Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 92 od 92

Tema: ljetovanje u Tunisu, iskustva

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i mi smo ga odabrali, najviše jer je na tripadvisoru dobio jako dobre ocjene

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    i mi smo ga odabrali, najviše jer je na tripadvisoru dobio jako dobre ocjene
    Mahdiu?
    Kad idete? Mi planiramo 22.09.

Dajana

Početno Tuniški horor

Ja sam bila u Tunisu u 6. mj. preko "Sunčanog odmora" s 5,5 godišnjim djetetom u El Mouradi Palace 5* all inclusive i bilo je grozno!!!Za dijete sam platila skoro punu cijenu jer sam samohrana majka i putujem kao 1 odrasli i 1 dijete.Let je pomaknut i u odlasku i u dolasku pa nam je ukraden cijeli 1 dan.Hotel - katastrofa: mala prljava soba, prljavo kupatilo s ispucanim pločicama i pokidanim slavinama, neuredna posteljina i pogled na krov hotela. Hrana koja je "švedski stol" ima 3 jela i 4. špagete. Sve neukusno, neprepoznatljivo i ljuto do nejestivosti. Konobari neljubazni i nezainteresirani, a na stol donesu načetu litrenu bocu soka koju ne daju ponijeti djetetu u sobu.U bazenu koji je prljav kupanje je gotovo u 18 sati jer vas onda tjeraju iz bazena.Vodič iz agencije vam bezobrazno kaže da samo gubite vrijeme umjesto da se kupate i da sve slikate i žalite se po povratku, što sam i napravila. Naravno, iz agencije sam dobila odgovor da je to nemoguće i da nemam prava ni na što. I sve sam to platila 5683 kune.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Dajana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam bila u Tunisu u 6. mj. preko "Sunčanog odmora" s 5,5 godišnjim djetetom u El Mouradi Palace 5* all inclusive i bilo je grozno!!!Za dijete sam platila skoro punu cijenu jer sam samohrana majka i putujem kao 1 odrasli i 1 dijete.Let je pomaknut i u odlasku i u dolasku pa nam je ukraden cijeli 1 dan.Hotel - katastrofa: mala prljava soba, prljavo kupatilo s ispucanim pločicama i pokidanim slavinama, neuredna posteljina i pogled na krov hotela. Hrana koja je "švedski stol" ima 3 jela i 4. špagete. Sve neukusno, neprepoznatljivo i ljuto do nejestivosti. Konobari neljubazni i nezainteresirani, a na stol donesu načetu litrenu bocu soka koju ne daju ponijeti djetetu u sobu.U bazenu koji je prljav kupanje je gotovo u 18 sati jer vas onda tjeraju iz bazena.Vodič iz agencije vam bezobrazno kaže da samo gubite vrijeme umjesto da se kupate i da sve slikate i žalite se po povratku, što sam i napravila. Naravno, iz agencije sam dobila odgovor da je to nemoguće i da nemam prava ni na što. I sve sam to platila 5683 kune.
    Ne mogu doći sebi od ovoga što si napisala. Ne želim osporavati tvoj post, ali ja sam prošle godine išla sa istom agencijom u isti taj hotel (El Mouradi Palace 5*, all inclusive) i bilo je prefenomenalno. Hotel čist, bazeni preprečisti, stolovi krcati svakojakom ukusnom hranom, svi preljubazni... Uglavnom, imam sve riječi hvale!
    Isti aranžman (ista agencija, isti hotel) sam uzela nedavno i za mamu i njezinu prijateljicu i vratile su se prije par dana sa istim dojmovima.
    Uglavnom, sve hvale za Tunis, šteta što se Hrvatska malo ne ugleda po cijenama i ponudi na njih!

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

to se tako često da primjetiti po raznim forumima, baš kod postova o tunisu, primjetila sam...
    dvoje različitih ljudi, isti hotel, sve isto (nekad i u isto vrijeme) a dva totalno suprotna doživljaja...

Kod odlaska u zemlje kao što je Tunis, ne valja biti sitničav i očekivati New York Plazu..Jer je daleko od toga. Ali bome nije ni zadnja vukohebina. Meni je zemlja krasna, ljudi su srdačni i topli...Imaš šta vidjeti i dobro se provesti čak i ako si sa malim djetetom.
    Nekako sam dojma, ako si open minded i prihvatiš činjenicu da ideš u nešto drukčije, nema šanse da ti bude ružno.
    Druga stvar su agencije i njihova manje ili više (ne)sposobna organizacija.
    Ono što smo mi vidjeli i doživjeli bilo je fantastično i za svaku pohvalu. A o tome da bi naši turistički djelatnici imali šta učiti o ljubaznosti od tunižana, neću ni govoriti

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa Vidi poruku
    Nekako sam dojma, ako si open minded i prihvatiš činjenicu da ideš u nešto drukčije, nema šanse da ti bude ružno.
    E, upravo to! X

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu doći sebi od ovoga što si napisala. Ne želim osporavati tvoj post, ali ja sam prošle godine išla sa istom agencijom u isti taj hotel (El Mouradi Palace 5*, all inclusive) i bilo je prefenomenalno. Hotel čist, bazeni preprečisti, stolovi krcati svakojakom ukusnom hranom, svi preljubazni... Uglavnom, imam sve riječi hvale!
    Isti aranžman (ista agencija, isti hotel) sam uzela nedavno i za mamu i njezinu prijateljicu i vratile su se prije par dana sa istim dojmovima.
    Uglavnom, sve hvale za Tunis, šteta što se Hrvatska malo ne ugleda po cijenama i ponudi na njih!
    u potpunosti potpisujem *mamicu* isti hotel, isti baze prošle godine i prevelik izbor na švedskom stolu, ljubazni konobari i sve 5!!! daleko najbolje ljetovanje u životu i daleko iznad svih doživljaja na našem jadranu (sorry, al tako je)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vec dugo razmisljamo o Tunisu, a sad ste me jos vise napalile
    otvorili kasicu samo za Tunis, pa kad se skupi krecemo

vi samo pisite dojmove

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da, putujemo 11.08.
    javim dojmove!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da, putujemo 11.08.
    javim dojmove!
    ivano2, nama je u el mouradi mahdia bilo vrlo lijepo! ukoliko još uvijek razmišljate o tom hotelu, pitaj sve što te zanima, rado ću ti odgovoriti

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ivano2, nama je u el mouradi mahdia bilo vrlo lijepo! ukoliko još uvijek razmišljate o tom hotelu, pitaj sve što te zanima, rado ću ti odgovoriti
    nažalost mi smo u potpunosti odustali od puta bilo tunis bilo turska...

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Super! sretan put i uživajte!

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ha, i mi se sad predomišljamo oko tunisa...Posebno zato što idemo sa malo od 4 godine pa ne bi baš riskirali...Moramo pogledati kaj se nudi za Tursku i Grčku...

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zato sam ja agenciju "sunčani odmor" i njihove hotele otpisala nakon puno istraživanja po raznim forumima...
    Pa mi idemo..ali preko kompasa... također sa četverogodišnjakom.
    Mislim da smo donekle spremni na to u šta se upuštamo obzirom jako dobro znamo kamo idemo i što možemo odn. ne možemo očekivati.

Ivano, ako misliš da Tunis nije za vas, bojim se da će te ostati razočarani i Turskom...Oni su možda 2 koraka ispred Tunisa, barem ono za što ja znam

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa Vidi poruku
    Zato sam ja agenciju "sunčani odmor" i njihove hotele otpisala nakon puno istraživanja po raznim forumima...
    Pa mi idemo..ali preko kompasa... također sa četverogodišnjakom.
    Mislim da smo donekle spremni na to u šta se upuštamo obzirom jako dobro znamo kamo idemo i što možemo odn. ne možemo očekivati.

Ivano, ako misliš da Tunis nije za vas, bojim se da će te ostati razočarani i Turskom...Oni su možda 2 koraka ispred Tunisa, barem ono za što ja znam
    Pa i 2 koraka su puno
    Koliko sam ja shvatila svi El Mouradi hoteli su u principu preko Sunčanog odmora samo što aranžmane prodaju i preko drugih agencija..jeste odlučili u koji idete (vidim da si par postova dalje spominjala el mouradi hammamet i još jedan).
    Danas idem skupiti kataloge po agencijama za Tursku i Grčku pa ću vidjeti što se nudi....

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

el mouradi smo odlučili skroz zanemarit..
    danas idemo u agenciju rezervirat ili nahrawess ili lti yasmine beach (odlučit ćemo na licu mjesta jedan od ta dva)

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi se vratili prije par dana... što reći-super,super,super..Mi smo apsolutno oduševljeni.
    Kompas više nije imao mjesta na charteru pa smo ipak odlučili zariskirati sa sunčanim odmorom..I zbilja, sve je prošlo u najboljem redu što se tiče njihove organizacije tako da ni najmanje zamjerke nemamo.
    Odsjeli smo u hotelu El Mouradi el Menzah 4*, all inclusive.

Klopa: onaj koji ostane gladan nije normalan. čak sam i ja, izbirljivica najveća našla masu prefine hrane za svoje razmaženo dupe. Izbor je ogromaaan i za doručak i ručak i večeru... Kolači su im jako slatki ali prefini, riba svježa svaki dan...peciva sto vrsta, kroasani, razni umaci...
    Cijeli dan peku pizze, kokice, sladoled u neograničenim količinama.
    Njihova rakija Boukha je okusom nalik lozi, ali udara nakon prvog gutljaja..isto tako i muškat od vina.
    Voćni kokteli su predobri..ali je zato kava tak-tak.
    Vodu služe isključivo u bocama a tako i prave pića u koja ide voda..Frke nikakve... Mi smo zube prali sa vodom iz špine. Nikom nije bilo ništa.

Hotel: Lijep velik i čist. Jedino zmazano su hodnici ispred soba, ali to je zato jer te tepihe usisavaju jednom u 2 tjedna. Imali smo ogromnu sobu sa terasom, sobarica ju je doslovno lizala svaki dan. Trunke prašine nigdje.
    Osoblje nevjerojatno prijateljski nastrojeno i ljubazno, nije bilo osobe koja nam u prvom razgovoru s nama prvo nije poželjela dobrodošlicu.
    Napojnice se podrazumijevaju ali onda te stvarno tretiraju kao da si kralj.
    Hotel ima dječji klub i animaciju za djecu (mi smo jedino išli svaku večer u dječji disco), animatori su za deset.
    Cijeli dan kraj hotelskog bazena traje animacija za velike i male...Imaju i neki bazenski ples, koji kad-tad svi gosti nauče.
    Plaža je preko puta hotela, velika pješčana (pjesak je vruć da ti noge sprži, mi smo pretrčavali od mora do ležaljki).

Shopping: bolje da ne kažem, nisam se ovoliko našopingirala ni kad u h&m odem

Odmah na par koraka od hotela je Medina, kafići, restorančići i famozni Carthage land.
    Carthage land se sastoji od 4 dijela: 1.)carthage land zabavni park (zbilja ništa specijalno, malo bolji lunapark, a djeca ispod 120 cm ionako ne mogu skoro na ništa).

2) Aqualand- zabavni parko sa onim ogromnim toboganima
    3) Medina voyage- interaktivni muzej tuniške povijesti. Zbilja je krasan, voziš se brodićem po nekoj pećini a sa strane "žive" lutke dočaravaju poznate trenutke iz povijesti. U jednom dijelu puštaju i filmiće o Tunisu
    4.) Ali baba land- dječja igraonica. Velika, čista, nešto nalik našem bibu na velesajmu, samo urednije 100 puta (i nema gužve )

Yasmine Hammamet je zapravo isključivo podređen i izgrađen za turiste i mislim da je dobar uvod za "navikavanje" na Tunis. Osobito je pogodan za obitelji s djecom...

Ne znam toliko sam još puna dojmova da ne znam od kud bih krenula. Dopisat ću još kad se malo "posložim"..Ili ako nekoga zanima-pitajte

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma mogu biti open-minded koliko hoćeš... ali ako nađem tuđu dlaku u krevetu i kamenac u zahodskoj školjci...
    pretpostavljam da niste na takvu vrst različitosti mislile

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Naravno da ne. I naravno da standardi čistoće nisu isti kao kod nas, ali kreveti i kupatila su bili besprijekorno čisti. Svaki dan su čistačice ulazile i čistile i ne samo to - čak su radile i dekoracije od posteljine i pidžama koje bi našle na krevetu i ostavljale latice cvijeća po krevetu, umirali smo od smijeha kad smo to vidili :D

Bazeni su najčišći na svijetu koje sam vidjela, stalno su čistači oko njih, tako da nerijetko i pretjeraju, pogotovo noću s klorom. Bazeni mi se inače užasno gade, ali to su jedini u kojima bih se okupala.
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 02.09.2010. at 10:04

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Apri, imaš slike hotela i sobe na mom fb profilu, pa čirni...
    Mi nigdje nismo nalazili tuđe dlake, a za 2 kn dnevno čistačice je doslovno lizala podove u sobi i kupaoni..(a imaš i fotke tih krasnih latičastih uradaka po krevetu- labud, srce, školjka )

Kad sam mislila na open minded, mislila sam na drukčije standarde hotela, života, mentalitet i sl.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zaboravila sam nadodati da hotel u kojem smo bili, što se također odnosi i na hotel do njega (povezani su), dakle el menzah i hammamet posjeduju certifikate o haccp standardu. Pa se tako hotelom non-stop muvaju ti kuhinjski kontrolori a neki higijeničari 8tak im piše na kutama) su svako jutro na bazenima i provjeravaju čistoću okoliša i kvalitetu vode.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da ne bi ispalo da pretjerujemo - opet mislim da su zapadnjački hoteli (iako su i ovi, ustvari "zapadnjački") sa 4 ili 5 * puno čišći ili luksuzniji, ali evo što ja mislim pod različitim standardom..

Npr., konobaru ispadne vilica na pod dok ju slaže, on je neće zamijeniti drugom, nego će je mirne duše protrljati od svoju kecelju i servirati na stol. Po hodnicima će možda biti prašine, ne mogu se kladiti da osoblje pere ruke 5 puta dnevno, ali ok.

Osim toga, onaj tko uzme izlete, onda će ići i u restorane na neke organizirane ručkove, ići će u njihove privatne kuće, na tržnice... A tu im baš čistoća i nije 5*. Meni je se osobno najviše zgadilo u Sahari.. Svi su se valjali po pijesku i uživali u suncu i prekrasnom prizoru, pa sam tako pošla i ja.. Dok nisam vidjela one beduine kako bezbrižno piške i pljuju i onda samo lagano po vrhu svojih izlučevina nogom prhnu pijesak (ili možda :smajlićkojipovraća:?).

Eto, to su ti drukčiji standardi o kojima govorimo...

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Slažem se..Tamo par postova gore sam i napisala da su recimo tepisi po hodnicima ispred soba bili baš, baš zmazani...Foaje se sjajio k'o pesja jajca, sobe su bile čiste.
    Ulice u Yasmine Hammametu su čiste (popločani dio), na podu nema smeća, ni čikova, ali zato kad vidiš drvored, pa ono malo zemlje oko svakog stabla, sve je nagruvano čikovima.
    Imaš i puno kočija sa konjim a i recimo, za razliku od drugih mjesta,pa i kod nas, konji imaju-reče moj muž-pelenu. Odn., ispod repa do kočije zavezanu kao neku dekicu da drek,jelte, ne pada po ulicama

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da još razjasnim neke stvari:

Moja rodbina je također išla u Tunis sa Sunčanim odmorom i drugi put nisu bili zadovoljni. Poslikali su sve čime nisu zadovoljni i žalili su se. Kao kompenzaciju, dobili su besplatno putovanje u Tunis i mogli su izabrati hotel koji su htjeli. Tako su se proveli besplatno treći put i tada im je opet bilo odlično.

Što se tiče djece, uobičajeno je pravilo 0-2 god. za djecu da je besplatno, od 2-7 god. se plaća 50% cijene, a za stariju djecu se plaća puna cijena, jer ipak i ta djeca zauzimaju krevet i jedu obrok. Naravno, ta pravila se mogu mijenjati ovisno o politici hotela i agencije s kojom se putuje (najčešće to hotel određuje).

I također je vrlo često pravilo da se piće iz hotela ne smije unositi u sobe (npr. šalica sa čajem, kavom, čaša sa sokom...) jer se često uništi soba, pogotovo madraci, posteljine i tepisi. Tako da vas te stvari ne trebaju čuditi, to su jednostavno takva pravila.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sunčani odmor zastupa te El Mouradi hotele i koliko smo mi vidjeli u ponudi, djeca do 12 god., na pomoćnom krevetu, sa dvije odrasle osobe plaćaju samo aerodromske pristojbe. Tako smo i mi za našeg četverogodišnjaka platili 790 kn aerodromske takse.
    S letovima smo imali sreće jer nam je avion iz Zagreba kretao točno u podne, a u povratku u 15:30, pa smo dobro iskoristili i prvi i zadnji dan. Osječani, koji su išli u istoj turi, su recimo "nagrabusili" jer im je u polasku avion kretao kasno popodne a vraćali su se rano ujutro.

All inclusive u našem hotelu je izgledao ovako:
    03-05 rani doručak
    06-09 doručak
    09-11 kasni doručak
    12:30-15 ručak
    19:30-21 večera

kava, sokovi, alk.pića, čajevi i sl. cijeli dan, tj. od 09-00h u restoranu, baru na bazenu, lobby baru, fast foodu
    19-01 vinarija
    11-21 maurski caffe (za čaj i šišu)
    11-03 fast food
    11-19 kokice, sladoled i palačinke
    svaki dan boca vode i soka u sobi
    23-03 room service (sendviči, sokovi, grickalice)

Zapravo, šta god se od hrane i pića nudi u hotelu, sve spada pod all inclusive.
    Mislim da je to odlična ponuda i kao što se da primjetiti, nema minute u danu a da nije "pokrivena" s nekom klopom...Tako da, kaj da kažem..Jednostavno NE MOŽEŠ ostat gladan
    Posljednje uređivanje od petarpan : 06.09.2010. at 09:42

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Bok svima!!!

Hvala svima na svim informacijama!!!! Odlicni ste!!!
    Ja sam odlucila otici sa svojima na ljetovanje u Tunis. Zagrizla sam na Hammamet... hotel El Mouradi Hammamet, all inclusive, 7 ili 11 nocenja.. bez odlaska u pustinju jer ne zelimo dijete opterecivati time. Sve sto me zanima izvan hotela je Carthage land i Medina Mediteraneo. Sve sam to naucila po netu i citajuci forume.
    E sada..moje pitanje su hoteli.... u kojima ste bili i gdje bi se ponovo vratili (imat cu na umu za Mouradi el Menzah da tko ostane gladan nije normalan!!!).
    I jos jedno pitanje... napojnice!!! Da li das jednom ili dajes svaki put kad vidis sobaricu...svaki put svakom konobaru...... ,alo o tome ako nije problem.
    I jos jedno pitanje... djeciji disco... da li djeca tamo mogu biti sama???
    I jos jedno pitanje (uf...na kraju imama puno pitanja)...procitala sam da se u nekim hotelima ne pusi... da li ste vi isli sa pusacima?? Kako je sa pusenjem u Tunisu...u hotelima i okolici???
    Joj....jedva cekam!!!!!! I hvaaaaaaaalaaaaaa vam na svim informacijama!!!!!! Zakon ste!!!!
    Morala sam se registrirati samo da vas pohvalim (i postavim nekoliko pitanja )

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne znam u kojem terminu ideš ali carhage land navodno nije otvoren baš tijekom cijele godine..No imaju svoju internetsku stranicu,pa možeš provjeriti...
    Mi smo sobarici ostavljali po dinar skoro svaki dan..ostavljaš im na jastuku...I ne svaki put svakom konobaru, ostavljali smo urednom našem konobaru...tu i tamo nekom drugom kad su se zbilja "razbacali" da udovolje nekom prohtjevu.
    Puši se svuda, osim u glavnom restoranu za vrijeme doručka, ručka i večere...
    Što se tiče El menzaha, bilo je djece koja su ostajala sama u disku, on je bio organiziran na otvorenom,kraj bazena i pool bara, međutim kako animatori govore engleski, njemački i francuski, moj L. ih nije kužio pa smo mi uvijek sjedili sa strane u pool baru, s jednim okom na njemu.
    Super mi se u ovo šugavo doba prisjetiti prekrasnog ljetovanja i bome razmišljamo da ga na ljeto ponovimo u istom aranžmanu

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vidjela sam neki dan...Nadam se da neće prerasti u gore..Tunis je zemlja koja je na turističkom planu tek procvjetala...
    Al to je tako sa "tim" zemljama....

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, Tunis je trenutno u neredima... ako nije u glavu, pričekati s odlascima...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala na lijepom odgovoru!

Namjeravamo putovati 15.06.2011. Provjerit cu za Karthage land kada radi.
    A sto se tice informacija o Tunisu...demonstracijama.... mislim da samo treba pratiti situaciju, a ja osobno ne vjerujem novinarima. Mozda je to kao iz price "ide vuk, ide vuk" pa kad vuk dode, vise nitko ne vjeruje. Puno puta sam vidjela i uvjerila se da novinari jako napuhuju situaciju. Ako je netko pratio strane medije... tko zna kako je prikazana vijest o Maksimiru i utakmici Dinamo .. netko na kojoj je onaj policajac opgoden petardom??? Izgledalo je kao da je tamo rat, a drugi ljudi koji su bili tamo ne zvuce tako.
    Ne zelim se udaljiti od teme jer je tema odlicna! I stvarno ste jako puno mogoli onima koji putuju 1. put, a pogotovo onima koji su se dvoumili, definitivno ste za svaku pohvalu!

Ako netko slucajno ima nekoga u Tunisu ili se netko nedavno vratio... mozda bi nam mogao potvrditi ili demantirati novinarska naklapanja.

POzz svima

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Trenutna preporuka MVP-a je ne putovati. Ovoga trenutka. Do ljeta će nadamo se stvari u Tunisu biti povoljno riješene za taj topli i vrlo gostoljubiv narod.

Martach, mislim da tada kada biste vi tebali ići Carthage land normalno radi, no nije naodmet provjeriti. On i Medina su ti na par koraka od hotela, inače (ako ideš u Hammamet ili El menzah) i napomenica- (jest rano al ja baš uživam pisati o Tunisu ) do CL-a i medine najkraći put, kad noge budu umorne od puno šetanja je sa zadnje strane hotela El menzah, pokraj dijela sa zatvorenim bazenom gdje je ulaz za aute i zaposlenike

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala ti....hvala ti puuuuno!!!!
    Na temelju lijepih preporuka i svega, napravila sam jako lijepi esej o Tunisu od 23 stranice!! ))
    I samo ti pisi o Tunisu!!! Mene to jako veseli!

Ja cu jos definitivno proucavati tu temu i mogu li ti postavljati jos koja pitanja ako ce me jos nesto zanimati?
    E da... namjeravam uzeti hotel El Mouradi Hammamet.
    Tako se veselim!
    I da....sto se tice izleta u Saharu, ako idemo, onda cemo izlet uplatiti tamo. Vidjet cemo jos sto ce moji reci. Na pocetku sam taj izlet odma prekrizila, a na kraju su se muz i dijete jako zapalili za Saharu pa sad ni sama ne znam. Provjerila sam puuuno detalja vezano za tu temu (ponovno sam istrazivala) i mislim da ce im to stvarno biti po mjeri.

Svima se zahvaljujem! I svaki savjet je dobro dosao!
    Stvarno svima hvala!!!

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo isli pocetkom proslog ljeta preko suncanog odmora u hotel el mouradi klub el cantaoui (4 zvijzde) - hrana je bila fenomenalna, raznovrsna, zdrava s puno povrtnih kombinacija i tradicijskih tuniskih jela (te pomfri i spagete za djecu koja ne vole eksperimentirati) itd. Soba je bila cista, uredna, usluga u hotelu za 5. Jest da bazene zatvaraju u 6, ali nama su dani bili tako ispunjeni da nam to nije prestavljalo problem. Sto se tice leta - charter je. pa za ocekivat je da ce se vrijeme leta mozda i mijenjati - To nema veze sa Suncanim odmorom nego s vrstom leta. A kad je charter, onda je jeftinije...

Nismo koristili nikakve organizirana razgledavanja, nego smo sami isli lokalnim prijevoznim sredstvima do obliznjih gradova - Sousse (taksijem), Mahdia (louage-em), El Jem (lokalnim vlakom). Ujutro bi se kupali, sto na plazi sto u bazenu, onda bi rucali, a popodne bi obilazili. Tko hoce osjetiti dasak lokalne kulture (toga nema u kompleksu hotela), treba putovati louagem i vlakom!
    Posljednje uređivanje od Zoila : 14.01.2011. at 23:52

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Martach, samo ti pitaj..vidiš da nas ima raspoloženih razbijat ovo sivilo vani sjećanjima na Tunis
    Ne znam koliko ti je staro dijete, no nama su preporučili i vodiči a i ekipa koja je bila na izletu u Saharu da ne vodakamo dijete ispod 7-8 godina. Put je dug, non-stop si u busu..Doduše, ima dosta i stajanja i razgledavanja, no ja sam ipak odlučila da bi to bilo malo too much za mog nemirnog četverogodišnjaka, pa će Sahara pričekati još neko vrijeme...Je, beskrajno mi je žao što nismo otišli..no, eto... Vjerujem da će biti druge prilike.
    Hoteli Hammamet i El Menzah su ti zapravo dva hotela u jednom... Svi gosti koriste sve sadržaje oba hotela, osim klasičnog doručka, ručka i večere i svaki ima svoju recepciju...Spojeni su.
    Let prolazi brzo, malo šugave avionske klope, malo kavice i sokića i tamo si. Transfer busom do hotela traje cca. sat vremena.
    Neku sitnu lovu , za početak, možeš razmjeniti u mjenjačnici na aerodromu a i ne trebaš. Tečaj je svuda isti, u hotelima je mjenjačnica na recepciji. Vidjela sam da svi kude vodiče Sunčanog odmora..Nama je bila Neja i nemam zamjerke. Transfer busom je brzo prošao jer nas je ona upućivala u "male tajne" boravka u Tunisu dok smo se vozili. Preporučam i da odeš, ili barem jedan od vas, na sastanak u hotelu sa vodičem. Tamo ćeš dobiti dosta zgodnih informacija, nama se pokazalo kao vrlo korisno a i tamo se dogovaraju ti fakultativni izleti.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

cuuure, malo obnavljam temu i molim neka novija iskustva!!! vjerojatno idemo i mi u svibnju, pa eto, rado bi pročitala još neka iskustva!
    i dali je uopće itko bio sad u zadnje vrijeme, s obzirom na nerede tamo?

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi smo bili u 6. mj. 2012. u El Mouradi Palm Marini! Bilo nam je odlično, kao što su cure već pisale: hrane ko u priči čak i za izbirljive, voda,sokovi, kava, čaj, vruća čokolada... stalno dostupni, čak i na bazenu i plaži, sobe čiste i uredne, također i plaža i bazen...
    Pitaj ako te još nešto zanima!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zanima me na koje ste sve izlete išli s klincima? odnosno, što se sve nudi, osim, chartagalanda, a da je blizu i pristupačno klincima?!

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Naši klinci su onda imali 11 i 12 god. tako da smo išli na dvodnevnu turu do Sahare. Jedno prijepodne smo išli taxijem do Soussa. Mislili smo ići i u Kartagu, ali to se je išlo drugi dan kako smo mi došli iz Sahare, ipak bi nam bilo prenaporno.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •