Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Stalni nagon za mokrenjem nakon poroda

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Stalni nagon za mokrenjem nakon poroda

Haj!
    Ja sam rodila prije 18 dana drugo dijete (4kg) bez epi i bez pucanja....

I primijetila sam da mi se unazad tjedan dana intenzivirao osjećaj da stalno, ali STALNO moram mokriti....

Ne "bježi" mi mokraća (sva sreća), sve što obavim - obavim na WCu, ali čim se dignem s WC daske imam potrebu opet sjesti! Jednostavno imam osjećaj kao da se uretra nikad ne isprazni i da tih "par kapi" u njoj me opet tjera na mokrenje.... Ništa me ne peče kod mokrenja pa tako da mi se ne čini da je riječ o urinoinfektu, a i zadnja urinokultura (prije mjesec dana) mi je bila sterilna ....

Odlazak u dućan ili u šetnju- to je koma! Vječito samo zvjeram gdje je WC i izbjegavam ići igdje bez WCa...

Do sada sam našla samo slulčajeve da cure ne uspijevaju zadržati mokraću već im curi, ali jel imao tko ovakav problem?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

eeeeeee, ja sam pitala al nikad nisam dobila odgovor. Još nakon prvog poroda, isto velika beba, 4030...trajalo je dobrih 2 godine,sve blaže i blaže i na kraju prestalo, sada, 4g nakon prvog sam rodila 2. dijete, lakše i manje, i malo je blaže nego prvi put, al opet ista pjesma...

ma, užas
    meni je najgore navečer, mm nezna bil se smijao il plakao, piški mi se, pa se popiškim, pa podojim bebu, pa se vratim piškit, pa idem čitat priču djetetu, pa piškim, pa se dignem, operem ruke, opet idem piiškit, pa opet, i tako 20ak puta sigurno...

eh, bakterija nema, nikad nisam ni imala, maternica nije spuštena, mjehur je MALo spušten..dr je rekla da je na prvom porodu bio malo nagnječen, kako to izgleda...neznam...zašto, e to znam

kako se liječi i šta je pravi razlog ovoj odvratnoj tegobi-nemam pojma.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Non stop pišam već godinama. Više se uopće ne mogu voziti u autobusu jer sam svaki sat krcata do pucanja.
    Nikad mi nisu ulovili urinoinfekt (osim u trudnoći) iz jednostavnog razloga što moj mjehur ne može 3 sata držati tekućinu (koliko bi trebalo za poštene nalaze).
    Tijekom 2. poroda mi je veću muku predstavljalo to što mi se konstantno piškilo, nego sami trudovi.
    Također sam rodila velike bebane (4500 i 4240).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Isuse Bože! Dvije godine! Neeeeeeee....

Ja ovako više ne mogu niti 2 dana! Ne mogu misliti o ničemu drugom osim o pišanju! Što god da radim taj odvratan osjećaj je prisutan! Stalno mislim kako mi se piša i stalno mi se piša!

MIslim da ću sutra navratiti do doktorice opće prakse...možda je ipak neki uro-infekt.....daj Bože da je neki uroinfekt jer se to da riješiti jer ako će to tako 2 godine ja ću se koknuti!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nova trudnica, meni je tako bilo isto nakon poroda (carski) di se dogodila komplikacija - upala mjehura - upravo taj osjećaj - užasan poriv na WC, a ono par kapi - i tako svakih 10 min. Da nemaš upalu mjehura? Možeš li dat urin na analizu - da ti ga TM, recimo, odnese - urin+ urinokultura, ako je upala mjehura vjerojatno će se naći neke bakterije - meni je bila ešerihija? Također, ako ti urin nije onako blijedožut i bistar, neko tamnožut i mutan, moguće je da imaš bakterije - jedan antibiotik i riješit ćeš se muka, a upala mjehura ti može otić na gore, prema bubrezima, a to ide s jakom tem. - tipa 39 i treskavicom...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle, i moja bi ti sumnja bila na uroinfekt, i ja sam ga imala baš tako u tom razdobolju - 2 tjedna nakon poroda i odmah nakon poroda, ali valjda nije bila dovoljna kura antibiotika pa se opet za tjedan dana razbujao.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i ja imala urino-infekt nakon poroda - temp. 39.9 i treskavica (dijagnoza je zapravo bila postporođajna groznica), ali su našli i bakterije u mokraći. Idi svakako vidi što je. Ja nisam imala stalni nagon za mokrenjem.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo riješena dubioza....

Otišla ja kod dr. opće prakse te su u ordinaciji na onoj test-trakici pogledali koliko ima leukocita u urinu i ispalo da ih ima :D (nikad u životu se nisam više veselila upali jer da mi nije bilo lijeka i da je to neko trajno stanje ja bih poludjela)....

Uglavnom dobila sam Novocef 10 dana i evo drugi dan antibiotika i ja mogu u šetnju bez misli o pišanju :D

Fenomenalno!

Cure ako vas muči takav problem- odite doktoru jer sam ja mislila izludjeti, a problem je u konačnici lako rješiv!
    A najviše me zbunilo to što me fakat ništa nije peklo kod uriniranja (inače imam pozamašnog iskustva s upalama mokraćnih puteva i uvije počnu s jakim pečenjem kod mokrenja pa sam mislila s obzirom da ovo nije takav slučaj da to nije upala)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super! Ni mene nije peklo, ali to s potrebom za mokrenje svakih 5 minuta, osjećaj da je mjehur prekrcan, a ono izađe jedna kap, je isto tipičan za upalu mjehura, iako žena možda može pomisliti da joj se spustio mjehur zbog trudnoće/poroda pa je možda zbog toga, ali i uroinfekti su česti nakon (bolničkog) poroda...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mene je to morilo nakon prvog poroda (velika beba, debelo preko 4 kg, minimalno pucanje koje mi nije bilo neki problem).

Prestalo je samo od sebe nakon nekoliko tjedana, ali išlo mi je na živce...

Ja sam sama sebi probala protumačiti da je to posljedica vraćanja svih unutarnjih organa u normalan položaj. Čista fizika....

Eh, da... I "prokišnjavala" sam ponekad kod kihanja još neko vrijeme, ali i to je ubrzo prestalo.

Sve će se to brzo vratiti u normalu...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Peterlin, mislim da je ovo što ti opisuješ to kad se mjehur spusti, ali ovo kad je upala mjehura to je doslovno da moraš svakih 5 min neizdrživo na WC.E, da i meni se mjehur malo spustio, ali nemam uopće takvih nekih većih problema kakvih sam mislila da ću imati, malo mi je bježala mokraća prije poroda, više ne bježi,nisam ništa vježbala niti radila na tom polju (kegelove ili tako nešto).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mhm, može biti... Ne znam. Ja obično jako dobro znam kad imam upalu mjehura jer to je popraćeno groznim osjećajem pečenja i struganja, a ne mora biti da je tako svima...

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se pak naispijala antibiotika, pa šipak.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja još uvijek stisnem noge kad kišem!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •