Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: Suza suzu lije :(

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Suza suzu lije :(

Izgubila sam se i vrtim se na jednom mjestu.
    I sad sam pukla i suza mi suzu lije, jer osim toga što nemam od nikog podršku (samo podrška mm) ne znam više što da napravim.

Kažu pedijatri "minimalno 500 g mjesečno s jednim obrokom dohrane".
    Moja više od 300 g ne dobiva.
    Dojim stalno, stalno i stalno i ja vidim da ona guta, ali mi se čini da je to nedovoljno.
    Pa nisam toliko luda nakon šest mjeseci dojenja.
    Pokušala sam nadodati, ma neće niti blizu.
    Sve od dohrane je prihvatila, a mlijeko neko drugo neće niti da okusi

Da li moja prehrana utječe na mlijeko???
    Da li trebam veći unos ugljikohidrata???

Budim je noću dva puta, povuče minutu i izbaci siku.

Ako se smanjila proizvodnja, ona neće da navlači, nikad nije bila sisač.

Mogu li nešto napraviti, ja više ne znam ni ono što sam znala.

Krenuli smo tako lijepo.

Rođena 3000 g.

1. mjesec - 4000 g
    2. mjesec - 4800 g
    3 mjesec - 5380 g
    4 mjesec - 6100 g

5 mjesec - 6450 g
    6 mjesec 6720 g

Jela je malo prije pregleda 5 i 6 mjeseca pa možda ovo i nije pravo stanje :/
    Dohranu smo počeli s 5,5 mjeseci upravo zbog njene težine.

Toliko se od početka trudim s dojenjem, više me sve savjetnice na sos telefonu znaju
    Što da napravim i kako da dobijem 500 g mjesečno

Nemojte mi samo reći da nije malo napredovala, jer to neće proći kod niti jednog pedijatra pa ni M i L u Splitu

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

koliko se sjecam nasih razgovora, radis sve OK i beba se ponasa OK

ali evo, da imas prave info:
    1. iza 6 mjeseci ti je minimum 200g mjesecno
    2. kod napredovanja se gledaju 3 parametra: napredak u tezini, napredak u visinu i opseg glave; ako su ostala 2 parametra u redu, onda je to jednostavno beba koja sporije napreduje na tezini
    3. od dohrane ti beba nece napredovati nista bolje nego od tvog mlijeka

ako su prirast visine i opsega glave u redu, mislim da bi se trebala prestati opterecivati tezinom
    mozes li to?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajoj, draga, pod hitno mijenjaj pedijatra ako ti tako kaze. to su apsolutne gluposti. kakvih pobogu 500 grama? pa to je pola kile! nemre beba napredovati onako kako si je netko zamislio. mala ti je super, poduplala je porodajnu tezinu vec sa 4 mjeseca (moj f. je roden sa 4200 a poduplao je porodajnu tek sa oko 10 mjeseci).

pusti ju da jede kako joj pase i opusti se. ovo sto su ti oni rekli je cista glupost.

svaka beba ima svoj tempo, zapamti. osim toga, ako s njom nesto ne valja, ti ces prva skuziti.

btw, nema sta kod njih "prolaziti". reci im neka se malo obrazuju o dojenju, dobro ce im doci.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam kod kojega pedijatra će "proći" ili "neće proći", ali ću ti reći kako to baš i nije jdini parametar.
    tvoje dijete DOBRO napreduje.
    da ne kažem, ODLIČNO.
    prva dva mjeseca su nam pokazatelji koliko vam dojenje uspijeva.
    dakle - odlično. :D

dalje... stvarno više nema pravila.
    ako te tješi, moj zrin je u tri mjeseca dobio punih 800 grama! (od 3. do 6.)
    a ja savjetnica, sa trogodišnjim dojilačkim stažom s prvim djetetom.

uopće nema potrebe niti da brineš nitida plačeš, nego gledaj dijete.
    je li pedijatrica vidjela nešto osobito?
    je li vidjela nezadovoljno i iscrpljeno dijete?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

NatasaM i više nego mogu, ali nemam podršku pedijatra i koliko god se ja trudila, ipak mi nije svejedno.

Evo popisat ću i težinu:

rođena 48 cm

1 mj - 51 cm
    2 mj - 55,5 cm
    3 mj - 57 cm
    4 mj - 61 cm
    5 mj - 62 cm
    6 mj - 64 cm

opseg glavice je sa 4,5 mjeseci bio 41 cm, a sada sa 6 mj je oko 42,5-43 cm.
    Ne znam točno, jer mi pedijatar nikad nije mjerio glavicu, pa sam ja to pokušala mjeriti.

Ispada da je od 4-5 mjeseca narasla samo 1 cm, što mi je malo sumnjivo s obzirom na prethodni mjesec kada ispada da je narasla 4 cm. Moguće da je krivo mjereno :/

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cure su ti sve dobro rekle, a ako te moze utjesiti, ima jedna forumasica (moja susjeda) kojoj se mali rodio s preko 4kg, a sada s godinu dana ima 7,5kg (pedijatar je rekao da je sve ok). djeca su razlicita, najbitnije je da se normalno ponasa, motoricki i kognitivno napreduje, tezina je vrlo varijabilan pojam.
    nadam se da ces se bar malo prestati brinuti

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja je cura između 5 i 6 mjeseca dobila samo 250gr.
    Pedijatrica je rekla da je to malo.
    Druga pedijatrica je rekla nešto jako pametno- da djeca nisu tablice i da samo treba promatrat dijete kako se ponaša.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

apricot, mikka skupa smo tipkale

Moj pedijatar nema pojma, ali baš pojma o dojenju.
    Kad sam prije tri mjeseca bila na kontroli s Laurom, savjetovao je mami čija je beba imala mjesec dana da joj svaka tri sata ponudi prvo jednu dojku 10 minuta pa drugu dojku 10 minuta.
    Mislim se, eto jednog kraja dojenja :/

Izluđuju me, a ja osim mm nemam podršku od nikog i onda se bojim.

NEDAM DA MI ZEZNU DOJENJE TO MOGU ZABORAVITI!!!

Meni pedijatar kaže da uvedem tri obroka krute hrane, nije baš sav svoj što se tiče dojenja, dohrane...

Laura papi i nikad ne traži još, ja vidim da ona malo ciki, ali isto tako vidim da nije to zato što nema, jer kad joj ponudim drugu dojku NEĆE.

Sutra opet moram kod pedijatra na kontrolu
    Izludit će me, s keksolinom, medolinom i kašicama za laku noć
    Pa ne pada mi na pamet

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja uopće ne primjetim da mi je dijete gladno, iscrpljeno ili slično.
    Dapače super izgleda, nije ni mršava :?
    Pedijatar je napisao u knjižici da je normalno uhranjena.
    Uvijek je bila spavalica pa mi to nije neko mjerilo

Pa da je gladna plakala bi pa nisam baš toliko luda :?

Uvijek sam bila iskrena s vama pa ću i sada, ne brinem se ja da je Laura gladna, već mi pedijatri vrše velik pritisak :/ pa me jednostavno izbace iz svakodnevnice :/

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pepita - sto manje posjeta pedijatru, ili promijeni pedijatra ako ti ovaj sadasnji ne odgovara (ni meni ne bi ).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gle, ako je pedijatar inače dobar i imate dobru komunikaciju, jednostavno dojenje drži po strani od njega.
    radi kako misliš da je najbolje, savjetuj se s onima kojima vjeruješ ( ) i nemoj dopustiti da te pokoleba.
    to što je netko specijalizirao pedijatriju, nažalost ne znači da o svemu baš sve zna.
    dojenje je jednostavno zanemareno i, eto, događaju se ovakve stvari.

ovdje imaš podršku da nastaviš kao i do sada.
    zapravo... nema potrebe više uopće ni ići na kontrole do navršene godine.
    svi smo mi tako: sa mjesec, dva, šest, pa dvanaest.
    i gotovo!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ako te ista tjesi, moja Tara je prvi mjesec dobila 1 kg, samo dojenje naravno,
    drugi mjesec 800 g
    treci mjesec 600 g
    sve dalje po 200 ili 300 g

dohranu smo poceli sa 7 mjeseci, iako tek sa 16 pocinje nesto zaista jesti, ovo sve prije toga je bila zlica u usta, druga na pod. i nisam je prisiljavala.
    i sve je bilo ok.

pedijatrica je govorila isto - mama, caja bebi, sokice pa ... onda sam prestala slusati :D
    dijete je najbolji vodic, a ne pedijatar.

btw., ja sam nasu pedijatricu pitala da li ona jede svaka cetiri sata? ili jede kad je gladna?
    beba jede kad je gladna, a ne kad mi mislimo da bi trebala jesti

mi i danas tako funkcioniramo s Tarom. sama kaze kad je gladna i onda ide jesti, nema prisile

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Samo da ti i ja pružim podršku
    Niti naš pedijatar nije nešto za dojenje i nema nekog znanja o istome,
    ali u svemu drugome mi je ok pa
    ja upravo ovako kako kaže apri,
    dojenje držim po strani i sve 5

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kilaža je po meni sasvim ok!
    A da je curica iz avatara gladna??? Meni se ne čini!
    Čini se baš neka jako vesela curica, i nimalo mršava...

Razumijem da ti mišljenje pedijatra znači, ali ako čovjek nema znanja o dojenju ne znam šta bi ti tu trebalo značiti s njegove strane POGOTOVO što je napisao da je beba normalno uhranjena... + čula si savjete koje dijeli.

~~~~~~ da se smiriš

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Iz iskustva znam kako teško pada prijekor stručne osobe za nešto što znaš da sigurno dobro radiš i kad umjesto podrške dobiješ osudu . Isto tako znam da si ti jedno jako žensko koje nije tako lako pokolebati
    I nemaš samo podršku tm-a nego SVIH nas

A L. je baš kao i njena mama - kako si zacrta, tako mora biti

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Inda_os prvotno napisa
    Iz iskustva znam kako teško pada prijekor stručne osobe za nešto što znaš da sigurno dobro radiš i kad umjesto podrške dobiješ osudu . Isto tako znam da si ti jedno jako žensko koje nije tako lako pokolebati
    I nemaš samo podršku tm-a nego SVIH nas

A L. je baš kao i njena mama - kako si zacrta, tako mora biti
    Potpisacu sve ovo, a narocito ovo sto sam boldovala.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Joj cure hvala vam na utješnim riječima.
    Ništa mi nije bitno, samo da mi je cura ok.

Zaboravih reći da su zadnja dva mjeseca kilaže bez dojenja noću, znači nije se budila noć da papa, pa sam je ja ponovno nakon 6 mjeseca počela buditi.

Savjetnice da li je ok da Laura često doji ali svega po minutu. Meni se čini da zaista premalo siše, ali češće.
    Nemam više pojma kako da joj dajem dojke, jednu pa drugu ili opet istu i ne znam uopće da li ikad isprazni dojku do kraja

I gladno dijete ne odbija sisati, već siše i siše i pokušava izvuči mlijeko. Moja kad neće, neće niti bradavicu blizu usta, odmah se ljudi.

Obrok dohrane pojede oko 100 ml, nekad više, a nekad manje.
    Meni tvrdi pedijatar da mora pojesti 200 ml, pa ni ja toliko ne mogu pojesti prosa, mrkvice i blitvice zajedno

Hvala vam još jednom, naravno da ste me utješile.
    Sutra sam opet u pedijatra pa ću javiti što je bilo.

Inda_os i samo da znaš da mi nedostaješ, a ti dobro znaš gdje

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Uvijek sam bila iskrena s vama pa ću i sada, ne brinem se ja da je Laura gladna, već mi pedijatri vrše velik pritisak :/ pa me jednostavno izbace iz svakodnevnice :/
    Draga, ja imam sasvim solidnu pedijatricu po pitanju podrške dojenju, pa ipak sam dobila svakakvih savjeta. Ja sam si to ovako posložila u glavi: pedijatru idemo na sistematske, cijepljenje, i kad je dijete bolesno. Poslušam ju sve što mi ima za reći, a ozbiljno doživljavam samo savjete vezano za bolesti. Ostalo ignoriram ukoliko mi se savjet čine nerazumni, pristojno joj klimnem glavom u stilu "da, svakako, sve ok" i nastavim po svom.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tako i ja, svaki put klimnem i kažem dobro.
    Zadnji put me savjetovao uvođenje tri kruta obroka, mislim prije spavanja kašicu s keksima i u danu dva mliječna, pitam se od ta dva mliječna je li mislio oba na dojenje

Sutra ću ja s njim malo ozbiljnije porazgovarati.

Inače kao stručnjak, odnosno pedijatar u dijagnostici i liječenju je presavršen, on je pred penziju, zato i nema pojma o nekim stvarima.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo samo primjera radi, Leon je rođen sa 3300, sa 6 mjeseci imao ravno 8 kg, a sa godinu dana oko 9 i 200. Znači, u prvih 6 mj. je dobio blizu 5 kg, a u drugih 6 kilu i 200.
    Rodio se 50 cm dug, sa 6 mjeseci 67 cm, a sa godinu dana 74 cm.
    Sigurna sam da ni sada, sa 15 mj. nema ni blizu 10 kg, a bome ni centimetre nije nešto natukao

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Draga Pepita, i ja sam se vec ziva pojela da mi decko malo dobiva. Svaki puta kad sam isla pedici nakon 6.mj.ocekivala sam da ce me "oprati" da je malo dobio na tezini. A pedica nije ni "A" rekla!

Mi smo samo na ciki dobivali u pocetku stvarno super:
    rodjen sa 3440 i 53 cm
    1.mj. 4550 55,5cm
    2.mj. 5700 59cm
    3,mj. 6550 64cm
    4.mj. 7500
    6.mj. 8250 70,5 cm

a onda krece dohrana i moje dijete je od tada do danas doslo do 9kg i sve nekako stagnira sto se tezine tice. Kad smo s 8mj bili na kontroli imao je 8750 ali nitko nije digao frku oko dobivanja na tezini. Za par dana puni 10 mjeseci.

Vec sam negdje na forumu kukala kako mi malo dobiva na tezini i kako sam zabrinuta jer je par dana skroz odbijao dohranu.

Kao mala i ja sam bila teska za pojesti a moj muz je i danas, brat i sestra su mi kao klinci izgledali stravicno izgladnjeli a danas su i dalje slank ali i stvarno zdravi ljudi.

Nama je fantazija kad pojede 120 ml one kasice gotove u jednom obroku, ali i to se desi tu i tamo. U biti mu dam odokativno koliko mislim da bi mogao pojesti , ne zamaram se kolicinom nego dok jede super, kad odbije dam cike, vode, ponekad caja, ovisi kako kad, mada najcesce zavrsimo obrok cikanjem.

Mali mi dosta rijetko kaki, onako svaki 3.dan, piski definitivno dovoljno, nisam ga mjerila u visinu ali mi se cini da raste, do sada je dobivao dobro u opsegu glave - ali je stvarno ziv i od jutra do mraka je u pokretu. I cica nocu bar 3 pa do x puta.

Mislim da ti je bolje pratiti kako se Laura ponasa i ako je ziva i djeluje ti veselo i zdravo, nastavite sa cikanjem i dohranom koliko ide a pedijatru klimaj glavom kao do sada - najbolje ti poznajes svoje dijete i ako znas da dovoljno ciki po danu i da stvarno papa onda znaci da dajes sve od sebe da zadovoljis njezine potrebe. Mislim da dodavanje AD mlijeka ne bi promijenilo situaciju. Moja frendica isto ima Lauru koja spava noc odavno a dosta je buckasta, svako dijete je individualac.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

pepita,

ne znam u kojeg si to pedijatra, ali mi se čini da tvoja beba sasvim lipo napreduje ( koliko ja mogu reć s obzirom na staž majke dojilje od 3 miseca )
    ja sam isto u Splitu i moja pedijatrica je razumna

Petra se rodila s 3000g, s misec dana 3250g ( pedijatrica bila malko zabrinuta, nije nista rekla vec da dolazimo malo cesce na vaganje da vidimo hocemo li uvodit adaptirano ), s 2 miseca 4150g i evo s 3 miseca 4800g
    pedijatrica veli da je to u redu
    a i patronažna bila jutros i kaže sve ok, beba je čvrsta i zdrava i da je takav tip bebe...
    a ja se živa pojla da mi beba slabo napreduje, stalno se brinem je li dovoljno posisala i zbog slabog prirasta u prvom misecu svaki put idem sa strahom na vaganje

jedini problem u svemu je što uskoro selimo u drugi grad pa me zanima kako će biti s novim pedijatrom, moram priznat da me malko strah...
    ma valjda sve bude ok...

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Savjetnice da li je ok da Laura često doji ali svega po minutu. Meni se čini da zaista premalo siše, ali češće.
    Nemam više pojma kako da joj dajem dojke, jednu pa drugu ili opet istu i ne znam uopće da li ikad isprazni dojku do kraja
    Nisam savjetnica, ali vidim da nitko nije odgovorio na ovo, pa ako fulam, neka me isprave: kad sisa tako često a kratko, stavljaj je stalno na istu dojku unutar 2-3 sata, a tek onda na drugu. Tako ima više šanse da dođe do masnijeg mlijeka.

Što se tiče buđenja noću: da li ona dobro sisa kad je probudiš ili samo promumla i nastavi spavati? Ako je ovo drugo, možda joj je san potrebniji od obroka? (Tako je, npr, bilo s mojom sekom.) Ako je ovo prvo, onda je možda beba koja na glad reagira spavanjem a ne plačem?

PS. Usput budi rečeno, meni se čini da vam je prirast, kao i kod @rwen, jako dobar. Ja sam s dečkom o tome mogla samo sanjati... ali on je i danas malo manji, iako jede k'o vuk. Valjda ima brz metabolizam :/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

f. je bio laksi ko beba, tj. prvo tezi pa laksi

roden s 4200, dobivao prva 4 mjeseca 600, 500, 500, 200

nakon toga sam prestala brojati. on je uvijek nekako bio duzi i laksi, i danas je visi od vrsnjaka i sav nekako zgoljav.

a k. mi je sumoborka, cvrsta i nabijena.

f. je prihvatio dohranu i jeo kao lud, pa je opet bio mrsav.

k. i dohrana su dva odvojena pojma, pocela je tek s 8 mjeseci, zna proci par dana da ne zeli nista jesti, a sva je kao tenk.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Gleda li tko onu seriju "Lud, zbunjen, normalan"
    Tako je slična situacija kod nas.

Danas na pregledu kod pedijatra, sestra je stavlja na vagu, vaga pokazuje 6930 g. Znači L u 16 dana dobila 200 g i narasla 2 cm.
    Znači ipak nam ide bolje kad je budim noću.
    Kad je probudim noću sisa kako kada, nekad potegne dva puta, a nekad deset. Nikad nije mrmljala po sisi pa tako ni sada.

Nego da se vratim nazad...
    Pita mene pedijatar da što sam došla, a ja :? :? :?
    Velim da mi je rekao da moramo provjeriti težinu, kukam kako neće da prihvati navečer obrok dohrane (malo lažem ), a on će meni na to pa i ne treba, pa što će joj, pa pogledajte dijete kako vam je zdravo i kako lijepo napreduje, a ja :? :? :?
    Velim mu da mi je rekao da ispod 500 g mjesečno ništa ne valja i da treba ići bar 500 g.
    On me gleda pa mi kaže da što bi ja, da pogledam sebe kako sam mršava, a nedavno rodila.
    Kaže dijete vam je super, lijepo napreduje, zdrava je ko mala šljivica, bit će visoka to se vidi, ima velika stopala, bit će ona prava mala manekenka.

Kaže on da dijete do 6. mj. treba poduplati težinu, a L ima još i kg viška (ma zamisli )

Ja sam nijemo gledala i ništa nisam govorila jer sam jednostavno bila zbunjena (pomislih, možda čita RODU odnedavno ).

Donosi mi velikiiiiii plakat, kao to je njegova tablica dohrane, mislim se Bože što će mi sada opet reći, a ono ta tablica se podudara s "našim tablicama".

Kažem mu da je još uvijek na jednom obroku dohrane i opet lažem da neće druge da prihvati i da dijete doji kad hoće i koliko hoće.
    On veli da je to super, da drugi obrok ako bude htjela uvedemo sa 7-7,5 mjeseci i polagano da je ne forsiram.

Kaže mi da svratim ako želim kroz kolovoz, čisto da vidimo koliko je narasla i kako je.

Pita me kupamo li se, kaže ne visok faktor već do 20-tak. Preporuča izbjegavanje suncu i meni daje ruku govoreći mi da uživamo u ljetu i da se ništa ne brinem.

E sad, pročitajte ovaj moj prvi post i ovaj sada, Bože ili čovjek pije ili mu je bio loš dan ili je zaista samo puno star

I rekao je da je željezo dobro ako je dijete dojeno.
    Jupi :D bar nešto u čemu se slažemo.
    A veli on meni "lijepo vam ide dojenje, svaka čast mama".

Ok, dana sam

E da, još L nije htjela ni jesti prije pregleda, inače bi imala 7 kg

Ja sam u čudu :/
    Pa što me izludi prije... :/

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Aha i rekao mi je da što će djetetu slatki sokovi, da ne treba puno ako je dojena, a kad ocjenim da bi mogla biti malo žedna da joj mogu ponuditi malo vodice ili čaja.

Uglavnom zaista vam se cure još jednom želim zahvaliti do neba

Posebno savjetnicama i tu na forumu i na SOS telefonu.

I moram priznati, da ste mi dale na neki način malenu diplomu za uspješno dojenje, jer me nitko nije pitao za popiškene i pokakane pelene, valjda već kužite da to znam

Ljubi vas puno, puno vaša Pepita

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

:D
    eto vidiš!
    a tebi suza suzu stiže

(za pelene pitamo prva dva mjeseca, poslije više nije tako važno)

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

[quote="apricot
    (za pelene pitamo prva dva mjeseca, poslije više nije tako važno)[/quote]

...a ja bila cijela važna

Meni se čini da ćemo mi biti od onih "uvijek problemi, a dojili do..."

Hvala apri

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Isto se mislim, da ipak moj pedijatar ne trusne koju rakijicu ujutro :/

Počet ću ići na preglede kasno navečer

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

valjda mu je ono bio samo los dan
    ajde, bitno da si se ti smirila

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    valjda mu je ono bio samo los dan
    ajde, bitno da si se ti smirila
    Ne bi mu se smio dešavati loš dan na taj način.
    Ali eto, ne uzimam ja baš puno ljudima za zlo. Svatko ponekad pogriješi, bitno je da je na kraju sve pozitivno i dobro riješeno.
    Drugi put ću mu reći da sam proplakala zbog njega

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Iskopiraj mu ovaj topic pa nek čovjek čita

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Iskopiraj mu ovaj topic pa nek čovjek čita

Zamisli da to napravim

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pepita, ako će te utješit (iako vidim da ti utjeha više ne treba ) ni moja M. nije dobivala po 500 g nakon 6 mjeseci, ma ni nakon 4 mjeseca. Ni blizu. I nikad nikakvih problema, sad je velika cura, skoro dvije godine, još uvijek sisa i to više ni ne spominjemo nijednom doktoru. Linijom manjeg otpora u ambulanti uvijek poslušno kimamo glavom... i radimo po svom.
    Valjda ti svoje dijete poznaš bolje od nekog tko je vidi 10-tak minuta jednom mjesečno (ma ni toliko). Izgleda li ti gladna? Ne. Uživajte, šetajte, kupajte se, cikite uvijek i svugdje i ne brigajte kad vam nije potreba

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Naravno da dobro dođu ovakvi postovi.
    Samo me podsjećaju da ipak mogu najbolje procijeniti da li mi je dijete dobro ili ne.

Podsjetio me mm kada sam otišla u pedijatra kada je L imala 2,5 mjeseca sumnjajući da ne dobiva na težini i imala sam pravo, nije dojila kako treba i nije dobro napredovala, srećom što sam na vrijeme skužila pa smo do kraja mjeseca dobili 600 g.

Ako sam tada mogla nešto zaključiti, onda sada mogu sigurno.

U svakom slučaju mislim da će ovaj topic dobro doći mnogim mamama koje su u dilemi kao ja, a znam da ih ima puno (jučer u šetnji upoznala dvije).

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vidim i ja da je sad već sve ok, ali samo da ti kažem svoje islustvo
    Roko se rodio sa 3450, prvi mjesec je dobio 800g, idući 750, i opet 750, poslije toga 2 mjeseca za redom po 600, a iza 6.og mjeseca je dobivao po 300-350 g
    sa 9 mj. sam na nagovor svih oko sebe da mi je dijete gladno počela davati adaptirano, sa 10 mj. sam prestala dojiti, a on je na adptiranom i dalje dobivao po 300g mjesečno
    i tako mi je neiskustvo (nisam imala internet, a za SOS Rodin telefon nisam znala) i uvjeravanje drugih pokvarilo najljepše trenutke i upropastilo dojenje

ne odustaj i vjeruj više sebi i svom djeteu

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja I. je u 5. mesecu dobila 800gr,dr bila super zadovoljna.
    Tada je dobila vakcinu a ostala nam jos jedna nakon 2 sedmice.
    I odemo nakon 14 dana,merili je opet-dobila 180gr.
    Kaze pedica-opala je na skali za jednu stepenicu....ali dobro....
    Sta to sad znaci?? :?
    Kaze-valjda ce vise jesti kada niknu zubici(a idu 3 odjednom,nervozna je,slabo sisa,slabo spava..)
    Sad se brinem.Ona fino izgleda sa 6.5m ima 8080gr i 70cm,rodjena je sa 3800gr i 55cm.
    Da li se i vama desavalo da ne sisaju kako treba kada rastu zubici?
    Za dohranu ne brinem sto nece,jesce kad-tad,ali dojenje... ...vecito u frci da ce prestati
    Pipam sike,ko 2 carapice prazne,ona se ne buni ali ja se buniiim

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja od rođenja ima periode nesisanja pa sam više navikla na to.
    Ja to riješim tako da, kada neće da papa preko dana i kada po dojkama zaista vidim da ne jede kako treba, budim je po noći par puta i obično se nekako to sve izbalansira.
    Kad je u snu onda obično prihvati dojku i koliko toliko potegne, nekad par gutljajeva, a nekad se i lijepo napapa.

Nama je jučer bio takav dan, ali je zato obrok dohrane popapala da sam se pitala gdje joj je stalo.
    Kao i mi i djeca imaju svojih dana i mislim da je najvažnije to prepoznati i poštovati.

Bar kod nas u Dalmaciji je vrijeme užasno teško, ja sam danas cijeli dan luda od pritiska, mogu misliti kako je tek njoj, koja leži, vruče joj, znoji se...
    Nosam je što više mogu, samo da joj bude lakše, jer kad leži zalijepi se.

Mrzim južinu

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da,ali kada ona slabo sisa moje sise staju s proizvodnjom
    Jednostavno je tako oduvek.Nikada nisam imala prepunjenost,ni onu pocetnu,mastitis mi je naucna fantastika.
    Cini mi se da sutra prestane da sisa,ja prekosutra vise ne bih imala mleka
    Zato me sekira ovo stanje.Budi se ona sama nocu bar 2 puta.Danju slabo sisa,a kad vidim da slabo i ima,rastuzim se i pitam sta ce biti dalje.
    Toliko sam se borila za tih famoznih 6 meseci iskljucivog dojenja,da bih sebi digla spomenik
    A zelim da dojim sto duze.A paranoicna sam,sta cu.
    Znam da je vruce,da je gnjecavo,da ni bebe nisu gladne jednako po vrucini,ali...
    A nece ni dohranu...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne nestaje mlijeko tako brzo, ne brini za to.

Znam kako ti je, jer i ja se stalno borim s dojenjem, uvijek nešto...
    Ne mogu zamisliti kako je lijepo ženama koje samo doje i nema ničeg drugog, već samo doje i doje

Meni je noć zakon za povećanje proizvodnje.
    Kad me zeza danju, budim je noć.
    U snu ipak najbolje sisa.

U svakom slučaju, ne može bebica živjeti od zraka, popapa ona, možda ne kao obično, ali sigurno popapa.

Ja svojoj uvijek kažem "samo ti nemoj pa kad bude manje navlačit ćeš"

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E da, ja sam L kad je imala tri mjeseca hranila na žlicu i to po pola podoja (ne želim se niti prisjećati tih dana :/ )
    Ako se onda nije proizvodnja puno smanjila, neće nikad.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kako mi je ova cijela priča poznata!

ja sam promjenila pedijatra,ali nisam se baš usrećila ni s drugim!

prvo dojene dijete buco,po kilu mjesečo,s godinu dana 13 kg!

malo u prvih 5 tjedana 450 g!meni je pao mrak zajedno s mojom tadašnjom pedijatricom!
    svaki tjedan na vaganje,max 200-300 g,mjesečno!
    svaki dan sam proispitivala sebe,plakala,ali jednostavno nije moglo drugačije!
    ja sam zadrta "roda",i nisam popuštala,samo sam ju gledala!
    prohodala je sa nepunih 10 mjeseci(dokaz na youtube)! 8)

sad ima skoro 2 godine,ima jedva 11 kila i super je!dojila je 15 mjeseci!

samo si utuviti u glavu da TI najbolje poznaš svoju bebu,a ostale "zle jezike" pokušaj zamenariti!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj tetamaja6 prvotno napisa
    ja sam promjenila pedijatra,ali nisam se baš usrećila ni s drugim!
    Toga se i ja bojim.
    Još više, jer je moj pedijatar zaista savršen pedijatar kad govorimo o drugim stvarima, izuzetno dobar dijagnostičar.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

eto,mi danas bili na kontroli,vaganje i to...
    kad mala dobila 100gr u mjesec ipo dana...
    doktorica nije ništa komentirala,dapače rekla je kako joj se čini super...
    ma meni se čini da ta njihova vaga ne valja,al stvarno.
    zadnji put je u misec ipo dana dobila skoro kilo ipo...
    uostalom cura je nemirna dok se važe
    mislim,ne zamaram se,vidim je da super,al eto...

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moj dečko i sisa i papa ko veliki. I pojeo bi on obrok dohrane veći od 200 ml kad bi mu dala. A zbog noćnog mira predveče mazne rižine pahuljice.
    Ima 8 mjeseci i u proteklih mjesec dana je dobio 200 grama.
    A prije je bilo ovako (samo dojenje prvih 6mjeseci - manje 10 tak dana, tad sam krenula sa rižinim pahuljicama)
    1 mj + 1100
    2 mj + 900
    3 mj + 600
    4 mj + 700
    5 mj + 400
    6 i 7 mj + 1140 (nismo ga vagali sa 6 mj)
    8 mj + 200

Dakle što idu stariji sasvim je normalno da je manji prirast težine. Em idu u visinu em se puno više troše nego kad su bili male štručice koje su uglavnom spavale i papale.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nama definitivno buđenje navečer ima veliku ulogu.
    Jako mi je otežala pod rukom zadnjih dana :D

Sutra punimo punih sedam mjeseci

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Suncem.m. do petog mjeseca su identično napredovali tvoj dečko i moja cura

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Suncem.m. do petog mjeseca su identično napredovali tvoj dečko i moja cura
    Nisam išla za tim. Ma stvarno nemaš nikakvog razloga za zabrinutost.
    I za puuuuno manje bi ti isto to rekla. A pogotovo sad kako ide starija, sve će manje dobivati na težini i to je sasvim normalno.

Ma ja sam se stvarno uvik držala onoga da triba gledat opće stanje diteta a ne vagu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kad me pedijatar izludio

Polaziš od toga da ne netko ipak stručan, pa na kraju ispadne da je majka zaista jedina mjerodavna kad se govori o napredovanju djeteta.

Recimo dohrana, moja L ne može pojesti više od 100 ml bilo čega i kad se svaki dan ponavlja isto, onda ja kao majka znam da je to njena gornja granica, njen limit i sve poviše toga je trpanje djeteta što neću raditi NIKAD u životu (kao što su mene šopali )
    I što god papila, uvijek ima isti limit koliko može popapiti.

Danas smo krenuli s dva obroka dohrane :D

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

...a što voli šljive
    Nije uopće htjela cikiti poslije šljivica, valjda se zaista napapala.

Dojenje, e sad me grize sve zvijezde prebrojim i kad joj pritisnem glavu, ali doslovce pritisnem uza siku, ona se poslije toga smije :/ a što ću trpim.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •