-
Kako prepoznati praznu dojku ?
Imam malu bebicu staru 9 dana . Napokon smo se uhodali s dojenjem nakon puno boli i suza.Prvo sam imala puuuno više mlijeka , te upalu i temp. Napokon se to počelo regulirati jer je beba često na cicki :D
Hm , sada opet nisam zadovoljna jer sam slučajno skužila da beba uspije isprazniti vijelu dojku te joj moram dati još malo i drugu ...pa to je još tako mala beba :?
Primjetila sam tako da smo se dojili malo duže nego inače te je beba bila nezadovoljna , ali vukla je bradavicu . Uzela sam izdajalicu da provjerim stanje i ostala sam iznenađena....Inače , dojke mi naravno uvijek budu mekane nakon podoja , ali ostane mlijeka u njima jer vidim da mi curka pomalo , eto sve do sad...
Znači , kako bi se to moglo skužiti još dok je beba na cicki ?
Sada opet nisam zadovoljna sa količinom mlijeka .Kako ga uopće povečati ?
-
draga migoh,
Nije ništa čudno što beba traži i drugu dojku! To te ne treba zabrinjavati!
Kad vidiš da beba postane nervozna na dojci jer više ne ide, ispušta dojku, jednostavno joj ponudi drugu.
Zaboravi na testove s izdajanjem! Ti sigurno u dojkama imaš onoliko mlijeka koliko beba popapa. Kako beba siše tako potiče proizvodnju mlijeka.
Bitno je da imate barem 8-12 podoja dnevno, da bebi daješ dojku kad god ona to traži, da ne ograničavaš trajanje podoja, da beba svu svoju potrebu za sisanjem zadovoljava na dojci! Na taj način proizvodit će se onoliko mlijeka kolike su bebine potrebe. Bebine potrebe s vremenom mogu i povećavati, tada će beba češće i duže dojiti, kako bi tijelu poslala signal da treba još mlijeka.
Prati pelene (dnevno bi trebali imati barem 3-4 pokakane i 5-6 jednokratnih mokrih (7-8 platnenih)) i bebino opće stanje!
Opusti se, osluškuj bebine signale i ravnaj se prema njima!
-
Količina mlijeka će se povečati samo sisanjem
Znaći što više bebicu na prsa i neka siše koliko i kada hoće, bez duda varalica, čajeva i inih nepotrebnih stvari (ako prakticirate naravno).
Nadalje, sisanje "u prazno" šalje signal da se poveča proizvodnja.
Mada dojka nikada i nije potpuno prazna, jer u tenutku kada dijete počne sisati već se stvaraju nove zalihe.
To što ti ne možeš izdojiti uopće nije pokazatelj stvarne situacije.
Neke mame nude obje dojke po podoju, neke samo jednu - valjda ovisi kako bebi odgovara, kako hoće...
-
hvala cure
-
evo ja ću se nadovezati s pitanjem - da li mekša dojka znači da je i praznija?
da malo pojasnim
beba ima 15 dana. dojim ga na zahtjev što po njegovom dođe svaka 2 sata. ne može zakasniti. jede nekih 10 -20 minuta. dojku mijenjam svaki drugi podoj, dakle, dva put lijeva- dva puta desna. ponekad mu pomognem pri kraju tako što malo izmasiram cicu da izađe i ono najslađe, jer naravno pri kraju zaspi i malo bude lijen da cica. mokrih i pokakanih pelena kao u priči (mašina radi skoro svaki dan)
do jučer "puna" cica mi je bila tvrđa i to je meni bio znak da u njoj ima mlijeka. danas su cijeli dan mekane iako on jede i guta i ništa se ne buni. da li bi to moglo biti ujednačavanje ponude i potražnje ili nešto drugo ili to ne znači ništa?
nadam se da ste me skužile. pretpostavljam da je to ok ali eto, pitam da mi savjest bude mirnija
-
-
dobro je, tako nekako sam se i mislila.
samo što mali zafrkava jer mi je cica mekša pa nije baš voljan potruditi se da ju lijepo prihvati.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma