Narode trebam hitno recept za tortu bez lješnjaka, oraha i inih.![]()
Narode trebam hitno recept za tortu bez lješnjaka, oraha i inih.![]()
Takvih je koliko hoćeš.![]()
Biskvit obični(npr.6 jaja,6 žlica brašna,6 žlica šećera)
Krema od gustina sa sokomod ananasa+ananas+ sl.vrhnje
ili sl.vrhnje+jagode
ili sacher (tamo je samo čokolada,jaja,brašno i pekmez)
....
Bilo bi mi lakše da si napisala čitav recept pošto nisam neka vična kuharica.
evo ti jedna super torta koja je jako jako fina i nema šanse da ne uspije
Fina Torta
1,5 l mlijeka
30 dkg šećera
2 vanili šećera
1 l slatkog vrhnja za šlag
5 vrečica želatine
30 dkg keksa (plazma, petit, može i napolitanke....)
dvije teglice kompota od višanja (može i neko drugo voće po želji)
1,25 l mlijeka zakipiti sa šećerom i vanili šećerom. U drugoj zdjeli rastopiti svu želatinu sa 2,5 dcl mlijeka – prema upustvima za želatinu i umješati u vruče mlijeko sa šećerom najbolje sa mikserom da se želatina ravnomjerno rasporedi
U drugoj posudi izmiksati vrhnje u čvrsti šlag. Odvojiti malo šlaga za ukrašavanje torte, a ostatak umješati u malo rashlađenu gornju smjesu
Dobivenu smjesu odvojiti na dva djela, u jedan dio umješati 30 dkg mljevenih keksa, a u drugu dvije teglice višanja iz kompota (ocijeđenih). Važno je da smjesa u koju dodaješ višnje bude već onako pudingasta da ti se višnje ne skupe na dnu.
Kalup za torte obložiti sa folijom pa slagati red smjese sa keksima, smjesa sa višnjama i nakon toga ostatak smjese sa keksima.
Tortu hladiti najmanje 5 sati u frižideru i ukrastiti šlagom
Sve voćne torte i torte od sira. Malo progooglaj ima mali milion recepata, ima i na našem forumu.
Svidja mi se ova s višnjama. Hvala.![]()
može plis kak se radi ovo krema od gustina sa ananasom?sirius prvotno napisa
![]()
Ananas torta http://www.coolinarika.com/recept/ananas-torta
hvala ti![]()
mislim da ću ipak na varijantu da u sok od ananasa zakuham puding od vanijlije (moram ja nešto eksperimentirat)
Samo daj.ivy prvotno napisa
Ali ovo sa gustinom ti je stvarno jako lagano i fino.Meni je godinama to bila najdraža krema(ne samo zato jer nema šanse da ne uspije).
Da li je netko isprobao ovu ananas tortu s coolinarke?