Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Otečene glasnice od pričanja

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Otečene glasnice od pričanja

Kako radim sada neki posao koji uključuje samo pričanje, pričanje i puno hodanja, zadnjih par dana sam osjećala kako me grebu glasnice kako ujutro nemam svog glasa, ali se poslije povrati.
    Jučer me već boljelo grlo ujutro, ali navečer :shock: , a tek sinoć preko noći i jutros :shock: :shock: - ne mogu izdržati kako me boli.
    Jedva uspijem progutati vodu i pljuvačku (a baš kao za inat moram puno gutati i gutati) i boli me strašno.
    Grlo me ne boli "na sredini" nego osjetim da su mi "stranice" jako natečene i kao da su neke loptice sada postale, pa mislim da su glasnice, a od pričanja mislim da je 100%.

Kupila sam sam strepsils, ali pomoglo je jučer i malo sinoć, preko noći ništa ni danas ništa.
    Pretpostavljam da je lijek što više šutati... ali čime bih mogla ispirati? Žalfijom?

Mislim, nisam ja 100% sigurna da je to to što ja pričam, ali kod dr. ne mogu otići...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Žalfija je ok. Mlačna ili hladna. Za grgljanje. NE gutati!

Strepsils su meni prejake - više štete nego koristi. Iznimka - jedna kombinacija s medom. Dobre su mi i Salviol pastile za cuclanje, također na bazi kadulje iliti žalfije, ako nemam mogućnosti za grgljanje (na poslu).

Dalje, meni pomaže kalcij (Calcia ili šumeći, što god nađem) da mi malo splasne oteklina.

A najviše pomaže lokot na gubec (to mi je teško izvedivo) pa Boga molim da mi ne zvoni telefon dok sam u takvom stanju...

I evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za brži oporavak!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih najbitnije:

Najobičnija slana voda (žlica čajna vrhom puna kuhinjske soli na kriglu od 3 dl) je odlična za ispiranje, a ništ ne treba kuhati.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma meni je čudno da ti od pričanja, u kojoj god količini, mogu nateči glasnice :/
    Pa onda bi ti se to i prije događalo, zar ne?
    Mislim, da si tome sklona.

Da nisi, kako si u kontaktu s puno ljudi, pokupila neku respiratornu infekciju/upalu grla?
    Ja bi prije rekla da je to :/

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

napisala je da sada radi taj posao, pa onda valjda odnedavno.

inače, i ja sam se zaprepastila kako mi se grlo može zatvoriti nakon što bih predavala 3x2 sata jedan za drugim :/

vlaži grlo dok pričaš, nadam se da imaš tu mogućnost.

jedi med.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma može i to biti, ali stvarno pričam jako puno - ne zatvaram usta 4h, a jučer i prekjučer sam radila po 8h i u komadu pričala... čitala ankete, nagovarala ljude, pa onda se raspričaju, pa i ja pričam i tako...
    Čim prestanem pričati osjećam kako otiče mi grlo.

+ kada dignem glavu gore (kao da hoću pogledati prema gore) osjetim te svoje kuglice kako se rastežu i kako ih boli. Mislim da toga nema pri normalnoj grlobolji.

Može biti da sam nešto pokupila, ali svjedeno i kada nešto imam, kod dr. ne idem, jer mi ništa pametno ne daju nego čekam da prođe i malo se pomognem nekim stvarima.

Peterlin - strepsils sam uzela +plus, jer su kao sa anestetičkim djelovanjem, pa kao - eto bolje su. Iako ih ne volim koristiti uzela sam ih, jer me toliko boli da samo pomognem bilo kako...
    Ovo sa kuhinjskom soli ću probati i to mi se najviše sviđa!

Hvala vam... javim razvoj situacije...

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Ma meni je čudno da ti od pričanja, u kojoj god količini, mogu nateči glasnice :/
    O, da, mogu
    I ja sam s tim uvijek muku mučila kad bih iznenada morala prevoditi nekoliko dana za redom po par sati... a onda u medjuvremenu brbljala.

Med (kadulja, bagrem), 3x dnevno oko 3/4 velike žlice -- meni je odlična stvar, samo ga treba gutati polako i ništa ne piti ni jesti oko pola sata poslije. Kao hitna remedija, Neoangin, ali to ne valja na duge staze.

E, da, i ima dva spreja za grlo (Proapin i JGL-ov, ako se ne varam) koji su isto izvrsni za liječenje, iako isto nisu za dugotrajnu primjenu.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kalcij, sumeci, meni pomogao u roku odmah. I naravno, stedit grlo.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

možda glasnice, laringitis?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

o daaaaa...imam puuuno iskustva

calcij + c (šumeći)
    propolis - nasprejati u grlo

i što manje pričati (bar dan ili 2, ako je ikako moguće). što više budeš pričala teže će ti proći.

u razdobljima intenzivnog pričanja, prije nego se jave problemi koristiti kalcij i propolis

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O, da! Tako je meni prvi tjedan škole, glasnice grebu, promuklost, dok se ne naviknu na količinu pričanja. Ne uzimam ništa, jednostavno je stvar prilagodbe.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jao forumašice, nadala sam se da će jutros biti bolje kad ono :shock:
    Gutanje mi je i jučer bilo teško i bolno, a sada pa skoro nemoguće.
    Imam osjećaj da sam jučerašnjim guranjem hrane u grlo ga još više oštetila!

Med mi jako pomaže kada me grlo grebe i kada mi se kašlje, a sada to nije slučaj nego mi je grlo kao jedna velika oteklina (sa dvije strane ) koje osjetim čim malo zategnem vrat. Kada trebam progutati pljuvačku sva se stisnem i sve živo me zaboli.

Grkljala sam slanu vodu, ali osim odvratno okusa nije pružila olakšanje. Strepsils pomažu, jer mi malo utrnu grlo, pa ono...ali evo, sada jednu cuclam, ali pomaka nema...
    Nadam se da će se do 12h poboljšati (znate kako su jutro i noć najgori).

I još nešto - NIKADA me nije ovako nešto boljelo! Nikadaaaaa!!!
    Prehlade i bolesti i vatra iz grla i sve je to bilo, koje bi imalo 2 noći svoj najveći udar i onda počelo bi prolaziti, ali ovo... :?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

uh Maslačkica

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zao mi je, to je jako neugodno. Pokusaj uopce ne pricati (osim kad bas moras), plus kalcij i sve sto je vec spomenuto.

Peterlin, zasto nije dobro gutati caj od kadulje?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a možda doktoru?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tashunice, predvidjela sam tvoj post gore, tj. da ogovorim na njega, ali sam ubjeđena da je laringitis.

A doktor? Nemam knjižice, nemam para...vezu imam, ali ću vidjeti sutra ili prekosutra da li će biti bolje. Ako će krenuti pomaci na bolje i manje da će me boliti onda dr. ništa, a ako bude isto otići ću do nekog čika doktora...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Maslačkice, evo tebi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se brzo oporaviš...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala vam!!!
    Mogu vam reći da mi pomažete time što učestvujete na mojoj temi i na vibricima...
    ...nekako ... nisam sama (iako vas ništa ne boli... )

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I moram se požaliti... ne mogu ništa jesti... A gladnaaaaaaa!!!
    Jedva pijem i žedna sam za poluditi. Usta mi ispucala od suhoće.
    Inače pijem 2-4 l vode dnevno, a sada se psihički pripremam za 3 gutljaja.

Nego, je li ono šarlah što napada grlo pa ljudi ne mogu gutati... jao, kako li je njima...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Tashunice, predvidjela sam tvoj post gore, tj. da ogovorim na njega, ali sam ubjeđena da je laringitis.

A doktor? Nemam knjižice, nemam para...vezu imam, ali ću vidjeti sutra ili prekosutra da li će biti bolje. Ako će krenuti pomaci na bolje i manje da će me boliti onda dr. ništa, a ako bude isto otići ću do nekog čika doktora...
    a joj, pa kako nemaš knjižicu?

nadam se da će se sve brzo riješiti

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

eto ti prst sudbine, taman pred ljeto, zar nisi ti ono na nekoj dijeti?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prošli tjedan imala sam gadnu grlobolju, vrat otečen, jedva govorila, gutati niti malo. Otišla liječnici, 3 dana Sumameda. Upalilo se.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Prošli tjedan imala sam gadnu grlobolju, vrat otečen, jedva govorila, gutati niti malo. Otišla liječnici, 3 dana Sumameda. Upalilo se.
    ma sve mi se ne da ženu plašiti, ali evo kad si ti već nešto napisala
    frendica je prije jedno dva mjeseca nagrabusila s tim. isto se nije dala doktoru, a onda završila mjesec dana na bolovanju, svaki dan ujutro i popodne na inhalacije, temperatura, hodočašćenje otorincu. stvarno se napatila.
    zato ja kažem što prije doktoru.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad je meni bilo tako, dijagnoza je bila streptokokna angina, a lijek penicilin, 5 dana injekcije, 5 dana Silapen.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A joj, a joooooj....

Ovako, ako je angina da li bi se to stanje poboljšalo nakon 2-3 dana? Tj. mene je sinoć jaaaakooo boljelo i noć prije toga. Očekujem poboljšanje. DA li bi sa streptokoknom anginom poboljšalo stanje npr. sutra ili prekosutra samo od sebe ili ne bi?

Jer ja još uvijek mislim čekati još 1-2 da vidim razvoj situacije...

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerojatno bi, sve ovisi o tvom imunitetu, no može potrajati i do 10 dana.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovako, ako je angina da li bi se to stanje poboljšalo nakon 2-3 dana? Tj. mene je sinoć jaaaakooo boljelo i noć prije toga. Očekujem poboljšanje. DA li bi sa streptokoknom anginom poboljšalo stanje npr. sutra ili prekosutra samo od sebe ili ne bi?
    Meni nije
    Ja sam tjedan dana ležala u bunilu, s visokom temperaturom, i dok nisam krenula s ab, ništa nije pomagalo. (E, da, mislim da bakterije obavzeno povlače za sobom temperaturu, zar ne :? )

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da argenta, pogotovo angina - bude baš visoka temperatura, barem 39.
    I jako pomaže hladno, to je pravilo za anginu

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Danas mi je bolje za 5%. Meni je jedino grozno gutanje, ništa više...
    Tražim vezu za bris grla, pa da vidim...
    Do tada sam gladna kao pas... :/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Danas mi je bolje za 5%. Meni je jedino grozno gutanje, ništa više...
    Tražim vezu za bris grla, pa da vidim...
    Do tada sam gladna kao pas... :/
    Ako si gladna, znači da nisi u baš tak jako lošem stanju... Dohvati štapni mikser i udri! I jedi jogurte, sve takve stvari koje lagano klize. Meni ne smeta tjestenina, palenta i slično... Napravi si frape od banana i/ili jagoda i drugog voća. Prilagodi hranu... Kuhaj si paradajz juhe s finim rezancima ili bilo kakve druge guste juhe. Jedi što možeš. Bit će dobro...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Peterlin, NIŠTA ti mene ne boli ovako, niti sam u lošem stanju samo me boli gutanje i to jaaaakooo i nemam glas i to je to.

Bila sam kod dr. koja je čula priču od sestre da me grlo boli itd. i ona je zaključila sa vrata da mi treba antibiotik...
    Nakon što je ipak pogledala u moje grlo rekla je da je natečeno i da evo meni antibiotik na šta sam ja pitala da li bih ja mogla proći bez njega, jer nismo sigurni da li je bakterija ili samo nadraženost tolika od pričanja ili virus.
    Na što je ona meni rekla da može biti sve od navedenog, ali evo tebi antibiotik!
    Prepisala je još kalcij šumeći + neke tablete za alergiju...

Eh, eh... poslušala sam savjet jedne žemske, pa sam kupila taj kalcij i propolis i organski med (koji je mljac, mljac!). Sestra moja je navalila da kupim i te za alergiju, a ja nisam htjela, ali je ona to ipak uzela i sada gledam u njih i ne znam da li da pijem ili ne.

Odlučila sam da čekam još jedan dan da vidim hoće li biti pomaka (a meni se čini da već ima nekih - malo mi se glas vratio, bol je još tu, ali dobro) pa da se odlučim da li da kupim ili ne kupim antibiotike.... čekam sutra!

Što se tiče hrane jučerašnji jelovnik je bio: krem juha od karfiola, luka, mrkve i crvene leće, čokolada (skontala da to ne treba u komadima trpati u grlo ) i jogurt - jedva se kretala, jer sam bila gladna...
    Danas, čaj sa puno šećera, kalcij i med (med je wow super!) i poslije ću praviti juhu od paradajiza ili od krompira i tikvica - naravno smiksano...

Cure, stvarno vam hvala! - bolje ste mi od doktora

I još da pitam - pa zar je taj bris tako teško napraviti ili tako skupo? Ti dr. bježe od njega nevjerovatno, a pošto mi neće napraviti bris, ja neću da pijem napamet antibiotike....mislim... ja se čudim njima, a oni meni...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

maslačkice moj se muž godinama liječio od upala grla, a ja ga sve te godine pilila da ode na alergo-obradu ili da proba piti moj claritin.
    prije dvije godine pristao probati s claritinima i nema više ni jednu, jedinu upalu grla, bolje rečeno nije imao ni prije.

ako sad uzmeš oba lijeka, nećeš znati koji ti je pomogao. sad probaj s antibioticima pa ako se ponovi probaj s ovima za alergiju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ako je grlo oderano od napora, možda su ti antibiotik dali preventivno, e da se ne bi kakve bakterije naselile...

Nisam pametna...

Dobro Tashunica kaže - možda da probaš jedno po jedno...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma ide mi to jako na živce što mi je sa vrata najavila antibiotike, ma nije ni čula šta mi je - samo da me boli grlo.
    Eto, ja se stvarno protivim rutinskom dijeljenju antibiotika, jer mislim da gube svoju smisao i mislim da su i štetni onda kada se tako koriste.
    I kada popijem antibiotke dobit ću još i gljivice, pa se i s tim moram boriti onda...

Ma stvarno nisam pametna šta da radim....
    Čekam sutra za razvoj situacije.
    Protiv bakterija propolis i med jako dobro djeluju....

Nisam baš nešto vjerovala puno u med dok nisam gledala jedan dokumentarac gdje doktor u bolnici pacijentima sipa med u rane i rezove nakon operacije, jer tako PUNO brže zarastu i nemaju bakterijske infekcije. Čak i u slučaju bakt. infekcija oni to nešto s medom rade...

Čekam sutra, pa javim svoje liječenje!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako misliš čekati s antibiotikom, odi onda negdje privatno napravi bris, nije to nešto ekstra skupo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •