Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: Osjećate li se sigurno u svom domu?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja obavezno provjerim jesam zaključala ulazna vrata i uvijek zatvaram balkonska vrata kad idem spavati, jer sam na I. katu. Kad sam vidjela da se sin susjeda, kad zaboravi ključeve s lakoćom popne na I. kat preko nadstrešnice - šokiralo me. Kad su vrata balkona zatvorena, a od stana zaključana, osjećam se sigurno.

Neki dan mi se dogodila čudna stvar, ja u dnevnoj gledam tv i iz dnevne imam pogled na predsoblje (iako ne vidim kvaku). I odjednom ja čujem da netko polako pokušava otvoriti vrata. Kvaka škripi i onak' čuješ tiho cviljenje kvake, vrata zaključana, tiho puštanje kvake prema gore. Smrzal se. U šoku. Prilazim vratima, potiho gledam kroz špijunku, mrak u ulazu. Kad ne gori svjetlo ništa se ne vidi. Odmah zovem MM-a, staru, oni kao nisam dobro čula, ma, kak nisam - jesam, specifičan zvuk. A da je netko promašio kat, pa zašto bi tako polako spuštao kvaku? Onda mi je frendica rekla kako ima lopova koji provjeravaju tako jesu otključani stanovi i samo ih malo odškrinu kako bi pokupili torbe. Naime, većina nas fakat ostavlja torbu s novčanikom u predsoblju odmah čim uđemo u stan, ne? E pa oni fino samo malo provjere jer otključano, dovoljno da gurnu ruku i adios...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovdje.... nitko nista ne zakljucava. :shock:

Jucer smo otisli van i samo zalupili vrata. Imaju kvaku koja se izvana moze otvoriti, narafski.

Auti parkirani pred kucama stoje otvoreni. NAjcesce su i kljucevi u njima.

Prije spavanja secem okolo i zatvaram sva silna vrata. Da me, valjda, rakuni ne pojedu. Prestrasno!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa di to postoji??????

:shock:

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kaae jel to onakav američanski kvart kao u kućanicama

ili nešto slično?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Jer npr. ono čega je mene strah kod takvih stvari je kada vide veliku ogradu onda i pomisle da ima tamo nešto i vrijedno...
    I onda uđu i vide da je ta ograda zbog moja 3 psića od kojih svaki ima 60-ak kila

Živim u kući i ne bojim se. Osjećam se sigurno u svom dvorištu. Možda zbog pasa, možda zbog toga što mi se ovako nešta nikad nije dogodilo...ne znam. Ali ovakve priče, kakve čitam ovdje su mi prestrašne.

Sjetim se svoje sestrične koja je u stanu, na 3. katu ubodena nožem u trbuh i jedva ostala živa. Otvorila je vrata čovjeku koji joj je na špijunku pokazao "iskaznicu HEPa" i koji je navodno došao poslom (više se ni ne sjećam kojim).
    Isto se sjetim naše susjede koja je živjela u prizemlju i kojoj su se predstavili 2 lika kao policajci. Kroz špijunku je vidjela da su u policijskoj odori i pokazali su joj iskaznicu, a onda su je par sati držali svezanu, mučili je, tukli i na kraju odnjeli sve vrijednosti iz stana. Danas kad pogledam na njen stan vidim cijeli balkon okovan kovanom ogradom + rešetke na svim prozorima. A kada sam nakon toga joj nosila nešta što joj je moja baka poslala, prvo sam čekala 5 minuta da se jadna uvjeri da sam to stvarno ja, a onda sam čekala još 5 minuta da otključa jedno 20 lanaca koje je ugradila na vrata.

Trudim se ne razmišljati o takvim slučajevima i živjeti najbolje što znam i mogu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi živimo u kvartu na "lošem" glasu(istinabog da ovdje žive neki likovi koji visoko kotiraju na gradskoj ljestvici mafijaša i sl) ali se apsolutno osijećam sigurno-nikom pametnom ne pada na pamet dolaziti u ovaj kvart krasti ili nešto slično.
    Ovi gore navedeni ne diraju stanovnike svoga kvarta-tako da ponekad se isplati živjeti u "lošem" kvart
    Neki dan sam na klupi ispred kuće ostavila lap top kad sam se vraćala s posla,produžila sam u dućan i na kavu kod susjede,nakon 2 h,i dalje me čekao tamo gdje sam ga ostavila!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Sjetim se svoje sestrične koja je u stanu, na 3. katu ubodena nožem u trbuh i jedva ostala živa. Otvorila je vrata čovjeku koji joj je na špijunku pokazao "iskaznicu HEPa" i koji je navodno došao poslom (više se ni ne sjećam kojim).
    Isto se sjetim naše susjede koja je živjela u prizemlju i kojoj su se predstavili 2 lika kao policajci.
    Isuse :shock: Najgora noćna mora. Ja sam dosta paraonična i, recimo, nikom ne otvaram vrata za kog ne znam da će doći. Više mi nitko ne zvoni zbog love, sve rješavam da odem tamo gdje se plaća ili mi skidaju s tekućeg. Jedino žena što čisti stubištte, ta već ispili sigurno od mene, jer dok me uhvati na stubištu, ja dugujem po par mjeseci. Za sve ostale me baš briga. Nikom ne otvaram vrata. Baš zbog ovakvih stvari. Gore svjetla u cijelom stanu, prvi kat, vidiš da sam doma, ali ne tepem. I znam da sam zaključala stan (ili MM kaže "zaključao sam ja, sigurno" hehe) ja, ipak, odem čekirati. Nisam lijena!

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mojoj teti su na moru na prvi kat kuće prvo ubacili nekakvo sredstvo za uspavljivanje (bila je sa malom djecom i mužem) i onda su se popeli sa užetom ili kako već,i operirali dok su oni ušlagirani bili. :shock:
    nama su često operirali po zgradi od 9 katova,tak da zgrada sama po sebi i nije neko jamstvo (kao,puno ljudi).mene tip dočekao u smeću,liftu i iza onih vrata staklenih u zgradi koja vode u stubište. :/
    već par godina smo u prizemlju (visokom) i za sada ništa.malo me sad više frka jer smo u nenastanjenom dijelu u šumi,pa isto razmišljam o nekakvim rešetkama i sličnim stvarima.
    MM starcima su par puta provaljivali u kuću sa alarmom,čak su ostavili onaj vojnički nož a policija nije ni jednom niti otiske uzela,bar sa noža. naravno,trebalo im je i par sati da stignu nakon što se aktivirao alarm.u biti mene nije strah pljačke,nek nosi stvari.strah me da ne naletim na njega,pogotovo sa klincem.uh.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    pa di to postoji??????

Tu gdje sam sad. Jucer bili u gostima i ljudima samo uklizili u kucu. Ogradu nema nitko. I ne zeli je imati.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Kaae jel to onakav američanski kvart kao u kućanicama

ili nešto slično?
    Ne znam za kucanice jer nikad nisam gledala, ali sve je nesto idilicno... i tipicno americki. ONe kucice uz cestu s cetverokutnim travnjacima ispred i iza, bez ograde. To je po gradu.

Tu kod mene, 5-10 min voznje od toga - samo suma. I rakuni, purani, vjeverice...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Citiraj sorciere prvotno napisa
    pa di to postoji??????

Tu gdje sam sad. Jucer bili u gostima i ljudima samo uklizili u kucu. Ogradu nema nitko. I ne zeli je imati.
    Tako je po onom Moorovom dokumentarcu "Bowling for Colombine" u Kanadi, dok je u SAD-u navodno čista suprotnost.

Ja čak nekako mislim da bih mogla tako živjeti.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajde ti to lijepo poslikaj da se možemo potpuno uživit

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •