Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: vrtićka (ne)ravnopravnost

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno vrtićka (ne)ravnopravnost

Vrtići svake godine imaju olimpijadu .
    Bude tu svašta- skokova , štafete ,bacanja loptice,nogometa.
    Pravi raj za djecu , ali , ne za svu.
    Njih 5 iz grupe su višak. On sudjeluju u pripremama , ali ne idu
    na olimpijadu. Ne dobiju ni majicu , a tete savjetuju roditeljima da ih taj dan ne dovedu u vrtić.
    To mi je prestrašno
    Tako mali , a već se radi selekcija , samo ne znam po kojim kriterijima.
    Moj sin je isto totalni antitalent za sport , pa valjda nisu imali pojma kud s njim jer je jako umiljat , pa su ga stavile za rezervnog golmana.
    Znam da bi njemu bilo prestrašno da ne ide , a valjda je tako i ostalim klincima.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mani je ovo što čita prepreprestrašno

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Glup i kratak komentar, ali evo opet razmišljam i čitam ali neznam šta pametno napisat kad mi ovo izaziva samo ljutnju, tugu i potrebu za prozivanje odgovonih.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne mogu vjerovati :shock: !

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pa jel imaju oni to uopće pravo raditi? Nije li to diskriminacija djeteta na bazi (štajaznam) talenta za šport?

I kako je moguće da nitko od roditelja ne reagira? Mislim, mene bi vjerojatno čuli bar tri kvarta dalje kad bih im išla reći što mislim. A da ne pričam da bih ih dala u novine.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eeee, zbog ovoga smo mi svoju djecu odveli na Zagijadu tri puta - prvi, zadnji i nikad više.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da ne budem nepoštena, nije to rezervirano samo za vrtiće... i u osnovnim školama je slično.

Ne sviđa mi se pristup ni razdvajanje, a još manje taj natjecateljski duh koji me podsjeća na vrhunski sport... U dobi od 3 godine ... :/

I zato ne mislim reći NO SPORTS, ali takmičenja zaobilazimo, a tako ćemo i dalje. Ne znam da li je to pravi način, ali stvarno.... nema više onog sportskog entuzijazma i široke baze ni u vrtićkoj dobi. Tužno...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, pobjegao mi post prije nego sam dovršila misao.

Ma mislim, kakva je to pedagogija na djelu kad je tetama jednostavnije otpiliti višak djece nego pronaći način da ih se sve uključi u aktivnosti. Pa valjda ima više igara/natjecanja, u neka ih rasporede tako da svatko bar u nečem sudjeluje.
    Ovo je za osudu i apsolutno za reagiranje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda sam nejasno napisala , ali tete nisu krive , i njima je puna kapa olimpijade.
    Nisu one odlučile da ne idu svi , nego uprava.
    Npr. iz svakog vrtića 20 djece ( idu samo predškolci ) a njih je u grupi 25.
    Tete trebaju napraviti selekciju. Čak i dobiju 20 majica i kapa.

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

bezveze

ubace jos nekoliko rezervi i svi sudjeuju. barem je to lako

ja bih to rekla makar moje dijete i ne bilo "visak". tad bih jos i prije i lakse reagovala

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    Možda sam nejasno napisala , ali tete nisu krive , i njima je puna kapa olimpijade.
    A u principu je tak svejedno čija je odluka kad ne valja. :/

U redu je poticati natjecateljski duh u djece (iako mislim da je s tri godine prerano). No, izdvojiti 20ero djece iz grupe gdje ih je 25 nije poticanje natjecateljskog duha (niti selekcija "najboljeg") nego diskriminacija onih 5 neizabranih.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa

U redu je poticati natjecateljski duh u djece (iako mislim da je s tri godine prerano). No, izdvojiti 20ero djece iz grupe gdje ih je 25 nije poticanje natjecateljskog duha (niti selekcija "najboljeg") nego diskriminacija onih 5 neizabranih.
    stvarno... čudno.
    Još bi bilo u redu da izaberu petoro najboljih pa da oni idu, ali ovako :/

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Citiraj icyoh prvotno napisa

stvarno... čudno.
    Još bi bilo u redu da izaberu petoro najboljih pa da oni idu, ali ovako :/

Ne kužim taj izbuljeni smajlić.

OK, slažem se da metoda nema nikakvog smisla u vrtićkoj dobi. Niti izdvajanje jednog, petero ili dvadeset njih. I molim da mi se ne stavljaju riječi u usta, imam ih sasvim dovoljno i vlastitih. 8)

OT No, općenito (u odrasloj dobi) ocjenjivanje, poticanje natjecateljskog duha i takmičenje .... Zašto to smeta? Ako ima nešto čega se grozim, to je trpanje svih u isti koš. Brate mili, nismo svi isti - ja bolje crtam, ti pišeš, on trči... Šta da sad slažem izbuljene smajliće svaki put kad pročitam da je netko pobijedio u nečemu? Mislim da, zašto da ga izdvojimo od ostalih?

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Grozno

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Onda bolje da ne ide nitko.
    Ovo bih ja dala u novine.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ovo je grozno...
    Isuse sad si zamišljam kako bi to izgledalo da mi mali dođe doma i kaže - mama svi idu, a ja ne...
    Mislim i što onda reći djetetu....razumljivo bi bilo da petero djece ide a ostali ne ali ovako...ma tko je uopće došao na takvu ideju, gdje im je bila pamet... :?

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Grozno...
    Izgleda da je i olimpijada (kao i još puno toga) sama sebi svrha..jer ispada da je važna ona sama i njena forma, a ne djeca...Okrenuto...kao da su djeca tu zbog olimpijade, a ne olimpijada zbog djece...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jadna decica! Mogu da mislim kakvo je to ponizenje za te sto ne ucestvuju.

Slazem se sa icyoh po pitanju "trpanja svih u isti kos". Uopste mi nije tako strasna sama cinjenica da ne ucestvuju svi na olimpijadi. Nisu svi sportisti, a sigurno nije ni svako dete istom merom zainteresovano za sport. Mogla bi postojati alternativa toj olimpijadi, za decu kojoj je npr. umetnost ili tako nesto jaca strana. U tom slucaju bi sigurno bilo i dece koja bi dobrovoljno odustala od olimpijade zarad te neke npr. umetnicke radionice.
    Ali ovako, da se samo 5oro dece izuzme

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ne mogu vjerovati ovome sta sam procitala.... i tako izdvoje samo petoro djece... grozno

ma mislim, nisu svi talentirani za sport ali onda bi tih par mozda moglo djeliti medalje ili nesto slicno a ne da ih se ne dovodi taj dan u vrtic, to mi je grozno

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dobro, čemu takvo isčuđavanje? Tete su mogle povesti samo 20 djece i gotovo. A od tih 20 bar ih još 5 nije bilo zainteresirano za ići, u to sam sigurna. Moja kćer se pripremala za olimpijadu, bila je najbolja u trčanju, išlo je super ali nije htjela ići. Nije imala nikakvu želju sudjelovati u tome i gotovo. Onda je slomila ruku pa nije ni išla Hoću reći da niti su svi sportaši, niti svi vole takve stvari, niti mislim da su tete izdvojile 5 djece koji su imali žarku želju za ići tamo, valjda su po nečemu zaključile da bi bilo najmanje bolno. I ponudile im nekakvu alternativu

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ali, koliko sam ja shvatila, nisu im ponudili alternativu! U tome i jeste problem!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa nisu im mogli ponuditi nešto tako veliko ali nekakva sitnica je sigurno postojala

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a tete savjetuju roditeljima da ih taj dan ne dovedu u vrtić
    iz uvodnog posta ispada da je ovo jedina alternativa :/ . Ja sam se prvenstveno zato i cudila a ne sto svi ne mogu ucestvovati na olimpijadi, tu se potpuno slazem sa tobom .

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa nisu predškolarci idioti, jako dobro znaju koji je razlog šta oni ne idu taj dan u vrtić :shock: , to mi je sve toliko BOLESNO, da nemam uopće pojma šta bi pisala na temu
    Užasno, zbilja.
    Inače, nemam ništa protiv toga da mi je dijete svjesno da ne može u svemu bit najbolji, da prihvaća konkurenciju, da se koncentrira na ono što voli i da ne "slijedi trendove", ALI 20 ih ide, a 5 ne-to je zaista BRUTALNO.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    pa nisu predškolarci idioti, jako dobro znaju koji je razlog šta oni ne idu taj dan u vrtić :shock: , to mi je sve toliko BOLESNO, da nemam uopće pojma šta bi pisala na temu
    Užasno, zbilja.
    Inače, nemam ništa protiv toga da mi je dijete svjesno da ne može u svemu bit najbolji, da prihvaća konkurenciju, da se koncentrira na ono što voli i da ne "slijedi trendove", ALI 20 ih ide, a 5 ne-to je zaista BRUTALNO.

X

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod nas su isli svi predskolarci koji su htjeli. Bilo je jaakoo puno nogometasa i nogometasica. A slijedeci tjedan je teta svima napravila i podijelila medalje od glinamola. Sami su ih bojali temperama, i danas nam visi na zidu. Najljepsa, sarena. Fuckas zlato. Bitno je bilo sudjelovati, dobiti majicu, slikati se, i pojesti sendvic.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kina prvotno napisa
    Fuckas zlato. Bitno je bilo sudjelovati, dobiti majicu, slikati se, i pojesti sendvic.
    Ma TO je njima doživljaj.
    I ponavljam, ne mogu razumjeti kako tete nisu mogle smisliti neki način da idu svi. Tko je uopće uvjetovao da smije ići samo dvadesetoro djece kad je naša realnost da ih u grupi ima i po 28? Ako je organizator podijelio samo dvadeset majica, drugi neka obuku istu boju, a oni koji se baš u nečemu natječu ako nemaju 'propisanu' majicu neka se zamijene s nekim tko ima a ne sudjeluje u toj disciplini. One koji nisu sportski 'navudreni' uvijek se može organizirati u grupu navijača, pa i smisliti im neku koreografiju, pjesmice kojima će bodriti natjecatelje...Ako je rečeno da će npr. sokova i sendviča biti samo za 20 djece, tete su trebale reći roditeljima da neka svako dijete da 5-10 Kn pa da slože sokove i sendviče u vlastitom aranžmanu. Itd., itd., ..
    Po meni, ako je već organizator bio tako kratkovidan (i njemu svakako treba uputiti prigovor) barem su tete trebale biti snalažljivije, njih vjerojatno nitko ne bi prozivao što su dovele 2-3 djeteta više, a djeca bi ostala zajednica i tim.
    Da ja odlučujem, išli bi svi ili nitko.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim da tete nisu smjele pristati na takav aranžman..Takve stvari mali kikači pamte cijeli život..

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uf sjećam se tih dana kad je moja išla u vrtić.

Nakon povratka s olimpijade, djecu koja su bila na olimpijadi su tete provele kroz grad da "prošetaju medalje" i usput im kupile sladoled, ostali jadnici su za to vrijeme gledali kroz ogradu vrtića kako ovi povlašteni odlaze na sladoled.

Nije bilo dost što nisu mogli na olimpijadu, nego su im još i sladoled uskratili.

Mislim stvarno!

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da pobrišem samo malo prašinu sa ove teme, usput da se i pohvalimo našim vrtićkim tetama, oliti "može ta tzv. olimpijada izgledati i tako da svako dijete bude zadovoljno"

copy-paste sa topica velikogorički vrtići:

Jučer su nam tete organizirale "olimpijadu" za našu grupu, na kojoj su sudjelovala i djeca i roditelji, osmislile su par zgodnih igrica u kojima su se skupljali bodovi, bilo je tu i sokića i kesića za klince i klinceze, kavice za roditelje, ali ono što me najviše oduševilo jest da su SVA djeca dobila ručno izrađene "medalje" (najbolji tim je dobio medalju tek nešto izmjenjenog izgleda sa "zlatnom" vrpcom) uz riječi da su svi pobjednici jer su se silno trudili

Još jednom :D za našu tetu Sandru i :D za tetu Tajanu!
    Da postoje medalje za najbolje tete, one bi ih sigurno dobile!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •