Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: malo piški

Početno malo piški

ines zadnjih tjedan dana relativno malo piški s obzirom na količinu tekućine koju popije...
    primjetila sam po platnenim pelenama, jer i nakon četiri i pol sata još nisu skroz pune nego tek malo više od pola..
    da se zabrinem ili možda sad uspostavlja nekakav osjećaj za to?
    ne primjećujem nikakve druge simptome na njoj koji bi upućivali na eventualnu bolest...
    vesela je, igra se i lijepo jede.. čak sam mislila da malo pije ali popije jednaku količinu kao i pred deset dana....

Početno

:?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koliko ima mjeseci? Da li se ovih dana pretjerano znoji? Jede li slaniju hranu?

Početno

ima 16 mj. znoji se normalno kao i inače, a slano gotovo uopće da ne jede...mislim, njeno sve manje solim od našeg...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Provjeri joj temperaturu.
    Povečaj unos tekučine, pa prati da li se i pelena brže puni.
    Što je dijete starije i potreba za tekučinom se povečava.
    Da li je odnedavno u platnenim pelenama ili oduvijek?

Početno

temp sam provjerila odmah...normalna je...
    u platnenima je nekih mjesec dana, al ih je lijepo prihvatila, nije pokazivala nikakve znakove da joj smetaju...
    preko dana popije gotovo litru ipol tek što mlijeka što vode.....
    a uz to još i po noći traži piti...
    ako je vani jako vruće onda si ona sama poveća unos, češće traži

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nemam baš iskustva s platnenim pelenama, ali pretpostavljam da one ne upijaju i da se dijete osijeća mokro. Možda je iz tog razloga ona piškila češće, isto kao kad dijecu skineš iz pelena u gačice, pa pišaju svako pola sata dok se ne naviknu na promjenu. Vjerovatno se ona sad na to navikla pa bolje i regulira mokrenje.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

najbolje je da nazoves njenog doktora. Ako on misli da je nesto, onda ce ti ponuditi da je dovedes na pregled. Ja odmah zovem doktora. Ne zelim te strasiti ali nemoze naskoditi da upitas.

Keep us updated!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

D ne bih te htjela plasiti, ali nama je to uvijek prviznak da nesto kuha u tijelu (pred neku bolestinu ili u bolestini)
    mada, moguce je da se i jako znoj i da tuda ode visak tekucine...
    nisam pametna sto ti savjetovati

Početno

ma ne vidim nikakve znakove ničega, pa ću pratit još danas a sutra i tako idemo na sistematski ujutro pa ću je pitati

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    ma ne vidim nikakve znakove ničega, pa ću pratit još danas a sutra i tako idemo na sistematski ujutro pa ću je pitati
    reci nam sta je bilo!

Početno

javit ću vam danas popodne

Početno

evo me!
    bili smo na sistematskom i doktorica je pregledala urin i rekla da je ok(samo na trakicu) i da se njoj čini da je samo stvar upeleni, tj da se u jednokrastnoj ne može odrediti kolika je količina urina zbog toga što se sve skuplja u sredini, za razliku od platnenih gdje toga nema...
    odahnula sam...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    evo me!
    bili smo na sistematskom i doktorica je pregledala urin i rekla da je ok(samo na trakicu) i da se njoj čini da je samo stvar upeleni, tj da se u jednokrastnoj ne može odrediti kolika je količina urina zbog toga što se sve skuplja u sredini, za razliku od platnenih gdje toga nema...
    odahnula sam...
    super vijesti!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moje dijete piški samo tri puta dnevno.
    Kaki svaka tri dana. Nekada i rijeđe.
    Ne mogu reći da pije puno tekućine. Nisam nikada mjerila. Voda joj je stalno ponuđena u čašici na stoliću. Osim toga nekada za doručak pije jogurt (malo), nekada popije sokić poslije ručka (pravim joj od smrznutog voća ili neki od cikle i jabuke), jede raznoliko, ne puno, ali dosta za nju.
    Znoji se, istina, nije da je mokra i da ju moram presvlačiti, ali orosi joj se čelo.
    Još uvijek doji.
    Hranu jede jednaku kao mi, dakle ne solim joj manje. Inače voli slaniju hranu.
    Nisam primjetila da je mokraća nešto posebno smrdi (osjeti se, ali ne smrdi jako) i nije jako žuta.
    Normalno se ponaša, vesela je, razigrana...
    Piški na lonku (uglavnom i to ju u 99 posto slučajeva ja ponudim iako i onda kaže da neće) i teško joj je skoncentrirati se. Ok, nekada odmah piški, ali nekada iako znam da već mora, ustane se pa šetka pa traži da ju plišani puž gleda i plješće...
    Što raditi?
    Da, to traje već sigurno mjesec dana.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Moja tako malo piški od kada je bez pelene,odnosno, od kada pratim kad piški (ne znam od kada je počelo). Piški kad se probudi (oko 7), nekad oko 12, često to preskoči- i kad je pitam ako hoće, ne želi, pa piški tek poslije popodnevnog spavanja (oko 15-16). I onda piški prije spavanja, ponekad se dogodi da piški jednom u međuvremenu. Znači, često 3 puta dnevno, rjeđe 4 ili 5 puta.

Ne brinem se, tu i tamo mi prođe glavom da je to prerijetko, ali kad se ona ok ponaša, mokraća je normalne boje i mirisa, valjda je to ok .

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ajde, malo si me utješila.
    Ma, i ja tako mislim.
    I nisam spomenula da baka (MM mama ) jako malo pije vode, ono, ne može popiti deci tekućine od jednom - za razliku od mene koja mogu eksirati pola litre.
    Valjda je na nju.
    Jučer mi je zaspala u krilu, dakle nije piškila navečer i onda cijelu noć, do ujutro.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nemam pojma koliko je "normalno" pišanja za tu dob. Moj ide 5 ili 6 puta na dan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •