Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Pomagajte - smijem li dojiti?!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Pomagajte - smijem li dojiti?!

Usljed grozne alergijske reakcije, primorana sam koristiti slijedeće lijekove:
    - ventolin - 3*2 potiska dnevno
    - alvesco - 1*1 potisak dnevno (pred spavanje)
    - aerius tablete - 1*1 dnevno (ujutro)

Napomenula sam liječnici da dojim i rekla je da nema problema, da će sve biti OK, tako da sam jučer cijeli dan dojila (terapiju sam počela koristiti jučer dopodne). Po noći je malena imala grčeve, a i danas je tijekom dana bila neuobičajeno nervozna ... postoji li šansa da lijekovi ipak uzrokuju smetnje? Maloprije sam joj dala ranije izdojeno mlijeko ... predostrožnosti radi.

Molim vas, pomagajte, ... ne bih htjela narušiti malenoj zdravlje ... kroz 2-3 sata ćemo ponovo sikiti ... što da radim?!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: Pomagajte - smijem li dojiti?!

http://209.85.135.132/search?q=cache...=hr&lr=lang_hr

Trudnoća i dojenje
    Ventolin se tijekom trudnoće može koristiti samo ako moguća korist za trudnicu nadmašuje moguću opasnost za plod.
    Liječenje dojilja Ventolinom se ne preporučuje, jer se ne zna prelazi li salbutamol u mlijeko dojilje. Ako je lijek neophodan, valja procijeniti moguću korist u odnosu na potencijalnu opasnost za dojenče.

Nuspojave

Nuspojave Ventolina su općenito prolazne i obično ne zahtijevaju prekid liječenja. U rijetkim je slučajevima dovoljno privremeno smanjiti dozu dok nuspojava jenja, te postupno povećavati dozu do optimalne.
    Najčešća nuspojava Ventolina je fini tremor skeletnih mišića koji je ovisan o dozi, a najuočljiviji je na rukama. Neki bolesnici osjećaju i napetost skeletnih mišića. Periferna vazodilatacija s malim kompenzatornim porastom srčane frekvencije može nastati osobito nakon primjene doza većih od preporučenih, te u bolesnika posebice osjetljivih na beta-adrenergične agoniste. Ponekad se javljaju glavobolja, nervoza, palpitacije, mučnina, vrtoglavica, slabost ili nesanica, a veoma rijetko prolazni mišićni grčevi. Reakcije preosjetljivosti (urtikarija, angioedem, osip, bronhospazam, hipotenzija, kolaps) javljaju se veoma rijetko.
    U djece od 2 do 6 godina uzbuđenost i nervoza su najčešće nuspojave.
    O svakoj nuspojavi valja obavijestiti svog liječnika ili ljekarnika.
    Ako još imaš, da joj daš ranije izdojeno mlijeko?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

http://209.85.135.132/search?q=cache...=hr&lr=lang_hr

Re: Alvesco i dojenje
    Za sada još ne postoji dovoljno saznanja o utjecaju Alvesca na dijete tijekom dojenja. Lijek se svakako izlučuje u majčinom mlijeku. Dakle Alvesco kod dojenja samo ako nema drugog izbora i o tome odlučuje pulmolog.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

imam za još jedno papanje ... mi jesmo veliki (uskoro 8 mjeseci), no sikimo svaka cca 3 sata + malo (par žličica) kruće hrane (tek smo zapravo krenuli s dohranom) ...

Za svaki od imenovanih lijekova stoji da je potrebno procijeniti moguću korist u odnosu na potencijalnu opasnost za bebu ...
    Dugo sam odbijala koristit terapiju, no situacija mi se toliko pogoršala da sam se skoro ugušila ...

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ivo-obs.mine.nu/tw/tiki-download_file.php?fileId=653
    Desloratadin se izlučuje u majčino mlijeko, pa se ne preporučuje uporaba Aeriusa za vrijeme dojenja.
    Joj, Kornelija i Borna, nije ti lako.
    Preporučujem ti da doktoricu pitaš koji drugi lijek, tj. njihova kombinacija dolazi u obzir, pa sama proguglaš o tim lijekovima.
    Na forumu je negdje među starim temama i popis lijekova kompatibilnih s dojenjem (doduše na engleskom), čini mi se da ga je stavila Lutonjica.

Ako NIKAKO ne uspiješ pronaći druge lijekove, ja bih za vrijeme terapije izdajala radi održanja laktacije, ali to mlijeko ne bih djetetu davala. Kad su već 3 lijeka. Nakon terapije - ponovno na prsa.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

koma ...

mlijeko bacam ... mala nezadovoljna, ja nezadovoljna, ...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

samo da ti posaljem jedan

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ali opet, budi svjesna da radiš najbolje moguće za svoje dijete, u ovoj situaciji.
    Sutra je radni dan, možda bi mogla pitati dr za alternativne lijekove?
    Ili tražiti drugo mišljenje, od drugog liječnika?

Vibram da se ova situacija brzo promijeni.

~~~~~~~~~~~~

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam kad uzimaš lijek (tj. sva tri), ali da joj probaš dati prije nego uzmeš lijek? Znam da je tako dojila prijateljica koja je pila atb kad je beba bila jako mala.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja bih ti preporučila da sve vezano za lijekove gledaš na stranici pubmed-a , i zoveš zavod za farmakologiju Rebro, pa odlučiš.

ja sam imala slično iskustvo , ali drugi lijekovi.

ako je doktorica rekla da možeš dojiti, onda ja bih.

meni su rekli da ne mogu dojiti, pa sam istražila sve na internetu i druge doktore-pedijatra, neonataloga, gastroenerologa( jer je moj zdravstveni problem vezan za to područje), pa saznala da ipak mogu..

a grčići od bebe, možda si ti bila nervozna zbog lijekova, pa je beba reagirala?

meni se znalo desiti da sve pripisujem lijeku, a ispalo je da se jednostavno poklopilo, samo ja puno pažljivije promatram bebu i malo, MALO paničarim, što je normalno u danim okolnostima

i čini mi se da ako ima nuspojava, one nastupaju u roku od 3 sata od uzimanja lijeka, jer im toliko treba da se probave

ako ti je beba preko dana ok,nasmijana...bez obzira na lijek,onda je po meni sve ok.
    pusa, nadam se da dojite

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •