Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Sto je ofarbalo moju bucnicu?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Sto je ofarbalo moju bucnicu?

Dakle, radila sam danas bucnicu.

Jaja + kravlji sir (bio je onaj vindijin iz tzv. maramice) + kopar + vrhnje + kore za savijace s placa. I, naravno, buca. Kupljena je na placu, bila je vec ribana. Nisam vidjela koju je, tocno, bucu teta naribala, ali kad sam dosla doma, malo mi je tekstura bila drugacija od poznate. Boja je bila ok, ali su komadici bili tvrdji, nekako grisastiji i teze ju je bilo ocijediti. Svi koristeni sastojci su ispravnog roka trajanja, itd.

Pecena bucnica me zbunila - okus je bio super, bas kao i uvijek. Ali... zasto mi je fila ispala blago.. obojana? Recimo da je, umjesto klasicne boje bucnice/sirnice, unutra bilo nesto poput abc sira s povrcem, samo svjetljije.

Jel to ova buca neke druge vrste, pa je, iako mi je bila relativno poznate boje, obojala sve oko sebe? :?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kvragu, evo i slika. Kopka me.

S blicom i bez blica.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Tikva je bila malo narandžastija pa je njena boja obojila fil
    nikakva mudrost

I, da, vjerovatno ti je teta naribala neku drugu tikvu, ne običnu za pitu nego neku poput muškatne (koja je grizaste teksture)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma nisam ni mislila da je neka velika mudrost, samo mi je bilo cudno jer ribana tikva nije bila bas nesto drugacija od one koju inace kupujem...

Sve u svemu, stvarno je ukusna, al bogami smijesno izgleda.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ma nisam te htjela uvrijediti
    Ne se ljutiti, pisala sam nabrzaka

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma ima tih tikvi različitih vrsta....

Ove ljetne su obično bijele, ali ima i narančastih (unutra je beta karoten, kao u mrkvama) npr. Butternut sorta (ima u Mercatoru, ta je baš narančasta iznutra). Ili ona japanska Hokaido - ta je isto narančasta. I sve su jako jaaako fine!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo našla ja neku sliku...

http://hem.passagen.se/agroplac/images/bundeva_21.jpg

A postoje sve moguće kombinacije, naročito ako je posijano neko sjeme dobiveno "s polja" bez kontroliranog uzgoja.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Priznaj da si nam zapravo htjela pokazati kako ti je bučnica lijepo ispala!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, da... Lijepo ! A sigurno je bilo i fino...

Da je to bilo kod mene, ne bi doživjelo slikanje...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Priznaj da si nam zapravo htjela pokazati kako ti je bučnica lijepo ispala!
    vrijedilo je
    stvarno izgleda lezi

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Super je izgledala, za jesti je bila ok... ali moram priznati da sam napravila i boljih! Ova cudna tikva je bila jako vodena, pa je takva ispala i bucnica.

Bas me jako zbunila ta buca jer nije bila butternut, ili bilo kakva druga vidljivo narancasta, vec se sve obojalo nakon pecenja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam jedanput od narančaste tikve radila bućnicu - okus je bio grozan!!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kaae, ajde stavi recept za svoju bučnicu. Vidjela sam da si u uvodnom postu nabrojila sastojke, ali napiši koliko čega točno staviš. Ja ju nikad nisam radila, a izgleda odlično, pogotovo narančasta.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uhhh, ja to sve od oka.

Ali recimo da se tocno sjecam sto je bilo u ovoj sa slika. Tepsija u kojoj sam pekla je ona.. standardna.

Dakle, unutra su tri cijela jaja, umucena vilicom, mozda 1/4 cajne zlicice soli. Zatim 3/4 onog Vindijinog sira iz maramice, umijesanog u taj sir i jedno 20% vrhnje.

Naribanu bucu stavim u neku posudu, dodam mrvicu soli i zaboravim na nju neko vrijeme (pola sata minimalno). Onda je dobro ocijedim i dodam u mjesavinu jaja, vrhnja i sira. Nasjeckam kopar koji tete na placu obicno daju uz bucu i dodam i njega u smjesu.

Za tu spomenutu tepsiju kupujem 5 debljih gotovih kora na placu. Nicim ih ne mazem, samo trpam tu filu unutra. Tepsiju mazem s putrom ili mrvicom maslinovog ulja. Obicno putar. Slazem male role (znaci ne uzduz tepsije, vec po sirini).

Na vrh, ono sto daje zanimljivu koricu, ide jedno 20% vrhnje u koje umijesam jos jedno cijelo jaje. Dobro premazem sve te role i pecem.. dok se ne spece.

Sve je podlozno varijacijama na temu - sir, vrhnje i jaja uglavnom uvijek idu unutra (omjeri su razliciti, jer ovise o tome sto imam pri ruci), a umjesto buce moze i blitva, spinat... sto god.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •