Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Tik?

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Tik?

Ne znam bih li ovo smjestila tu ili na zdavlje, pa neka me modratorica premjesti ako misli da treba. Evo o čemu se radi: moj 6-godišnjak se počeo prije nekoliko dana čudno ponašati: dok govori stavlja ruku pred usta (kao starci kojima fale zubi), kad ga pitam zašto, kaže da ne zna. Ako su mu ruke zauzete, onda sagne glavu i govori sebi u bradu. Ja sam :? :? :? Da ga upozoravam? Ignoriram? Ni ovako ne govori baš čisto, kad stavi ruku pred usta bude skroz nerazumljivo. :?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo pošto sam se upoznala s tikovima tjekom svoga mladog života mogu ti reć da mi ovo ne liči na neki poseban tik,nego više na skrivanje usta, zubi li čega već.
    Pretpostavljam da mu sad padaju zubi, da je možda i krezub tj. fali još koji zubić, ide li u vrtić?? je li moguće da ga je netko zezao ili mu nešto rekao da je možda počeo skrivat zubiće?

Ne znam mislim da je najbolje da ga idućih par dana ignoriraš i pratiš ima li još kakva radnja uz to što skriva zube ( npr. istezanje vrata dok spušta glavu i sl.), onako na lijepo kao što već jesi ga malo pitaj zašto?, kako? izmisli neku igru gdje će ruke biti zauzete a mora ti reć nešto pa vidi hoće li i dalje to raditi dok je unesen u igru? i ako ide u vrtić ili postoji mogućnost da ga je netko zezao malo da to ispipaš?

sve u svemu mislim i nadam se da je prolazno, prati ga par dana pa vidi kuda to vodi.

meni je mali (4 god.) odjednom počeo titrat očima, ja pa kako, zašto ( nije valjda na mamu ) i par dana i prošlo samo od sebe :D !!

sretno!

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa
    Pretpostavljam da mu sad padaju zubi, da je možda i krezub tj. fali još koji zubić, ide li u vrtić?? je li moguće da ga je netko zezao ili mu nešto rekao da je možda počeo skrivat zubiće?
    Fali mu jedan zubić već par mjeseci, ali ima smisla ovo s klincima i zezanjem jer su im od ovog tjedna spojene grupe i tad je počelo. Samo, kako da prestane? Pristojno je dijete koje stavlja ruku na usta kad kašlje, kiše i sl, no ovo mi je previše. I inače je dosta povodljiv, pa uzima k srcu sve što mu se kaže, pogotovo od djece iz vrtića.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    Fali mu jedan zubić već par mjeseci, ali ima smisla ovo s klincima i zezanjem jer su im od ovog tjedna spojene grupe i tad je počelo. Samo, kako da prestane? Pristojno je dijete koje stavlja ruku na usta kad kašlje, kiše i sl, no ovo mi je previše. I inače je dosta povodljiv, pa uzima k srcu sve što mu se kaže, pogotovo od djece iz vrtića.
    Reci djetetu da je to što mu fali zubić PREDNOST, da je bolji od drugih jer će mu prije narasti... Nek samo ponosno pokazuje svoju rupu! Ostali su bebe, još imaju sve zube! (Kod mojih je trik palio...) I sretno!

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Spominjao je nešto o "špricanju" iz usta, zubić nije bitan. Bitno je to da je njemu važnije što kaže ekipa u vrtiću ili mlađi brat nego mama i tata . Pa nije u pubertetu! Smeta mi što je to u par dana postala potpuno automatska radnja. Ne mogu ignorirati jer, osim što ružno izgleda, ništa ne razumijem dok priča.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa

Da još ako je više dijete koje je povodljivije nego što je vođa, onda je tu i veća mogućnost. Pitaj malo tete u vrtiću da prate (ili su već primijetila) da li se lsaže s drugim novim klincima i da li ga tko zeza, i da li to isto s prikrivanjem usta radi u vrtiću??

I da što kaže Petrelin nek kaže drugima da se u rupici sakrio zubić lijepi i novi koji će ubrzo izać i ne treba se sramit toga. A vjerujem i da nije jedini kojem fali zubić u grupi.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Prilično sam sigurna da nije zbog zubića.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

A onda ga prati malo, i mislim da je najbolje nešto u kombinaiji lagane brige s ignoriranjem, možda samo prestane kao što je moj prestao treptat okicama.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nismo više u vrtiću, na moru smo, nadam se da će polako proći .

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Zabavite se i sretno da se to što prije riješi!!

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma mozda je jednom u zaru razgovora "otusirao" sugovornike (klince iz vrtica ili nekog drugog), kao sto se to svima zna desiti, pa je mozda zbog tog bio zafrkavan i sad se skriva da mu se to ne dogodi opet.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Ma mozda je jednom u zaru razgovora "otusirao" sugovornike (klince iz vrtica ili nekog drugog), kao sto se to svima zna desiti, pa je mozda zbog tog bio zafrkavan i sad se skriva da mu se to ne dogodi opet.
    I ja to mislim, samo me brine što toliko drži do tuđeg mišljenja.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

porazgovaraj s njim i saznaj. i ak je u tome stvar, reci mu da ako mu se i tko nasmijao zbog toga, smijao se i sam sebi jer nema teorije da se to i njemu/njoj nije dogodilo, i da se nece opet.

nije nist cudno da drzi puno do tudeg misljenja. niti apriori lose.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •