Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 92 od 92

Tema: kada vam je otpao pupak?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i neka moderatorice slobodno promijene naslov, da cure ne dolaze u napast

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    peterlin - hvala na odgovoru.

curke moje, sam se vi zezajte, a ja sva u brizi dobro je da sam ikakav naslov stavila, al drago mi je cuti i kad je vama otpao pupak
    nemoj se brinuti
    nama je otpao sa mjesec i kusur (neonatologija,antibiotici i svašta nešto)
    ali ako ti izgleda suh,sve ok,ako nešto vlaži ipak ga pokaži nekom

sorry na upadu

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma izgleda suh, sve ok, nis ne smrdi...samo sto nikako da otpadne. malo mi je lakse cuti i vas kojima je pupak otpao nakon mjesec dana (nama je tek 17. dan danas tak da jos imamo fore), a tome forum i sluzi, da nas bar malo utjesi.
    al si ipak mislim, ak do petka ne otpadne, pozvati patronaznu, da ga pogleda.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ponosno objavljujemo da se mala princeza napokon odlucila odvojiti od svog pupcanog batrljka (18. dan) :D
    naravno, jucer sam nazvala patronaznu koja mi danas dolazi pogledati pupak ocito sam trebala prije nazvati, prije bi i otpao.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ponosno objavljujemo da se mala princeza napokon odlucila odvojiti od svog pupcanog batrljka (18. dan)
    :D
    naravno, jucer sam nazvala patronaznu koja mi danas dolazi pogledati pupak ocito sam trebala prije nazvati, prije bi i otpao.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ponosno objavljujemo da se mala princeza napokon odlucila odvojiti od svog pupcanog batrljka (18. dan) :D
    Mojoj princezi je otpao 17. dan. Mislila sam da je ona rekorederka.
    Ajde, čestitam!
    Kaj budeš s njim sad? Jel čuvate vi te pupčiće? Ja od svojih nisam čuvala, ne znam, nije mi baš, ono..
    U biti sam ih sa zadovoljstvom bacila, jedva sam čekala da padnu i više ne smetaju.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

bas je peterlin napisala da ga je cuvala, pa zakljucila da bi moglo biti leglo bakterija i bacila. ja sam od Lovre htjela cuvati, ali je MM imao isti razlog kao peterlin, pa smo bacili. ovaj sam isto bacila.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja znam mnoge koji čuvaju te pupčiće. Mislim da i moja sveki čuva od mm-a i šogija :shock:

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi cuvamo naarukvice iz rodilista, prvu obleku u kojoj su dosli doma, Lovrinu prvu dudu (Lorena je jos nema, nadam se da ce tako i ostati), cuvat cemo i zubice...Al mi je pupak zbilja gadan, kaj ces, kad te sinova cura dodje upoznati, uz slike iz djetinjstva izvaditi i pupak
    ma, ja sam ga cak i htjela cuvati, al me MM (s pravom) uspio razuvjeriti (inace mu to bas i ne polazi za rukom )

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja imam pupke od oboje i narukvice iz rodilista od f.

ja mislim da je f. rekorder sa vise od mjesec dana, ima li tko da mu je pupak duze stajao?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj smajlić prvotno napisa
    ja znam mnoge koji čuvaju te pupčiće. Mislim da i moja sveki čuva od mm-a i šogija :shock:
    Moja mama ima moje i bratove mliječne zube. Moja svekrva ima pramen kose iz doba kad je mm imao 2 godine. To s kosom se i meni dopada, ali nismo spremili.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da, naravno, i kosu cemo cuvati (prvo osisani pramen). i moja mama ima moju kosu, sto mi je super. na to sam zaboravila jer Lovro jos nema kose

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su tak dugo bili ćelavi da nisam imala kaj spremati, a onda kad je napokon palo prvo šišanje, nisam se sjetila... ali mislim da je svekrva odrezala čuperak i od unuka! Prvi mliječni zubić smo spremili od oba, a puno dalje nismo ni dospjeli (iako ne mislim spremati sve, pa da radimo ogrlicu... ).

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

joj, valjda ja necu zaboraviti (iako pretpostavljam da cemo prvo sisanje obaviti doma, pa ce biti vadjenje kosice iz smeca ako zaboravim )
    za zubice se nadam da cu se prvi sjetiti pospremiti, drugi nisu toliko bitni, iako bi voljela sve imati (i napraviti ogrlicu )

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ja mislim da je f. rekorder sa vise od mjesec dana, ima li tko da mu je pupak duze stajao?
    i zari i margiti
    piše poviše al ne čitaš

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi u biti isto čuvamo sve - prva dva mliječna zuba, naravno narukvice iz rodilišta, prve ošišane pramenove kose. ali pupčiće :/

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nama je otpao 8.dan i baš sam bila sretna da se tog riješimo jer sam stalno strahovala da će ga pelena zakačiti i strgati i sl. Nismo ga sačuvali naravno, al kosicu ćemo čuvati kad prvi put odrežemo, a narukvice iz rodilišta su svetinja. I moji roditelji su meni tako sačuvali i zahvalna sam im na tome.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

gledam ja tako danas Lovrinu kutiju s prvim stvarima, i skuzim da sam sacuvala i svjecicu s prvog rodjendana (cisto kao prijedlog).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

gledam ja tako danas Lovrinu kutiju s prvim stvarima, i skuzim da sam sacuvala i svjecicu s prvog rodjendana (cisto kao prijedlog).
    Naravno, i svijećica se čuva!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ja imam pupke od oboje i narukvice iz rodilista od f.

ovo je očito generacija ful čvrstog pupka!! dobro, kod mojih cura nije bilo baš mjesec dana, držao se nekih 2 tjedna i to mi je bilo jaaako duuugo. Baš je i patronažna komentirala kako se svima jako čvrsto i dugo drže. Ani je "brzo" otpao zahvaljujući Bivacinu kojeg sam imala još od Matee 8)

što se tiče čuvanja, čuvam sve- pupak, narukvicu, kosicu..

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj smajlić prvotno napisa
    Naravno, i svijećica se čuva!
    dobro ste me sjetile...moram sveki pitati za to jel spremila ona možda..jer ja se tuka nisam sjetila

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moram ovo pitati jer mi sada nije jasno - vidim da svi spominju bivacin i octi-nesto za ciscenje pupka. Ja sam prije par dana u ljekarni trazila za njegu pupka i ljekarnica mi je dala sterilne komprese i neku malu bocicu u kojoj je zuti prasak, zove se Bismuthi Subgallas. Ne pise nis drugo posto je to njihova proizvodnja, pa nisam sigurna je to to o cemu svi pisete ili bi trebala ici trazit nesto drugo?
    Bebica bi trebala doci za 10-ak dana ( a mozda i prije, tko zna ), pa bih htjela biti spremna, a po pitanju pupka sam jos velika neznalica... No radim i na tome :D

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mellyca prvotno napisa
    Ja sam prije par dana u ljekarni trazila za njegu pupka i ljekarnica mi je dala sterilne komprese i neku malu bocicu u kojoj je zuti prasak, zove se Bismuthi Subgallas.
    Bismuthi Subgallas je isto sto i Dermatol (prasak za rane).
    Ocistis pupak sa sterilnim kompresama natopljenim u fiziolosku otopinu (ona tekucina koja se koristi za ciscenje nosa i ociju).
    Zatim mozes posuti malo praska na pupak (nije obavezno) i pokriti sterilnom kompresom.
    I znaj da ciscenje pupka bebu ne boli.
    Bebu mozes normalno kupati,a nakon kupanja pupak posusiti i previti.
    Sto manje kemije,praskova i sprejeva to bolje.
    Uostalom nista ne brini,u rodilistu ce ti pokazati kako bebu kupati,kako postupti sa pupkom i sl. tako da ces kuci doci kao iskusna mama

fakinTin avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Tinu otpao 16. dan

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni je malo zao kaj sam koristila octenisept, a ne bivacin. ipak mi se cini da bivacin bolje to posusi, octenisept samo dezinficira, uopce ne posusi...i ja se onda pitam zakaj mu je tak dugo trebalo. s iducim definitivno koristim bivacin ili neki drugi prasak, ove tekucine cu izbjegavati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kaj nije bivacin antibiotik? Može se i to koristiti ako se nešto inficira, ali za redovno zarastanje mislim da je nepotrebno.

Mi koristili dermatol.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bi pak rekla da za pupak ne treba nista. po mom iskustvu prije otpadne i zaraste ako se po njemu ne cacka previse.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a, nista, onda sa sljedecim ne koristim nista, pa cemo vidjeti koliko mu treba. to sam si nekak i ja mislila, al sam ga ipak htjela bar malo dezinficirati, jer nikad ne znas dal je malo pisaline doslo do njega ili ne. samo se nadam da necu za par godina opet otvarati ovaj topic

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nama(mom sinu 8) ) je pupak otpao 8 dan. tretirala sam ga s octeniseptom i dermatol praškom-da se brže osuši- po potrebi( s tim sam tako tretirala i svoju ranu od carskog). ovo po potrebi bi značilo kad bi se popiškio na pupak( a to je bilo bar jednom dnevno ). najbolje ne dirati pupak. kada mu je otpao onda sam mu čistila štapićem za uši namočenim u hidrogen da mu se očiste nakupine epitela(hidrogen najbolje to istjera i omekša )ali ne svaki dan nego svaka 2 tj.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mom sinu je otpao danas, 11. dan. Uglavnom smo ga spricali Octeniseptom i ostavili da se malo posusi, a nekad ni to, samo smo promijenili sterilnu kompresu svako jutro.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mom bebaču je pupak otpao 5 dan,kad ga je sestra oblačila za doma A to što nekima treba po par tjedana da otpadne,meni je patronažna rekla da to u rodilištu dobro ne podvežu pa se batrljak još dohranjuje i treba mu duže da otpadne,a ako se čvrsto podveže otadne vrlo brzo.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo samo da i ja javim za taj nesretan pupak. mi smo isto sa SD, i nama je patronažna rekla da zaista bebama sa SD kasnije otpadaju pupkovi. Dva puta smo išli na lapizaciju iliti "spaljivanje" pupka a ni to ne boli bebe tako da znate (to je samo premazivanje pupčanog batrljka točnije dna pupčanog batrljka srebrnim oksidom). Ne znam zašto i da li je zaista bilo potrebe za tim, ali je pupak bio vlažan, nikakvog granuloma ili infekcije, samo je vlažio i dalje. Nakon 2. spaljivanja, pupak je otpao 16. dan. Naša patronažna (Voltino-Zagreb) je više paničarila nego mi (jer kao pupak treba otpasti u prvih tjedan dana....što se iz priloženih postova može vidjeti da nije istina...) i samo se još pitam zašto se te patronažne ne educiraju dodatno? pa nije medicina stala s razvojem tada kad su one završile školu...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pardon lapizacija je spaljivanje srebrinim nitratom, a ne oksidom

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nama je otpao 9. dan i sad lijepo zarasta (rodjena je na SD)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čistili smo ga Octeniseptom pri večernjem kupanju, a sad kad je otpao ranicu čistimo po preporuci patronažne 2 puta dnevno isto Octeniseptom i dobro posušimo, pa stavimo sterilnu gazicu.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

juče orpao tj 9 dan,čistimo ga i stavljamo gazu dalje

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    juče otpao tj 9 dan,čistimo ga i stavljamo gazu dalje

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nama je otpao 4. dan, u rodilistu taman kad ju je pedijatar pregledavao za ici kuci, meni laknulo jer sam se brinula kako cu ja taj pupak premotavati

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nama je otpao 15-ti dan. Patronaži se nakon 10-tog dana činilo predugo pa je predložila "nešt"(zaboravila sam) da ga požurimo!!!? Naravno da sam ju otkantala! Sva sreća pa je otišla na godišnji i više nije dolazila. A kak je ona otišla ja prestala mackati i trackati po njemu i on otpao. Sad imamo krasan pupić!

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Inače i mi smo sa SD-a i to je naravno patronaža odmah komentirala u stilu- uh to bu trajalo jer oni imaju tu metodu vezanja pupkovine!?

Nisam komentirala niš, samo sam si mislila- pupak bu otpal kad za to dođe vrijeme!

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nama je pupak otpao dosta brzo, još u bolnici, 6-i dan. bilo je još ostataka unutra no i to je sve zacijelilo do 2 tj

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

18-ti dan a tretirali ga 70% alkoholom i bivacinom

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •