-
mene je užasno zasvrbila ova tema i zato imam potrebu javiti se... naime, nije istina, da su troškovi pokrivanja čekova bez pokrića veliki, oni su čak zanemarivi u odnosu na bilo koji drugi segment poslovanja banke (i rizike i gubitke u tim dijelovima poslovanja) i zato neke banke (ne bih imenovala) garantiraju pokriće svojih čekova čak i kada osobe koje su ih izdale nemaju pokrića na računu. zato što im je njihova reputacija bitnija od x tisuća kuna mjesečno. naravno, za svakog se klijenta prati promet po računu pa tako i znaju kome će i dalje izdavati čekove (ili neće).
što se zabe tiče, ona je prilično agresivno počela reklamirati i nuditi svoju lepezu, koja ništa posebno više ne nudi od postojećih paketa (osim što je skuplja), a kako generalno ljudi dosta plaćaju na rate, tako je (očito vidjevši da im uvaljivanje tog proizvoda ne ide onako dobro ko što bi htjeli), paralelno ukinula (prvo zakomplicirala) plaćanje čekovima kao i plaćanje na rate "običnom" maestro karticom koja se ne veže na lepezu...
najviše od svega me živcira to što kada dođeš u zabu, većina ih prodaje priču kako se više ne može samo otvoriti tekući račun bez uzimanja paketa (ili to tako lijepo zapakiraju da tako izgleda) samo da bi ljudima uvalili što više mjesečnih troškova, jer je to njima potrebno za ispunjavanje kvote. a da ne pričam za koliko su im se povećali prihodi samo od tih mjesečnih naknada...boli glava. trebaju hrvati nadoknaditi barem dio što matica gubi po svijetu
i nadalje one priče o obaveznom uzimanju osiguranja kod njih ako dižeš kredit i slične stvari koje su kažnjive za banku ako ih prijavite hnb-u, a koje oni uredno guraju...
dakle, poanta je u puuuno više love nego što se čini ako se gledaju samo čekovi bez pokrića...lijepi celofan za dobru zaradu.
a ekipa u zabi je postala ista sa nuđenjem lepeze kao blagajnice u konzumu sa nuđenjem konzumove kartice....al nisu oni krivi, samo rade što im se kaže.
-
kljucam topic dok ne vidim sto cu s njim
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma