Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: keramicke posude

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno keramicke posude

jel kuhate u keramickim posudama?

mislim na lonce s poklopcima? onima koje treba prvo namakati u vodi pa onda natrpati sastojcima pa se kuha u - pecnici

meni neki dan dopala tri takva lonca i danas isprobavam prvog

povrce na krupno, malo zacina, malo vode i 200stupnjeva u pecnici i zivo me zanima sta ce od tog ispast

gledala sam neke recepte na netu, vecina ih navodi nekakve pripreme prije stavljanja u lonac, kuhanje, posiranje, dinstanje i slicno u tavama, pa onda presipanje u lonac pa pecnica... ja sam to pojednostavila, valjda necu morat dokuhavat na sporetu

a vidim na jednom od lonaca mi pise - microwave safe - znaci, moglo bi se nesto zakuhat i u mikrovalnoj?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo moje se skuhalo, ispalo je super, malo za moj gust previse tekucine - al mm je bio odusevljen...

od kad je zakuhalo, pustila sam nekih 20ak minuta da se krcka i to je bilo to... e, da, posuda se stavlja u hladnu pecnicu pa se onda pecnica upali, da ne bi pukla posuda od nagle promjene temperature. i pri vadjenju isto treba obratit paznju pa ju polozit ili na pluto, slamnati podlozak ili na presavijenu krpu - metalne ili keramicke hladne podloske mogle bi isto pogodovati pucanju posude...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vidjela sam nedavno na topiku "Što kuhate danas" da Apricot peče povrće u takvoj posudi.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je moja pukla, uvjek sam pripravljala hobotnicu u takvoj posudi

Zaboravila si staviti vegetu

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam zaboravila nemam je

vec gooodinama