Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Pupcana vrpca oko vrata

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Pupcana vrpca oko vrata

Osim zrele posteljice, doktor mi je na UZV takodjer rekao da je malcu pupkovina omotana oko vrata! No, rekao mi je da ne brinem jer navodno 60% bebaca ima pupcanu vrpcu omotanu oko vrata. Obzirom da obmotana samo jednom to nije problem, no ako bi bilo 3 puta to bi vec bio problem.

Naravno da sam se zabrinula - zrela posteljica moze znaciti da mozda malac nema dovoljno kisika, a sada jos i pupcana vrpca oko vrata, sve imam osjecaj da beba uskoro nece moci dobro napredovati. Rekao mi je da pupkovina oko vrata samo znaci da ce morati detaljnije pratiti otkucaja srca bebaca tijekom poroda.

Dajte molim vas vasa iskustva - jesu neke od vas zbog pupkovine oko vrata zavrsile na carskom? Ili da li je beba vise patila tijekom poroda?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Pozdrav, momze! Moj malac je rodjen sa pup.vrpcom jednom obavijenom oko vrata. ja sam to saznala sa otpusne liste iz bolnice, i to tek kad sam stigla kuci. Znaci, u toku trudnoce nisam imala pojma, u toku porodjaja isto, mislim da su to videli tek kad je beba bila vani. Zbog toga nije imao nikakvih problema. A ni ja. A za posteljicu ti ne znam, sorry. Zelim ti da ne brines, drzimo ti fige da sve bude ok.
    PS. cula sam jednom za slucaj kad je vrpca bila jaaako duga i bebi bila omotana oko rukice, noge, vrata a zatim i oko trupa, ja sam bila :shock: znaci 4 puta i opet nista, sve bilo u redu!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

momze, nemoj previse brinuti. pretpostavljam da ce te narucivati na cesce kontrole, najvjerojatnije jos koji utz radi kontrole posteljice i sve ce biti u redu. posteljica nece propasti preko noci, a mjerenje protoka krvi kroz pupcanu vrpcu moze ukazati na njen slab rad.

sto se tice pupcane vrpce oko vrata, ne znam puno, ali poznam jednu koja je zbog dvaput omotane zavrsila na carskom. nije bilo nista hitno, pratili su stanje i kad je stiglo vrijeme napravili su carski. mama je bila spremna, bebica normalno velika, sve je proslo ok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam rođena sa pupčanom vrpcom nekoliko puta vezanom oko vrata i to prije 30 i nešto godina i sve je bilo ok, malo sam išla nutra van i na kraju izašla na vakum ekstraktor i sad sam zdrava i jaka beba

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

cure, hvala na podrsci. evo samo da vam javim da sam ovaj cas dosla od moje ginicke - naime htjela sam provjeriti sa njom. ona mi je rekla da se nista ne brinem, da je to sve ok. zrelost posteljice je normalna za tijek trudnoce, a i pupcana vrpca se jos uvijek moze odmotati.

kao sto si ti rekla sandraf, ginicka je rekla da mozemo kroz 2 tjedna provjeriti protok krvi kroz pupcanu vrpcu tek toliko da se uvjerim da je sve u redu. hvala vam puno! odmah mi je lakse.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo se moja bembolina rodila prije 12 dana s pupčanom vrpcom 3 puta oko vrata, ali nije bila stegnuta, bila je labava. I ja sam se rodila s pupčanom vrpcom 2 puta vezanom oko vrata, bila sam ljubičasta, s popucanim kapilarama! Moja bembolina je izašla savršena, ružičasta i odmah je plakala! Samo se skuliraj, sve će biti O.K. Šaljemo ti ja i moja bembolina!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

hvala na podrsci, katajina! ajme, tri puta vrpca je bila obmotana!? :shock: ti kazes da je bila labavo omotana - pa koliko je bila dugacka pupkovina kad je bila tri puta obmotana i da nije malenu zatezala prilikom izlaska!?

no super da je bebica prosla odlicno - to znaci da ne rade rutinski carski samo zbog pupkovine oko vrata.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    no super da je bebica prosla odlicno - to znaci da ne rade rutinski carski samo zbog pupkovine oko vrata.

negdje 1/4 svih beba se radja s pupkovinom oko vrata, bez ikakvih problema. ako je pupcana vrpca labava, babica ce ju jednostavno prebaciti bebici preko glava, tj. odmotati, a ako je malo cvrsca, porodit ce bebu primjenom jednog zahvata, cije ime vise ne znam, al znam da je manje vise banalan. naime beba se ne izvlaci mami izmedju nogu nego prema gore, tj. prema maminom trbuhu (otprilike kao da ce napraviti kolut naprijed) tako da ce vrpca sto manje poteze.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

evo htjela sam samo podijeliti moju srecu sa vama - upravo se vratila sa UZV i pupcana vrpca se odmotala!! protok krvi kroz pupkovinu je takodjer dobar, tako da sam jutros bas sretna. :D

znaci, moguce je da se i otpetlja, samo da se ponovo ne zapetlja do poroda...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas sam happy zbog tebe

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

supeer vijesti!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cool!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

:D

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pozdrav,

danas na kontroli rekao mi dr. da beba ima 2x omotanu pupčanu vrpcu oko vrata
    sve ostalo je ok-protok,posteljica....

trudna sam 25tjedana

Molim ako je netko imao slično iskustvo neka nešto napiše.....

Ima l šanse da se pupkovina odmota???

:/ :/ :/

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moja dr. tvrdi da ima! Samo su po njoj potrebne češće kontole.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma naručio me za dva tjedna...i on kaže da se može odmotati....drugi pak veli da je to rijetko.......

ma mislit ću pozitivno, ionako ne mogu nikako utjecati...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se odmota!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nije visoka trudnoća, bebica ima još relativno mjesta pa je moguće da se odmota.
    Ja vibriram snažno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da to bude
    što prije

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala curke...
    i ja sam pozitivna

think pink

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Netko je negdje na forumu napisao da je moguće (mislim da joj je jedna primalja tako nešto objašnjavala) da se bebicama pupčana vrpca (u zadnjih 50 godina) češće omota oko vrata radi našeg sjedalačkog načina života, analogijom toga pada mi na pamet da možda više šetaš?

Ja sam 2/3 trudnoće preležala i moja curka se rodila s omotanom pupčanom vrpcom i to 2x, ali sve pet, mada do ginićka nije spominjala da joj je omotana.

Ugalvnom ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se odmota!

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moj Dorian je imao pri porodu 3 puta omotanu pupčanu vrpcu oko vrata i rodio se savršeno zdrav, a porod je tekao lagano i bez posebnih intervencija. Agpar 10/10. Pupčana vrpca bila je jako duga i nije predstavljala nikakav problem pri porodu.
    Nemaš se šta brinuti, pogotovo zato što imaš još puno vrmena do poroda!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma ja se krećem non stop...radim, čak ne sjedim puno tako da kod mene nije to razlog

ma hvala vam cure na savjetima i pozitivnim vibricama....
    vjerujem da će sve bti ok

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

drage moje najviše na svijetu mrzim pupčanu vrpcu, neka mi dragi Bog oprosti.Mojoj bebi je pupčana bila jednom oko vrata i TRI PUTA oko noge i umrla je deset dana pred porod.Preduga pupčana je isto nekakva anomalija isto kao i kratka............zna li netko nešto više o dužini pupčane

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

~~~~~~~~~ da se odmota.

F.je imao zamotanu pup. vrpcu 1x,ali sve je bilo ok. I nisu to vidjeli na uzv pa je bilo malo nervoze u rađaoni,ali sve ok, apgar 10/10.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

jedan od mojih blizića (drugi) je imao pupčanu 3x oko vrata! :shock:
    reče neonatolog :"Majko dišite slobodno, sve je ok." ali nije mi bilo ugodno to vidjeti. Sve je s kićem bilo i jest ok, nasreću.......sva sreća da nije bilo ping-pong efekta pri porodu i da je kao 2. blizanac rođen 5 min nakon prvog....
    sve je dobro što dobro prođe

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Draga anteaa, tako mi je žao zbog tvog gubitka
    Moj M.je isto na porodu imao tri puta omotanu pupčanu oko vrata, ali sve je srećom bilo ok, apgar 10/10 kao i kod ivory.
    Čitala sam jednom da je veći problem ako je pupčana vrpca predugačka upravo zbog omatanja i da je gore ako se omota oko ruke ili noge, što je nažalost bio slučaj kod tvoje bebice.
    Šaljem ti

akaric avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mojoj curki je bila jednom oko vrata i jednom oko tijela ( u trudnoči mi to nitko nije spominjo) :/ apgar 10/10, niko mi to nije niti spomenuo niti napisao na otpusnom od bebice, ali kako sam ja tri tjedna pred porod bila u bolnici zbog visokog tlaka, na mojem otpusnom je to bilo spomenuto.... :shock: niti patronažna niti pedijatrica tome nisu pridavali preveliku pažnju... sad tu dolazi ali... igrom slučaja smo završili na goljaku gdje se svi zgražaju tom činjenicom i pitaju za snimanje mozga, za nekakve preglede i tako dalje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •