Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: Sve manje mlijeka

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo , prošlo je 12dana od kada samo cicamo te smo bili na vaganju.Mali je dobio 420gr :D ......sama sebe bi lupala po glavi što sam uopće posumnjala u sebe i proizvodnju mlijeka.Cickanje nam ide kao podmazano (kuc,kuc)

sir_oliver , i ja se trudim biti opuštena baš kao što su i moje (i tvoje ) cice !

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

migoh, bas mi je drago zbog vas - sto ste se uskladili i ubucili Mislim da je svima nama tako bilo u pocetku i kao sto kazes, tek kad osjetis neke stvari na svojoj kozi onda vidis kako dojenje funkcionira i dobijes vjeru u sebe. Sretno dalje!

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pozz svima, evo i mog problema; uskoro će 2 mjeseca da dojim, u početku je sve bilo super, preko noći bi se cike napunile, otvrdnule, mlijeko bi štrcalo iz njih, a zadnjih par dana sam primijetila da se lijeva slabije puni, više se nije mogla napuniti ni preko noći(6 sati pauze), al svejedno sam je nudila kao i obično. Međutim, od prekjučer se stala i desna puniti :shock: . Sad su mi obje cike mekane i strah me svakog novog podoja (dojim na zahtjev), hoće li beba uspjet izvuć iz njih dovoljno mlijeka :? ....help, zašto mi se to događa?!

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nisu ti dojke "prazne" nego se uskladila ponuda i potražnja. tvoje tijelo je kroz zadnjih par naučilo koliko mlijeka koliko tvojoj bebi treba, pa zato nema prepunjavanja dojki.

sad bih ja to potkrijepila nekim linkom s portala, ali mi ne ide.
    u svakom slučaju, ne budi u brizi

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Vjerojatno ti se sad uspostavila ponuda- potraznja, nema viska mlijeka, ima ga onoliko koliko bebi treba. Dogadja ti se jer mora . Zaista je malo neugodno, covjek se uplasi, ali, eto, tako mora biti.
    Uzivajte!

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo malo:
    kada nakon početne punoće i normalne fiziološke prepunjenosti majka osjeti da su joj dojke gotovo preko noći postale meke i osjetno manje, prva je pomisao: "Ostala sam bez mlijeka!" Još jedna u nizu pogrešaka! Mlijeko ne može nestati preko noći! To što su dojke meke na dodir i djeluju prazno – znak je da je došlo do ravnoteže između ponude i potražnje!
    http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=115&Show=1930

evo cijeli tekst o prepunjenosti dojki kao privremenom stanju:
    http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=239&Show=1795

i tamo piše:
    Nakon dva do tri tjedna učinkovitog dojenja, dojke obično splasnu i postanu meke na dodir. To je period kada mnoge majke pomisle kako su "ostale bez mlijeka" ili ga "više nemaju dovoljno". No, i ovo stanje je potpuno očekivano i normalno jer meke dojke samo znače da je došlo do ravnoteže ponude i potražnje i da majčino tijelo proizvodi točno onoliko mlijeka koliko dijete svojim sisanjem i traži.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

kory, u isto vrijeme tjesimo!

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa
    kory, u isto vrijeme tjesimo!
    the more the merrier

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Uh, lakše mi je

Hvala vam cure!

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam se tak preplašila šta se to događa, pa mi je savjetnica na sos telefonu to objasnila ovak: do sad se mlijeko skupljalo u cicama, a sad one postaju ko protočni bojler.
    odvalila sam na to. ne brini, sve je ok.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I ja sam bila u panici zbog iste stvari (čak sam pokleknula i davala bočicu od panike ) , ali kao što cure kaže , ne brini,to je normalno.Uspostavila se ponuda-potražnja , a beba si navuče ako joj treba više.Meni je dokaz moja buckasta beba od 2,5mj i 7kg

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hahaha Mrki, protočni bojler .
    Ma vidila sam ja da beba normalno povlači i mekane cicke i ima mlijeka u ustima, al opet....mlada neiskusna mama i eto panike u trenu .
    Migoh, naša bucka će imat 2 mj. za 10 dana, a već se popela na 6 kg!!! :D Šta reć nego da ima dobar apetit...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Cure trebam popiti tablete vermox koje štete djetetu,pa se trenutno izdajam ali slabo mi mlijeka ide. Sin mi ima 3 mjeseca,ja imam parazite i nebi smjela dojiti 1 dan,već bočica,a možda i 3 dana. Nebi mu htjela davati AD mlijueko,a moje slabo ide van. Kako da povećam proizvodnju. Pijem čajeve za dojenje,punooo vode,a sve slabo ide. Koliko često se sise pune,svakih sat vremena?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Tigrica, kako ste?
    Sad sam tek vidjela ovo.

Mlijeko se stvara u onoj količini koliko je posisano/izdojeno.
    Trebala bi forsirati izdajanje, ako ne uspijevaš puno izdojiti, izdajaj češće,
    da više stimuliraš dojke, bez obzira koliko izdojiš,
    vremenom ćeš naučiti.
    Meni osobno je bilo puno lakše ručno nego sa izdajalicom.

Puno vode, raznorazni čajevi ti baš i ne pomažu.

Nadam se da je sve iza tebe i da ste ponovno na ciki,
    ako pak ne, preporučam ti da nazoveš SOS telefon.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •