Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: problemi kod disanja

Datum pristupanja
    May 2007

Početno problemi kod disanja

Vec od drugog mjeseca trudnoce primjecujem da mi ponekad nedostaje zraka. kada sam to spomenula ginekologu, rekao je da je to normalna stvar u trudnoci. sada sam trudna cetiri mjeseca i problem postaje sve intenzivniji. Normalno disem, ali kao da ne unesem dovoljno kisika i moram ponovo duboko udahnuti. To nije direktno vezano uz napor, javlja se i pri sjedenjnu. Ima li itko slicno iskustvo? Da li bi se trebala zabrinutu? Dobiva li beba dosta kisika, ako ja ne?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: problemi kod disanja

Meni se to dešava, sada u drugoj trudnoći puno intenzivnije i teže nego u prvoj. Sada sam u 39+1 i nikada nije bilo naznaka da bebi nešto smeta.
    Ja sam to uvijek pripisivala svojoj alergiji na pelud (dugo su me vodili pod dijagnozom asme kada sam bila dijete, ali za istinu asmu nikada nisam dobila), ali doktor je samo komentirao da je beba smještena visoko, i da sa donje strane pritiska ..... još uvijek je jako visoko, nekada imam utisak da će joj nogica izać kroz moje grlo ili da mi nogom pridržava grudi ....
    Šalu na stranu, ponekad je stvarno teško, pogotovu noću. Bilo je noći kada sam spavala sjedeći jer nisam imala zraka .
    Nešto sam čitala o tom problemu ovdje na nekom topiku, ali se ne mogu sjetiti kako se zove, neka cura - buduća mama je kasnije pisala da je sa porodom sve prestalo .

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I ja sam imala takvih problema
    I meni je beba bila visoko.
    Medjutim imala sam prave napade panike usled otezanog disanja.Jednom mi je i zaista pozlilo,preznojavanje,nemogucnost udaha,srce treperi kao ulovljena pticica...
    Ubrzan rad srca+nizak krvni pritisak,bila sam se zaista uplasila za sebe i bebu.Da mi se zamanta u glavi kada sam na ulici.
    I meni su govorili da je sve to normalno u trudnoci,sto me nije utesilo bas,jer trebalo je izgurati trudnocu do kraja.
    Obisla sam malo kardiologe,isla na Uz,Ekg...
    Otkucaji srca su dostizali i do 140/min u stanju mirovanja,a pritisak 90/60 :/
    Osim toga,nikakve mi srcane smetnje nisu pronasli.
    Dobila sam i neku blagu terapiju,ali je nisam koristila.
    Rodjenjem bebe je sve prestalo :D

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Zadnjih nekoliko dana i ja teško dišem. Kao da mi netko sjedi na prsima... U 32 tt sam s blizancima, pa sam sigurna da je to od trudnoće i da se oni penju i stišću organe, pa i pluća koja se ne mogu rastezati kao prije. Najteže mi je noću. Neugodno je i dok ležim, a kako sam na strogom mirovanju, ležim stalno i pokušavam što dublje disati. Mala neugoda koja će proći...s porodom nadam se, ako ne i prije.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kakvo ti je fe?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Malo ispod donje granice, ali od početka trudnoće, pa nekako mislim da to i nije razlog. Pijem tablete i sok od cikle i to funkcionira od početka dosta dobro.
    Hvala u svakom slučaju, na fe nisam ni pomislila. Pojačat ću ciklu, možda je stvarno u tome ključ problema.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Meni je fe bio ok , a isto sam imala problema sa disanjem.To je normalno , pa ipak bebica pritišče sve organe

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ponekad bi doslovce morala duboko udahnuti da dođem do zraka.
    Pred kraj je bilo najviše izraženo.
    Iako sam sve do poroda mogla spavati na leđima :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Ponekad bi doslovce morala duboko udahnuti da dođem do zraka.
    Pred kraj je bilo najviše izraženo.
    Iako sam sve do poroda mogla spavati na leđima :/
    blago tebi kad si mogla spavat na leđim. ja kad legnem na leđa samo što se ne ugušim.

ja imam problem s disanjem i bez trudnoće. povremeno moram udahnit i po 20-30 puta dok ne udahnem "zapravo" zrak. imam osjećaj da dišem nekako plitko i da ne unesem dovoljno zraka. i fali mi. a onda odjednom uspijem baš duboko udahnit i osjetim kako mi je zrak došao do pluća. i tad se spasim.

čak mi ni duboko disanje tad ne pomaže. kao da mi se nešto začepi u plućima i moram se dobro pomučit dok ne uvučem dovoljno zraka u sebe.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je bilo grozno spavati na boku.

I na porodu kada mi je dr. rekao da legnem na lijevi bok, ja sam se vratila na leđa, jednostavno nisam mogla.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Loryblue- i ja imam isti problem sa disanjem inače, ali evo (da pokucam) u trudnoći mi nije toliko intenzivan. Ali da se sad zadišem vrlo brzo i da ostajem bez daha kad sjedim i razgovaram s nekim- to svakako. Čitala sam dosta o tome i shvatila da nije ništa alarmantno već normalno u trudnoći, obzirom da su svi organi porazmještani na druga mjesta i da beba ima najviše mjesta.
    Imam sreće kaj sam visoka pa nemam večih problema jer se beba može lakše rastegnuti, da sam niža od ovog sigurno bi bilo teže disati, pogotovo kad noga završi u rebrima. Osim bebe tu su i hormoni koji utječu na cirkulaciju. Sve bu to prestalo sa rođenjem. Kad se umorim sjednem i pijem puuunoooo vode, i znam sve wc-e u okolici i dalje!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mihi- dobro pitanje za fe....vec sam i ja to povezivala: fe mi je malo ispod granice (blaga anemija) i takoder ispravljam sokovima, hranom, pregnitalom. pretpostavljam da rast bebe nije uzrok tom plitkom i teskom disanju, obzirom da je sve pocelo jos od drugog mjeseca kada velicina beba jos ne pritisce organe (?). ovo mi je druga trudnoca i ne sjecam se takvog problema prvi puta, iako sam vrlo rijetko poteskoce sa disanjem znala iskusiti i davno prije obiju trudnoca. ma nije to meni nista neizdrzivo i vjerujem da ce proci nakon poroda, a ako ne, vec ce se dijagnosticirati problem i rijesavati. jedina briga mi je: DA LI BEBA DOBIVA DOVOLJNO KISKIA? Zna li itko vezu izmedu tih dviju pojava? Da li je kod beba koje su rodene iz trudnoce sa takovim problemom, poslije bilo zabiljezeno krvarenjem u mozgu (na uvz glave), ustanovljen sporiji neuro-motoricki razvoj, distoni sindrom i sl?

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje iskustvo iz 1. trudnoće govori da vrućina taj simptom samo pogoršava. Preko ljeta sam bila 4. i 5. mj trudnoće i mislila da će se stanje samo pogoršavati prama kraju trudnoće, a kad ono ja krajem ljeta prodisala. Čim su pale temp. ispod 26 ja bila OK.
    Sad se ponovo gušim pa se nadam da će od kaja ljeta opet biti lakše.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj pcelica_maja prvotno napisa
    DA LI BEBA DOBIVA DOVOLJNO KISKIA? Zna li itko vezu izmedu tih dviju pojava? Da li je kod beba koje su rodene iz trudnoce sa takovim problemom, poslije bilo zabiljezeno krvarenjem u mozgu (na uvz glave), ustanovljen sporiji neuro-motoricki razvoj, distoni sindrom i sl?
    tek sad vidla, pa ak normalno napreduje, onda vjerojatno da. ne znam, prekontroliraj fe ak si zabrinuta, pa ce dr. vidjet dal ti trba jos dodatno il je ovo dovoljno. meni u prvoj trudnoci fe bilo normalno tak da nemam pojma, mali je super, a sad bilo nisko, bebica jos veca od njega po uzv u, al pijem ferrum i prenatal i mislim da je sad bolje, nit mi se spava tolko i nisam sva " kilava " 2 ko u pocetku...

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I mene muči taj problem zadnja 2mj. A tako mi je bilo i u prvoj trudnoći.
    Fe mi je ok nego nosin visoko a i slažem se sa EvaMONOM ipak su i velike vručine tu. Uglavnom, meni je najlakše kad stojin na nogama. Mislin da bi umrla da legnen na leđa

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam nekako uvijek trudna u isto vrijeme, zatrudnim u Prolječe i onda kad dođu vručine pokose me a sve bude lakše kad padnu celzijusi.
    I na leđima mi je ležat čista KOMA. Mogu sjedat, iako mi je lakše stajati, a kad vidim da baš nešto ne štima trgnem si malo željeza, uvijek pomogne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •