Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Dome slatki dome...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Dome slatki dome...

...ilitiga "der iz no plejs lajk houm"

Dakle: imamo vikendicu nedaleko od Beograda (20-tak minuta vožnje) na super mestu, blizu šume, kuća velika, plac isto, komšiluk fin, okruženje OK. Ima struje, vode, uličnog osvetljenja, ali i prostora za bosonogo hodanje, opuštanje, stapanje sa prirodom. Dete uživa tamo, bere voće, piški u travi, hoda golišava, poliva se vodom....
    A ja ne mogu da ostanem duže od tri noći.... Dođemo u petak popodne, oduševljena, brzinski pospremim, večera i dete na spavanjac. Jedva čekam da svane, ptičice, doručak u bašti.... Drugo veče je OK, a u nedelju ujutru se već psihički pripremam da ćemo uveče kući. Ako slučajno MMov posao dozvoli pa ostanemo i treću noć meni neka knedla u grlu, fali mi moja kuća (osećaj je kao kad sam išla sa vrtićem na more pa mi je falila mama ). To uglavnom kada padne mrak (možda zato što nemamo tamo TV ni kompjuter). Danas dok sam se pakovala za kući smišljala sam kako opet da dođemo i kada, ali sinoć me ubi nostalgija.
    Iskreno, to mi se dešava i kad negde odputujemo dalje, ali ne već treću noć nego posle nekih 10-14 dana i nekako lakše to prevaziđem što sam dalje od kuće.
    Da li vam se to dešava?
    Kako da prevaziđem to?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nabavi tv i internet...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko god je uvijek lijepo vratiti se kući, meni se nikada ne žuri i uvijek bih ostala još jedan dan.
    I nikada mi nije teško spakirati karavanu, samo da se negdje ide i da nam gujica vidi puta...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Dome slatki dome...

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Kako da prevaziđem to?
    Kad smisliš način, javi i mojoj ženi, bit ću ti zahvalan...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pipilica i ja obožavam pakovanje, i ništa mi nije teško, ali bih onda posle 3 dana opet kući, pa posle dan-dva dalje....

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja imam taj problem, ali samo trenutno jer smo preselili u svoju novu kuću, pa mi fali nakon par dana
    ali inače, "nećemo noćas dooooooooooooma, doam nas znaju svi" i tako bih ja pjevala iz večeri u večer

ne znam kako da ti olakšam, iako vjerujem da bi TV i net stvarno malo olakšali ostanak tamo

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Javi i meni kad skužiš kako to riješiti. Kad bih išla zbrajati koliko sam od rođenja noći provela spavajući izvan kuće,... uključujući boravak u bolnici kad sam se rodila i kad sam ja rodila, mislim da je broj noćenja ispod 60, a 30 mi je godina tek. Nikad se nisam selila, i da uvijek mi je knedla u grlu npr. na moru. Može mi biti super, divno i krasno, ali oko 19 ili 20 sati mene lovi panika. Ja bih dooooma!!! Kao da imam 3 godine. Takav je i moj tata, brat i mama su totalna suprotnost. Naravno MM dobi slom živaca kad ja nakon što cijelu godinu gunđam i jedva čekam more, prvu večer izjavim da mi je nekako teško, fali mi kuća.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Citiraj Moover prvotno napisa
    Kako da prevaziđem to?
    Moover, jel se mi poznajemo?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

jooj, o tome sam baš i ja razmišljala neki dan. sudjelovala sam ne jednom događaju i mogla sam spavat na barci 3 dana a ja sam spavala samo 1. kuća mi je blizu tj. 10 minuta autobusom i ja sam obe noći išla doma spavat i napola dana došla doma sredila se, malo bila tu i onda natrag. sama sebi sam se čudila jer prije samo da nisam doma, a sada i ja osjećam kako mi je nekako lijepo doma.

mislim da sam se previše navikla na kolotečinu svojih dana i onda me valjda izbace iz te kolotečine i počne mi falit, iako ju volim promijenit.

Na godišnji kad idemo ok mi je, nakon 2 tjedna mi počne falit svakodnevni život. Nekako mi dosta uživanja!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja obožavam putovati i u biti nemam problema prvih 5 dana, al onda počinje faliti kuća, krevet, dvorište.
    Ja bi najradije do mora pa svaki dan barem na spavanje doma i ujutro se opet vratim. Sad samo da mi more nije udaljeno min. 2 sata vožnje..mislim da se ne bi nikako isplatilo

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad si me bacila u razmisljanje... i mislim da se uopce ne mogu sjetiti da sam igdje patila za kucom i htjela ranije (ma, htjela uopce!) otici kuci

u stvari, jednom samo - al tamo nisam mogla izdrzati samo zato jer je obitelj pusacka i to je jedini razlog zbog kojeg smo otisli ranije i, nazalost, vise nismo ni isli u duze posjete :/:/:/

u svim ostalim slucajevima, kuci me "tjera" jedino to sto sam unaprijed rekla da cu otici kuci

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Iskreno, to mi se dešava i kad negde odputujemo dalje, ali ne već treću noć nego posle nekih 10-14 dana i nekako lakše to prevaziđem što sam dalje od kuće.
    Da li vam se to dešava?
    Kako da prevaziđem to?
    Mislim da je tvoj "problem" što se unaprijed pripremiš kada ćeš kući pa se prema tome tvoja podsvjest vodi :/

Znaš da ideš na 3 dana i nakon 3 dana ti dosta.
    Isto i s dužim izbivanjem...

Ja sam nekako kao litala, svugdje mi je dobro i ne fali mi kuća, znam da ću se kad tad vratiti

Ali MM je priča za sebe, njemu valjda fali čim krene, pa radije niti ne ide
    A kad ode Bože pomozi (tu mislim i na izbivanja od sat dva)

Citiraj Moover prvotno napisa
    Kako da prevaziđem to?
    I MM-u se javi, lijepo molim

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni ne fali kuća kao takva, ali mi znaju falit neke stvari iz kuće. Npr. kad smo na moru užaaasno mi fali vešmašina. I prvo vrijeme mi nije uopće bed prat veš na ruke, al onda dođe kritični moment i ja bi svoju vešmašinu... i svoju perilicu za suđe... i onu majicu rozu koju nisam ponijela, kvragu, što mi bi da sam baš nju ostavila... Ja sam kao dojenče, zarobljenik svojih navika i rituala, i svaka promjena mi u prvo vrijeme super dođe, ali ako mi dulje vrijeme nema moje rutine, počnem se osjećat izgubljeno.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kao što kahna reče, možda stvarno podsvjesno imaš u glavi ta tri dana boravka na vikendici(u koju bih se ja,sudeći po tvom opisu, preselila sutra,samo da još ima tv i internet) i nakon toga nastaje ''panika''. Nekako se probaj opustiti i uživaj kad ti je Bog dao Donesi sebi neke stvari koje ti fale dok tu boraviš,a mogu ti boravak učiniti opuštenijim...
    Meni dom ne fali,gdje god da odemo,nastojim što više uživati. Ali zato kad se vratimo ,nema mi ništa ljepše nego zaspati u svom krevetu. Jedino se mrzim pakirati,to mi je noćna mora,i uvijek ponesem više nego nam treba i sama sebi zakompliciram život...

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imam ja. Meni uvijek fali moj krevet. Kad sam bila klinka i kad sam se sa starcima vraćala sa mora, uvijek mi je bio neki poseban osjećaj ugledati obrise Zagreba, i uvijek bi pjevala: Vraćam se Zagrebe tebi...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    mislim da se uopce ne mogu sjetiti da sam igdje patila za kucom i htjela ranije (ma, htjela uopce!) otici kuci
    ...
    kuci me "tjera" jedino to sto sam unaprijed rekla da cu otici kuci
    potpis!

uvijek sam spremna za ić negdje. ali uvijek.
    spakiram nas za 15 minuta max (uključujući odlazak u šupu po kofere i kopanje po istoj da dođem do njih).
    i ako mi je dobro, a obično je, zadnja 2 dana se moram boriti sa osjećajem frustracije što se već vraćam kako mi ne bi upropastilo to malo vremena koje mi je ostalo.

pokušavam se sjetiti jesam li kao dijete bila "home-sick", ali mi ne polazi za rukom. mislim da čak kad smo bili na skijanju sa vrtićem i kad sam provela 5 dana bolesna u sobi, da mi je bilo strašno dosadno, ali sam samo htjela da mogu biti vani na snijegu, nije baš da sam patila za kućom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj nick kaze sve

meni je svugdje super, i psi i macke putuju uvijek sa nama, mobitel mi je u dzepu (a radim na tome da i to maknem da me niko ne moze pronaci ako ja to necu)

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ufff ja dvaput upisala fakultet i dvaput odustala jer NISAM MOGLA bit nigdje nego u Losinju!!! Svaki put bi izdrzala mjesec dva i bila na rubu zivcanog sloma jer me jednostavno previse vuklo doma! Imala sam i drustvo i sve super ali jednostavno nisam mogla i jos uvijek ne mogu bit nigdje drugdje nego doma.
    Ok je otic negdje na par dana otkacit se od svega ali mi i to nakon tjedan - dva bude previse...

A mozda sam ja samo jaaako razmazena

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja sam od ovih što ne pate za kućom, mene uhvati sreća čim se uključimo na autocestu, kod naplatnih kućica.. Jedino me ubi pakiranje, uvijek sam vukljala masu, ali sad s djetetom to je fakat eskaliralo... Tu bi mi trebala neka emisijica od Oprah i par buleta ono upute za dummies (kojih se vjerojatno ne bih pridržavala).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A apropos tog osjećaja kod tebe, možda se i ne radi toliko o home-sweet home, nego o osjećaju poremećenog plana - možda je to u pozadini?

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ma vraga, 24 sata na dan mi je falilo moje more, moj otok, moja kucica, moj krevet, moji dragi ljudi, ma SVE

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, ja jedva čekam da dignem sidro i da se ide nekamo.
    Kofere ne spremamo, uvijek su na dohvat ruke. Imam u kompu liste s potrebnim stvarima za spremiti, za dva dana, za tjedan dana. I samo čitam i trpam. Spremni za 10 minuta.

Kod mene je obratno. Sad smo bili par dana na moru i nisam baš bila vesela što idemo doma. Tamo mir, tišina, ne brineš o ničem, a doma

vissnja, kritično ti je navečer.
    A meni su večeri najnaj. Klinci spavaju, svijeća titra, čaša vina, ležim, svjetla u daljini, čavrljam s MM, ma nema boljega. 8)

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Joj, ja jedva čekam da dignem sidro i da se ide nekamo.
    Kofere ne spremamo, uvijek su na dohvat ruke. Imam u kompu liste s potrebnim stvarima za spremiti, za dva dana, za tjedan dana. I samo čitam i trpam. Spremni za 10 minuta.

Kod mene je obratno. Sad smo bili par dana na moru i nisam baš bila vesela što idemo doma. Tamo mir, tišina, ne brineš o ničem, a doma

vissnja, kritično ti je navečer.
    A meni su večeri najnaj. Klinci spavaju, svijeća titra, čaša vina, ležim, svjetla u daljini, čavrljam s MM, ma nema boljega. 8)
    Debeli X. S time da sam ranije, ako bih negdje provela dva tjedna ili više, plačući išla doma...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    A apropos tog osjećaja kod tebe, možda se i ne radi toliko o home-sweet home, nego o osjećaju poremećenog plana - možda je to u pozadini?
    Moguće da je ovo.
    Jer i ja obožavam da idem svuda, uživam u samom putovanju, čak volim i da se pakujem....
    Ali volim i da se vraćam...

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jer i ja obožavam da idem svuda, uživam u samom putovanju, čak volim i da se pakujem....
    da, ovo volim i ja, ali mi je maximum podnošenja tuđeg kreveta 10 dana, nakon toga sam već luda ko' puška i doma bi.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moguće da je ovo.
    Ali volim i da se vraćam...
    Iz svojeg iskustva, ne vjerujem da je to. Ja mogu imati savršen plan za 10 prekrasnih dana, ali opet več prvi dan me lovi nostalgija. :shock:

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Kad sam bila klinka i kad sam se sa starcima vraćala sa mora, uvijek mi je bio neki poseban osjećaj ugledati obrise Zagreba, i uvijek bi pjevala: Vraćam se Zagrebe tebi...
    ne mogu vjerovati, identicnu stvar sam i ja radila, hm, duze nego sto mi je ugodno priznati i to iz petnih zila, moji jos imaju laganu nagluhost od moje dernjave

na temu. nemam pojma kaj bi odgovorila. meni je na nasoj viksi strasno dosadno ubije me pomankanje betona i jedva cekam da se vratim u zg vec nakon prve noci.
    al kad odem na jedno mjesto koje volim imam osjecaj da bih mogla ostat zauvijek, nista mi ne fali.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Matilda, sviđa mi se tvoja lista u kompu...Morat ću i ja sebi složiti nekoliko jer se obavezno kod pakiranja pogubim :?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Po naslovu nisam mogla skužiti o čemu se radi, a kad sam pročitala bilo je :shock: :shock: :shock: :? - zar netko ne voli često zgibati, zar pati za kućom? Već za tri dana? :?
    Drago mi je čuti da nas ima tako različitih. Čudila sam se djeci koja plaču za mamom (moja ne), a sad vidim da se to produži i u odraslu dob. I ja pišem popise, ali nisam dosad bila toliko pametna da ih spremim u kompjuter, hvala Matilda :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Za koji dan idem ponovo na viksu i neću si zadati nikakav rok pa da vidimo kako će da bude.

MM i ja smo nekad maštali o životu na selu, da nam deca šetaju bosonoga, da imamo svoj vrt..... Ima nešto u ovom asfaltu što mi jezivo fali. Sad znam da ne bi bilo šanse da živim bilo gde drugde.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jedino što mene izleči u takvim situacijama jeste pomisao na posao koji me čeka kad stignem kući:

- mrzim se pakovati i još više raspakivati/prati/vraćati na mesto
    - torbe i kese na sve strane
    - vetrenje stana
    - deca podivljala ili od sreće ili od tuge što smo se vratili
    - mm kog ne vidim naredna dva dana jer mu se nagomilao posao
    - koleginica koja mi napravi ršum sa papirologijom na poslu pa umesto da tamo sumiram pluseve i minuseve svog odmora ja ne vadim nos iz knjiga puno radno vreme
    ...

Znači, čim me uhvati nostalgija za kućom ja si krenem mantrati ovu listu i u jednom trenutku dođem u ono stanje blaženstva kad poželim da zauvek ostanem tu gde jesam

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mi smo od onih kojima ne fali kuca,TV,net i slicne stvari.
    Bitno nam je da smo u kompletnom sastavu i put pod noge
    Isprobali smo avion, vlak,autobus i brod,ali auto nam je jos uvijek najdraza opcija jer stanemo gdje nam se svidi,zadrzimo se koliko nam odgovara i onda nastavimo.
    Gdje smo,tu smo i dobro nam je.
    Pravilo je da se ne gleda na sat,TV i komp se na odmoru rijetko pali,teme o poslu,racunima,obavezama koje nas cekaju...su strogo zabranjene.
    Obozavamo "podivljati",ispasti iz "svakodnevne rutine" i uzivati.
    I uvijek kad na cesti vidimo kamping-car krene tema...ah,kako bi bilo zanimljivo jedno ljeto provesti u takvom aranzmanu,ali ne stacioniran u nekom kampu,vec polako od mjesta do mjesta prokrstariti cijelu Jadransku obalu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa
    Po naslovu nisam mogla skužiti o čemu se radi, a kad sam pročitala bilo je :shock: :shock: :shock: :? - zar netko ne voli često zgibati, zar pati za kućom? Već za tri dana? :?
    Drago mi je čuti da nas ima tako različitih. Čudila sam se djeci koja plaču za mamom (moja ne), a sad vidim da se to produži i u odraslu dob. I ja pišem popise, ali nisam dosad bila toliko pametna da ih spremim u kompjuter, hvala Matilda :D
    Da, da, odem na put i onda plačem: Gdje je moja mammmmma?, Pa me mama otprati na posao, pa kad otiđe plačem: Ja bih mammmmuuuu!!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mhm, ja sam kao mlada živjela s ruksakom na jednom ramenu, tepla sam se okolo onak ciganjski, ali otkad su se djeca rodila NE DA mi se više...

Odemo mi, nema frke, ali ne više u tolikoj mjeri kao prije. Izgustirali smo se. Nije nam stalo. Komplicirano nam je... Zalijenili smo se. Izgovora koliko hoćeš... Ali vikendica nije daleko (ako nam se hoće, odemo doma, ako ne... nema veze, kak nas je volja) a i more smo rezervirali. Mislim, ne bih voljela da moja djeca budu prikraćena samo zato jer se meni ne da...

Dovoljno je spomenuti (neki dan smo se sjetili Jezerčice, istog trena pokupili stvari i frrrr odjurili tamo) i odosmo. ALi se rado i vratimo doma. Dome, slatki dome! Mislim da je to sindrom osoba koje su tek u kasnim godinama odlučile imati svoj dom. Svuda nam je dobro, ali doma ipak najbolje!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pridružujem se onima koji se vole gnijezditi doma - strašno volim biti doma. Na putovanjima ima puno lijepih stvari, a najljepša je povratak kući. Koliko puta znam biti sretna u avionu ili nekom drugom prijevoznom sredstvu samo zbog činjenice da je usmjeren prema doma. To ne znači da bih mogla biti po cijele dane zatvorena u kući - pogotovo sad kad su ferije volimo otići van tu po gradu ili na izlete, ali najviše volim kad to traje samo jedan dan, a navečer se spava doma. Ponekad napravimo i dulje izlete, pa spavamo negdje jednu, dvije noći - pristanem na to iz racionalnih razloga, ali više volim spavati doma. Kad idemo na duže - na more, unajmimo komotni apartman kojeg privremeno pretvorim u svoj dom. Zanimljivo je da isti odnos imaju i djeca, pogotovo M. Kad smo se prošle godine vratili s mora kući njih dvoje su ljubili parkete u našem stanu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Super je to što Zdenka kaže, i ja "podomaćim" svaku sobu, apartman, bilo šta gde boravimo.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    identicnu stvar sam i ja radila, hm, duze nego sto mi je ugodno priznati i to iz petnih zila, moji jos imaju laganu nagluhost od moje dernjave
    ja to i dan danas radim, a evo ostarila 8) , doduše ne iz sveg glasa kao kad sam bila dijete, nego u sebi jer me sram ...tebi na obale Save..

vissnja samo si ti nemoj zadavati rok, ali brijem da ćeš po povratku pjevušiti i da će ti srce jače zakucati kad vidiš obrise svog grada. Ili si vezan za svoj dom ili ne.

Kao što kaže pjesma:

"Nekako s proljeća
    ja se sjetim starih drugova
    Probude se u meni
    svi derneci pijani
    Tad nosim stare cipele,
    one znaju moje ulice"

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Kad smo se prošle godine vratili s mora kući njih dvoje su ljubili parkete u našem stanu.
    Ja sam mislila da to samo moj sin radi, ljubi sve po kući kada se vratimo sa puta...

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam do nedavno bez problema putovala, odlazila kud god i nikad mi nije bilo do povratka niti sam o tome razmišljala. Međutim prije par mjeseci smo uselili u našu vlastitu kuću i baš sam se nekako vezala za nju. Stvarno mi je najlijepše kad sam u njoj, nekako sam mirna. Budući da sam iz Dalmacije, uvijek sam imala onaj predivan osjećaj topline kad bi vidjela more, onak "evo me doma napokon" a sad mi se to promijenilo, kad ulazimo u Zg mi je nekako toplo oko srca, nisam vjerovala da ću to ikad doživjeti Sad se spremamo još malo na godišnji, na more i jesam ja sretna ali stalno mi se mota po glavi, kako će moja kuća sama, cvijeće, trava....Milijun pitanja, a ne tako davno sam se smijala mami kako se može tako vezat za kuću, kao da je bitno gdje si, glavno da ti je dobro.... Valjda dođe s godinama ili kad prestaneš biti podstanar

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E da, zaboravila sam napisati da se pridružujem i onom dječjem pjevačkom zboru: Vraćam se Zagrebe...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja sam kao Zdenka: volim krenuti, volim ići, volim biti, ali se naviše volim - vratiti.
    Kad stanem u svoju kupaonicu, pod svoj tuš, kao da sav teret spadne s leđa.
    A kad legnem u svoj krevet... Milina!

Stalno negdje idemo; volim novo, volim promjene.
    Ali sam sretna kad se vratim u "bazu".

O pjevanju neću, mislim kako se podrazumijeva :D

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Citiraj Ines prvotno napisa
    identicnu stvar sam i ja radila, hm, duze nego sto mi je ugodno priznati i to iz petnih zila, moji jos imaju laganu nagluhost od moje dernjave
    ja to i dan danas radim, a evo ostarila 8) , doduše ne iz sveg glasa kao kad sam bila dijete, nego u sebi jer me sram ...tebi na obale Save..
    (i ja jos uvijek znam zamumljat malo, tek tolko )

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja još uvijek pjevam

Osim kade i kreveta najviše se veselim popiti hladnu zagrebačku vodu iz pipe

(svatko ima svoje veselje)

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja pak volim još i ući u kuhinju sa koje se pruža fenomenalan pogled na Sljeme i Gornji grad ... vraćam se Zagrebe tebi, tebi pod zidine stare... (jel' se vidi da uskoro idem na more , već počinjem a nisam još niti otišla )

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Kad smo se prošle godine vratili s mora kući njih dvoje su ljubili parkete u našem stanu.
    Ja sam mislila da to samo moj sin radi, ljubi sve po kući kada se vratimo sa puta...
    Ajme, meni, kako se moja cura veseli povratku doma, mislim da ovo i mene čeka. Inače, ja sam od onih kojima je uvijek bilo teško na srcu kad su se vraćali doma, bilo u ST, bilo u ZG, jer to sam nekako uvijek shvaćala kao povratak obavezama i radnoj rutini i donedavno (do rođenja djeteta) nam je svaki dan GO-a proveden u gradu u kojem živimo i radimo bio čista katastrofa, ali sad se ta perspektiva mijenja vjerojatno jer je na kraju dobro ono što je djetetu dobro. Moja je pjesmica bila "vozi me vlak v daljavee" i nadam se da ću, kad masteriram pakiranje, opet doći u tu fazu.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da, ovo sa pakiranjem, ja tipično nežensko - sve mi stane u ruksak Tak da pakiranje nije moj problem. Imam teoriju: ako mi usfali - kupit ću ima i tamo dućana 8)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Ajme, meni, kako se moja cura veseli povratku doma, mislim da ovo i mene čeka. Inače, ja sam od onih kojima je uvijek bilo teško na srcu kad su se vraćali doma, bilo u ST, bilo u ZG, jer to sam nekako uvijek shvaćala kao povratak obavezama i radnoj rutini i donedavno (do rođenja djeteta) nam je svaki dan GO-a proveden u gradu u kojem živimo i radimo bio čista katastrofa, ali sad se ta perspektiva mijenja vjerojatno jer je na kraju dobro ono što je djetetu dobro. Moja je pjesmica bila "vozi me vlak v daljavee" i nadam se da ću, kad masteriram pakiranje, opet doći u tu fazu.
    Takva su i moja djeca! Samo oni su orijentirani na svoje krevete i jastuke... već godinama. Vole otići, a još više se vole vratiti doma i onda su danima zabavljeni pregledavanjem svojih igračaka i stvari od kojih su dugo bili odvojeni.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    I ja sam kao Zdenka: volim krenuti, volim ići, volim biti, ali se naviše volim - vratiti.
    Kad stanem u svoju kupaonicu, pod svoj tuš, kao da sav teret spadne s leđa.
    A kad legnem u svoj krevet... Milina!

Stalno negdje idemo; volim novo, volim promjene.
    Ali sam sretna kad se vratim u "bazu".

O pjevanju neću, mislim kako se podrazumijeva :D
    moj muz svaki put po povratku kuci, naglasi kako voli nas tus koji zguli ledja
    mi imamo genijalan pritisak vode, a kod mojih, njegovih, na moru je zaista los

ja volim otiuci, volim se vratiti i kao sto Zdenka rece, podomacim svaki apartman, sobu, kucu...
    I dosta puta sam se u zivotu selila, mijenjala sredinu i svaki put sam taj dom u kojem sam trenutno smatrala svojim domom.Ja sam poprilicno prilagodljiv tip

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

MM i Nađa spavaju, a ja se spakovala za viksu. Držite mi fige da izdržim do nedelje 8)

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad sam bila dijete puno smo putovali. Moji su voljeli vidjeti svijeta, volim i ja, a moj brat stalno planira što dulja i interesantnija putovanja. Ali sjećam se iz djetinjstva da bi tata uvijek na ulazu u grad rekao :"Svugdje pođi, kući dođi". I zaista, nekako mi je to ostalo, iako sada kad putujem uglavnom je to na dva mjesta koja jednako osjećam svojima, kao Zg.

Svejedno, baš sam jučer razmišljala kako će mi kada ću biti na GO nedostajati moj krevet (to mi je prvo palo napamet), a onda je krenulo - moj tuš (jer nigdje voda ne curi takvim pritiskom kao kod mene doma ), moje cvijeće, pa kako ću bez šivaće mašine (svake godine je odlučim ne nositi sa sobom, a onda nakon par dana poručim da mi je prvi kome je usput donese, a na koncu šijem jako malo jer nas je puno u kući i vrijeme za čas prođe), pospremanje i lickanje kuće. Ma užas!

Normalno da svaki put pjevam

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •