Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: bebe i alergije

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno bebe i alergije

Sad me zove sveki s mora i kaže da malog ne vodimo dolje jer je od susjede na moru mala alergična na borove u dvorištu,mala ima oko 3 godine.Šta da sad radim?Može li beba od 4,5 mj. biti alergična već sad?Kako ću prepoznat simptome?A ako ga ne odvedem neću ni znat je li alergičan.Pa ne mogu dijete držati pod staklenim zvonom.Kad je s mjesec dana starosti dobio bronhiolitis sveki je rekla to je alergija na pelud...Na što je pedijatar reko da je on premalen za alergije na pelud.Je li premalen i za alergije na bor?Ili bi moja sveki da mi ne idemo na more,pa ima lude komentare?

Help!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovo zadnje... sveki-zveki

marko je isto s mjesec dana imao bronhiolitis i nije ni našto alergičan,za sad...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

gago, ti se nešto puno brineš oko svekinih bisera... a time joj samo daješ poticaj da nastavi! nemoj se ljutiti, samo mi je žao da se bezveze uzrujavaš!

lidac2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    gago, ti se nešto puno brineš oko svekinih bisera... a time joj samo daješ poticaj da nastavi! nemoj se ljutiti, samo mi je žao da se bezveze uzrujavaš!
    potpisujem....

nemoj se toliko brinuti,more je zdravo ze dijete i nema nikakvog razloga da ga ne vodis na more,a pogotovo nije razlog to sto je susjedovo dijete dobilo alergiju....

malo manje paznje obracaj na svekine izjave,do sad se nijedna nije pokazala previse pametnom (mislim na izjavu )

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    malo manje paznje obracaj na svekine izjave,do sad se nijedna nije pokazala previse pametnom (mislim na izjavu )
    ja mislila da misliš na svekrve

lidac2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    ja mislila da misliš na svekrve
    e,to je za drugi topic

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: bebe i alergije

Citiraj Gago prvotno napisa
    da malog ne vodimo dolje jer je od susjede na moru mala alergična na borove u dvorištu,mala ima oko 3 godine.
    :Smajlić koji čupa kosu s glave: Ovo je stvarno najbolje dosad. Bože sveti, pa dijete bilo čije, bilo kojih godina može biti alergično na bilo što, pa što sad.
    Tvoj je mali koliko pamtim imao bronhitits, tako da udisanje "borove smole" može biti samo dobro za njega kao i morski zrak, najbolje su raanooo jutarnje šetnje uz more.
    Reci ti svojoj sveki da je moju sveki upeko komarac i da je alergična (stvarno jest) i da brzo bježi otamo da joj se ne bi tako što dogodilo :shock: .

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dobro veliš, Arijana!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Gagooo... tebe je sveki skroz smutila. Ne daj se!!! NE SLUŠAJ JU! Priča same bedastoće!
    More i borovi su idealni, vidiš kako je Arijana napisala!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kad navrši šezdeset dat ću je u starački dom.
    Nisam ja smućena,već ne mogu da se ne upitam je li u pravu.Pa mi je lakše pitat vas nego nekog kog poznam.Jer dosad su me svi pitali:"PA OTKUD TI TO!" A kod vas nema osude,zato vas puno ljub ljub!
    A nisam znala da je borova smola zdrava.Arijana otkud ti to,dr. ili iskustvo?Kako ona djeluje na bronhije?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moraš istrenirati metodu "na jedno uho unutra, na drugo van"

mantraj to nekoliko puta dnevno dok ti ne uđe u podsvijest! pet namig:

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A nisam znala da je borova smola zdrava.Arijana otkud ti to,dr. ili iskustvo?Kako ona djeluje na bronhije?
    Nema zdravijeg zraka od zraka u borovim šumama, vezano za negativne ione koje proizvode borove iglice bla, bla...
    Inače u Eukaliptusovu balzamu koji je dobar za bronhitis nalaze se i ulja borovih iglica, sve to olakšava disanje, pomaže iskašljavanju itd...
    Živim na moru, okružena borovima i još nikad u životu nisam čula da je netko alergičan na borove :?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam alergična na pelud bora, a živim od rođenja na moru i to blizu šume - onih par dana u godini kad leti pelud (koji su već odavno prošli) ćišem pušem nos i to prođe. Ne bi ništa mijenjala za ovaj morski zrak.
    Ma sveki ti je baš smiješna - mala od susjede je alergična - pa zašto bi i tvoje dijete bilo alergično...?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pitaj je da li se i to računa pod morsku bolest, obzirom da su rečeni borovi na moru

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Djeca alergičari, čije alergije se manifestiraju na respiratornom traktu (hunjavice, astme, gušenja) se šalju na Lošinj (i drugdje, ali tamo najviše) krajem travnja i početkom svibnja - u vrijeme najaktivnije faze borova.

I, pitaj sveki je li možda "mala od susjeda" slomila nogu. Mislim, nikad se ne zna!

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Prvo: NE SLUSAJ SVOJU SVEKI !!!!!!!!
    Nista je ne slusaj sto se tice bebe,ma bas nista!!!!!

Drugo: Koliko beba ima sto su alregicne na ovo ili ono a neke nisu ni na sta.
    Ja poznajem zena sto im dijeca dobiju alergiju na paradajz a moj Luka pojeda svako drugi dan po pola i nista mu.
    100 beba, 100 su razlicite.
    Ako je komsinicina beba alergicna na borove, zasto mislis da tvoja beba mora biti alergicna ????????
    Svaka beba ima svoje manire.

Tko zna sta je ta tvoja sveki smislila i isplanirala pa joj vi ometate planove.

To sto ti je beba dobila bronhitis,to je na zdravstvenoj bazi a ne ni na pelut i druge gluposti.

Ako mislis lijepo zivjeti, pusti se svom instiktu a ne svekrvinom razmisljanju.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Alergiju ces lako primjetiti, crvenilo neuobicajeno, plikovi slicni lisajevima.
    Kad dobiju alergiju, nema sanse da ne primjetis, zato ne beri brigu i leti na kupanje.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ma joj moram je isprepadat s nećim imam 2 dana fore da smislim nešto.Ona je inače paničar.Opljačkali nam poštu u blizini i ona će meni.Kad mene nema budi kod kuće...šta misliš da netko dođe...odnese sve...E pa reko nek nosi...nek si unajmi sokol marić pa nek je pazi...Možda joj kažem da sam vidla zmiju u dvorištu,ili kakvog pacova malog...Al tek kad se vrati,da mi ne bi dole ostala.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Gago, nisam skužila jel' vi živite skupa ili ?
    Ma mislim, stvarno ti treba medalja za strpljanje.
    Ja bi se posvađala već 100x. I iselila.
    Žena stvarno trabunja gluposti. Nije mi samo jasno od kud joj toliko samopouzdanja. To se ona liječi na tebi jer misli da je jača. Ništ ju nemoj slušat, i još lupi kontru

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Loli prvotno napisa
    Gago, nisam skužila jel' vi živite skupa ili ?
    Ma mislim, stvarno ti treba medalja za strpljanje.
    Ja bi se posvađala već 100x. I iselila.
    Žena stvarno trabunja gluposti. Nije mi samo jasno od kud joj toliko samopouzdanja. To se ona liječi na tebi jer misli da je jača. Ništ ju nemoj slušat, i još lupi kontru
    Živi s nama i ona i svekar.No on je druga priča.Voli savjetovat ali poštuje svačiju odluku.No ona je užasno iskompleksirana,pametna,živčana.Mislim da joj fali nećega
    Oni su u prizemlju a mi na katu kuće.Možete si mislit.MM je reko da se ne zamaram,te ako je potrebno da se svađam a njom.Samo da joj ne dopustim da mi skače po glavi.Najbolje su mi njene izjave,onako da ja ne čujem."Znaš sine ja sam joj rekla ovo ili ono no ona neće poslušat...to nije dobro za dijete" A on će hladan ko špricer:"Dobro ,valjda ona zna"

lidac2004

Početno

ma,dobro je da imas podrsku od tm,drugo je sve manje bitno...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

gago, kolko si dugo u braku?
    od početka živite s njegovima?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Loli prvotno napisa
    gago, kolko si dugo u braku?
    od početka živite s njegovima?
    Dvije godine braka.U početku smo bili zajedno a poslije smo otišli na kat.Uredili si stan.Živimo zajedno sve skupa 4 godine.Nama je ok.Ja sve probleme riješavam sama s njom,ne želim ga zamarat.A ako mi fakat digne živac,onda mu kažem da nam je njegova mama savjetovala ovo ili ono.Pa on samo kaže ti njoj reci da ti ja nedam.Pa ona onda njemu kaže isto što i meni pa on to riješi po kratkom postupku.Inače je među nama sve ok,ali otkad sam rodila,previše je pametna.I to me strašno živcira.A što se tiče ostalih stvari nevezano za dijete,s oprezom mi prilazi jer sam počela gristi i ne dira me koliko je ljudi u kući.Nedavno sam čula kako se svojoj prijateljici žali na mene,ovo i ono,pa sam sišla i pred njom objasnila toj ženi lijepim riječima neke stvari.Pa ju je i prijateljica dugogodišnja izvrijeđala na lijep način.A ova je ostala šokirana.Pa neću valjda dopustit da netko pljuje po meni.Mlada jesam ali glupa nisam. :D

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bravo gago! :D
    gledaj to s ljepse strane: mozes jednog dana objaviti knjigu svekinih aforizama

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma bravo.
    Pitala sam te zato što obično takvih problema bude na početku braka, kad se svi još ispipavaju i markiraju teren.
    Ja se nikako nisam dala u kuću svekijima i ona mi je to jakojako zamjerala. Na svu sreću, imali smo izbora. Inače si nedam baš puno za reć ili napravim po svom i s vremenom sam se uspjela izboriti za to da se poštuje ono što kažem i da nam se ne miješaju previše. Istini za volju, i ja sam malo odrasla i shvatila da ne mora baš uvijek sve biti ni po mom, ali za to je bila potrebna dobra doza samopouzdanja. sad smo si sveki i ja super, sve oko djece me pita kaj i kak da napravi; zna za stvari koje su mi važne i to poštuje, a za neke sitnice i ja malo ponekad zažmirim. Al da se trebalo borit-trebalo se.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    bravo gago! :D
    gledaj to s ljepse strane: mozes jednog dana objaviti knjigu svekinih aforizama
    Već sam razmišljala o tome da otvormo jedan topic o svekrvama i njihovim biserima.
    Šta kažeš?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

gago, nemoj dati da itko odgaja tvoje dijete, da zna bolje od tebe i da te maltretira. u obitelji imam takav slučaj i stvari se iz dana u dan pogoršavaju.
    Isto žive u istoj kući, na katu ali kao da su u istoj sobi. Cura je na rubu živčanog jer ne zna izlaz. imaju klinku 4g. i maog 1,5g. Klinci su non-stop bolesni, jer ne smiju tu i tamo, ne smiju se družiti sa drugom djecom jer mogu dobiti "kugu", ne smiju dirati životinje jer su prljave i šugave i sl. muž joj stalno radi i ona je sama sa sveki i klincima ( od nedavno je počela raditi), klinci ne idu u vrtić iz već navedenih razloga. Što su veći, to su gori. U kući im je dosadno, pa divljaču. Ružno je reći da su neodgojeni, ali jesu. Tu nema dosljednosti, ova kaže jedno i radi tako, a čim okrene leđa sveki radi suprotno i ne više zato što misli da je u pravu već joj prkosi. Mislim, strava živa, kaos! zato, istreniraj sveki dok još imaš vremena dok ti nije počela preodgajati dijete. ne daj joj da te vucara za nos koliko god mlada bila. Pa nisi ti veslo sisala!

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Moja je jednom prilikom htjela Luki dati komad cokolade na sto smo ja i MM brzo reagirali a njoj bilo jako krivo pa je poslije toga na sve strane olajavala kako ja nisam dobra majka i kako mi dijete ne napreduje i ne uzima dovoljno vitamina.
    Takodjer nam je dala otvoreno do znanja da kad ga ona bude cuvala, da ce mu dati cokolade i slatkisa na sto mi ne pada na pamet da ju ostavim samog sa njom.
    Moj Luka ima skoro 8.5mj. i OKO 12.5kg. i ne napreduje dobro

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A čokolada i slatkiši vrve od vitamina...cccc

lidac2004

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    A čokolada i slatkiši vrve od vitamina...cccc

pa da,zar to nisi znala????

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Pa mene je mama samo s čokoladom hranila.Po noći umjesto boćice,kocka čokolade.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Malo veća kocka ili?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Vratili se mi bez alergije na borove.Mi na moru kad me zove sveki nek malog odvedem u obližnje mjesto gdje ima puno borova jer je na tv-u čula da je to dobro.A ja mrtvo hladno:NEĆU! Pa mogla sam ga vodit na Sljeme, sad smo došli na more i želim da bude stalno na morskom zraku. Pa mislim si ja ko tu koga.Prvo histerizira da ga ne vodimo među borove,pa za dva tjedna VODITE GANaravno mi smo dijete svugdje vodili no ne želim joj to dat do znanja!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Gaagoooo dobrodošla nazad, baš si mi falila ti i tvoja sveki

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pitanje za iskusne mame: Doma imamo macu, jako smo vezani za nju pa me zanimaju vaša iskustva. Naravno da nam sa svih strana dolaze savjeti od onih da je moramo izbaciti jer će beba dobiti alergiju do onih da je zadržimo jer dijete baš ne treba živjeti pod staklenim zvonom. Kada sam ja odrastala doma smo uvijek imali punu kuću životinja (mačaka, pasa), nikad nisam bila alergična, a mm je odraso praktički pod staklenim zvonom (teta pedijatrica) i alergičan na hrpu stvari. Naravno da čistim stan, četkam macu (nije dugodlaka) al mi je beba ipak najbitnija. Dajte neki savjet please. Thanks.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Baš sam se neki dan pitala kad ćete se vratiti s mora da čujemo najnovije bisere.
    Evo prijedloga za novi topic: Biseri (svekrve)
    Gago bi imala prednost.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Kada sam ja odrastala doma smo uvijek imali punu kuću životinja (mačaka, pasa), nikad nisam bila alergična,
    Istraživanja potvrđuju da djeca koja do svoje 5-6 godine odrastaju sa životinjama (mačka, pas..) imaju znatno smanjen rizik oboljenja od astme i ostalih respiratornih alergija. Uostalom i sama sebi si primjer.
    Ja sam također odrastala uz mačku i nikad nisam ni ja ni moje 2 sestre imale bilo kakve alergije.
    Mene jedino muči u toj kombinaciji mačka-beba to što su mačke mušičave i nepredvidljive, pa bi možda jedino na to trebala paziti i naravno higijenu i cijepljenje mačke.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Baš sam se neki dan pitala kad ćete se vratiti s mora da čujemo najnovije bisere.
    Evo prijedloga za novi topic: Biseri (svekrve)
    Gago bi imala prednost.

Hvala na dobrodošlici cure i vi ste meni falile!A ja sveki spakovala na more!Ludilo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •