Stranica 1 od 14 12311 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 670

Tema: Novi zakon o radu trgovina, ili cega vec

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Novi zakon o radu trgovina, ili cega vec

Da ne zachatavam druge topice svojim bijesom.. evo zasebnog. Valjda mu je tu mjesto, a ako nije, ni ovdje, ni negdje drugdje, zbogom mu.

Sto mislite o tome?

Da se mene pita, trgovine bi radile od 0-24 ako bi netko zelio raditi od 0-24 (naravno, odmah da napomenem - za primjerenu placu). Dakle, u ovoj situaciji, natjerala bih trgovce da placaju zaposlenike onako kako bi trebali biti placeni, a ne bih ukinula radna mjesta (sto mora biti barem dio rezultata ovog prekrasnog poteza).

Sad nam je bas super. Nista ne radi nedjeljom, nista ne radi blagdanom. I svi idemo na misu (evo, bas pisem ovaj post izmedju mise od 13-14 i one od 15-16 na koju moram stici!!), a ako je izmedju istih malo veci razmak, onda cu pozuriti u prirodu s obitelji da se malo podruzimo. Ako ostanem gladna jer, jelte, imam jako cudno radno vrijeme (samo da spomenem - nitko me ne pita stignem li u prirodu, na rucak, na misu ili kud god jos to trebamo ici bas nedjeljom, ili inace) pa ne stignem uvijek u ducan kad Vlada smatra da bih trebala stici... onda cu pitati u crkvi imaju li kruha ili, recimo, ulozaka. Mozda mogu pojesti i u puckoj kuhinji, ako radi nedjeljom ili blagdanom.

Onako usput - jako, jako rijetko sam bas nedjeljom plazila po nekom shopping centru (nedjeljom cesto spavam, jer preko tjedna ne stignem). Ali dobro mi je doslo. Preko nekoliko puta. I uvijek je bila guzva, narafski.

Isto tako mi nije jasno (a sto se volim boriti s vjetrenjacama.. huh) zasto su trgovci vise vrijedni od, recimo, Zetovaca? Jer, vidim kroz prozor da Zetovci danas voze, a vozili su i u nedjelju. Rade i oni na benzinskoj pa, kad bolje razmislim, mislim da sam nasla odgovor - bez Zetovaca i benzina valjda ne bismo mogli do one udaljenije crkve. Ili prirode. A usput na benzinskoj ima i onih plasticnih trokutastih sendvica pa.. eto i hrane za izlet!

Medicinske radnike da ne spominjem (a i sve one druge koji, ipak, nisu ovom odlukom 'povlasteni'). Mislim da se nedjeljom i blagdanom ne bismo smjeli razboljeti, a ako smo vec u bolnici, najbolje je da nas, recimo, iskopcaju s aparata. Samo nedjeljom i blagdanom, narafski.

Eto. Meni sad odmah lakse.

Ankete nema jer su 'da' i 'ne' odgovori dosadni!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja se potpuno slažem, my thoughts exactly.

htjela bih još napomenuti da molim da nedjeljom nitko ne prelazi granicu, krši promet, čini nedjela ili ista prijavljuje nadam se da nikome ne rikava internet i ne pucaju cijevi.
    i ako nije problem, nemojte dobivati trudove. tj. možete ako ćete roditi doma, ali bez babice. i njoj je nedjelja.

i mene ljuti čitava priča koja je opet naopačke postavljena. umjesto da nam inspekcije funkcioniraju i sankcioniraju one koji izrabljuju radnike i ne plaćaju im prekovremene, nedjelje i praznike, dogodilo se ovakvo nešto.
    izostavit ću crkvu iz priče jer ne želim nekome povrijediti vjerske osjećaje, doista. mene samo zanima što je s prvih 200 ljudi iz Getroa koji su uredno dobili otkaz. na staru godinu. sad imaju vremenaaaaaa nedjeljom i bilo kojim danom ići u prirodu.
    i ne moraju si plaćati drugi stup.
    Kaae, tebi je lako, ti uskoro pakiraš kofere i ideš.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    Kaae, tebi je lako, ti uskoro pakiraš kofere i ideš.
    Ne spominji... proces uvoza krave (da, na to lici proces dobivanja imigrantskih papira) je malo zapeo. Imam vremena za uzivanje novih zakona domovine mi Hrvatske.

Timeline - indefinite, kazu oni (a dogadja se svakoj trecoj, cetvrtoj osobi). Sad mogu cekati i pola godine samo na ovom stadiju. (A i zauvijek, ako tako odluce.)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Majke i domaćice-nedjelja vrijedi i za vas. Preko tjedna ne stignete oprati ni speglati. E, nemojte ni nedjeljom. Tko šiša higijenu!!! Uostalom, ni nećete moći prati-osim na ruke u potocima-jer je i HEP-u nedjelja pa neće valjda netko puštati struju i dežurati tamo .

Dojilje, ne dajte djeci cice: i vi trebate odmor. Nedjelja je pravi dan za to. Osim toga, tko će između svih tih misa stići podojiti djecu .

A otpuštenim radnicima iz Getroa umjesto plaćenog rada nedjeljom soigurani su uskoro cjelodnevni boravci u prirodi-svaki dan: kad neće imati za plaćanje npr. podstanarstva. S tim u skladu valjda ide i zdrava hrana-direktno pobrana s livade jer za drugu neće imati novaca. To uostalom ne gine ni svima ostalima nedjeljom jer će domaćice prestati kuhati.

Nego, živo me zanima rade li domaćice koje su u službi svećenika? Kuhaju li im danas nedjeljni ručak? I rade li slučajno one male, preslatke prodavaonice unutar crkvi u kojima možeš kupiti krunice i svijeće? Trgovine u svetištima??

I na kraju: zar ne bi i svećenici trebali ne raditi nedjeljom?? Pa i služenje mise je posao, kaj ne??

(a sad gibam na misu )

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne treba meni shoping centar 0-24.
    Meni treba pekara da kupim kruh, eventualno jos nesto sto mi zafali jer se nisam sjetila u subotu. I ne treba raditi cijeli dan. Dovoljno do 11 ili 12.

Dok sam bila u Belgiji, bilo mi je cudno jer nedjeljom nisu radili ducani. Brzo sam se navikla, ali tijekom jutra pekara i mesnica u kvartu su radili. Dok su bila snizenja i shoping centri i shoping ducani u gradusu radili.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam jos nesto.

A sto je s onim trgovcima (radnicima) koji nisu vjernici, ne idu u crkvu i zele raditi nedjeljom kako bi dobili vise novaca?!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Zaboravila sam jos nesto.

A sto je s onim trgovcima (radnicima) koji nisu vjernici, ne idu u crkvu i zele raditi nedjeljom kako bi dobili vise novaca?!
    zanemarivo... hr je deklarativno sastavljena od 90% katolika... znači - samo cca 400.000 ljudi to nisu... od njih je vjerojatno zaposlena 1/3... što znači oko 120.000 ljudi... od tih 120.000 - neka ih je recimo 5.000 trgovaca. od njih neka je 1000 onih koji bi ipak radili nedjeljom... i sad bi ti zakinula onih četrimilijunastatističkihkatolika za dobrobit neradne trgovačke nedjelje... ts, ts, ts... a ovi će ionako kao nevjernici dobit otkaze zbog smanjenja prometa, pa se to ni ne računa...

što me podsjeća da ću se na sljedećem popisu odjavit kao statistički katolik. vjera je ionako osobna stvar...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Ne treba meni shoping centar 0-24.
    Meni treba pekara da kupim kruh, eventualno jos nesto sto mi zafali jer se nisam sjetila u subotu. I ne treba raditi cijeli dan. Dovoljno do 11 ili 12.

Dok sam bila u Belgiji, bilo mi je cudno jer nedjeljom nisu radili ducani. Brzo sam se navikla, ali tijekom jutra pekara i mesnica u kvartu su radili. Dok su bila snizenja i shoping centri i shoping ducani u gradusu radili.
    moja teta u Belgiji je imala mali dučančić. radila je nedjeljom ujutro, ali je umjesto toga bila četvrtkom slobodna.
    svatko tko ima mali dučančić si tamo smije sam izabrati kojim danom neće raditi u tjednu da si stigne obaviti sve drugo.
    naravno, nitko ne bira dane vikenda, jer onda ljudi kupuju što im treba.
    meni recimo danas treba jogurt. nisam jučer skužila da ga nemamo i ne znam što ću S. dati za večeru.
    ni meni ne trebaju šoping centri po čitav dan otvoreni, treba mi isto tako da ujutro skoknem po celer korijen, kruh, jogurt ili mlijeko (koje je isto na kraju, nisam skužila).
    inače, ja danas radim. platit će me za to, ali ja ionako radim sama za sebe. dobro, filozofski gledano, svima je tako.
    i baš kaže MM, zamisli sad da smo u kreditima kao što jesmo, a jedno ili dvoje nas radi u trgovini. ne bi spavali.
    užas.
    niš ne funkcionira kako treba

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja zaboravih... čini mi se kak se crkva polako ograđuje od tog zakona... a težište baca na

http://www.jutarnji.hr/komentari/kol...umna,147074.jl

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

eh, da. nemoj da je danas netko išao na kavu ili pizzu, nekmoli u restoran.

užasno sam ljuta zbog ovoga, baš me iznenade svaki tjedan jednom

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u načelu ovo podržavam ali sam zaista vjerovala da će se kvalitetno organizirati a ne da u gradu nema kruha u 10 ... ili lijepo odeš do sedme pekare koja radi (a kojim principom je odlučeno koja radi koja ne i kako bismo to mogli znati?!) i staneš u red kao pedeseti, sramote! bas je bilo ruzno i za gledat - ko da je opet rat počeo

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se to ne čini tako velik problem
    kupiš kruh dan ranije, što se mora baš svaki dan jesti sveži kruh
    umjesto jogurta za večeru malo svježeg sira i vrhnja
    kajgana, griz ili riža na mlijeku...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je totalno uništena koncepcija... nemrem se više koncentrirati na normalnu nabavu (s popisom)... i onda stalno nešto zaboravljam... i stalno trčim u NAJBLIŽI dućan, a to koštaaaaaa.... užas...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nama danas dolaze dragi prijatelji, ali to se dogovorili tek danas!
    u kuci nista za ponudit ljudima, ducani ne rade, pa je MM sad brze bolje trcao kod mojih po brasno i pekmez za napravit palacinke!
    ima i to svojih cari!

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    ima i to svojih cari!
    jelda
    a mozda ljudi skontaju da nije tolka katastrofa ispeć kruv. pa to je čak i meni uspijevalo!

mislim, i meni je bezveze zabrana, ali više zbog ljudi koji su izgubili posao, a to je više inat trgovaca nego išta drugo.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja jedva dočekala neradne nedjelje da mogu biti na ručku s djetetom :D

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    a mozda ljudi skontaju da nije tolka katastrofa ispeć kruv. pa to je čak i meni uspijevalo!
    ja ću te nahranit onim što meni ispadne od takvih pokušaja. brzo ćeš promijenit mišljenje

Gost

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    ja jedva dočekala neradne nedjelje da mogu biti na ručku s djetetom :D
    Potpisujem .Meni je do sada Nedjelja bila plaćena 45 kuna pa ajde da vidim ko bi to išao 60km na posao za 45 kuna , i da ne govorim da nisam imala slobodan dan .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko vas ( koji ste za rad trgovina nedjeljom ) radi u tu istu nedjelju ?

Gost

Početno

I moram reći da sam radila na Štefanje (kao i većina trgovaca u većim trgovačkim lancima)dok moja kolegica koja radi u državnoj firmi bila doma i na Badnjak (na koji sam radila do 16 sati ) i na Božić i na Štefanje i onda još je popiz... što ne može u Nedjelju u shoping jer sada više Nedjeljom ne rade , a Nedjelju nije u svom životu radila .

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    Koliko vas ( koji ste za rad trgovina nedjeljom ) radi u tu istu nedjelju ?
    ja ne radim. ali sam radila.
    nismo radili ponedjeljkom.

ne radi se o tome da treba raditi pod svaku cijenu, već da taj rad treba biti adekvatno plaćen.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je lose sto zakon ne razlikuje turisticko srediste poput dubrovnika od npr puskarovog jarka. i sto su velike trgovine ustavnom tuzbom srusile onomad pravo malima da oni rade nedjeljom. zasto ne bi mali, obiteljski ducan radio nedjeljom?

ja cu se snaci, uvijek mogu pitat susjedu ili prijateljicu za dvajaja ili malo mlijeka, malo je tog sto je stvarno neophodno i tesko nabaviti "vrata do" - npr nadomjestak za mm mi pada na pamet.
    ali da, dobro dodje kad znas da uvijek, pa i nedjeljom, mozes racunati na otvorenu mjenjacnicu, fotokopiraonu, ljekarnu ili butigu od sportske opreme, meso za iznenadni rostilj i sl. ali sto sam starija, sve mi je nekako teze gledati zene (najcesce su zene, jeste i to primijetile) koje rade cijeli tjedan i jos i u nedjelju, a zato da bi ja imala potpuni komfor i sigurnost (od cega, od vlastite neorganiziranosti).
    tim zenama vrtici ne primaju djecu nedjeljom. pa da, tko lud bi stavio dijete u vrtic nedjeljom, treba biti doma, s obitelji.
    ali nama treba jogurt.

netko je usporedjivao to sa zetom i bolnicama. tamo postoje dezurstva, dobivaju se vece place za takva dezurstva, a slobodni dani za prekovremene. dobiva li to blagajnica u trgovini? jel zbog rada nedjeljom ijedna trgovina zaposlila dodatne radnike ili rastegla one postojece? pa koga oni to otpustaju? ocemo mi manje jesti jer kupujemo 6 dana, a ne 7? jer ako cemo manje jesti onda bi ova vlada mogla to prodavati ostalima kao program preveniranja debljine.

da su vlasnici tih trgovina fer i posteni poslodavci, ne bi se tako lako dogodilo da sindikati podrzavaju ovaj zakon. ali nisu fer, nisu fer niti prema svojim zaposlenicima niti prema nama kupcima. zato im se vratilo.
    ja, iako nisam vjernica, nisam toliko uvjerena da je sve ovo zbog nekakve mise nedjeljom, nego se to mozda ucinilo jedini izlaz kod ovakvog vampirluka, pa makar i pogresan i makar i privremen zbog tog, nekad je nuzno rigidnim mjerama pokusati zastititi prava radnika, kao sto se mi trudnimo da se i dojenje zastiti rigidnim zakonom.

opet, da ne ispadne da sam na strani potpune zabrane, mislim da su trebali izuzeti turisticka sredista i u velikim gradovima dozvoliti nekim trgovinama rad, ali stvarno nije nuzno da ja nedjeljom kupujem poklon ivarovom frendu za rodendan, pola sata prije same proslave. kupit cu drugi put subotom. trgovci, ne trebate se bojati da ce ivar poci bez poklona na rodendan.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i mene zanima tko od vas nezadovoljnih radi u nedjelju?onda radite i vi u poštama,u bakama, o državnim službama i sl. jer ni te prodavačice ne stignu to obaviti preko tjedna.Nemoguče da netko ne stigne preko tjedna obaviti kupovinu kad su dućani otvoreni do 9,10 sati navečer a sumnjam da vas većina i subotom radi cijeli dan.Što se tiče otpuštanja,kad bi nse nedjelje i praznici plačali kolko bi se morali ne bi se poslodavci borili za rad nedjeljom,i to što kažu da će imati višak radnika nije istina jer bi ih još morali zaposliti da bi sve po zakonu funkcioniralo.odite vi radit za 1800 kn pa da vas vidimo.savjet za kupovinu:sjednite tjedno 5-10 min i napišite popis što vam treba,pola sata kupnje i nedlju provedite s obitelji doma,u prirodi i sl.Valjda možete jedan cijeli dan posvetiti obitelji bez ikakvih obveza ili vam je ipak draži nedjeljni shoping?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto sam starija, to postajem konzervativnija u nekim stvarima, to me plasi, podsjeca na moju mamu :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

florina, ja odem na posao ujutro, dođem navečer. i ne, definitivno nemam snage tražit nešto u 21 ili 22h navečer...

moj stav je da treba pošteno platiti radnu nedjelju, i dati neki drugi slobodan dan.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sorciere to bi bilo lijepo samo što to nije moguće jer ti ,pogotovo u malim dućanima nema dovoljno radnika pa je to teško ostvarivo.Pa napiši popis,daj ga npr. suprugu da to obavi umjesto tebe i ti onda cijelu nedjelju odmaraj.Pošto radiš cijeli dan razumiješ kako je nama prodavačima.I mi smo a dočekali taj dan

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mogu potpisati većinu Ivaričinog prvog posta (ne mogu onaj dio s Ivarom)

florina, neke žene nemaju supruga ni nikoga tko bi obavio kupovinu umjesto njih, a rade cijeli tjedan i imaju djecu :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj florina prvotno napisa
    sorciere to bi bilo lijepo samo što to nije moguće jer ti ,pogotovo u malim dućanima nema dovoljno radnika pa je to teško ostvarivo.Pa napiši popis,daj ga npr. suprugu da to obavi umjesto tebe i ti onda cijelu nedjelju odmaraj.Pošto radiš cijeli dan razumiješ kako je nama prodavačima.I mi smo a dočekali taj dan
    florina, ja sam samohrani roditelj gimnazijalke (škola u smjenama, učenje...). bez rodbine ili nekog tko bi mi mogao uskočiti. ali nekak mi je prevelik problem nabavljat muža, samo zato da imam koga poslati u dućan

i da, razumijem kako je... i znam što znači NE biti plaćen za takav rad, a MORATI raditi neovisno o tome... zato sam za strožiju kontrolu. a znam da bi bilo ljudi koji bi rado radili kad bi to bilo adekvatno plaćeno. (ja bih prva ).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    netko je usporedjivao to sa zetom i bolnicama. tamo postoje dezurstva, dobivaju se vece place za takva dezurstva, a slobodni dani za prekovremene. dobiva li to blagajnica u trgovini?
    Ja sam ta! I svakako, upravo sam to i spominjala - glasam za rad nedjeljom, blagdanom, nocu, kad god, sve dok je to adekvatno placeno. Neka se zove dezurstvo, ili kako god. Ponovno, naglasavam, treba biti placeno. I neki drugi dan bi trebao biti slobodan.

Ne radim u trgovini, ali radila sam na Badnjak, radim u smjenama, pa onda svaku drugu subotu, ne radim nedjeljom (ista tvrtka zaposljava one koji rade nedjeljom, a imamo i nocno dezurstvo). Osobno, radila bih i nedjeljom, a imala slobodnu.. stajaznam, srijedu. U ovom trenutku mi je svejedno (nemam djece, buduci nije u Hr.. dakle, obaveze su mi prilagodive), a vjerujem da je jos takvih.

Svakako ne zelim da se trgovci i trgovkinje osjecaju napadnuto jer to nije niti cilj mojeg topica, ijednog posta u njemu, niti nezadovoljstva. Smeta me sto ovi na celu drzave, po obicaju, vuku idiotske poteze i malo po malo ukidaju pravo na izbor. Da, jasno mi je, bilo bi teze provjeravati jesu li ljudi adekvatno placeni, ali to je ono sto je trebalo uciniti.

Hocu li prezivjeti bez shopping centra nedjeljom? Naravno da hocu; kao sto rekoh, rijetko sam tamo i isla. Nije to poanta. Bar moja.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni je svejedno radi li ducan nedjeljom... kupim sve dan prije i sve 5.

ali nisan za to da se ne radi nedjeljom. ja sam za to da svi radnici imaju dan slobodan pa bio to ponediljak, utorak... ili nedjelja, mislim da je to i njima svejedno!

zapravo smo se mi navikli da ducani rade nedjeljom, razmazili smo se.
    da vako ostane navikli bi da ducan ne radi i pripremili bi se.

jedino ako kao MM necete da jedete kruh od jucer

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a ppijateljica?ili pod pauzom jedan dan?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E, da, zaboravila sam reci (ovo cak vise spada u onaj drugi topic o radu trgovina)... igrom slucaja sam se nasla danas na autobusnom kolodvoru. Radi nesto sto prodaje suvenire i poklone (zaboravila sam naziv cuda i cudesa), rade neki kiosci i - jedna pekarnica i, vjerovali ili ne - Konzum (od 7-20 sati). Sto su onda te gospodje skrivile? Njihova je nedjelja manje vrijedna od nedjelje prodavacice u Konzumu na Kvatricu? Ovaj vlasnik pekarne je neka povlastena sorta? Nasi Albanci tu u ulici ZELE raditi nedjeljom. Zele raditi i od 5:30 ujutro, kao sto su radili prije. Ali ne mogu, jer zakon ne dozvoljava da ujutro otvore prije 6.

Bljuje mi se od svega ovoga. =(

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koja pauza?? kako ti zamišljaš moj radni dan??
    kad sam napisala da NEMAM nikog da mi priskoči, to uključuje i prijateljice (u istoj gabuli ko i ja!).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam isto za to da se ljudima plati rad nedjeljom i omoguće dodatni slobodni dani, zapravo, za to sam da rad nedjeljom bude tako dobro plaćen da se radnici za njega trgaju a da se poslodavcu uopće ne isplati raditi nedjeljom osim ako ostvaruje veliki profit -- i za to da se zaposli dovoljno radnika da svaka blagajnica ima i pokoju slobodnu nedjelju, a ne samo utorak kao moja prijateljica blagajnica. Dok nije tako - a nije - draže mi je da su trgovine nedjeljom zatvorene koliko god bi mi bilo zgodnije da rade.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Razumijem komod onih koji bi u šoping nedjeljom (i meni nekad paše jer nisam vozač , pa ovisim o MM-u, a upravo počinjem raditi i subotom od 8 do 15 ), ali dok su prodavači u gotovo robovlasničkom položaju ne pada mi na pamet kukati što će bar nedjeljom imati slobodan dan. Eto, nas je prošla nedjelja iznenadila jer pekara nije radila, pa smo ipak preživjeli i bez kruha taj dan.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem ivaricu u potpunosti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    koja pauza?? kako ti zamišljaš moj radni dan??
    kad sam napisala da NEMAM nikog da mi priskoči, to uključuje i prijateljice (u istoj gabuli ko i ja!).

oprosti,vidim da sam te naljutila.razumijem te,znam da ti nije lako ali isto tako pokušaj i ti razumijeti nas.ima i među nama samohranih roditelja kojima je to jedini dan da budu sa svojom djecom,koje se moraju snači tkome će ih ostaviti jer kao što znaš vrtići ne rade nedjeljom

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

meni ne treba plaćeno meni treba DAN s djetetom i MM

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja bi se složila s ivaricom.
    A i čisto osobno, nije me ova zabrana pogodila, zapravo mi je u besparici i draže da mi cijeli jedan dan nije moguće kupovati. Ovaka organizirana kakvu me majka rodila lako prebacim nabavku na neki drugi dan (a i do sada je to vrlo vrlo rijetko bila nedjelja), kruh pečem, itd
    Ma vjerujem da nama kupcima stvarno jest samo pitanje organizacije, pa i kad smo bili klinci ništa nije radilo, samo se treba naviknuti.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Ma vjerujem da nama kupcima stvarno jest samo pitanje organizacije, pa i kad smo bili klinci ništa nije radilo, samo se treba naviknuti.
    Da, ali su naši roditelji većinom radili od 7 do 15 sati. A mi ustvari ni ne znamo kako im je tad bilo. Iz naše, dječje, perspektive bilo im je ok kao što je to našoj djeci.

Slažem se da trgovci trebaju slobodan dan, da im rad nedjeljom treba biti adekvatno plaćen, ali sigurno postoji netko tko bi želio odraditi tu nedjelju. Umjesto zabrane trebao je samo bolji nadzor, bolja organizacija i sve bi bilo ok.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma florina, nisi me naljutila

pišem brzinski, pa pišem kratko..

razumijem sve o čemu pričaš, no govorim o tome da sigurno ima ljudi koji bi za adekvatno plaćenu nedjelju i adekvatan slobodan dan - htjeli (i naravno mogli) raditi...

prošla sam svašta, radila u svakakvom radnom vremenu - i opet ponavljam: razumijem taj dio.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

MM ako zeli cipele, hlace, kosulju...bilo sta sta mora on osobno kupiti, to moze samo za vikend.

ja sam za rad bilo kad, ali uz prijavu i propisanu i pravednu naknadu. uz to ide i propsan slobodan dan.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

potpisujem leonisu

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

MISLIM DA JE TAJ ZAKON UREDU; ja sam isto trgovac i znam kako je to radit svaku nedjelju i još ti to ne plate.od kruha starog jedan dan nitko nije umro i mislim da se da preživjet bez tog jednog dana koji nećemo provest po dučanima!!!!!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jedino mogu podrzati ovaj zakon iz razloga
    MISLIM DA JE TAJ ZAKON UREDU; ja sam isto trgovac i znam kako je to radit svaku nedjelju i još ti to ne plate
    tuzno je sto se opet taj problem neplacanja nece rijesiti ovim zakonom.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja podržavam rad nedjeljom ako je adekvatno plaćen. A trgovcima je sve samo ne to. I nisu mi jasne vladajuće garniture u Hrvatskoj koje stalno izmišljaju neke nove regulacijske mehanizme, umjesto da se posvete provedbi zakona koje već imamo, a koji reguliraju prekovremeni rad. Najlakše je nešto zabraniti, a istodobno pustiti nekorektne poslodavce da se izvuku "lišo", bez adekvatnog plaćanja i tretmana svojih zaposlenika. Kao da, na primjer, odlučimo zabraniti promet zato što se na cestama svakodnevno događaju nesreće, umjesto da se posvetimo poboljšanju cestovnih uvjeta. Van svake pameti.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

uskoro će todorić ustanoviti da ima velike gubitke nedjeljom i brzo će pozvati premijera na jedan ručkić i za čas će se opet otvoriti šoping centri nedjeljom, ljudi će opet raditi za crkavicu, bez i jednog slobodnog dana

to je ono što sam napisala, nama država ne funkcionira. nemamo dobrih inspekcija.

u dm-u i mercatoru, koliko sam shvatila, ljudima je plaćen rad nedjeljom (rekla mi je jedna njihova blagajnica) i dobiva se slobodan dan. i tako bi trebalo biti. još i zapošljavaju studentice koje jako često rade nedjeljom i subotom popodne.
    i tako to ide kad stvari funkcioniraju.
    onaj tko hoće raditi i zaraditi, radi. onaj tko hoće biti s obitelji ili slobodan, može to.
    ali to su dvije trgovine u čitavoj zemlji.
    od MM-ovog najboljeg prijatelja žena radi u Brodokomercu. radi svaki dan svaku subotu i svaku nedjelju za 2300 kn! na ugovor na određeno. koji joj nisu produžili kad je ostala trudna. e, od toga mi se povraća. i od toga što su zabranjeni radovi nedjeljom, ljudi će dobit otkaze i ništa se neće riješiti. i dalje će se izrabljivati trgovci, bez da se išta promijeni na bolje.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja mislim da se ovakvi zakoni koji izazvivaju burne reakcije namjerno donose da bi prikrili veće probleme u državi o kojima se ne stigne pričati.

ispada da su glavni problemi u Hrvatskoj:
    1. rad trgovina nedjeljom
    2. pušenje na javnim mjestima
    3. 0,00 ili 0,50 promila

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da se primijetiti da su forumašice koje rade u dućanima za neradnu nedjelju. nije tu u pitanju samo plaćanje ili neplaćanje te nedjelje, nego to da budu doma sa obitelji što je razumljivo, jer mislim da nije isto biti doma nedjeljom kada djeca nisu u školi ili vrtiću i kad muž nije na poslu ili recimo srijedom.

ja sam za nekakve dežurne dućane nedjeljom do 11 ili 12 sati, ali definitivno nisam za rad shopping centara iako sam i ja znala nedjeljom ići u njih, ali samo zato što mi se subotom popodne nije dalo kad znam da će i sutra raditi.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa
    ja mislim da se ovakvi zakoni koji izazvivaju burne reakcije namjerno donose da bi prikrili veće probleme u državi o kojima se ne stigne pričati.

ispada da su glavni problemi u Hrvatskoj:
    1. rad trgovina nedjeljom
    2. pušenje na javnim mjestima
    3. 0,00 ili 0,50 promila

x

usvoje ih, pa odbace, pa tako ukrug

jesmo li zaboravili već na slovensku blokadu, na zakon o golfkim terenima?

Stranica 1 od 14 12311 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •