A bakterije se mogu zaobići antibioticima, pa ti je, recimo, dobar lactogyn da žena pije dok pije antibiotik 2x1 da joj ne dođu još gljivice od antibiotika. Ponavljam, imala sam prije IVF-a klamidiju, popila sumamed, u trudnoći još entereokok (to je često jer kad popiješ jedan antibiotik uništi se vaginalna flora pa se onda boriš s drugim bajama, to je vrzino kolo, kod mene ne staje 3. godinu i prije bih, valjda, dočekala menopauzu, nego čisti bris 2x zaredom), streptokok itd. S time, stalno kontroliranim i svaku toliko antibiotik, sam začela i rodila i evo cura ima godinu i pol, a ja još uvijek nisam došla do čistog brisa dva puta za redom. Neke žene su tome sklone, batkerije su opasne neprijateljice te se teško iskorijenjuju. Probajte, ali ako u nekom razumnom roku (tipa 6 mjeseci) ne dođete do čistog brisa, a ženi ti je preko 35, onda manite bakterije, po meni, nego se savjetujte s liječnikom je li to baš takav bed da se ne može u postpuak, s obzirom na vaš history bakterija, da tako kažem. Puno toga je stvar procjene u IVF-u i u svemu.