draga tridesetri,
drago mi i najveća mi je sreća kad jedna rečenica počne pomalo okretati topik i otvarati i druge vidike. makar to bila i pomalo posprdna rečenica.
to što ti dijete spava s dudom, a bez nje neće znači da se naviknulo na dudu. i to ne znači da ti trebaš ostati na tome i pomiriti se da je tako ok i da je to normalno. odgoj djeteta nije lak i zahtjeva ponekad i žrtvu. znači ti u biti daješ djetetu dudu da sebi olakšaš. razumijem te. i to je ok. svi smo mi ljudi.
zašto je duda izmišljena? da zamjeni blaženu bradavicu i sisu. pitam te samo može li to komad silikona ili čega već?
stalno quotam nekoga ko je jednom rekao da roditelji djeteta s dudom nikada neće saznati što propuštaju.
flašice su također bljak. jesu jer se nakljukava dijete s količinom hrane koju mu MI namećemo tipa 100 ml za njegovu dob od dva mjeseca je taman. e pa nije.
da ne misliš da sad baljazgarim i mi smo koristili flašicu s čajem dva mjeseca kad smo smanjivali dojenje. ali to nije normalno, sva sreća pa sam na vrijeme skužila i flašicu bacila u smeće. čitala sam forum i pratila kako većina drugih mama radi i "obrazovala se". shvatila sam da flašicu mogu izbjeći. i uspjela sam. ponosna sam na sebe i svoje dijete koje se sad normalno napije iz čaše po noći kad je žedan.
bila ja nepristojna ili ne žao mi je što se vrijeđaš.
na tebi je da odgajaš svoje dijete najbolje što znaš i možeš. kao i svi mi uostalom.
p.s. nadam se da se sad nataša neće uvrijedit i tako ukrug![]()