Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 82

Thread: fantastičan kolač od jabuke (bez pečenja)

  1. #1
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default fantastičan kolač od jabuke (bez pečenja)

    U litru vode staviti 20dag šećera (u originalnom receptu je 40, pa ko voli slađe...), kilogram naribanih jabuka i tri pudinga od vanilije (prethodno ih treba malo otopiti u par žlica vode - da se ne stvore grudice).
    Prokuhati par minuta (kao da kuhate puding), ohladiti i staviti u protvan u koji je naslagan jedan red pettite purrea.
    Kad se doooobro ohladi, gore staviti žlag.
    Ljudi moji - jest da je recept svekrvin, ali... šta jes`-jes`!

  2. #2
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Napomena: možete staviti malo cimeta ili klinčića (sveki stavila žličicu onih začina za medenjake).

    Ja jučer pojela više od pola tepsije.
    Sutra ih radim!

  3. #3
    Arijana's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,225

    Default

    Taj i moja mama pravi, samo s breskvama mi je još ljepši!

  4. #4

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Split
    Posts
    289

    Default

    ooo, već vidim da mi se sviđa, pogotovo onaj dio bez pečenja.
    mljac

  5. #5
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    koju tepsiju? onu najvecu od spareta ili onu manju i dublju?

  6. #6
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    primljeno na znanje!

    ideja s breskvama je odlična - nema ribanja!

    a začin za medenjake je odličan, imam recept za fenomentastične medenjake s njim.

  7. #7
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    A mogu ići i višnje iz kompota

  8. #8
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by marta
    koju tepsiju? onu najvecu od spareta ili onu manju i dublju?
    Pa, ovisi kakav oblik voliš - ako voliš da bude tanko ko krostata, stavi onaj crni, a ako voliš oblik kremšnite, onda dublji. Ja sam jela ovaj viši.

    Viš, viš... jednostavnije je istresti dvije staklenke kompota od višanja. MalaSirena, ljubim te!

  9. #9

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Osijek
    Posts
    864

    Default

    Meni je baš privlačan s jabukama, moram probati.

    Ivy, daj te fenomentastične medenjake!

  10. #10

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZADAR
    Posts
    1,828

    Default

    i ja to radim
    ali ipak dolje ispečem biskvit

  11. #11

    Join Date
    May 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    584

    Default

    Mi volimo i sa pudingom od čokolade ali onda(hladan puding)izmiksam sa zvjezdinim margarinom za kreme,pa slažem,odličan je,isto ne treba natapati kekse ali je bolji dan kasnije,keksi fino omekšaju.

  12. #12
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    probala jedan sa borovnicama , jedan sa malinama i ispali su fannntasticni!

  13. #13

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zg
    Posts
    744

    Default

    Taj kolač je ZAKON, skoro jedini koji mi po ljeti jedemo. Isto svekrvin recept
    Jedina razlika je što stavim red pettit beure, pa sloj jabuka i tako 3x, na vrh šlag.
    Mrak.

  14. #14
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    Quote Originally Posted by mamaja
    Ivy, daj te fenomentastične medenjake!
    bum, bum!

  15. #15
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    idem u dućan kupiti kompot
    samo, budući da MM ne voli kolače koji podsjećaju na švarcvald-kombinacije, moram kupiti neki drugi, a ne višnjasti. i sada me zanima, vi iskusne slastičarke, hoće li to biti preslatko. Da bacim onaj sirup iz kompota i stavim vodu, a?

  16. #16
    Arijana's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,225

    Default

    Svakako stavi vodu jer je sirup gust pa bi ti smjesa sa pudingom ispala pregusta, a ne onako želeasta.

  17. #17

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    372

    Default

    Joj Apri, nemoj davat takve recepte, znaš da sam na dijeti!

  18. #18
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    samba... "kak` ste danas?"

  19. #19

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    372

    Default

    Dobro, dobro, malo se odmaramo pa u 9 krećemo opet. A vi, vidim kuhate?? i ja bi, mljac!

  20. #20
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Kaj treba jabuke prije malo kuhati da omekšaju pa dodati puding ili :?

  21. #21

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zg
    Posts
    744

    Default

    ma skroz malo, 5 min im je dosta

  22. #22
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ove ljetne ne moraš uopće - stavi sve zajedno

  23. #23
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    napravila sa breskvama i dva reda keksa - PREEEDOBRO! (gdje je smajli koji se oblizuje??)

  24. #24
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Napravit ću preko vikenda,već mi sad cure sline kolko ga hvalite

  25. #25

    Default

    Samo da se javim... dočepala se net-cluba.
    Kolač poznat, samo što ja prvo prokuham jabuke, pa onda u toj vodi skuham puding. I stavljam na biskvit.
    Super ideja s višnjama i pettit beurre keksima. Puuuuno jednostavnije!
    Predložit ću svekici... :namig:

  26. #26
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    cini mi se da ni ja necu odoliti izazovu

  27. #27

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Ja sam danas po preporuci prijateljice napravila nešto slično...zamiješala 2 kisela vrhnja, 1 jogurt, 8 žlica šećera i ananas u komadićima i zalila preko keksića i sve završila sa šlagom..........prefino!!!!!!! Gotovo za 10 minuta!!

  28. #28
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    ovaj su kolač često davali u studentskoj menzi u SC-u za desert, ne moram ni reći da bi ih poamanila bar 2, 3 nakon ručka

  29. #29

    Default

    Jučer napravila ovu kombinaciju s jabukama - PREEEEEFIIIIINO!! Mljac!
    Nestalo već pola tepsije!
    Super osvježavajuće, brzo i praktično!
    Inače OBOŽAVAM kolače, ali nisam maher za pečenje - ovo je spas!
    Tko još nije probao, OBAVEZNO MORA!!
    Slatki pozdrav! :D

  30. #30
    jadro's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    1,568

    Default

    mene zanima varijanta s breskvama (prave, domace). Da li ih narezete (na sitno ili nije bitno), naribate :? , prokuhate :? x2....?

  31. #31
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    napravila sa breskvama i dva reda keksa - PREEEDOBRO! (gdje je smajli koji se oblizuje??)
    isto tako
    nestalo dok si reko "britva"

  32. #32
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    napravila varijantu sa jabuklama u kalupu za tortu, dekorisala sa slag kremom i posula ribanom coksom.extracool!

  33. #33
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    Quote Originally Posted by jadro
    mene zanima varijanta s breskvama (prave, domace). Da li ih narezete (na sitno ili nije bitno), naribate :? , prokuhate :? x2....?
    narezala sam na kockice, cca 1x1 cm i prokuhala s vodom i pudingom dok nije zgusnulo, možda 5 minuta. breskve nisu ni tvrde ni raskuhane, sve se fino povezalo, mmmljac!

  34. #34

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    149

    Default

    Ja sam jučer radila taj kolač sa višnjama i pudingom od jagode, a prokuhala sam u vodi i soku od kompota od višanja.
    Totalno je super! Kad se ohladi kao sladoled!

  35. #35
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    danas napravila s bananama za onog mojeg pacjenta

    idem vidjeti je li nešto ostalo...

  36. #36

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    372

    Default

    Ja sam napravila s višnjama, ali ne iz kompota, nego one smrznute od Leda. I bilo je super, danas više nema!!!

  37. #37

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Pravila! Jabuke, kruške i breskve, 2 reda keksa, bez šlaga. Vrlo osvježavajuće. Drugi puta stavljam samo 10 dkg šećera na istu kombinaciju voća. Za kiselo voće bih ostavila 20 dkg.

  38. #38

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3,805

    Default

    Kako bi izgledalo s mlijekom umjesto vode?

  39. #39
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    nema potrebe, samo dodatne kalorije.
    i puding bi bio mutan - ovako je lijepo staklast

  40. #40

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZADAR
    Posts
    1,828

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    danas napravila s bananama za onog mojeg pacjenta

    idem vidjeti je li nešto ostalo...
    jesi kuhala banane ?
    kakve su kad se kuhaju , i koliko dugo ?

  41. #41
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ubacila sam ih kad je puding već bio napola zgusnuo, tako da su se prokuhale minutu-dvije. kao sirove, samo malo mekše!

  42. #42
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    nema potrebe, samo dodatne kalorije.
    i puding bi bio mutan - ovako je lijepo staklast

    hehehe da. to je jako bitno kad pojedeš sama pola tepsije

  43. #43
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Pola?!

  44. #44

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zg
    Posts
    744

    Default

    a poslije najviše paše kava s natrenom

  45. #45
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Pola?!
    nije valjda cijelu?! smajlic pada u nesvijest...

  46. #46
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    dobro dobro...više od pola tepsije

  47. #47
    LeeLoo's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Istra
    Posts
    1,654

    Default Još jedan.

    cao.Eto,upravo se jošs jedan takav kolac kuhao veceras u Istri.Budem ga pustila preko noci da odstoji pa budemo vidjeli...I ja sam stavila dole red petit beurea i sve sam gledala oce li jedan sloj bit dovoljno,pa sam dodala i jos malo po rubovima...budemo vidjeli.....bas volim ovakve "komplicirane" receptice.javljajte ih jos!laku noc svima.

  48. #48
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    tražila sam za mimu onaj neki kolač s jabukama i izvukla ovaj topic! :shock:
    UOPĆE se ne sjećam ovoga kolača; ni da sam ga jela, a kamoli da sam ga radila.

    ali, dobra ideja nakon svih ovim puterastih, orašastih i kolačičastih...

  49. #49

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,467

    Default

    Meni nesto sporet steka pa recept dosao ko narucen.

  50. #50
    nana's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    529

    Default

    Kolač mi se čini super, Apri a jesi ti meni dobro?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •