Citiraj tajchi73 prvotno napisa
Peterlin
No, ljeto u vrtiću, a i jaslicama kod nas (DV Cvrčak Zg ) organiziralo se tako da djeci ne pada teško - suncobrani na terasama, igre vodom, kadice u obliku školjki u kojima su se djeca mogla prljužiti do mile volje kad je bilo vruće... kupaće gaće i ručnici (za mog mlađeg to je bila motivacija da se ostavi pelena i uspjelo mu je :D ) i koliko god mi je u prvom trenutku izgledalo strašno, uspjeli smo sagledati cijelu ljetnu priču u pozitivnom svjetlu, unatoč eventualnim nedostacima i problemima. Obično smo dali djeci da nose kantice za polijevanje i druge igračke za vodu (u dogovoru s odgajatlejima) i bilo je zabavno.

vjerujem da bi uz takav pristup svako dijete "istrpilo" dežurstvo.....moj sigurno bi .
Recept je jednostavan - u dogovoru s tetama donesite u vrtić npr. staru plastičnu kadicu za bebe, kantice za polijevanje, lijevke i cijevi... MOj sin se i danas rado igra s jednom takvom cijevi (crijevo od klima uređaja) iako je već 2 godine u školi...
Neki dan prolazim pored vrtića i vidim da i ove godine imaju gomilu tih šarenih stvari (iz Peveca ili sličnih mjesta, za jeftine novce, a i donacije roditelja) i stoje cijele "skalamerije" za pretakanje na terasi vrtića, ispod velikog suncobrana. Daklem, nisu se pokvarili u zadnje 2 godine.

Tema druga - cjeloljetni boravak djece u vrtiću
Nismo to nikada iskusili, jer su naši redovno s nama provodili godišnji, a i dio ljeta kod baka i dede, pa nemam neku sliku koliko djece cijelo ljeto provodi u vrtiću. I da, mislim da svakome, pa i djeci treba pauza od rutine.