Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: REFLUKS

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno REFLUKS

Prije svega željela bi pozdraviti ostale članove foruma. ja sam nova pa molim za razumijevanje ako nešto krivo napravim.
    voljela bi ako bi s nekim mogla podijeliti problem koji ima moja curica. rođena je 28.04.2009., nažalost imali smo problema s dojenjem i na kraju morali odustati. No to je duga prica. imam i sina koji je star 4 i pol godine. što znaci da bi trebala imati iskustva.ali s tim refluksom se prvi put susrećem. u zadnji 15 dana mi je dosta bila nemirna, plače čim ju spustim u krevetic, odnosno odkad je navršila mjesec dana sve je to počelo. mislila sam da hoce samo na ruke dok nisam otišla kod doktorice jer sam osjecala da nešto ne štima. baš je pravo nezadovolja bebica. nije nikad povracala ali stalno bljuca. rekla mi je da je to refluks. i počela mi je imati i grčeve. stalno mi plače. uvela sam joj (kršitelj koda) AR, to su mi savjetovali. ako ne pomogne, da ce primati neku terapiju. podigli joj uzglavlje krevetica, stavljam je na lijevi bok kad popapa. baš pazim ali ona i dalje nemirna. ako bi mi tko iz osobnog iskustva mogao savjetovati što bi još mogla uciniti da joj bude lakše. dajem joj i kapi za grceve, ali ne pomažu. primjetila sam da kad joj dajem čaj od koromača da joj je još gore. nece ni da mi ga pije baš puno. što da radim? zahvaljujem. svaki savjet dobrodošao.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pozdrav i dobrodošla.

Imaš na pdf-u Zdravlje djece dosta o refluksu.
    Inače, ako dijete ne povraća u mlazovima i ne gubi na težini nije taj refluks neka strašna stvar. Moja mišica je imala neki blaži oblik skoro pola godine. Treba biti strpljiv, držati dijete što uspravnije nakon hranjenja. Davati manje a češće obroke. Nalijevanje čajevima neće pomoći, može čak i štetiti jer samo povećava količinu nepotrebne tekućine u malom želučiću. Što češće ju diži da podrigne i budi spremna da ćeš biti zabljuckana i ti i ona pri svakom hranjenju. Tako je bar meni bilo.
    Ako je to bljuckanje više nalik povraćanju u mlazovima i ako dijete gubi na težini onda je već bolje pitati pedijatricu i gastroenterologa za mišljenje i terapiju.

Sretno.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hvala na savjetu. Moja cura baš i ne povraća nego stalno bljucka. evo odkad smo uveli (kršitelj koda) AR, manje mi bljuca. to nam je i pedijatrica preporucila. da li je tvoja curica imala i grčeve? mojoj su se pojavili kad je počela pojačano bljucati, uz taj refluks. plače, pa se naguta zraka, pa bljuca, pa opet plač i tako u krug. baš to što kažeš ,treba imati strpljenja. puno strpljenja. neznam da li da joj dajem čaja ili vode? ipak počinju te vrucine, i imama osjecaj da mi je i žedna. neznam, nisam pametna. jer ju i onda muci kad mi pije tekucinu. ja sva izgubljena kao da mi je prvo djete! sin mi nije imao takvih tegoba. još jednom hvala. puno mi pomaže da čujem savjete drugih mama jer doktori sve to općenito objašnjavaju.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ako pije adaptirano onda uz to mora piti i tekućinu, najbolje vodu.

Moja nije imala klasične grčeve, ali je imala drugih problema s probavom, malo ozbiljnijih. Bljuckanje je prestalo tek s njezinih 7 mjeseci. Do tada smo svi bili konstantno pobljuckani i smrdljivi.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Koja je razlika između običnog bljuckanja i refluksa ? ili je to kao isto , samo je bljuckanje 'blaži oblik'?Moj mali već dva dana bljucka(ili povraća) na usta i nos ono šta pojede .Užas , onda ostane bez zraka , valjda od šoka . Čitala sam na rodi da kao bebe koje cickaju to se baš ne događa .Evo , mi se hranimo cickajuči i tu i tamo dodamo bočicu i ishod je isti .Najgore mi je kad to izbaci iz sebe , počne plakati i cendrav je .....e , sad mi je tu pitanje 'da li je on 'opet' gladan jer je to povratio?Mislim,on uvijek otvara usta , kao da je uvijek gladan

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pozdrav Nina,

Moja curica koja danas ima 15 mjeseci je bljucala dan i noć do 7 mjeseci i ja više nisam znala šta bi joj napravila. Međutim nekad kad je imala oko 2 i pol mjeseca počela sam je hraniti s (kršitelj koda) AR protiv bljucanja i to mi je znatno pomoglo.To je jela do 7 mjeseci a onda sam prešla na **** koji sam mješala s rižinim pahuljicama i poslije 7 mjeseci to je jednostavno nestalo.Znam kako ti je jer je meni to bila noćna mora,nisam znala da li je nešto boli ili šta joj je već,jer do tih pola godine samo smo je nosali a ona je vječno plakala.Ali kažem ti sve je to prolazno.Danas je toliko veselo i razigrano dijete da rijetko kad zaplače.Nadam se da sam ti barem malo pomogla.

Tina!!!!!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •