Citiraj Veki prvotno napisa
S druge strane roditelji su prisiljeni ostavljati svoje dijete u vrtiću i treba i njima olakšati. Roditeljima je jako teško i ovako ostavljati dijete u vrtiću i još kad znaju da postoje neki problemi još je teže. Oni ne mogu utjecati na to i sa pravom očekuju i traže od vrtića da to riješe.
Znači, ja poznam djetetovo ponašanje u vrtiću i pretpostavljam da će patiti.
Da li da to kažem roditelju koji nema nikakvog utjecaja na to jer dijete mora dolaziti ili da mu ne kažem? Ja ću se truditi oko tog djeteta, olakšavati mu na sve moguće načine, truditi se do iznemoglosti, ali dijete i dalje pati. Da li reći roditelju koji nema alternative ili ne?
Jako je tanka ta crta.
Roditelji vole znati sve o svom djetetu, ali im je draže koji put i ne znati. Da li kužite šta hoću reći?
Ja sam uvijek za istinu, a vi?
Mislim da je u ovakvoj situaciji istina nepotrebna. Malo je roditelja koji i sami neće biti svjesni da dijete u vrtiću prolazi težak period. Od istine "dijete će vam patiti" kad je definitivno da roditelj nema drugu opciju jednostavno nema nikakve koristi. Drugo je ako roditelj izričito pita kako je, normalno mi je da se tu treba reći istina. Također, drugo je pitati roditelja prije ljeta kakvi su planovi, ima li mogućnosti za nešto drugo, natuknuti možda potrebu djeteta za "godišnjim odmorom", no kad je izvjesno da alternative nema, nastavljanje priče o patnji meni je, u najmanju ruku, neumjesno.