x1 tableta, da li tako i Femaru uzimati ili samo jednu tbl. dnevno?
-
ja sam femaru pila 3x1 5dana od 2.dana a onda mi je pojača sa menopurom
dobila bi 3 -4 folikula
-
Ja sam Femaru pila točno kao i Klomifen, 2 x 1 pet dana, od 2 - 6 dc. Reakcija: 2 - 3 solikula, sa klomifenom samo jedan folikul.
-
solikula = folikula
-
Denny, TNX! Tako cu onda i ja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma