Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Trilema: autosjedalica 9-36 kg

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Trilema: autosjedalica 9-36 kg

Kako se naš sin sa 8 mjeseci približava 9kg, počeli smo razmišljati o novoj autosjedalici. E sada tu dolazi do gubljenja u hrpi ponuđenih sjedalica pa molimo za pomoć.

Nekako smo uspjeli izdvojiti slijedeće:
    - Chicco Neptune
    - Recaro Young Sport
    - Kiddy Comfort Pro

Po rezultatima ADAC-a, Kiddy nudi najbolju zaštitu, Recarao ima mogućnost postavljanja u "u položaj za odmor" šta bi bilo zgodno jer Dario zaspi pri vožnji dužoj od 15-20 minuta. Za Chicco Neptune nema još nikakvih testova, ali u T. limaču tvrde da im je najprodavaniji model.

Naravno, može i neki drugi model

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a zakaj gledate kombinirane AS?
    njihova sigurnost je ipak slabije od AS određene grupe, a i bebač vam bude u toj velikoj AS (koja je predviđena da zadovoljava i potrebe klinaca od 12 godina!!!) izgledal jaaaaako.... hm, ne znam koju bi riječ upotrijebil

vama treba AS grupe I, vidi ovdje izbor (gledaj samo one kojima piše "Grupa: I")

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dijete u dobi od 8 mjeseci bi se trebalo voziti u autosjedalici montiranoj suprotno od smjera vožnje.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nemamo ga namjeru još stavljati u novu sjedalicu, ali se informiramo o modelima. Ako nam se sada sve polopi, lako je mi kupimo pa neka stoji neko vrijeme doma dok ovu ne preraste.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja o ovome razmišljam, malo prerano doduše ali...
    Kad Jakov preraste 0+, Jana neće imati ni blizu 15 kg da pređe u II-III, tako da mi se kao najjeftinije rješenje nameće to da njoj kupim 9-36, a njega u njezinu I.
    Jer kupovati još jednu I, pa onda dvije II-III mi je malo too much.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo imali grupu 0/0+ znaci od rodjenja do 13kg,pa nam je s devet mjeseci postala nekako pretijesna iako nismo dosegli maksimalnu kilazu.
    Onda smo uzeli grupu 0/1 koja je do 18kg,i bebac uziva

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo još u 0-13 i sada mu je ajmo reči knap. Kupiti ćemo od 9-36 iz jednostavnog razloga što mi se ne da za 1,5 g. kupiti još jednu sjedalicu jer će ove grupe I prerasti. Možda je ne preraste po kilaži ali bude po visini kao što je bio i Daniel.

Beba od 8 mj mora biti još u jajetu suprotno od smjera vožnje

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi imamo (posuđenu) brevi 0-18 kg koju će curka prerasti po visini (zbog utora za remenčiće) puno prije tih 18 kg, a bilo nam je bezveze uzimati još jednu grupu 1 za to vrijeme dok bude dovoljno velika za booster.
    I tako smo se odlučili za kombiniranu 9-36 kg, a brevicu stavili kod dede u auto dok je još dobra.
    Kupili smo kiddy comfort pro i super smo zadovoljni. Lagano mi je za montažu, curki se jako sviđa, što nam je jako važno jer nije baš ljubitelj vožnje i sjedenja u as. Kod dužih vožnji je mogu malo nagnuti u položaj za spavanje. I nije mi glomazna, ''raste'' s djetetom, nije da je cijelo vrijeme velika kao za dijete od 10-12 godina pa da se manje dijete ''izgubi'' u njoj.
    Da smo joj kupovali veću as odmah kad je prerasla jaje, vjerojatno bi uzeli grupu 1, pa kasnije 15-36 kg, ali ovako nam se kombinirana činila kao najbolje rješenje i zasad nam je super.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •