Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Klinci i javni WC-i

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Klinci i javni WC-i

E, ovo je sigurno nesto sto nas sve povremeno brine, ali nitko ne diskutira o tome ...

Kak vi rjesavate piskenja/kakanja u javnim WC-ima sad kad su klinci teski da ih se onak drzi samo na rukama? Posjednete ih na dasku ili ne, radite nesto drugo ...?
    Znamo svi kakvi su nam javni WC-i - nekad cisti, cesto ne bas (no situacija je sigurno bolja iz godine u godinu!), cesto premali da bi covjek s djetetom u kabini obavio sve sto treba ...

Bas jucer je MZ u apoteci pronasla mali paketic onih papirnatih "sjedalica" za WC-daske, 10 kom za nekakvih 15-tak kuna, mislim da je to dobro rjesenje ako daska nije ozbiljno prljava.

Ajd da cujem vase priloge ...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara još ne ide na javne wc-e, ali vjerojatno ću joj stavljati wc papir na dasku (to je nešto što i sama radim u rijetkim situacijama kad moram sjesti na dasku...).

a nije ni ovo iz ljekarne loša ideja, ali sumnjam da ću redovito odlaziti tako nešto kupiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja je čučnem na školjku, tako mi ju je lakše držati jer joj je dio težine ipak na nogama. Al dešavalo nam se da se popiški po hlačama

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tinars prvotno napisa
    Ja je čučnem na školjku, tako mi ju je lakše držati jer joj je dio težine ipak na nogama. Al dešavalo nam se da se popiški po hlačama
    Pa da, to je problem.
    A i takva labilna ravnoteza na uskom rubu skoljke bas ne pridonosi ugodnom praznjenju tijela ...

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

prvo, uvijek nosim hrpu papirnatih i mokrih maramica u torbi u slucaju da nema papira u wc-u, onda pokrivam dasku s 2 sloja papira nakon sto sam dasku vec obrisala s prvom kolicinom papira (ajme ekologija tu na nuli ), onda mladjem princu skidam hlace i gace jos u predsobi od wca (if posibl) tak da on ulazi u mikro-kabinu samo u majici i cipelama (hlace i gace gurnute u mojoj glomaznoj torbetini) pa ga posjednem i on obavi posao. Sa starijim je sve lakse, njemu su noge duze pa kad su hlace skvrcene oko gleznja ne diraju wc skoljku. Ak ima siroke hlace, onda ih prvo podfrknem do koljena da moze izbjegavati diranje poda s hlacama. U najgorem slucaju, kad nema daske nego samo skoljka, decki stoje na tome, ja ih drzim i cucaju , no to je fakat rijetko, prije bih im dopustila da kakaju u grmu iza zgrade nek da pokupe bolestine iz wc-a

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja se grozim obavljaja nužde u javim wc-ima. I za sebe i za klinca.

Njega još uvijek držim u zraku a i kad bude pretežak nikako mu neću dozvoliti da sjedne, pa ni preko papira. Ni ja to nikada ne bih mogla učiniti. Probat ću ga okrenuti da gleda prema poklopcu školjke, osloni se s nogama o dasku školjke i ja ću ga držati s leđa. Ako mu je baš sila, bolje da mu je malo neudobno nego da pokupi kakvu infekciju. Užas!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Njoj je ravnoteža OK jer je ja držim, samo ovako ne držim svih 16? kg nego nešto manje. Ali problem je što baš ne raširi previše noge i onda se događaju poplave. No to ovisi i tome kolika je panika, jer ako imam vremena da se skoncentriram i ne žurim previše, uspijem ju skroz stabilno namijestiti i uhvatiti hlače tako da ne vise pa je sve OK. Nije se nikad žalila da joj je nespretno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivančice, ja je okrenem prema sebi samo je ne stavim da sjedi nego čučne na školjku.
    Ni ja ne mogu sjesti na javnom wc-u. U rodilište sam nosila te papiriće i još sam prije papirića brisala dasku dezinfekcijskim maramicama.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja u torbi nosim mokre maramice iz DM-a za dezinfekciju wc-a, prebrišem dasku prvo s papirom, onda s tom maramicom i stavim 2 sloja papira na dasku i posjednem je.
    Ne bojim se panično bakterija, a dijete mi ima dobar imunitet.

Najgore mi je kad se hoće rukama uhvatiti za školjku, pa već na ulazu u wc vičem: "Ruke u zrak! Ne diraj ništa oko sebe!"

Poslije joj obavezno perem ruke sa sapunom.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Njoj je ravnoteža OK jer je ja držim, samo ovako ne držim svih 16? kg nego nešto manje. Ali problem je što baš ne raširi previše noge i onda se događaju poplave. No to ovisi i tome kolika je panika, jer ako imam vremena da se skoncentriram i ne žurim previše, uspijem ju skroz stabilno namijestiti i uhvatiti hlače tako da ne vise pa je sve OK. Nije se nikad žalila da joj je nespretno.
    E da, spolne razlike tu dolaze do izrazaja ... a u cucecem stavu djecji muski visuljak taman pravo gleda u hlace i mokre hlace nije uvijek lako izbjeci tj. Vedran mora obavezno jednom rukom drzati pisu, a onda i moje drzanje ispod pazuha nije bas stabilno.

Ja mislim da cemo mi odsad ici sa "papirologijom" ako je WC barem iole cist.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Ja u torbi nosim mokre maramice iz DM-a za dezinfekciju wc-a, prebrišem dasku prvo s papirom, onda s tom maramicom i stavim 2 sloja papira na dasku i posjednem je.
    Ne bojim se panično bakterija, a dijete mi ima dobar imunitet.

Najgore mi je kad se hoće rukama uhvatiti za školjku, pa već na ulazu u wc vičem: "Ruke u zrak! Ne diraj ništa oko sebe!"

Poslije joj obavezno perem ruke sa sapunom.
    Vedran je imao jednu fazu kad su ga WC-i strasno zanimali - te kako se spusta daska, pvlaci voda, zasto je cetka bas onakva ... :shock:
    Na srecu, to poglavlje je uglavnom proslo ...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ivančice, ja je okrenem prema sebi samo je ne stavim da sjedi nego čučne na školjku.
    Ni ja ne mogu sjesti na javnom wc-u. U rodilište sam nosila te papiriće i još sam prije papirića brisala dasku dezinfekcijskim maramicama.
    Eh, kad mi imamo dečka, pa je malo drugačije. Mei je zgodnije za sad da on gleda prema dasci, ja ga držim u presavijeim koljenima i hlače su povučene do ispod potkoljenice, pa nema straha od zapišavanja, osim evetualno školjke i poklopca. No to lijepo pobrišem poslije i sve ok.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Austriji sam vidjela da pampers ima baš te neke "navlake" za javne WCe.

Evo, mi do sada nikad nismo obavljali veliku nuždu na javnom WCu (decko je tempiran da to obavlja navečer doma) i nadam se da će tako i ostati.

Katarinu još nisam odvela isto u javni WC neg za sada piškimo u travu, negdje sa strane. Evo, sramim se, al tak mi je lakše. No, ide zima i već sada mi je muka od odlaska na WC s klincima. Tak bumo skoro u Austriju, pa ću kupiti te Pampers navlake.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U Splitu je broj i izgled javnih wc-a zastrašujuć, pa ako je baš uhvati trčimo radije u nekoga ko nam je blizu (poznat) ili zamolimo u nekom čistom kafiću ili dr.poslovnom prostoru..
    postupak je isti, ekološki smo totalno onesviješteni, potrošimo brdo maramica i ostalo..
    evo i jednog primjera (po meni) totalnog idiotizma..
    Luci se strašno pripiškilo, u blizini su nam samo prodavaonica bombona, te dućan Benetonovog donjeg rublja-ulazimo i molim je da mi pusti Lucu na wc jer nemamo vremena. Hladno nas odbije i okrene glavu. Uđemo u bombonjeru, cura nas pusti iako je to privatni wc...
    Slijedeći put ću skinuti Luci hlače ispred ulaza u Beneton i pustit je da se popiški!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hehe, imam i ja dečka. al problemi s visuljkom na wc-u me tek čekaju. Baš ste mi dobro došli savjetima

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sad si me podsjetila, moj stariji sin je s nekih 2 godine napravio lokvicu oko sebe u Chicco ducanu u Zagrebu, al ne zbog neljubaznosti prodavacice nego zato jer se zaigrao i nije stigao reci da treba na wc.

tatek: zbog toga sto je pisa usmjerena prema hlacama skidam svom sinu hlace i gacice prije nego sto ulazi u kabinu. Onda dok cuci, s jednom rukom drzi pisu prema dolje, s drugom se drzi za mene dok se balansiram i njega drzim u tom polozaju. Uglavnom me znaju boljeti ledja poslje toga!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U Dubrovniku postoji, čini mi se, 1 javni WC, ali i da ih je 20 nikad je ne bi tamo odvela jer ni ja ne idem u javni. Otiđemo u kafić i ako je daska suha naslažem brdo papira, onoga za ruke jer je deblji i veči, tako da je cijela školjka obložena, i daska i preko školjke i unutar daske. Kad sam sigurna da je debljina sloja bar 1 cm, tek onda je stavim sjesti.

Citiraj Fidji prvotno napisa
    I ja svaki put ovako vičem!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa šta vi ovo smatrate samo pod baš ono javne wc-e? Meni to uključuje svaki wc koji nije u našoj vlastitoj kući, ili bliske rodbine i prijatelja o kojima znam kakve su njihove higijenske navike.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

operacija ide ovako:

- maramice iz deema

- podignem dasku
    obrisem skoljku, cijeli rub, pa sve dokle mislim da bi mogao rukom dirnuti

- drugom maramicom obrisem donju stranu daske

- spustim dasku i trecom maramicom obrisem gornju stranu daske i donju stranu poklopca

- poslazem wc papir po dasci.

sve to dok se on dere: pozuri, u gace cu.
    kako ne smijem biti unutra s njim dok kaka, moram se osigurati da se negdje ne uhvati, u zaru tiskanja.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je javni svaki koji nije moj!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Meni je javni svaki koji nije moj!
    Da, koji nije nas kucni ili nasih prijatelja.

A sa WCima u kaficima, ducanima i slicnom (mi ih cesto koristimo jer smo cesto u pokretu) uglavnom imam dobra iskustva - pustili su nas unutra uvijek osim jednom (u jednom frizeraju u Zvonimirovoj u ZG) i to sa smijeskom.
    A dobro je znati (i zbog klinca i sebe samih) strateska mjesta: dobri i cisti WC-i u svakom kvartu.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Joj ljudi, ali meni se gadi da ja ičim, pa bilo to i maramicama diram po wc-u po kojem je haračilo milion ljudi prije mene. Ja F.od trena kad uđemo u wc pa sve dok ne operem ruke stalno vičem da ništa ne dotiče, pa ni zidove. Ja čak i kad vučem uzicu za povlačenje vode, trudim se uhvatiti što višlje da nije na mjestu gdje svi diraju, ili dotaknem samo jedim prstom, ako je takav sistem na pritiskaje. Ako postoji wc papir, obavezno prvo otkinem prvih par listova, a onda tek uzmem za nas.

Možda sam malo pretjerana, ali uvijek mi je u glavi misao koliko se bakterija nalazi u, na i oko školjke, kao i po zidovima. :/

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Ja čak i kad vučem uzicu za povlačenje vode, trudim se uhvatiti što višlje da nije na mjestu gdje svi diraju,
    Pa svi se trude uhvatiti što više, tako da ti je tu "najpopišanija"

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Ja čak i kad vučem uzicu za povlačenje vode, trudim se uhvatiti što višlje da nije na mjestu gdje svi diraju,
    Pa svi se trude uhvatiti što više, tako da ti je tu "najpopišanija"
    Vidiš, u kojoj sam zabludi! Od sad vučem baš za ručku!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivančice, ali obavezno preko papira!
    (ja sam ista ko i ti!)

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja se popenjem na prste pa pritiscem polugicu

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    a ja se popenjem na prste pa pritiscem polugicu
    I ja kad mogu doseći, ali vidiš da to svi rade. Ništa, od sad samo s papirom!

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Papir na dasku + uzmem papir za povlacenje uzice + papirom zatvaram vodu nakon pranja ruku + papir za otvaranje i zatvaranje vrata pri izlasku iz WC-a. A mislila sam da nisam bakterofob.

Mimo topica, ali ipak povezano: prije nekog vremena na nekom koncertu na otvorenom prijateljica me upoznala sa jednim prijateljem, pruzili smo si ruku i rukovali se, malo porazgovarali i razisli se. Nakon nekoliko minuta i male setnje naokolo vidim njega kako se izvlaci iz nekog zbuna zatvarajuci slic na hlaca (ocito je obavio "malu") i bez brisanja ruku maramicama nastavi dalje prema drustvu! A ja sam se prije toga s njim rukovala! Koliko je puta prije toga obavljao a nije niti brisao niti oprao ruke :shock: (naravno da se piva pila u potocima)??

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa šta se čudiš anchie, zar ne rade to svi muški kad to obavljaju u prirodi?Jer nemaju gdje oprati ruke. Grozno.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

:/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene na poslu umivaonik je zajednički. Ali to nam ne predstavlja nikakav problem jer nije gužva: muški skoro po pravilu ne peru ruke, a ni žene baš nisu čistunke. Sva sreća da imaju dovoljno mjesta za prolaz kad zaobilaze mene koja perem ruke na dolasku, odlasku, u prolazu...
    : očima okrećući želucodižući smajli:
    (A ne mislim da sam neka bolesna čistunka, pogotovo sad kad vidim da vas ima još takvih)

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa šta se čudiš anchie, zar ne rade to svi muški kad to obavljaju u prirodi?Jer nemaju gdje oprati ruke. Grozno.
    Mozda to neki obavljaju sa maramicama?

No, nemojmo sad biti bakteriofobi, kao prvo dosta ljudi (ipak) pere ruke poslije obavljenog posla. Naravno da i ja necu sjesti na bilo koju dasku (u principu ne sjedam uopce, no ponekad se ipak mora), ali s papirom i ako je daska i cijeli WC OK tad mi je to OK.

A sad - kvake i sve ostalo ... to je isto higijensko pitanje kao voznja tramvajem, diranje robe u ducanima, rukovanje novcem (kroz koliko i kakvih ruku su prosle novcanice?) ... Operemo ruke kad dodjemo kuci iz grada, s igralista itd, operemo ruke "prije jela i poslije svakog praznjenja tijela" i to je to.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

joj kad se sjetim naših početaka "javnog piškenja" nakon skidanja pelena... sjećam se da sam htjela nositi tutu s nama u šetnju

sada već imamo praksu. uletimo u prvi dućan ili kafić, ne stavljamo nikakav papir po dasci već zaru držim u onom položaju kao malu bebu, jedna ruka je drži ispod koljena, a druga leđa-pazuh i obavimo što imamo bez da zara išta dotakne.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa već na ulazu u wc vičem: "Ruke u zrak! Ne diraj ništa oko sebe!"
    I ja, i ja!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •