Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: pozalite li ikad...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno pozalite li ikad...

cesto cujem od roditelja kako zale za nekim stvarima. ili su to neki propusti u odgoju ili su bili premalo ili previse strogi itd...zanima me, vi koji vec imate vecu djecu, zalite li za cime? imate li osjecaj da ste neke stvari mogli bolje ili drugacije?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Uvijek nesto mozes bolje,drugacije,sadrzajnije...na zalost to sagledas kad prode vrijeme i malene,slatke bebice to vise nisu!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

još uvijek ne, a tko zna što će bit za par godina...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bas to djuli.
    jutros u prelijepo suncano jutro sam setala (nakon jednog sastanka medu ostalima i udruge koja radi s ovisnicima) i mislila se kako divno dijete imam i gdje to nestane za desetak godina. da li u meduvremenu pocnemo nesto krivo raditi ili tek tada vidimo sto smo nekad krivo radili.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zalim sto je nisam prije rodila, ali se onda tjesim da je moralo biti bas tada jer inace ne bi dobila bas nju.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    da li u meduvremenu pocnemo nesto krivo raditi ili tek tada vidimo sto smo nekad krivo radili.
    Ovaj drugi dio me najviše brine

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali nismo samo mi oni koji odgajamo našu djecu - ako i bude problema, osjećaj propusta (krivnje) možemo posijeliti sa bakama, vrtićem, susjedima, ulicom, pričama koje im čitamo...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Na nama je puno dok su maleni, ali kad krenu u školu teže je to kontrolirati. Promjene društvo, aktivnosti i teško je pratiti ih u stopu.
    Ali svejedno mislim da ako se potrudimo i ako nas stvarno zanima šta i gdje dijete nešto radi, saznati ćemo. Bitno je imati širom otvorene oči!

Ja jedino žalim što nisam znala za Rodu i forum za vrijeme trudnoće i prve 2 god. Neke sam stvari radila krivo, na sreću ništa pretjerano i sve u najboljoj namjeri, ali...

Zato sam se naoružala informacijama za drugo dijete

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Pliska prvotno napisa
    Na nama je puno dok su maleni, ali kad krenu u školu teže je to kontrolirati. Promjene društvo, aktivnosti i teško je pratiti ih u stopu.
    Ali svejedno mislim da ako se potrudimo i ako nas stvarno zanima šta i gdje dijete nešto radi, saznati ćemo. Bitno je imati širom otvorene oči!

Ja jedino žalim što nisam znala za Rodu i forum za vrijeme trudnoće i prve 2 god. Neke sam stvari radila krivo, na sreću ništa pretjerano i sve u najboljoj namjeri, ali...

Zato sam se naoružala informacijama za drugo dijete
    Hm, mislim da nije na nama da ih sad nesto posebno kontroliramo (sama rijec "kontrola" mi je jako mrska) - jasno, neke stvari moramo znati, no mislim da nas bas sve ne bi trebalo zanimati (znam, znam, pojeli bi se od znatizelje ...).

Meni bi se u dobi do ajmo reci 16-17 godina moglo najbolje opisati kao "bezvezni streber" (zivjeti sam poceo kako spada tek tamo negdje iza 17-te) pa sam ipak napravio/dozivio dosta toga za sto je bilo najbolje da roditelji nisu saznali (a i nisu).

Pouka: glavne stvari treba znati, no detalje ostavite/ostavimo ipak samo svojoj djeci.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Roditelji su djeci najveći autoritet, ako se radi o odgoju punom ljubavi i razumjevanja.
    Ako ne silimo djecu da se suzdržavaju od emocija, ili da odrastu prije vremena, da nas razumiju, da nam budu roditelji, ako im dajemo slobodu u krivom smislu, bez ikakvih granica, ako ih zlostavljamo, verbalno ili fizički...
    Ako ne; Nose čvrste temelje da odrastu u kvalitetne osobe sa dovoljno samopouzdanja da se orhrvaju teškoćama, ako ne sami barem s vama.

Nikoga ne treba kriviti ako nešto nije kako smo očekivali. Čovijek uči dok je živ, zar ne?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •