Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: snovi, razbijeno ogledalo...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno snovi, razbijeno ogledalo...

dal vjerujete u takve stvari? ja ne znam...istina da sam par puta sanjala nešto što se kroz par dana desilo. prije par tjedana sam u dućanu razbila veliko ogledalo - zakačila ga sa kolicima. i sad je 7 god nesreće (ali ako slučajno razbijem čašu onda se poništava tih 7 g!!!). neki dan sam sanjala nekakve zmije, a sinoć neke bijele gliste tj. mali je sjedio u vodi i u rukama držao neku ko granu sa puno glisti i cijelo sam vrijeme vikala starijem, jer je bio pored njega, da mu to uzme da ne bi progutao koju. nikako nisam mogla doć do njega. grozno! i sad čitam sanjaricu i zmije su loše, gliste velika bolest... znam da ću zaboravit na to kroz par dana, ali... dal ipak trebamo malo više pažnje posvetit našim snovima ili ih jednostavno zaboravit?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a možda si negdje prije razmišljala kako bi ti mlađi mogao zbog nečeg (igre u pijesku, prljaviih ruku u ustima) dobiti gliste pa se to sad "preradilo" u snu? :/

u ogledala, ljestve, crne mačke, sol preko ramena i slično ne vjerujem

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Popij nešto i razbij čašu!
    I ne razbijaj glavu sa snovima. Što više čitaš sanjarice, više ćeš gluposti sanjati i više im značenja pridavati.

Ovim ne želim reći da nema ništa u snovima, nego da slučajnostima ne pridaješ previše značaja.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Popij nešto i razbij čašu!
    mora je razbiti slučajno 8)

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pa nisam ni napisala da je razbije namjerno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    I ne razbijaj glavu sa snovima. Što više čitaš sanjarice, više ćeš gluposti sanjati i više im značenja pridavati.
    ma ne čitam ih inače al me u snu bilo jako strah i sad sam išla pogledat na internet.
    jučer smo nešto na dvorištu pričali o kišnim glistama, pa eto možda sam ih zato sanjala!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima snova sa značenjem, koje ne treba zanemarivati. no njihovo tumačenje ionako ne postoji u sanjaricama .

a što se ogledala tiče - ja sam ostala trudna nakon što sam ga razbila ... eh, da je samo 7 godina u pitanju...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    a možda si negdje prije razmišljala kako bi ti mlađi mogao zbog nečeg (igre u pijesku, prljaviih ruku u ustima) dobiti gliste pa se to sad "preradilo" u snu? :/

u ogledala, ljestve, crne mačke, sol preko ramena i slično ne vjerujem
    X

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da vidiš kako se meni poklopilo jučer ti je čudo!! inače ne gledam uvijek šta je san značio, a često ga se i ne sjećam. ali neku noć sam intezivno sanjala i pogledam ja sva ta značenja i ukazuju na dve stvari. Dolaze mi gosti izdaleka i neki dobitak, nešto pozitivno. to ja gledala ujutro i još si mislim ma tko će meni doć.

A kad mi popodne na vrata pozvonila teta iz Splita ostala sam :shock:, ....nisam ju ni očekivala, i odmah sam se sjetila- dolaze vam gosti izdaleka, pa sam za svaki slučaj uplatila loto danas!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni se samo jednom ostvarilo predvidanje sanjarice. Sanjala sam da mi ispadaju zubi, dodem na posao i pricam kolegici, kaze ona "to ti znaci smrt". Nije proslo ni sat vremena kad sam dobila poziv da mi se krsni kum objesio...
    Slucajnost ili ne...ne znam.

Inace u sanjaricu pogledam samo kad san bude neki prerealan, onako intenzivan.

Sto se tice znacenja prljave vode u snu, koja oznacava tesku bolest, meni se jos nije ostvarilo a sanjala sam puno puta.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nije li prihvaćeno objašnjenje da su snovi način na koji mozak prerađuje informacije koje je zaprimio taj dan? (ja sad ovo skroz pojednostavljujem, ionako se ne sjećam točno). Po tome, oni nikako ne mogu predskazivati budućnost, već govore o prošlosti. A sad, što je sve naš mozak upio, što smo samo podsvjesno primijetili, to je druga stvar. Zato (to je moje mišljenje) sanjamo stvari koje se kasnije ostvare, jer smo ustvari "uhvatili vibru" o nečemu čega nismo svjesni. Npr. sanjamo da nam je netko blizak umro, i to se ubrzo ostvari-možda smo podsvjesno uočili da je blijed, omršavio, štajaznam, a svjesno nismo imali vremena primjetiti znakove bolesti. U simboliku apsolutno ne vjerujem, ali vjerujem da ni izdaleka nismo shvatili potencijale i stvarne sposobnosti ljudskog uma. Zato radije pribjegavamo nekim mističnim objašnjenjima. A i zanimljivije je

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja bih jako bila sklona racionalnim objašnjenjima (tipa Svimbalovog) da mi se svako malo ne dogodi nešto što me u to razuvjeri, bilo da se radi o snu, intuiciji, znaku, predosjećaju... Mislim da je, kao i kod svega drugoga, stvar jako individualna, tj. neki ljudi imaju veće a drugi manje predispozicije za takva "rubna" iskustva. Tako da meni, zapravo, nema smisla kad jedni tvrde da su snovi beznačajni odnosno kad drugi nalaze značenje u svakom "što se babi tilo, to se babi snilo". Ima svega na ovom svijetu...

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: snovi, razbijeno ogledalo...

Citiraj willow_tree prvotno napisa
    prije par tjedana sam u dućanu razbila veliko ogledalo - zakačila ga sa kolicima. i sad je 7 god nesreće (ali ako slučajno razbijem čašu onda se poništava tih 7 g!!!).
    nemoj zezat :shock: i ja razbila ogledalo i trpim već treću godinu. Idem sad po doma postavljati čaše po uglovima da koju slučajno zakačim 8)

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Koliko znam nije nesreća razbiti ogledalo već se korisititi razbijenim.

U takve stvari ne vjerujem, znači tipa razbijanje ogledala, crne mačke itd.
    Mislim da ti to utjeće na život koliko ti to sama dopustiš.

Ako stalno misliš da će ti donijeti nesreću onda ćeš si ju sama donjeti takvim razmišljanjem, a ne time što si razbila ogledalo.

Što se snova tiče, ne bih ih olako shvaćala.
    Snovi nam mogu mnogo toga reči.
    Ali nemoj čitati sanjarice. To su gluposti.
    Svaki san se tumači individualno i bitne su popratne emocije, osjećaji, detalji, boje... sve...
    Ali isto tako neki snovi su ništa drugo nego "razgradnja" prošloga dana.

Mnogo puta sam sanjala ono što se kasnije dogodilo.
    Kod nekoliko ljudi sam "predodredila" ili "predosjetila" kada će umrijeti jer sam tako sanjala...
    Sanjala sam neke prostore u kojima nikada nisam bila da bi se na kraju nakon nekoliko mjeseci ili čak godina našla na tim prostorima i znala sam ih u detalje, a prvi put tamo...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    Ja bih jako bila sklona racionalnim objašnjenjima (tipa Svimbalovog) da mi se svako malo ne dogodi nešto što me u to razuvjeri, bilo da se radi o snu, intuiciji, znaku, predosjećaju... Mislim da je, kao i kod svega drugoga, stvar jako individualna, tj. neki ljudi imaju veće a drugi manje predispozicije za takva "rubna" iskustva. Tako da meni, zapravo, nema smisla kad jedni tvrde da su snovi beznačajni odnosno kad drugi nalaze značenje u svakom "što se babi tilo, to se babi snilo". Ima svega na ovom svijetu...
    I potpis na ovo!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

sad sam se sjetila:
    prije nekih 5 god sam sanjala 4 dinamova igrača kako slave u nekom bircu i sljedeći dan je bila tekma i dobili su 4:0. ali ja ne pratim nogomet i nisam imala pojma da se išta igra. to sam ispričala frendu i on me nazvao nakon utakmice sa vijestima.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj ja sam sinoc sanjala daleko najgori san u zivotu..
    Sanjala sam da sam rodila mrtvu bebicu
    I dusu isplakala u snu, probudio me MM jer sam i za pravo plakala i vikala njegovo ime
    Ajme bilo me je pre strasno

Valjda nis ne znaci!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj BebaBeba prvotno napisa
    I dusu isplakala u snu, probudio me MM jer sam i za pravo plakala i vikala njegovo ime

Valjda nis ne znaci!!
    Ako ti to išta znači, u epizodi Života na sjeveru je i trudnica Shelley sanjala sličan negativni san u trudnoći i onaj indijanski šaman joj je protumačio da je to dobar znak jer kad se sanja takav san da je mama sigurna da je s bebicom sve OK jer se onda u tom snu "ispucaju" nekakvi strahovi koje svaka trudnica podsvjesno ima, tako nekako .

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Valjda nis ne znaci!!
    osim što pokazuje tvoj strah da ti se to ne dogodi, ništa drugo. Smiri se, ti snovi nisu stvarni nego odraz naših strahova i onoga što nam se dogodilo taj dan, pa po noći to pretvaramo u nekave snove koji nemaju veze niti sa sadašnjim niti sa budućim događajima.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

A imam strah od toga, kad citam o tome, ispada da se to dogada zapravo cesto...

U tom sam istom snu sanjala i to kako panicno zovem MM-a a njega nigdje nema i nitko ga nemoze naci... Tako da me i to dodatno ubilo u pojam. Nemoram ni rec koje je olaksanje bilo kad me dragi probudio i kad sam osjetila moju princezicu kako se mice!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A imam strah od toga, kad citam o tome, ispada da se to dogada zapravo cesto...
    nije istina, srećo, događa se vrlo rijetko (mislim da je postotak 0,1% s time da u taj postotak ulazi i smrt djeteta i smrt rodilje zajedno i opet ako dođe do pobačaja nakon 25 tjedna trudnoće se smatra smrću novorođenčeta, ne pobačajem - sve to ulazi u taj postotak) samo kaj te je strah, pa samo to vidiš.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ma vjerujem da je to sve zato jer sam lagano pri kraju trudnoce pa me sto stvari muci! Hvala ti na podrsci

Back to topic...
    Sto se snova tice, bilo je par njih koji su se ostvarili tako da u snove nije da potpuno vjerujem ali u svakom slucaju mislim da u njima ima nesto sto se ne moze uvijek racionalno objasniti.
    A razbijena ogledala.. e u to UOPCE ne vjerujem, to mi je cisto praznovjerje..
    Meni je bilo simpaticno to sto sam prvih par mjeseci trudnoce konstantno rusila case sa stola ili sanka i NIJEDNA mi se nije razbila i svi su mi govorili "Bit ce zensko"... i JE
    ( i da, case mi jos uvijek padaju, al se jedna ipak razbila )

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sto se snova tice, bilo je par njih koji su se ostvarili tako da u snove nije da potpuno vjerujem ali u svakom slucaju mislim da u njima ima nesto sto se ne moze uvijek racionalno objasniti.
    ma ne. Ja sam ti jednom nekaj sanjala i fakat mi se to dogodilo par tjedana nakon sna. I tak ja svima ispričam kako se dogodilo točno ono kaj sam sanjala i par dana nakon toga se sjetim da sam prije mjesec dana (dakle, neka 2 tjedna od tog sna) bila u identičnoj situaciji. Znači, prvo mi se dogodila ta situacija, onda sam na to zaboravila, pa sam sanjala da mi se to događa i nakon toga se potpuno ista situacija dogodila. Onda sam skužila da je vrlo velika vjerojatnost da je isto bilo i sa ovim drugim "ostvarenim" snovima, samo kaj se nisam sjetila da mi se to dogodilo i prije sna.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kod mene ti je to vecinom bilo tako da se radilo o necemu sto jaaaako zelim a ne vjerujem da ce se ostvariti (pff vjeciti pesimist) i onda sanjam da se nalazim u toj situaciji i nakon tjedan dva se to stvarno dogodi. I to u detalje onako kao sto sam sanjala.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bebabeba budi pozitivna. Imaš živu i zdravu bebicu i uživaj u njoj.

Stari ljudi kažu kada sanjaš za nekoga da je umro da mu ustvari produljuješ život.

Ja sam u ovoj trudnoći sanjala da sam prokrvarila i izgubla bebu. A Bogu hvala sve je s bebom super.
    Vjerojatno mi je u podsvijesti bilo kako sam prije imala jedan spontani i kako sam u prijašnjoj trudnoći krvarila, ali bez obzira na krvarenje nisam izgubila bebu već će moj brbljavac sada imati dvije godine

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bebabeba Ima jedna prekrasna Budhina izreka koja mi se jako sviđa:

"Um je sve; što misliš to ćeš i postati!"

Tako ti je i s tvojim stavom. Ako si negativna onda možeš samo privući negativno, ako si pozitivna onda možeš samo privuči pozitivno.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imam oduvijek snove koji mi kažu blisku budućnost. Ništa veliko i preznačajno, npr trudnoću osobe koja još ni ne zna da je trudna, ljudi koje nsiam vidila godinama pa znam da ću ih sljedeći dan viditi..ma masu takvih stvari za koje više ni ne sumnjam jesu slučajsnot nego su takve i gotovo. Noćas sam sanjala da mi je mačka okotila i jutros sam je našla s mačićima Moja mama ima istu "sposobnost" ali njeni snovi su puno proročanskiji i ozbiljniji.

Tako da nebi snove nazvala projekcijom prošlih dana jer nešto tu ima više i veće što ni sami ne znamo

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sad sam se sjetila kad mi je još u gimnaziji frendica objašnjavala da su snovi ili strahovi ili želje, i ništa drugo, a ja sam je pitala što je od toga moj san o kralju na zlatnom prijestolju usred goruće savane Ostala bez teksta

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni osobno neke snove uvjek imaju neko znacenje ili se ostavre, zato mrzim kad sanjam jasno povezane snove jer se uvjek ostavre. Jedan primer, sanjala sam kako ja, tata i deda idemo na groblje i stojimo pred jedan grob posle 1 mjesec baka mi je umrla, a nije bila bolesna...kad sam sanjala to nisma mu dala neko posebno znacenje ali nakon bakiene smrti :/ i imam jedan kup ovakve primere. U razbijena ogledala, crne amcke i sl. ne verujem

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Tako da nebi snove nazvala projekcijom prošlih dana jer nešto tu ima više i veće što ni sami ne znamo
    debeli potpis

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Ora prvotno napisa
    Bebabeba budi pozitivna. Imaš živu i zdravu bebicu i uživaj u njoj.

Stari ljudi kažu kada sanjaš za nekoga da je umro da mu ustvari produljuješ život.

Ja sam u ovoj trudnoći sanjala da sam prokrvarila i izgubla bebu. A Bogu hvala sve je s bebom super.
    Vjerojatno mi je u podsvijesti bilo kako sam prije imala jedan spontani i kako sam u prijašnjoj trudnoći krvarila, ali bez obzira na krvarenje nisam izgubila bebu već će moj brbljavac sada imati dvije godine
    Hmmm ja sam sinoc citala podforum Roditelji andela... jako lako moguce da me to potreslo malo vise nego sam mislila..

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Ora prvotno napisa

Mnogo puta sam sanjala ono što se kasnije dogodilo.
    Kod nekoliko ljudi sam "predodredila" ili "predosjetila" kada će umrijeti jer sam tako sanjala...
    Sanjala sam neke prostore u kojima nikada nisam bila da bi se na kraju nakon nekoliko mjeseci ili čak godina našla na tim prostorima i znala sam ih u detalje, a prvi put tamo...
    Isto tako :shock: To je valjda to šesto čulo ili ne znam što?
    Još bi dodala - imala sam iskustvo da sam nekog srela koga duuuugo nisam i imala sam osjećaj da će umrijeti. DOgodilo se s 2 osobe. Taj osjećaj sam imala kod obje i umrle su u roku 2 dana :shock: Slučajnost ili?
    Mada ne volim taj osjećaj i ne znam se nositi s time.
    I često imam osjećaj da kad bi se više posvetila "takvim" stvarima, da bi mogla svašta toga otkriti i doživjeti, ali se toga bojim i ne želim se prepustiti tome.
    I najdraže mi je kad ne sanjam ništa.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hmmm ja sam sinoc citala podforum Roditelji andela... jako lako moguce da me to potreslo malo vise nego sam mislila..
    ne da je lako moguće, nego ti je to vjerojatno to. Preporučam da tamo ne ideš. Ništa se neće dogoditi, roditi ćeš kao i sve mi, a onda pričati war stories kao i mi 8) i imati prekrasnu bebicu kao i mi

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Često sam sanjala prije nego sam rodila svoju curu da ona umire od gladi,a ja nisam primjećivala da je gladna...Užas...Jer kao dojila sam je,a govorili bi mi da to nije dovoljno...
    A vidi je sada,prava bucka :D

Imala sam jednu viziju u snu,prije desetak godina,moja tadašnja ljubav kupio motor,znala sam ja da neće on još dugo bit živ. Jedne noći sanjam ja kako on gine s motorom,ja sanjam sprovod i sve to...
    I nakon tri mjeseca,čim sam čula taj dan hitnu pomoć ,sve mi je bilo jasno...

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

elin hvala

E i meni se dogodilo, da sam sanjala pogreb svog strica za kojega sam bila jako jako vezana, samo sta se meni to ostvarilo jaaako brzo... Tog jutra kad sam se probudila mi je mama uplakana usla u sobu i jednostavno sam znala o cemu se radi.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj smajlić prvotno napisa
    Mada ne volim taj osjećaj i ne znam se nositi s time.
    I često imam osjećaj da kad bi se više posvetila "takvim" stvarima, da bi mogla svašta toga otkriti i doživjeti, ali se toga bojim i ne želim se prepustiti tome.
    Isto ovako.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam nekad davno stalno sanjala da me BD vara...i varao me. Pa sam ja jelte, vidovita (i blesava što nisam odmah povjerovala svojim snovima).

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Osobno ne vjerujem u slučajnost...

"Ako slučajnost postoji, onda bi se zaključana vrata mogla slučajno i otvoriti."

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Slažem se s Orom u mnogočemu...ono smo što mislimo - jesmo i nema slučajnosti u našem univerzumu...

Ja život svoj sanjam...nesretna sam s okolnostima unutar njega. Tako sam mlada, a tako nespremna na sve što me je dočekalo... i onda u svojim snovima sanjam svoj život i u njemu živim...interesantno je što niakada u njemu nije moje dijete (valjda zato što mi ona predstavlja jedan veliki limitirajući faktor u mojoj slobodi - ovo nije lako reći na roditeljskom forumu a da ne budeš barem na neki suptilan način iskritiziran.)... ja jednostavno ne uživam u tom majčinskom stresu i teretu, ali volim je više od svega na ovome svijetu mačkicu moju predivnu...

Prije nekoliko dana prvi puta sam sanala svoju Nilu... stojala je kraj mene a ja sam manično plakala i gledala kosture svoje mame i bake.... poslije toga nas je tata ostavio jer je otišao s drugom ženskom

Inače, sanjam da putujem, da letim, da se smijem...da ne mislim o kuhanju i svakodnevnoj rutini...sanjam upoznavanja, sanjam ples...sanjam sve ono što mi užasno nedostaje u realnom životu...to je jače od mene i vjerojatno ću nakon 20-ak godina shvatiti da sam sanjajući život propustila vidjeti svu ljepotu realnoga života... ali, ako što sam rekla, ja u njemu ne uživam onako kako bih trebala...vjerojatno tu ima puno drugih faktora koji ograničavaju to "uživanje"... :/

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Ja život svoj sanjam...nesretna sam s okolnostima unutar njega. Tako sam mlada, a tako nespremna na sve što me je dočekalo... i onda u svojim snovima sanjam svoj život i u njemu živim...interesantno je što niakada u njemu nije moje dijete (valjda zato što mi ona predstavlja jedan veliki limitirajući faktor u mojoj slobodi - ovo nije lako reći na roditeljskom forumu a da ne budeš barem na neki suptilan način iskritiziran.)... ja jednostavno ne uživam u tom majčinskom stresu i teretu
    ne mislim da je grijeh to reći, ali mislim da je sve to u tvojoj glavi. Ovako sam i ja dok me MUBM nije ostavio i otišao sa drugom ženom. Sad shvaćam da su svi limiti bili u mojoj glavi, shvatila sam da sa djetetom mogu živjeti onaj život koji želim: i putovanja i sve što zamislim, ja ne moram živjeti kao moja mama ili baka i robovati - pa, gdje to piše, da mi je znati, da je jedino to ispravno i da jedino na taj način možeš odgojiti dijete. Zato glavu gore i ne odustaj od svojih snova, znaj da te dijete ne limitira u ničemu, to je samo viđenje ovog društva što bi ti točno trebala biti u koje si očito povjerovala.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Ja život svoj sanjam...nesretna sam s okolnostima unutar njega. Tako sam mlada, a tako nespremna na sve što me je dočekalo... i onda u svojim snovima sanjam svoj život i u njemu živim...interesantno je što niakada u njemu nije moje dijete (valjda zato što mi ona predstavlja jedan veliki limitirajući faktor u mojoj slobodi - ovo nije lako reći na roditeljskom forumu a da ne budeš barem na neki suptilan način iskritiziran.)... ja jednostavno ne uživam u tom majčinskom stresu i teretu
    ne mislim da je grijeh to reći, ali mislim da je sve to u tvojoj glavi. Ovako sam i ja dok me MUBM nije ostavio i otišao sa drugom ženom. Sad shvaćam da su svi limiti bili u mojoj glavi, shvatila sam da sa djetetom mogu živjeti onaj život koji želim: i putovanja i sve što zamislim, ja ne moram živjeti kao moja mama ili baka i robovati - pa, gdje to piše, da mi je znati, da je jedino to ispravno i da jedino na taj način možeš odgojiti dijete. Zato glavu gore i ne odustaj od svojih snova, znaj da te dijete ne limitira u ničemu, to je samo viđenje ovog društva što bi ti točno trebala biti u koje si očito povjerovala.
    Draga elin ...sve ovo što govoriš ima smisla... i ne postoji ALI u cijeloj toj priči jer ga ja sama moram navladati (sve da i postoji taj "ALI")... viđenje ovog društva i uloge koje mi dodjeljuje je daleko od mene...ja sam uvijek bila buntovnik bez razloga i kršiteljica pravila...samo, nalazim se u takvoj situaciji da mi je ta uloga jednostavno dodijeljena i ja se s njom trebam znati naučiti nositi...nema bježanja od uloge koja nam je dodjeljena... ako ne postoje drugi načini za rješavanje "tereta" majčinstva tada ne treba kukati već pomiriti se sa situacijom, s tim kako stvari stoje i stisnuti zube neko vrijeme... jer pomoći blizu mene nema nigdje....

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

vidis ista stvar se zna dogadati meni... imam nepunu 21 godinu, za 5-6 tjedana moram roditi, zbunjena sam, uplasena, cesto se osjecam kao da propustam svu zabavu i da cu je i ubuduce propustati, jednostavno da ne prolazim stvari koje bi u svojim godinama trebala.
    I isto tako cesto sanjam ili lijepe stvari u zivotu koje su mi se dogodile, druzenja, smijeh, zafrkancije, sve ono sto mi u biti sada iskreno receno i fali.
    Mada naravno ne mogu opisati koliko obozavam svoju princezicu i koliko joj se veselim i nemogu docekati trenutak kada cu je uzeti u ruke i jednostavno biti joj majka.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Abonjeko, razmišljam slično tebi i razumijem te u potpunosti. Meni su moja djeca centar svijeta, glupo je uopće govoriti koliko ih volim i koliko su mi važni. Ali uzeli su mi svu energiju, svu snagu, svu slobodu koju sam imala i često puta imam osjećaj da sam zarobljena u svemu tome. Sad su malo veći pa je mrvicu lakše ali nikad ja više neću biti ona od prije i nikad neću imati onu slobodu koju sam imala.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Trina

U načelu nikada nećemo biti iste, ali činjenica je da su nam otvorene neke nove sfere života i to vrlo vrlo lijepe.
    Nisam nespremna za dijete ali sam nespremna za udaju

A sad back on topic: rijetko se sjećam snova, najupečatljiviji mi je bio kada sam sanjala ćaleta da mi govori da nosim djevojčicu. Ćale je poginuo kad sam ja bila beba. Ali na to gledam kao na tipičnu žensku intuiciju, ništa paranormalno.
    Curica it is - što smo znali puno prije UVZa.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

samo, nalazim se u takvoj situaciji da mi je ta uloga jednostavno dodijeljena i ja se s njom trebam znati naučiti nositi...nema bježanja od uloge koja nam je dodjeljena... ako ne postoje drugi načini za rješavanje "tereta" majčinstva tada ne treba kukati već pomiriti se sa situacijom, s tim kako stvari stoje i stisnuti zube neko vrijeme... jer pomoći blizu mene nema nigdje....
    niti će je biti jer pomoći si moraš sama. Gle, ti si još uvijek ti, zato što si rodila ne znači da moraš postati netko drugi, dapače, bilo bi dobro da budeš ono što jesi zbog djeteta da ima šanse upoznati onu mamu kakva ona zaista jest.
    Nemoj si dopustiti da ti netko diktira kako će tvoj život izgledati. Znam i previše žena koje su si to dopustile i sada su nezadovoljne i grintave osobe. Dijete ti nije limit - sve kaj ja hoću napraviti ili hoću negdje ići moja je 100% za i još je vesela jer sam ja vesela.
    Zapravo, ja zato što se razvodim i MUBM nije sa nama sam dobila neku novu vrstu slobode i vidim drugu dimenziju svega, ja znam da mi dijete nije limit, niti je kada bilo, limit su bile određene osobe u mojoj okolini kojih sam se sad riješila i nama je dobro.
    Opet ti velim, nigdje ne piše da ti moraš trčati na posao, pa sa posla doma i kuhati i spremati. I zapamti, čak i kućne pomoćnice i dadilje (osim što za sve ovo kaj mi radimo dobiju plaću) imaju barem 3 tjedna godišnjeg odmora 8)
    Hebo me pas ako ja njima (muškima) ne bi izdala račun:
    1. čuvanje djeteta - 2000 kn
    2. pospremanje, peglanje, kuhanje - 3000 kn
    neto, 9000 bruto.
    Ne mogu oni nas, draga moja, platiti 8)

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    samo, nalazim se u takvoj situaciji da mi je ta uloga jednostavno dodijeljena i ja se s njom trebam znati naučiti nositi...nema bježanja od uloge koja nam je dodjeljena... ako ne postoje drugi načini za rješavanje "tereta" majčinstva tada ne treba kukati već pomiriti se sa situacijom, s tim kako stvari stoje i stisnuti zube neko vrijeme... jer pomoći blizu mene nema nigdje....
    niti će je biti jer pomoći si moraš sama. Gle, ti si još uvijek ti, zato što si rodila ne znači da moraš postati netko drugi, dapače, bilo bi dobro da budeš ono što jesi zbog djeteta da ima šanse upoznati onu mamu kakva ona zaista jest.
    Nemoj si dopustiti da ti netko diktira kako će tvoj život izgledati. Znam i previše žena koje su si to dopustile i sada su nezadovoljne i grintave osobe. Dijete ti nije limit - sve kaj ja hoću napraviti ili hoću negdje ići moja je 100% za i još je vesela jer sam ja vesela.
    Zapravo, ja zato što se razvodim i MUBM nije sa nama sam dobila neku novu vrstu slobode i vidim drugu dimenziju svega, ja znam da mi dijete nije limit, niti je kada bilo, limit su bile određene osobe u mojoj okolini kojih sam se sad riješila i nama je dobro.
    Opet ti velim, nigdje ne piše da ti moraš trčati na posao, pa sa posla doma i kuhati i spremati. I zapamti, čak i kućne pomoćnice i dadilje (osim što za sve ovo kaj mi radimo dobiju plaću) imaju barem 3 tjedna godišnjeg odmora 8)
    Hebo me pas ako ja njima (muškima) ne bi izdala račun:
    1. čuvanje djeteta - 2000 kn
    2. pospremanje, peglanje, kuhanje - 3000 kn
    neto, 9000 bruto.
    Ne mogu oni nas, draga moja, platiti 8)
    ISTINA!!!!...od A do Ž....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •