Ja obavezno provjerim jesam zaključala ulazna vrata i uvijek zatvaram balkonska vrata kad idem spavati, jer sam na I. katu. Kad sam vidjela da se sin susjeda, kad zaboravi ključeve s lakoćom popne na I. kat preko nadstrešnice - šokiralo me.Kad su vrata balkona zatvorena, a od stana zaključana, osjećam se sigurno.
Neki dan mi se dogodila čudna stvar, ja u dnevnoj gledam tv i iz dnevne imam pogled na predsoblje (iako ne vidim kvaku). I odjednom ja čujem da netko polako pokušava otvoriti vrata. Kvaka škripi i onak' čuješ tiho cviljenje kvake, vrata zaključana, tiho puštanje kvake prema gore. Smrzal se. U šoku. Prilazim vratima, potiho gledam kroz špijunku, mrak u ulazu. Kad ne gori svjetlo ništa se ne vidi. Odmah zovem MM-a, staru, oni kao nisam dobro čula, ma, kak nisam - jesam, specifičan zvuk. A da je netko promašio kat, pa zašto bi tako polako spuštao kvaku? Onda mi je frendica rekla kako ima lopova koji provjeravaju tako jesu otključani stanovi i samo ih malo odškrinu kako bi pokupili torbe. Naime, većina nas fakat ostavlja torbu s novčanikom u predsoblju odmah čim uđemo u stan, ne? E pa oni fino samo malo provjere jer otključano, dovoljno da gurnu ruku i adios...![]()