Da ne zachatavam druge topice svojim bijesom.. evo zasebnog. Valjda mu je tu mjesto, a ako nije, ni ovdje, ni negdje drugdje, zbogom mu.
Sto mislite o tome?
Da se mene pita, trgovine bi radile od 0-24 ako bi netko zelio raditi od 0-24 (naravno, odmah da napomenem - za primjerenu placu). Dakle, u ovoj situaciji, natjerala bih trgovce da placaju zaposlenike onako kako bi trebali biti placeni, a ne bih ukinula radna mjesta (sto mora biti barem dio rezultata ovog prekrasnog poteza).
Sad nam je bas super. Nista ne radi nedjeljom, nista ne radi blagdanom. I svi idemo na misu (evo, bas pisem ovaj post izmedju mise od 13-14 i one od 15-16 na koju moram stici!!), a ako je izmedju istih malo veci razmak, onda cu pozuriti u prirodu s obitelji da se malo podruzimo. Ako ostanem gladna jer, jelte, imam jako cudno radno vrijeme (samo da spomenem - nitko me ne pita stignem li u prirodu, na rucak, na misu ili kud god jos to trebamo ici bas nedjeljom, ili inace) pa ne stignem uvijek u ducan kad Vlada smatra da bih trebala stici... onda cu pitati u crkvi imaju li kruha ili, recimo, ulozaka. Mozda mogu pojesti i u puckoj kuhinji, ako radi nedjeljom ili blagdanom.
Onako usput - jako, jako rijetko sam bas nedjeljom plazila po nekom shopping centru (nedjeljom cesto spavam, jer preko tjedna ne stignem). Ali dobro mi je doslo. Preko nekoliko puta. I uvijek je bila guzva, narafski.
Isto tako mi nije jasno (a sto se volim boriti s vjetrenjacama.. huh) zasto su trgovci vise vrijedni od, recimo, Zetovaca? Jer, vidim kroz prozor da Zetovci danas voze, a vozili su i u nedjelju. Rade i oni na benzinskoj pa, kad bolje razmislim, mislim da sam nasla odgovor - bez Zetovaca i benzina valjda ne bismo mogli do one udaljenije crkve. Ili prirode. A usput na benzinskoj ima i onih plasticnih trokutastih sendvica pa.. eto i hrane za izlet!
Medicinske radnike da ne spominjem (a i sve one druge koji, ipak, nisu ovom odlukom 'povlasteni'). Mislim da se nedjeljom i blagdanom ne bismo smjeli razboljeti, a ako smo vec u bolnici, najbolje je da nas, recimo, iskopcaju s aparata. Samo nedjeljom i blagdanom, narafski.
Eto. Meni sad odmah lakse.
Ankete nema jer su 'da' i 'ne' odgovori dosadni!