Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Anemija?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Anemija?

Evo dobila sam friške nalaze krvi.... Sada sam 29 tj.
    Leukociti 12
    Sedimentacija 35
    Hemoglobin 117
    Hematokrit 0.353
    Neutro. granulociti 8.07
    Monociti 0.91
    Fe 6.1
    UIBC 70.6
    TIBIC 76.6
    CRP 18
    Inaće sam na zadnjim brisevima imala ureaplasmu 10 na 4 i ljecila je ali nikako da ode.... doktorica se boji išta mi prepisivati, rekla mi je da samo kupim neke tablete željeza u ljekarni, uzela sam od Belupa neke koje imaju 30 mg željeza, jednom dnevno, jel mi to dosta..
    Frka me jer rizici anemije i ureaoplasme su prijevremeni porod na što me dr. obavijestila....
    CRP mi je povišen cijelu trudnoću....
    Ne znam da potražim drugo mišljenje ili kaj vi mislite

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Malo za utjehu..
    Moj hemoglobin je bio ispod 90 i pila sam tablete zeljeza do kraja trudnoce (cak i poslije) i sve je bilo okej.
    Dr je rekao da mi je beba uzimala zeljezo od mene jer je provjerom njeno Fe bilo odlicno.

Povecaj unos zeleni i crvenog mesa u prehranu, to ce ti isto pomoci za bolju krvnu sliku.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa mogu reći da se dosta kvaltetno hanim ali brine me ova kombinacija niskog željeza i ureaplasme....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nizak hemoglobin i Fe je normalno u trudnoći(veći volumen krvi,beba stvara zalihe u zadnjim tjednima...).
    Ja sam imala hemoglobin 69 i Fe 2 četri tjedna prije poroda pa sam onda počela uzimati željezo(sirup i homeopatiju).
    Poslje poroda sve se vratilo u normalu.
    Nisko željezo nije nije rizični faktor za prijevremeni porod,jedino bi mogla imati problema u babinju zbog dodatnog gubitka zbog krvarenja.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A ja oduvijek imala anemije, a sad željezo 18! Ne znam je li to eventualno zbog Elevit pronatala kojeg pijem od prvog dana trudnoće, kojeg mi je preporučio moj doktor? Bit će ima nešto u tome...

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nisam imala ovako rekordno niske vrijednosti kao sirius, ali sam imala i nisko zeljezo i hemoglobin..
    kad je mala imala 3 mj vrijednosti su vec bile granicno dobre, a nakon 10 mjeseci dojenja (i ne konzumiranja mlijecnih proizvoda, jer mi je mala alergicna) imala sam rekordno dobre nalaze... 40% vise nego ikad prije u zivotu :D

sad sam opet trudna, i hemoglobin i zeljezo lagano padaju ali sam sretna jer je dokazano da je smanjenje hemoglobina i zeljeza u trudnoci fiziolosko i da je povezano sa dobrim ishodom trudnoce...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam imala visoko željezoi hemoglobin u trudnoći.
    Zato nedam niti spomenuti da mi dijetetu fali željeza.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nikada nijesam bila anemicna, ali su me dvije trudnoce jedna za drugom, sa razmakom od 7 mjeseci ipak dovele do toga da sam sada anemicna. Doktorica mi je preporucila da probam sa sokom (po kilogram cvekle, sargarepe, jabuke, limuna i meda) svako jutro po pola soljice od kafe, jer nije htjela da mi prepisuje tablete zbog problema sa probavom koje izazivaju. Puno mi je prijateljica reklo da im je ovaj sok vec nakon sedam dana vracao hemoglobin u normalu.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

u 21. tjednu željezo mi je bilo 19 (8-30 raspon) a hemoglobin 112 (119-157) pijem heferol (ako sam dobro napisala) i prenatal a osjećam se kao da ništa ne pijem, nekako slabašno...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je hg u trudnoći bio 85. 90-100 maksimalac To je anemija.
    Ovo kod tebe je normalan fiziološki pad HG u trudnoći. Ne moraš se odma kljukat željezom, možeš prvo probat prirodnim metodama (sokovi od cikle i limuna, vitamin c, namirnice bogate željezom...onda Ferohel sirup za trudnice...pa tek onda heferol i ino...) jer će ti željezo sredit probavu :/

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

eh,da, meni je bio 100 kad bi pila sve navedeno. 85 na Ferohelu i sokićima.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

meni je na pocetku trudnoce fe bilo 6,1 pila dnevno 100 mg feruma, i nakon mjesec i pol je 8 i nesto, hemoglobin i htc isto niski, eritrociti 3,6. sad pijem 200 mg feruma dnevno. mislim da se ne treba igrat s tim, iz hrane se oslobađa samo 10 % - slabo. harni mi je rekla da u trudnoci nije dobro da je fe ispod 12... nakon prvog poroda eritrociti su mi bili 2,8 - odma iza poroda, a poslije bolje da ni nisam znala - jedva sam hodala, za vrijeme prvog tusiranja skljokala se 2 puta, i jedva dosla do sobe koja je vrata do. pitali su me dal hocu transfuziju - odbila. bolje pit tablete i vit C, bebi nece stetit, a nama lakse.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

krumpiriću, meni je takvo željezo bilo također uz vitamine i minerale. ne znam. a šta s tim što mi je svaki dan slabo? kao da mi svega fali i dalje a pijem prenatal...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anemija u trudnoći nije stanje koje zahtjeva liječenje. Raznovrsna i kvalitetna prehrana je sasvim dovoljna. Prije će preparati željeza uzrokovati neke nuspojave, nego "anemija" u trudnoći.
    Samo ako je i prije trudnoće postojala anemija treba nastaviti s liječenjem.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kod mene je isto došlo do pada željeza koje je inače uvijek bilo dobro i to u sve tri kategorije: čisto željezo Fe, Hemoglobin i hematokrit. Doktor mi je prepisao Ferrum lek 1x1 i naravno uslijedile su probavne tegobe u smislu vrlo tvrde i tamne stolice. Taj dio smo riješili šumećom tabletom Mg-a s vitaminom C. I inače, kažu da je uvijek uz željezo dobro uzimati i vitamin C radi bolje apsorpcije željeza.

Sada smo sve riješili nadam se. Drago mi je bilo pročitati da je pad željeza ukazuje na dobar ishod trudnoće.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    pad željeza ukazuje na dobar ishod trudnoće.
    ja znam da je dobro da su masnoce visoke u trudnoci, al ovo nikad cula??? moze pojasnjenje?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U trudnoći se povećava volumen krvi i zbog toga vriejdnosti hemoglobina i željeza padaju. A povećanje volumena krvi je neophodno da bi posteljica bila dobro prokrvljena.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala Poslid što si to tako kratko i jasno pojasnila!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma to je ok, znam. al ta fizioloska anemija u trudnoci je ja mislim najizrazenija oko 28 tjedna, a vecina nas s niskim vrijednostima je oko 20 tjedna. ja sam se stvarno zabrinula jer su mi eritrociti 3,6, a s prvom bebom su bili tolko u 28, iza poroda 2,8 i zbilja nisam bila dobro, tak da se nebi bas slozila da je dovoljna samo dobra prehrana, iz hrane se oslobađa samo 10 % fe, a to je malo po meni. meni je dr. harni uvela 2 puta dnevno ferum 100 mg + vit C, al vecinom popijem samo u jutro. meni nije jasno zasto kazete da anemija ukazuje na dobar ishod trudnoce? krv prenosi hranjive tvari i kisik, tak da mi nije jasno kak to moze bit dobro ak je tak jadna krvna slika i fe. i dr. mi je rekla da nije dobro da je u trudnoci fe ispod 12.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jedno pitanje.. Ja sam nalaz krvi radila u 3. mjesecu trudnoce i sve je bilo super, zeljezo 15,5 hemoglobin isto super, ali zadnje vrijeme mi se pocelo onako lagano vrtiti u glavi i po cijele dane zijevam, sto mi je jako dobro poznato jer sam prije trudnoce dvaput imala nisko zeljezo.
    Htjela bi vas pitat dal je moguce da mi fali zeljeza, posto mi je ginekologica rekla kad je vidjela nalaze da nemoram pit Prenatal ni nikakve dodatke? Jel bi bilo dobro da pocnem pit neku nadopunu zeljezu? Smatram da nemoze stetit...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja samo da se pohvalim da mi je nalaz danas pokazao da se hemoglobin popeo na 123, samo 15 dana nakon pocetka ispijanja soka koji sam pominjala u ranijem postu :D

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo opet mene, imam zadnje rokove za ispit u 9 mj pa lagano listam... anemija u trudnoci - smanjene vrijednosti hemoglobina, hematokrita, eritrocita i zeljeza.
    - povecan rizik za abortus, prijevremeni porod, infekcije, postpartalno krvarenje.
    - glavobolja, vrtoglavica, malaksalost, gubitak apetita, zamor, lupanje srca.
    - ne zelim nikog plasit, ja mislim da su moji nalazi najlosiji od svih koje ste pisale, al ak vam je preporuceno zeljezo uzimajte ga, a to kaj ce mozda bit problema sa stolicom sigurno ne moze nastetit bebi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •