Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Kada prematati novorođenče ?

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Kada prematati novorođenče ?

Friška sam mama te se još pokušavam naći u novoj ulozi
    Zanima me kada prematate svoje bebe , prije hranjenja ili poslije ?
    Probala sam oboje , te sam skužila da je prije hranjenja jako plačljiv i nervozan , a poslije mi se sav zabljucka :?
    I da li ih presvlačite po noći ako se pokakaju?
    ...pošto je pupak otpao , htjela bi početi uvoditi u isto vrijeme kupanje i spremanje za noćno spavanje , ali kako kad je on nekad budan (recimo oko 18-19h) , a nekad spava .Da li da ga budim ?
    Molim vas , iskustva ?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Premali je za uvođenje ikakva ritma. Ok, možeš ga pokušat kupati u isto vrijeme, ali nemoj ga budit, ako tada spava, tj. neka to vrijeme ne bude strogo.
    Mala dojenčad obično kaka tijekom i nakon svakog podoja, tako da prematanje prije nema baš smisla.

Pokakanu obavezno mijenjam noću-naravno. I kad smoči robicu. Inače ne.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi smo uveli kupanje u 19-19:30, to mi je sad prerano jer kad svi idu u šetnju i uživaju, mi trčimo kući na kupanje. U 18:30 pakiramo krpe i bježimo kući. Također u šetnje idemo u 17 kada je još jakooo vruće. Ako to preskoćimo, nema kupanja taj dan. Imamo neki ritam koji nam još štima, samo da se ne pokvari.

zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Presvlačimo se prije hranjenja jer bljucka kad to radimo poslije (i to radimo brzo i ekspresno-urla kad je gladan ). Ukoliko je poslije opet pokakan - ponovimo presvlačenje (još brže - osim što bljucka kad se sit presvlači onda i štuca)
    Po noći presvlačimo kakane pelenice .
    Kupamo se između 18.30 i 20.00

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pa evo mene s novim iskustvima (beba je stara 2 mjeseca) temeljenim na savjetima iz rodilišta, jer sam tamo stigla bez ikakvih znanja o bebama...

Presvlači se prije - sestra je rekla da ni odrasli ne bi voljeli da se po njima prčka nakon što su se dobro najeli. Presvlači se po noći kad se pokakaju, ali ne brini se, već sa jedno 4 tjedna neće kakati po noći, pa malo izdrži. Novorođenčad kaka skoro svaki put kad jedu... Ja nisam presvlačila od negdje ponoći do 5 ujutro, bez obzira kakvo je bilo stanje u peleni. I nije mu niš...guza sve super.

Nadam se da sam pomogla.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam svoju L isto presvlačila uvijek prije papanja.
    Dok nam nije došlo lijepo vrijeme kupali smo se svaki dan točno u osam sati i imali smo jedan ritam koji je štimao.
    Sada se kupamo svi zajedno u devet i pol ili deset sati (ovisno o L raspoloženju), jer smo svaki dan vani od šest i pol sati. Prvo šetnja pa ispred kuće skup mama i pijenje kasne kavice
    Kad dođemo kući kupanje, papanje i spavanje do jutra 8)

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim da ga ne treba buditi samo zato da bi se slijedio neki "raspored sati", a i jos je premali za tako nešto. Moj sin ima tri i pol mjeseca i tek sad se nazire neki stalniji ritam i to onako u grubim crtama.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i ja svoju presvlacim prije papanja. pokusala sam poslije, al isto-bljucka i pocne stucati. al sam skuzila da ona tako i tako ne kaka dok jede, nego neka 2 sata poslije, tako da je samo pol sata ili sat u pokakanom.
    kupanje jos nismo poceli, jer joj je tek jucer navecer otpao pupak, al mislim da cu je kupati oko podneva, jer si je vec ustalila ritam (oko 4 zaspi, i onda se budi samo za hranjenje, a prijepodne je malo budna, malo spava). tak da cu iskoristiti neku priliku kad je budna za kupanje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovako...mislim da jos nista od ritma, ne znam koliko je bebica stara ali ako se dobro sjecam mi smo poceli kupati u priblizno isto vrijeme kad je nasa imala mjesec dana..s tim da nismo odmah bas svaki dan..ako je beba budna, kupaj..ako nije preskoci do sutra...vrlo brzo nece vise toliko spavati pa ces moci krenuti s rutinom...recimo kupanje u 7, spavanje u 8 ili kako god budes htjela.

sto se prematanja tice ne znam koje pelene koristis. kad je moja beba bila mala sam koristila pampers1 i prematala sam je i po noci, svaki put kad bi popiskila ili pokakala. Ne znam zasto meni te pelene nisu dobro upijale pa ako bi je ostavila u mokrom dobila bi pelenski osip a jedino pampers od jednokratnih ima taj prvi broj. Kasnije kad sam presla na libero sam joj ostavljala pelenu cijelu noc osim ako bi se pokakala.
    Sto se presvlacenja tice ako se pokaka presvlaci i nakon obroka, ako popiski ne moras.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lore prvotno napisa
    Ne znam zasto meni te pelene nisu dobro upijale pa ako bi je ostavila u mokrom dobila bi pelenski osip a jedino pampers od jednokratnih ima taj prvi broj. Kasnije kad sam presla na libero sam joj ostavljala pelenu cijelu noc osim ako bi se pokakala.
    Sto se presvlacenja tice ako se pokaka presvlaci i nakon obroka, ako popiski ne moras.
    Ima i babylove mini, od 2-5 kg.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kako moja nije jela po rasporedu, nisam ju ni po rasporedu presvlacila.
    kad bi kakila, presvukla bi ju, kad bi vidjela mokru pelenu (ili bi skuzila da je proslo 2-3h a da je u istoj peleni, presvukla bi ju.)
    htjela sam isprobati kakanje na odmotanoj peleni, ali obicno bi kakila u isto vrijeme dok bi dojila.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj jkitanov prvotno napisa
    Mi smo uveli kupanje u 19-19:30, to mi je sad prerano jer kad svi idu u šetnju i uživaju, mi trčimo kući na kupanje. U 18:30 pakiramo krpe i bježimo kući. Također u šetnje idemo u 17 kada je još jakooo vruće. Ako to preskoćimo, nema kupanja taj dan. Imamo neki ritam koji nam još štima, samo da se ne pokvari.
    Kupanje, šetnja, ritam je tu radi vas, a ne vi radi kupanja.
    A ni svakodnevno kupanje nije nužno. Ja bih radije uživala vani kad nije prevruće nego se brinula o ritmu. Samo predlažem

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Ja malenog presvlačim ponekad prije, ponekad poslije dojenja. Uglavnom mi se za vrijeme dojenja pokaka, pa onda moram duplo presvlačiti. Ako ga presvlačim prije, urla od gladi, ako ga presvlačim poslije dojenja, bljucka i štuca. Ni jedno nije savršeno. Često pričekam pola sata poslije jela da mu se mlijeko malo slegne i onda mijenjam pelenu, ako je dan pa ne zaspi odmah.
    Kupanje uglavnom oko 7 navečer, nisam ga nikad budila za kupanje, a sad se već pomalo sam budi u to vrijeme.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    al sam skuzila da ona tako i tako ne kaka dok jede, nego neka 2 sata poslije, tako da je samo pol sata ili sat u pokakanom.
    nemoj me, molim te, krivo shvatiti - zašto ju ne presvučeš čim se pokaka?

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Svima beba kaka poslije jela, pa kako je onda više manje svi preslvače prije?
    To mi mučilo i sa prvim sinom, sad opet ne znma kaj da radim, nekak mi je nepojmljivo da bebicu pustim u pokakanom...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne kužim šta vam je problem presvuč bebu pa ju držite ukakanu da joj to grize guzu???
    :/
    ja prematam NAKON obroka jer je tada kakala, a ne jer sam odlučila prematat nakon obroka. I otprilike svakih 2h ako nije kakala. :/

Ionako sisa bogtepitaj koliko puta-a meni to spada pod jedan obrok

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stvarno radite problem iz nicega

kad se pokaka, presvuces
    kad samo piski, presvlacis svakih par sati
    ak spava, ne presvlacis (osim ak se fakat ne ukaka do grla)

i to je to

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a red i raspored necu ni komentirat - nikad ga nisam uvodila

i nema šanse da po ljeti (zapravo, u bilo koje godisnje doba ) idem doma u pol 7 samo zbog nekog rasporeda

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj jkitanov prvotno napisa
    meni to baš nije jasno, odeš od negdje-trčiš doma, da ga okupaš?Zbog toga ne idete u adekvatno vrijeme u šetnju, zbog toga trčiš doma kad bi bilo idealno šetat??
    Pa nije beba robot, prilagodit će se novom "ritmu", slobodno idi u šetnju u 6ipo i doma 8 i onda kupanje i za 3 dana će se prilagodit. :/
    nećeš čitav život podređivat vremenu za kupanje i spavanje. Čak i dućani imaju različito zimsko i ljetno RV.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a nece se nis desit ni ak se uopce ne okupa
    pa ni par dana za redom ak se ne okupa

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a i to.al ajde neka djeca naviknu na ritam kupanje spavanje pa im to odgovara
    mi smo uvijek bili ležerni po tom pitanju

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Uglavnom sam presvlačila prije hranjenja upravo radi bljuckanja.

Ako bi se po noći pokakao presvukla bih ga. Ako nije onda ga nisam niti budila dok se sam nije probudio.

Kupala sam ga na početku svaki drugi...treći dan...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja L ima svoj raspored otkad se rodila.
    Kad ga mijenja ja se prilagođavam.
    I evo sad joj je po rasporedu spavanje u devet i pol i nema Boga da bude drugačije :/

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

presvlacim prije jela,kupamo u 20 ili 21,ovisi je l spava ili ne.obicno zaspi oko 23 ili 24 i tada se ne budi prije 5. buduci da stvarno redovno sisa i ja imam mlijeka puno,ne budim ga ako odspava duze od 2 sata. nekad mu samo navucem jednokratnu,jer inave smo na tetra,ako vidim da bi spavao a muci ga mokro.Brno ce za 3 dana navrsiti 2 mjeseca, tako da je nasa trenutna"rutina" prilicno ovisna o njemu,odnosno on sve odlucuje 8)

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Presvlačila sam je mislim nakon podoja. Ili prije. Ovisi o situaciji. Nije sisala svakih toliko-i-toliko pa se nisam previše brinula.

Tako i kupanje. I šetnje. I sve ostalo.
    Kako se vrijeme mijenja, godišnja doba i dijete raste, tako se mjenja i raspored. Samo nemoj forsirati, još ste friški

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hvala cure

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Od rodilišta si je miško odredio ritam da u 20:30 spava. Ja pokušavam njega prebacit na ljetno radno vrijeme, a on za uzvrat još ranije zaspi. Sinoč je zaspo u 20:15. Kad se šetamo popodne, oko 18 počne plakati, do 19:15 ga nosam u slingu, smješkam se i glupiram, mm također. Nikad u šetnji negledam na sat jer ga ni nenosim, no kad krene vrištati uz sve naše pokušaje moram doma. Okice mu se zastakle, zjenice se suze i sav je pospan. Probala sam ga i podijiti i nastavit sa šetnjom, no zbilja ništa nepomaže. Pokušat ću po 15-20min mu svaki dan produžiti šetnje.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam u svemu jako fleksibilna, osim u jednom--u ono kratko vrijeme dok su nosili pelene bi ih premotala tu sekundu kad bi se popisali, a pogotovo pokakali. ne bi nikad mogla ostaviti dijete da bude u pokakanoj peleni, to mi je zivi uzas. i ne kuzim mame/tate kojima je to ok. uvijek si zamislim sebe da sjedim u dreku i zlo mi dode :fali mi smajlic koji riga:

zato mi je puno draze i lakse otkad sam presla na bezpelenastvo, jer su uvijek u suhom i cistom (bonus je da nemamo problema s odvikavanjem od pelena )

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ne bi nikad mogla ostaviti dijete da bude u pokakanoj peleni, to mi je zivi uzas. i ne kuzim mame/tate kojima je to ok. uvijek si zamislim sebe da sjedim u dreku i zlo mi dode :fali mi smajlic koji riga:
    potpis!
    mozda mu ne bi nagrizlo guzu,mozda ga nervira sto ga premotavam nocu,mozda je njemu ok biti ukakan,ali meni nije ok da ga ostavim tako.
    i kad bi znao reci "fino mi je spavati ukakan",najvjerojatnije bih ga presvukla jer nitko me ne moze uvjeriti da je ljepse spavati u s pokakanom pelenom,nego sa cistom i suhom.
    mami sekunda posla,a bebi puno ugodnije.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi nismo bespelenaši, al 20dnevna T kaka skoro uvijek u WC, skužim ju i ajmo

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

krumpiric - svaka cast, meni se to bas i ne da. moja u principu zaspi na cici, ne pokaka se odmah, nego za cca 2h je to probudi. ponekad se pocne plakati prije kakanja (tada bi je teoretski mogla stavit na wc), ponekad poslije (pa je presvucem), a ponekad nastavi spavati ko da nis nije bilo, do hranjenja. tak da mi se ne da bas kombinirati, ponekad da, ponekad ne, malo sam lijena za to

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Znam da je to OT, ali ja ne kužim roditelje koji ne peru svoje dijete svaki dan. Pa svi ih navlače, vruće je, oznoje se...ja svoje dijete jedan dan nisam okupala otkad se rodio pa mi je bio bad. I ja se perem svaki dan...zbilja ne razumijem tu logiku.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

krumpirić, kako ste počeli s kakanjem? pokušavala si 'lovit' neke 'signale' ili uvijek kaka po nekom rasporedu (za vrijeme/nakon podoja ili nešto treće)?

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    mi nismo bespelenaši, al 20dnevna T kaka skoro uvijek u WC, skužim ju i ajmo
    Ni mi nismo pravi bespelenaši,a tromesečna Duna svaki put kaka u lavoru.....jer kaka jednom nedeljno..... ili - ne mogu se odlučiti....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja isto iskreno ne kuzim ostavljanje u pokakanoj peleni..a escherihia coli i ostatak bakterija? :/
    ako se popiski a pelena pritom dobro upija pa je dijete relativno suho ok ako bi ga prematanje razbudilo..ali ako se pokaka mislim da ni bebi nije fora da joj to nagriza guzu..

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa
    krumpirić, kako ste počeli s kakanjem? pokušavala si 'lovit' neke 'signale' ili uvijek kaka po nekom rasporedu (za vrijeme/nakon podoja ili nešto treće)?
    ona se po 5-10minuta grči i lako je skužit da joj se kaka, ima 20 dana tako da smo "počeli" odmah :D,a zapravo nismo ništa službeno "počeli" nit smo bespelenaši, al kad je skužim, draže mi je da dijete kaka van pelene i ne bude ukakano :/

misliteljica, ti bi budila bebu da je opereš? Ja nikad.
    Nitko je ne navlači i diramo je uglanom samo ja i mm. I čista je, nije da se igra loptom il navlači po parku

Ja ju nebi maltretirala, kad preskočimo, preskočimo, i?

Ja, mm i M se kupamo svaki dan, ja dvaput. Al mi se jel i prljamo

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja svog malog uvijek presvlačim poslije podoja, i to 10 ak min poslije. On se uvijek upiški poslije sike, a i pokaki. Kad kaki to kužim već dulje vrijeme jer se malo zgrči, i stenje pa sam i ja počela stenjati i malo mu nogice dignem samo da su mu koljena savijena, i počeo se frajer smijati poslije toga, kao, ponosan.
    Nekada malo bljucne kad ga preslvačim, ali to izgleda kao par kapi koje mu krenu iz kuta usana, nikada nije više od toga bljucnuo.

Moja je sestra preslvačila svog malog prije podoja i to je bilo prestrašno. Uvijek je žurila, on gladan, pred kraj počne plakati, a ona sva u znoju od žurbe. E, da, on je ionako puno bljuckao, poslije svakog podoja skoro.A bio je pokakan znači do idućeg mijenjanja pelena, bar sat vremena.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi Luciju od početka presvlačimo čim skužimo da je piškila. Ako ne primjetimo odmah, ona se uznervozi i tako nam da do znanja. Do sad su nam tu praksu dvaput komentirali. Jednom su pitali znamo li mi pošto su pelene (kao da ih oni kupuju a ne mi), otprilike u stilu "šta rasipamo pelene na obično piškenje" a drugi komentar je bio da "to nije dobro, nek se mala uči". Na šta točno, da leži u mokraći? fali mi smajlić koji puca iz strojnice

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

OT, misliteljica, logika da se male bebe ne kupaju svaki dan lezi u tome da im prekomjerno kupanje isusuje kozu , tako ce ti reci svaki dermatolog koji radi s djecom. A onda tu istu jadnu, tanku kozicu treba mazati raznim kremicama ili uljima da joj se vrati vlaznost, a to je ono sto nema logike :/ . Uostalom, male bebe se uopce ne znoje, bar dok ne propuzu i postanu aktivnije.

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    stvarno radite problem iz nicega

kad se pokaka, presvuces
    kad samo piski, presvlacis svakih par sati
    ak spava, ne presvlacis (osim ak se fakat ne ukaka do grla)

i to je to
    X

I kak uopce skuzite da je beba pokakana usred noci ako oboje spavate :? ? Ja sam svog malog samo par puta po noci presvukla, kad je bio manji, i to kad se, kako Lutonjica kaze, ukakao do grla. Rezultat je bio sljedeci: vristece dijete (koje se u toj dobi mrzilo presvlaciti i usred dana, kad je bio turbo dobre volje) koje sam nakon toga jedva jedvice uspjela smiriti i uspavati. Jer on dok je spavao nije bio svjestan da je pokakan, ali je itekako bio svjestan prematanja. Zamislite da vas netko usred noci naglo izvuce iz najsladjeg sna, skine vas i pocne vam prckati po guzici!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ni ja ne kužim čemu čitava znanost oko prematanja :?? kao što je i Lutonjica napisala, premotam bebu kad se pokaka, popišanu pelenu (platnenu) svaka 3-4 sata i nikakav raspored kupanja/papanja/presvlačenja/putovanja ili ne znam čega neće me natjerati da probudim svoju bebu dok spava bilo po noći ili po danu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Kada prematati novorođenče ?

Dobro, nemojmo odmah ženu razapet jer kao što i sama kaže
    Citiraj migoh prvotno napisa

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Re: Kada prematati novorođenče ?

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Dobro, nemojmo odmah ženu razapet jer kao što i sama kaže
    Citiraj migoh prvotno napisa
    ma naravno, pa i ja sam friška mama, samo kaj sam u nekim stvarima malo ležernija...

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam L. u početku presvlačila i po noći - ali, ona je, sa svojih 12-14 ukakanih pelena bila rekorderka!
    Sada je presvalčim kad je mokra, a kad pokaka - odmah, bez obzira na ostale aktivnosti. I obavezno joj guzu isplahnem pod pipom (vlažne maramice samo za nuždu!) i uglavnom joj ne stavljam kremicu jer nema potrebe.
    Ja osobno nikada nisam voljela rutinu i ustaljeni ritam (ne volim gledati serije! ) pa ga tako nisam uvela niti svom djetetu. Ona sisa kad hoće, spava kad joj se spava, u šetnju idemo kad nije pasja vrućina ili ne pljušti, a kupanje prakticiramo prema potrebi - ako joj treba osvježenje, otuširam je u sred dana. Uglavnom, osluškujem njezine potrebe i prilagođavam se tome.
    Možda je malo teže ali, moje dijete me zato nagrađuje veseljem i dobrim raspoloženjem.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hvala cure još jednom!
    Znam da to nije nikakva fantastika , ali znam da bebe vole rutinu i predvidljive stvari.Tražila sam samo vaša iskustva jer kao što je gore već netko napisao , da po noći dok oboje spavamo ne znam da li se pokakao i ne šnjofam ga stalno .....a tek mu je dva tjedna i kaka ko grlica

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj misliteljica prvotno napisa
    već sa jedno 4 tjedna neće kakati po noći, pa malo izdrži.
    Otkud ovo? Moja je kakala po noći prvih 6 mjeseci dok je bila isključivo dojena i prematala sam ju po noći svaki put kad se probudila, otprilike svaka 3 sata. Nosila je platnene pa je bila mokra a i nikad nisam znala da li je pokakana ako nisam odmotala. Premotala sam ju kad je ležala u kinderbetu, već sam imala spremnu pelenu i to je bilo na brzinu, uglavnom kad se probudila.
    Ja sam prematala po noći otprilike do godinu dana, a onda smo prešli na jednokratne po noći pa ju više ne prematam. Jako joj je smetalo kad je bila mokra.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Citiraj misliteljica prvotno napisa
    već sa jedno 4 tjedna neće kakati po noći, pa malo izdrži.
    Otkud ovo?
    ovaj post sam preskocila, hvala sirius black, bas sam se slatko nasmijala
    blago onim mamama cija djeca prestanu kakati po noci s 4tj, al mislim da je to prije iznimka nego pravilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •