Eto kak piše u naslovu zanima me jel zdravo hodati bos.
Ok znam za kamenje i šljunak ali me zanima jel zdravo hodati bos po asfaltu i betonu.
Eto kak piše u naslovu zanima me jel zdravo hodati bos.
Ok znam za kamenje i šljunak ali me zanima jel zdravo hodati bos po asfaltu i betonu.
ja ne dam da hoda po asfaltu i betonu, tj., po cesti, jer se bojim stakla i zato sto mi bas nije ugodno da bose nogice idu tamo gdje prolaze auti i tak.
dam joj da hoda bosa po travi, iskljucivo u nasem vrtu, koji je upravo zbog toga iznimno njegovan. parkici, ceste i to, obavezno cipelice
po kući i plaži - svakako bos/a.
po cesti nikako. iz istog razloga kojeg je navela bjeb.
malo mi je bljak da mi dite hoda po cesti (po kojoj svašta hoda, pljuje....) boso.
Kažu ortopedi da nije dobro, a niti prirodno, jedino po travi, šljunku, zemlji, pijesku.domy prvotno napisa
E da i ja sam to čula pa me zanima neki dobar argument osim onoga blajk,fuj i te šeme.piplica prvotno napisa
A što se tiće asfalta naravno da ak je jako vruć i užaren nemre on po tom hodati nego kasnije kad se ohladi i naravno hoda samo kod kuče i ispred kuče.
A to je slijepa i nije tako prometna ulica.
Po tvrdom ne po mekanom da - znači doma po podu ne, po asfaltu ne, da po travi, pijesku, zemlji, šljunku
Ok to sam skužola ali zakaj?Mima prvotno napisa
super argumentMima prvotno napisa
![]()
mislim da sam negdje čitala da nije dobro zato što se na mekanom udarci amortiziraju, a na tvrdoj podlozi ne, pa strada kralježnica (efekt je kao niz udaraca na kralježnicu). ali ne znam gdje sam to pročitala, ni kada![]()
sigurno netko zna bolje
Ja mislim da je to super argument, da. Ortopedi su stručnjaci, pa ako oni nešto preporučuju onda je to meni dovoljan argument,
jasno da ortopedi znaju bolje od nas ali domy pita zašto nije dobro hodati bos, a ne tko tvrdi da nije dobro... :/
valjda postoji neko objašnjenje, nisu ortopedi to tako smislili bez nekog razloga...
nama su rekli na Goljaku, a i Tiefenbach je ponovio isto to: na tvrdim podlogama je svejedno jesu li djeca bosa ili obuvena, a na neravnim je bolje da su bosa.
vjerojatno zbog amortizacije pritiska na ligamente i tetive.
meni bi to bilo logično objašnjenje, a tko prvi krene kod nekoga stručnoga, neka pita i podijeli s nama.
Ajde da se prikrpam na ovu temu sa pitanjem: do kada je OK da imaju potpuno ravna stopala? Nađa ima 2god. i 2 meseca, hoda bosa kad okolnosti to dozvoljavaju (na žalost retko po neravnom), nosi ravnu, mekanu obuću. Neki dan smo se igrale u dvorištu i ona zgazi u baricu pa na suvo i ja vidim otisak stopala potpuno ravan, nema onaj deo da "fali" kao što imamo MM i ja. Do kad bi trebalo to da se podigne?
koliko ja znam, do 3 godine je normalno
Ovo mi je skroz logično. A i vjerojatno zato što na mekanome mišići stopala puno više "rade" tj. jačaju se. Na tvrdom i ravnom je mišić puno opušteniji, jednako valjda kao i u obući. A i zbog amortizacije. Isto kao što nije dobro niti trčati po betonu ili asfaltu.apricot prvotno napisa
JEl zdravo? Na takvim ravnim površinama mislim da je svejedno jel bos ili ne, tak da ja mislim da nit je zdravo, nit je nezdravo. Mada ja svog baš ne bi puštala po cesti da hoda bos, jer mi je todomy prvotno napisa
.
Mislim da je nama Tiefenbach rekao da se do 5. godine nis ne poduzima.Lutonjica prvotno napisa
još boljeMamaRibice prvotno napisa
![]()
Naša pedijatrica i ortopedi toleriraju do 4. godine. Sa 4 je moj sin počeo nositi uloške