Normalno doji dok se ne otpusti mlijeko, čim se to desi, okreće glavu i zatvara usta. Što se događa?
Normalno doji dok se ne otpusti mlijeko, čim se to desi, okreće glavu i zatvara usta. Što se događa?
mozda mu prejak mlaz
mozes pustiti da taj najjaci mlaz "odstrca" u pelenu, krpicu, maramicu, casicu, pa mu opet dati kad popusti pritisak...![]()
da, zvuči kao jak refleks otpuštanja mlijeka...
koliko je stara beba?
a ima i zgodan tekst o tome tuMajka može pomoći i sebi i bebi na dva načina:
1)pomoći bebi da se suoči sa brzim priljevom mlijeka:
-izabrati položaj za dojenje gdje se bebina se glava nalazi iznad dojke (majka leži na leđima, a beba potrbuške na njoj); položaj nogometne lopte; ležanje na boku gdje bebi višak mlijeka može iscuriti iz usta
-često podići bebu da podrigne kako bi progutala što manje zraka
-smanjiti razmake između podoja kako bi se manje mlijeka nagomilalo između obroka
-dojiti kada je beba pospana i opuštena jer će nježnije sisati pa će dotok mlijeka biti sporiji
-maknuti bebu sa dojke kada dođe do jakog otpuštanja mlijeka i vratiti ju nakon što se otpuštanje uspori
-izdajati dok se otpuštanje ne uspori i zatim dati bebi da sisa (oprez – ovo potiče dodatnu proizvodnju mlijeka, korisititi samo ako ništa drugo ne pomaže)
2)prilagoditi količinu mlijeka koja se proizvodi:
-ukoliko beba dobro dobiva na težini dati joj da sisa samo jednu dojku po podoju
-izbjegavati dodatnu stimulaciju dojke (topli tuš, izdajanje)
-između obroka stavljati hladne obloge na dojke koji će smanjiti protok krvi i proizvodnju mlijeka (držati 30 min, zatim biti barem 60 min bez obloga)
-ako jedna dojka po podoju i nakon tjedan dana ne daje rezultate, pokušati tzv. block nursing – nuditi istu dojku određeno vrijeme (npr 2-3 sata), a iz druge izdojiti samo koliko je potrebno za olakšanje (težiti k tomu da se što manje izdaja).
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1295
želim vam ugodan i lijep nastavak dojenja![]()
do sad nismo imali problema s tim.ima već 13 mj. Ne vjerujem da mu smeta to što jače ide mlijeko, ali niti ne ide pre jako!!! :?
aha, ja sam mislila da je skroz mala bebica u pitanju...
koliko sad to odbijanje traje, nekoliko dana?
u kojim položajima dojiš? jesi li pokušala promjeniti položaj?
je li možda bolestan (začepljen nosić, upala uha, soor) ili ga nešto boli?
niću li mu upravo zubići?
dojiš li ga po noći? jel bolje ide kad je pospan/u polusnu?
kako ide dohrana? jel hoće jesti?
jesu li se kod tebe dogodile neke promjene (počela uzimati lijekove, jela začinjenu hranu, trudna, promjenila dezić/šampon i sl)?
mislim da bi od svega toga mogla biti 2 razloga. zubi ili nosić!!! ne radi mi to stalno. kad je pospan tj. u snu normalno doji. dohranu uzima razičito, kako koji dan.
očito mu nešto smeta... možda mu je teško gutati ako mu je začepljen nosić... probaj mu ga malo očistiti prije podoja
vidi tekst o štrajku dojenja - ima nekoliko zgodnih savjeta
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=237
samo strpljivo,![]()