Priča ide ovak....Miha je u ožujku krenuo u jaslice s navršenih godinu dana. Do tada smo čuvali mjesto. U grupi je s djecom od jedne do tri godine, s tim da su Miha i još jedan mali najmlađi...tj. sad u rujnu kad kreće nova godina imat će godinu i pol. Nakon novih upisa ravnateljica je odlučila samo njih dvojicu od cijele grupe ostaviti opet u prvoj jasličkoj grupi s 17 nove djece koja će u rujnu prvi put u vrtić. Dobit će nove tete i nove prijetelje. Njegovi idu u grupu više koja je od dvije do tri godine i ostaju im dosadašnje tete.
Meni je ravnateljica to predstavila kao super riješenje jer ja kao za dijete dobro da je među vršnjacima i da nije u mješanoj grupi, tj. sa malo starijima. No, Miha će biti stariji od djece iz nove skupine...i opet neće bit s vršnjacima...Uostalom, on je nakon teške adaptacije super u jaslicama, voli ići, samostalan je...i onda će ga na jesen baciti u grupu s djecom koja će dva mjeseca svi bit na privikavanju...to mi je grozno...umjesto da sa svojima ide dalje...to mi je ko da pada razred...pitala sam neke tete u drugim vrtićima kaj misle...i sve mi vele da je bolje da ostaje sa svojima.
Našla sam i članak na Rodi koji govori o dobrobiti mješanih grupa...pogotovo ako je mlađe dijete sa starijima...uostalom mislim ga skinut s pelene na ljeto....kako će nove tete pazit da on ide na zahod a sva su djeca u pelenama. a ovi iz njegove dosadašnje grupe će vjerojatno svi proć sad to skidanje s pelena...
No taj razmještaj grupa je u vrtiću gotova stvar....tak tete vele....ravnateljicu nemrem ulovit....najgore mi je kaj je ona to meni prezentirala kao nešto što će mom sinu biti super....a nije tak...da, još je rekla da će ovi veći počet ić van izvan vrtića u šetnje pa da će tetama Miha i drugi dečko koji je mlađi smetat.....druge tete kažu da djeca nedu van do četvrte godine....znači opet mulja
Sad me zanima dal bi ja trebala ulazit u sukob s njom....tj.trebam da mi još netko veli da imam pravo i da su mi argumenti na mjestu...ak nemam....onda nek bude kako oni vele