Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: nakon otkaza

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno nakon otkaza

Ukratko, vratila sam se s porodiljnog na djetetov prvi rođendan, na svoj stari posao. U zakonski mogućem vremenu mi je uručen poslovno uvjetovan otkaz, još neko vrijeme sam u otkaznom roku a onda se prijavljujem na burzu dok se ponovno ne zaposlim negdje drugdje.

Zanima me, budući da je jedno dijete prijavljeno (zdravstveno) u mojoj firmi, kako to rješavam i prebacujem na muža i postoji li neki zakonski rok za to kojeg se moram pridržavati?

hvala

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: nakon otkaza

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ukratko, vratila sam se s porodiljnog na djetetov prvi rođendan, na svoj stari posao. U zakonski mogućem vremenu mi je uručen poslovno uvjetovan otkaz, još neko vrijeme sam u otkaznom roku a onda se prijavljujem na burzu dok se ponovno ne zaposlim negdje drugdje.

Zanima me, budući da je jedno dijete prijavljeno (zdravstveno) u mojoj firmi, kako to rješavam i prebacujem na muža i postoji li neki zakonski rok za to kojeg se moram pridržavati?

hvala
    Rok za prijavu na Zavod za zapošljavanje i na Zavod za zdravstveno osiguranje ti je isti, mjesec dana od zadnjeg dana radnog odnosa, odnosno otkaznog roka.
    Dijete može ostati osigurano preko tebe, a možete ga i prebaciti na zdravstveno preko muža, zapravo je svejedno, bitno da su oboje suprugova poreska olakšica.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

tnx piplica

oiako ne kužimkak će ostati osigurano preko mene ako ja više ne radim. prebacit ćemo na MMa pa će mi srce bit na mjestu.

ja ionako ne vjerujem da ću skoro bit na neodređeno, vjerojatnije je da ću potpisivat kojekakve male ugovore ili autorske, pa bi mi to samo bila zafrkancija.

u svakom slučaju hvala na odgovoru!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tiwi, ti kao nezaposlena osoba (ukoliko se prijaviš na HZZO u roku) imaš pravo na besplatno zdravstveno osiguranje preko HZZO-a do sljedećeg zaposlenja odnosno umirovljenja, a svi članovi obitelji koji su do tada bili zdravstveno osigurani preko tebe, mogu i dalje ostati preko tebe.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Točno,ali je bolje dijete osigurati preko muža,jer će onda za Božić dijete dobiti od tatine firme onih 600kn dara,a ako ostane osigurano preko mame,neće dobiti ništa.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa
    Točno,ali je bolje dijete osigurati preko muža,jer će onda za Božić dijete dobiti od tatine firme onih 600kn dara,a ako ostane osigurano preko mame,neće dobiti ništa.
    Jesi li sto posto sigurna u ovu informaciju?
    Jer koliko ja znam, djete ne treba biti niti prijavljeno zdravstveno niti na PK da bi roditelj od firme dobio tu isplatu ( i to je kao božićnica ili po pravilniku ili po dobroj volji poslodavca).

Moguće da griješim ali koliko me pamćenje služi tako bi tribalo bit.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod nas u firmi djelatnici dobivaju dar za dijete u prosincu za svu djecu, bez obzira preko koga su osigurana i bez obzira čija su poreska olakšica, ali možda nije u svim firmama tako... :/

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U firmi MM je pravilo da dar dobe samo djeca prijevljena na PK.

U mojoj firmi nema tog pravila, već sva djeca dobe dar.

Tako da smo mi našu djecu prijavili na MM - sad dobe poklon od obje firme.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ajde super ako uspijevate duplati poklon za dijete,ali pouzdano znam da masu firmi(državnih,uglavnom) isplaćuju taj dar za dijete isključivo i samo i jedino za djecu koja su zdravstveno osigurana preko roditelja-zaposlenika tih firmi.Dakle nema veze sa PK,već sa zdravstvenim osiguranjem.Meni,osobno se desilo da moja negdašnja firma(privatna) nije isplaćivala dar za dijete,a kći nije bila osigurana zdrvstveno preko tate koji radi u Ini i nije dobila novce,a obrazloženje je bilo da mora biti osigurana preko tate.Nakon toga smo osiguranje za malu prebacili na tatu,odnosno Inu i sljedeće i svake iza te godine je mala te novce najnormalnije dobila.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u prosvjeti su za Bozic djeca dobivala dar od obadva roditelja bez obzira kod kog su prijavljena

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kod mene mora biti osigurano zdravstveno na mene, kod mm-a ne

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •