Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: upomoć

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno upomoć

lijepi pozdrav dragim ljudima dobre volje koji žele pomoći.Ja i moja ženica želimo bebaća već 7 god. i nikako.bio sam 2 puta na spermiogramu i sve je u redu ženina ginekologica ju šalje na briseve , pa bakteria ova pa bakteria ona dali se mogu te bakterije nekako zaobići i napraviti umjetna ,poćeo sam pratiti vaše stranice i mislim da ću uspjeti :?

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A dali postoji kakav problem osim bakterija,ako su u pitanju samo bak.onda vam potpomognuta nece ni trebati

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

http://peternel.ipapercms.dk/demos/RODA/Neplodnost/

za početak pročitaj ....a nadalje sve pitajte

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Pa kaj čekate 7 godina :? :shock: :? Mislim da je krajnje vrijeme da se javite nekom specijalistu za potpomognutu oplodnju i saznate na čemu ste. Ne vjerujem da je problem u bakterijama 7 godina

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih rekla da je sedam godina uistinu bio velik period čekanja i da trebate polako krenuti u prave pretrage, obostrane, dakle ne samo ženine briseve. Za početak da odaberete kliniku koja se bavi neplodnošću (popis je naveden gore pri vrhu naših stranica) koja će vas oboje uputiti na daljnje pretrage, za početak tebe na analizu spermiograma a ženu na pregled kod ginekologa koji će je onda dalje uputiti na daljnje pretrage. Prije samog postupka računajte na par mjeseci (zna se protegnuti i oko pola godine do godinu dana) ukupnih pretraga, dakle i tu ćete izgubiti nešto vremena.
    Sretno!

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dok ne izlijecite bakterije, nitko vam nece raditi MPO, jer su uvjet sterilni brisevi i to oba partnera

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Dok ne izlijecite bakterije, nitko vam nece raditi MPO, jer su uvjet sterilni brisevi i to oba partnera
    xxx

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ploznja, po mom iskustvu, bakterija nije neki baš tako strašan i nepremostiv problem za ući u IVF - popije se antibiotik i to je to, a ako se slučajno u trudnoći opet nađe bakterija opet isto. Naravno, ovisi i koja bakterija, neke su manje opasne - tipa enterokok. Nemojte sad liječit bakterije godinama - ja doslovno već sigurno 3 godine nemam apsolutno čisti bris, a u Mariboru me nakon klamidije primilo u postupak (i popijenog antibiotika, naravno). Sve ti ovisi di si - ako si u Osijeku, javljaj se u KB Osijek, ako si u Rijeci - KB Rijeka, ako si u ST-u Cito (privatno), a sad su nedavno počeli nešto raditi i na KB Split, ako ste u ZG-u Vuk Vrhovec (masu čekanja), Petrova, Sv. Duh, Vinogradska - sve nešto malo radi i Merkur, privatno imate Polikliniku Vili, Polikliniku IVF - to u ZG-u, i Pol. Škvorc u Samoboru. Optirlike bi to bili svi koji se baš bave liječenjem neplodnosti, a to vama treba, ne cinculiranje s bakterijama ako baš toliko taje - 7 godina :?.

Naime, imajte na umu sljedeću preporuku stručnjaka za liječnje neplodnosti:
    - ako je ženi ispod 35, a par unutar godinu dana nezaštićenih odnosa ne ostvaruje trudnoću treba se javiti liječniku (ali specijalisti, ne giniću socijalcu, giniću privatniku koji se bavi i drugim stvarima itd. - znači, ovima gore nabrojenima);
    - ako je ženi preko 35, onda je to 6 mjeseci.

Dakle, nema se smisla više bit kod tog ginića di jeste jer od njega slabe vajde (doduše, pretpostavljam da baš intenzivno ne radite bebu, nego da pokušavate tipa zadnju godinu i da se kontrolirate). Javite se u jedan od ovih gore centara, ovisno što vam je zgodnije po mjestu stanovanja, jer vam mjesto stanovanja doslovno diktira sve. I to učinite čim prije, jer ako prođe ovaj rigorozan prijedlog zakona o potpomognutoj oplodnji (peticiju protiv imaš u mom potpisu), onda, po meni, u RH treba napraviti kratku dijagnostiku ako imate vremena (čitaj: žena debelo ispod 35), ako nemate (žena preko 35), onda pravac inozemstvo - Mariborska klinika, dr. Reš u Ljubljani ili Prag, tj. ako zaživi taj novi zakon neke naše privatne klinike su najavile otvaranje laboratorija u Sloveniji i BIH, di zakon nije rigorozan, pa onda liječenje u tima.

Sretno, u liječenju neplodnosti vrijeme i dolazak do pravog stručnjaka kojemu njegova država ne vezuje ruke u liječenju para na način da je gotovo pa neučinkovit (ako prođe ovaka prijedlog to ti neće biti niti jedan koji u RH ima laboratorij) je sve!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A bakterije se mogu zaobići antibioticima, pa ti je, recimo, dobar lactogyn da žena pije dok pije antibiotik 2x1 da joj ne dođu još gljivice od antibiotika. Ponavljam, imala sam prije IVF-a klamidiju, popila sumamed, u trudnoći još entereokok (to je često jer kad popiješ jedan antibiotik uništi se vaginalna flora pa se onda boriš s drugim bajama, to je vrzino kolo, kod mene ne staje 3. godinu i prije bih, valjda, dočekala menopauzu, nego čisti bris 2x zaredom), streptokok itd. S time, stalno kontroliranim i svaku toliko antibiotik, sam začela i rodila i evo cura ima godinu i pol, a ja još uvijek nisam došla do čistog brisa dva puta za redom. Neke žene su tome sklone, batkerije su opasne neprijateljice te se teško iskorijenjuju. Probajte, ali ako u nekom razumnom roku (tipa 6 mjeseci) ne dođete do čistog brisa, a ženi ti je preko 35, onda manite bakterije, po meni, nego se savjetujte s liječnikom je li to baš takav bed da se ne može u postpuak, s obzirom na vaš history bakterija, da tako kažem. Puno toga je stvar procjene u IVF-u i u svemu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj. nije crno bijela paradigma - if bakterije than no postupak... Često postoji i postoji neki "ali" koji jednadžbu modificira, a to može biti višegodišnje neuspješno liječenje. Inače, ako ste u ZG-u, poliklinika Virogena je mislim baš specijalizirana za gino liječenje u tom smislu (bakterije i spolno prenosive bolesti) ali oni nisu nikako dovoljni - oni su samo za riješit problem bakterija, MPO-ovci, kako ih zovemo, tj. stručnjaci iz područja medicinski potpomognute oplodnje - ovi ginekolozi koje sam gore navela - su ti koje treba konzultirati za strategiju liječenja neplodnosti - javite im se čim prije jer su čekanja na postupak, na preglede i sl. velika pa dok čekate možete zaliječiti ili, daj Bože, izliječiti bakterije). I još može bit ženi korisno da pročita pdf Intimna higijena žena ako može ne nosi dnevne uloške, usko, najlonke (to će je barem riješiti problema candide tj. gljivica, ako to ima) itd.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

što nakon ine33 reći, ništa, samo slušajte inu: pametno zbori

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

neke naše privatne klinike su najavile otvaranje laboratorija u Sloveniji i BIH, di zakon nije rigorozan,

Nisam za to čula, kakve to mogućnosti donosi?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ZAUZETA prvotno napisa
    neke naše privatne klinike su najavile otvaranje laboratorija u Sloveniji i BIH, di zakon nije rigorozan,

što to znači?

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

prva rečenica je trebala iči u citat, to je rekla ina33 pa pitam nju da nam malo pojasni

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako (bojim se da više nije ako, nego kad) novi prijedlog zakona prođe, ni jedna od privatnih klinika koje se bave MPO-om u Hrvatskoj neće više imati interesa raditi ovdje nego će preseliti što u Sloveniju što u BiH radi boljih zakona koji omogućavaju bolju uspješnost postupaka.

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja se još nadam da će amandmanima regulirati sive zone i prilagoditi ga potrebama društva, a i mi ćemo ih pritiskati da to učine!!

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa ne bih baš stavila pare na to..vidi na temi tekst Nacrta prijedloga zakona o mpo nove vijesti..

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja se još nadam da će amandmanima regulirati sive zone i prilagoditi ga potrebama društva, a i mi ćemo ih pritiskati da to učine!!
    ja se isto nadam tome...
    kao da nam i ovako nije ssve dovoljno komplicirano...
    a još da nam i priv. klinike odu van....joj, neću ni misliti na to!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ovnica29 prvotno napisa

što to znači?
    To ti znači da će se Hrvati odsad liječiti u privatnim (hrvatskim) klinikama u BIH i Sloveniji, kao što su dosad, npr. parovi iz BIH dolazili na liječenje u Hrvatsku, jer će raditi postupak u državnoj klinici koja je smještena na teritoriju RH, na primjer, bit jako malo uspješno i relativno malo smisleno (imat će jako slabe rezultate uspješnosti) jer klinika neće smjeti oploditi više od 3 jajne stanice i neće smjeti zamrzavati zametke (tako rigorozan nije niti jedan zakon u Europi jer je uspješnost IVF-a samo 30%, a ovako računaju da će bit po postupku ispod 18%, ja bih rekla da će to bit i manje). Dosad u RH nije bilo nikakvog ograničenja, kao niti u većini evropskih zemalja, vezano za broj oplođenih jajnih stanica, te za krioprezervaciju embrija, pa su se ipak postupci u bolnicama čekali dugo (godinu dana) jer je država plaćala mali broj postupaka, dakle, dosad je uspješnost bila maks 30% po IVF-u, sad će se to prilično smanjiti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A što konkretnije to znači - nemogućnost smislenog liječenja na uputnicu, plus ako te naše klinike koje će se preseliti pogranično budu dalje, onda i trošove smještaja tamo, iako je Poliklinika Škvorc najavila, recimo, seljenje u Brežice, to nije tako daleko pa nema troškova smještaja.... Ne znam di su za BIH mislili ić.. Vidjet ćemo još kako će se formirati "MPO" tržište valjda godinu dana nakon donošenja zakona - di će, na kraju krajeva, tko bit, i tko će radit MPO i di, vjerojatno će biti velikih promjena, barem u privatnom sektoru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •