Results 1 to 16 of 16

Thread: Što kad krepa relativno nova pegla???

Peterlin's Avatar

Default Što kad krepa relativno nova pegla???

Nije baš krepala, slomio se regulator temperature... Najprije se zaglavio, a kad sam ga malo jače povukla, sad ide lagano i regulacija ne reagira.

A pegla još nema ni godinu dana. To mi je bio poklon za prošli rođendan (pa je ispalo da garancija nije ovjerena, a nemam ni računa...).

I kaj sad?

Da li se to popravlja (Tefal FV 5230) ili se više isplati zaboraviti cijelu priču i uzeti novu? Inače, bila sam zadovljna s njom i šteta mi je baciti. Imam popis servisa, pa ćemo vidjeti.

Imate li iskustva s tim?

Maslačkica's Avatar

Nemam iskustva, ali ih nazovi i pitaj ili odnesi im peglu neka procijene štetu, tj. popravak za džabe, naravno, i onda odluči šta ćeš...

I pogotovo kada kupujem nekome nešto za poklon takvo ovjerim garanciju, pitam da li se može zamjeniti proizvod (ako se tom nekom ne svidi) i priložim i račun uz takav proizvod baš radi garancije...
    Što se tiče onoga "cijena se ne govori" nije niko blesav da ne zna koliko tefalova pegla ili nešto drugo kupljeno ne znamo koliko košta ili se ne možemo raspitati.
    Ali kažem, baš radi mogućnosti nesviđanja ili mogućnosti nekog kvara uvijek prilažem papire sve...

Tako i moja braunova, ali ja skinem regulator , onaj mali metalni hepek unutra i sve ponovo složim, pritisnem i proradi, ponekad ne baš iz prve...
    MM htio da kupim novu peglu, ali ja neću, jer sam ih se nakupovala posljednjih godina i ni sa jednom nisam bila zadovoljna

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by pikulica
    Tako i moja braunova, ali ja skinem regulator , onaj mali metalni hepek unutra i sve ponovo složim, pritisnem i proradi, ponekad ne baš iz prve...
    MM htio da kupim novu peglu, ali ja neću, jer sam ih se nakupovala posljednjih godina i ni sa jednom nisam bila zadovoljna
    Mislim da ću tako i ja... Nisam se baš usudila raskopavati jer nije napravljena da bi se to lako moglo pa sam se bojala da nešto ne polomim. Ti novi aparati nisu napravljeni za popravak nego za "baci i kupi novi".

Pegla je dobra, ima keramičko stopalo, ima mehanizam čišćenja kamenca, a opet.... :/ ne postoji savršen proizvod. U međuvremenu našla i ovlašteni servis, pa ćemo nekako gledati da je spasimo. I ja imam još dvije doma (AEG i Moulinex, ova druga je radila 12 godina, AEG-ova mi nije baš bila nešto ali smo je kupili jeftinu, od muke).

Pouka priče - možda treba manje peglati ...

Davor's Avatar

Tako je 8)

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by Davor
    Tako je 8)

KayaR's Avatar

Meni je MM kupio najskuplju peglu(ali ni ona ne pegla sama )za neku godisnjicu.
    A onda ju je sin oborio s daske za peglanje.Malo je pocela curiti :/
    Onda ju je oborio drugi put,ajde dobro,isto tako...
    I onda ju je oborio treci fatalni put,te je pukao rezervoar za vodu nacisto
    Sad joj nema spasa,a nije ni par meseci stara....
    Mm rece da sam sama kriva sto sam ju ostavljala na dasci.
    Garancija ne pokriva mehanicka ostecenja,koliko ja znam.
    Kupila sam neku novu,triput jeftiniju,a stara se s ceznjom pominje,kako je peglala "skoro"pa sama

Anemona's Avatar

Mi smo bili kupili Tefalovu peglu u Metrou, skuplju. Nakon možda 2 mjeseca jednostavno nije više grijala. Naravno izgubili smo garanciju i račun (a za sve drugo kupljeno unutar 10 godina ih imamo). Otišli smo u ovlašteni servis, ispričali što se dogodilo i dobili besplatni popravak, uz obrazloženje da je pegla novi model, dakle, nema šanse da nije "u garanciji". Još jednom hvala ljubaznom gospodinu.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by Anemona
    Mi smo bili kupili Tefalovu peglu u Metrou, skuplju. Nakon možda 2 mjeseca jednostavno nije više grijala. Naravno izgubili smo garanciju i račun (a za sve drugo kupljeno unutar 10 godina ih imamo). Otišli smo u ovlašteni servis, ispričali što se dogodilo i dobili besplatni popravak, uz obrazloženje da je pegla novi model, dakle, nema šanse da nije "u garanciji". Još jednom hvala ljubaznom gospodinu.
    Ovako ćemo i mi... još nisam stigla jer nam Tefalov ovlašteni servis nije baš iza ugla, ali slijedeći tjedan odoh tamo, pa što bude... Fala!

iki's Avatar

Imam loše iskustvo sa tefalovom peglom (skuplja varijanta), pa mi se onda sveki požalila da joj nije dobra njena tefalica, i onda mi suseda veli slično i za svoju.

Možda je slučajnost, al ja više nebum kupila tefalovu peglu.

Još mi je bilo gore kad sam kod moje mame slučajno trebala nekaj popeglat sa no name peglom od 150kn i ostala paf kak dobro pegla za razliku od moje koju sam platila preko 500kn .

Anemona's Avatar

Mi smo s Tefalovom peglom jako zadovoljni. Gospodin u servisu nam je rekao da je kod njih važno da ih ne ostavljaš "nafrljene" na najjače. Nego, npr. peglaš, pa ako ju ostaviš minutu dvije u "praznom hodu" obavezno smanjš jačinu pegle i paru ugasiš, inače vole odapeti.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by Anemona
    Mi smo s Tefalovom peglom jako zadovoljni. Gospodin u servisu nam je rekao da je kod njih važno da ih ne ostavljaš "nafrljene" na najjače. Nego, npr. peglaš, pa ako ju ostaviš minutu dvije u "praznom hodu" obavezno smanjš jačinu pegle i paru ugasiš, inače vole odapeti.
    Ma vrag zna... ima svega! Ja sam ovo isključivanje radila, po uputi, ali sam možda tako upropastila mehaniku. Ja se uvijek držim uputa ko pijan plota - profesionalna deformacija jer moj posao je pisati slične upute za neke druge proizvode, pa očekujem da to ljudi i čitaju.

Druga stvar na koju sumnjam je jako jaaaako tvrda voda (iako sam redovito čistila limunom, kak piše, a vodu kombinirala sa destiliranom). S druge strane, limunom se čisti samo ventil za vodu, ne i unutrašnost rezervoara... :/

Ali pegla je kao takva ok, stopalo je savršeno, sve pet, nešto se naprosto zaglavilo i slomilo. Drugi tjedan ju nosim pokazati serviseru.

Anemona's Avatar

Inače u uputama moje pegle piše da se destilirana voda nikako ne smije rabiti, samo iz pipe.

koksy's Avatar

E zato trebate kupit Tefalovu peglu za 200 kn jer ima ostecenje tj. jednu maaaaalu crticu na rucki. I radi besprijekorno vec 3 godine, a ako se i pokvari nece mi biti zao novaca.
    E da, na tu "akciju" sam naletjela u Getrou. :D

ma pegla ko pegla, potrošni materijal...
    sumnjam da se servisi na peglama do 500 kn isplate, pomirite se s gubtkom i u shopping po novu, barem to nije vama ženama problem, još ako peglate muževu karticu, di vam je kraj, tada ne postoji skupa pegla.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by ZliVuk
    ma pegla ko pegla, potrošni materijal...
    sumnjam da se servisi na peglama do 500 kn isplate, pomirite se s gubtkom i u shopping po novu, barem to nije vama ženama problem, još ako peglate muževu karticu, di vam je kraj, tada ne postoji skupa pegla.
    ZliVuče, tko pegla tvoju karticu? A košulje?
    Ja sam iz onog kraja iz kojeg Škoti vuku korijene, ne pegla mi se kartica. A Jakuševac je i previsok...