-
Od centra do brda ukazana imas cca 45 minuta. Doduse mi smo isli sami pa ne znam kako bi bilo ici s djetetom.
Mislim da dijete od 7.g. moze propjesaciti taj put. Nije previse strmo, jedini problem bi moglo biti nesto vece kamenje na pojedinim djelovima puta, ali niti to nije neka prepreka.
Mi idemo vec par godina za vrijeme godisnjeg i do sada smo vidjeli da se uspjesno penju i mladi i stari, na stakama,na koljenima, trudnice pred porod (jednu sam cak vidjela i bosu!)....
Mi smo spavali u Pansionu Mir koji je u samom centru, odmah uz Crkvu. Placali smo 10 E/osoba. Sobe su uredne, ciste, imaju balkon i svoj WC/tus. Dorucak i vise nego obilan, neprekidno su donosili namaze, sir, salamu, kruh, napitak... Mozes se dogovoriti i za rucak ali nama nije odgovarao takav dogovor pa smo rucali u restoranu u blizini. Cijene u restoranima otprilike kao i u Zagrebu.
Osoblje i vlasnici pansiona su spontani, neposredni. Sobu mozes napustiti kada ti hoces (nema onog pravila do 10 ili do 12 sati). Jos ti i oni sami kazu ako znaju da ides na neko od brda da ne odes odmah ih sobe jer se moras odmoriti kad se vratis, istusirati.....
Vise o Pansionu mozes vidjeti na
http://pansion-mir-medjugorje.com/index.htm
http://pansion-mir-medjugorje.com/sl...Medjugorje.jpg
Do Krizevca, od samog podnozja Krizevca nam je trebalo cca 90 min. U podnozju Krizevca imas parkiraliste pa do tamo ides s autom.
Obicno ostajemo po 2 dana i to tako da prvi dan dodjemo i poslijepodne odemo na Brdo Ukazanja i do kuce vidjelice Vicke (shvatit ces lako koja je jer kolona ljudi ceka pred njom). Drugi dan ujutro odmah na Brdo Ukazanja.
Ne znam sto bi ti jos tamo preporucila za vidjeti. Nama je to mjesto puno neke posebne mirne energije i penjanje na ova dva brda nam je bilo upravo dovoljno i ispunjavajuce.
Ne bi preporucila odlazak u 8.mj. i oko 15.8. jer je u to vrijeme znao biti Svjetski susret mladih pa je guzva velika, prevelika..premda i to ima svojih prednosti ---na Krizevac se penje po noci i bdije i moli cijelu noc...
Obavezno uzmite kape, kreme za suncanje, vode, cipele koje su cvrste oko zglobova.
Nadam se da sam pomogla barem malo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma