Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Kada dijete staviti u hranilicu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kada dijete staviti u hranilicu

Cure,

Za 10-ak dana moja curica navršava 6. mjeseci i krećemo sa dohranom.
    Skužila sam da nekako u to vrijeme, sa početkom dohrane, se dijete počne stavljati u hranilicu.
    E sad, to mi se nekako kosi sa onim da se dijete ne smije posjedati prije nego samo može sjediti (a ona ne može za sada sama sjediti, niti se sama posjeda).
    Premda i kad je hranim u krilu nekeko je u polusjedećem položaju. a i u kolicima je u poluležećem/polusjedećem položaju.

Što vi mislite?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dijete se stavlja u hranilicu kada je sposobno samo se posjesti i sjediti dulje vrijeme bez pridržavanja.
    do tada je možeš hraniti u krilu, pridržavajući je tako da je cijelim svojim leđima oslonjena na tvoja prsa.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A ja sam je stavila mislim sa nekih 5 mj, a samostalno je sjedila tek negdje od 8,9mj. Tako da mi taj kriterij nije bio jasan, pa nije mogla jesti lezecki. Stavikla sam je je u taj polusjedeci polozaj. Ako imas nedoumica, hrani je u AS, tamo je polozaj ionako polusjedeci.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

AS sluzi iskljucivo za transport i to je jedina situacija u kojoj dijete koje jos samostalno ne sjedi smije sjediti, tj. biti pridignuto. Beba ne smije jesti lezecki (zbog opasnosti od zagrcavanja), ali isto tako ne smije jesti ni u polusjedecem polozaju, pa je dok samostalno ne prosjedi trebas hraniti onako kako kaze apri - da sjedi u tvojem krilu, cijelim ledjima oslonjena na tvoja prsa, tako da "visi" na ruci kojom je pridrzavas.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Alyssa prvotno napisa
    AS sluzi iskljucivo za transport i to je jedina situacija u kojoj dijete koje jos samostalno ne sjedi smije sjediti, tj. biti pridignuto. Beba ne smije jesti lezecki (zbog opasnosti od zagrcavanja), ali isto tako ne smije jesti ni u polusjedecem polozaju, pa je dok samostalno ne prosjedi trebas hraniti onako kako kaze apri - da sjedi u tvojem krilu, cijelim ledjima oslonjena na tvoja prsa, tako da "visi" na ruci kojom je pridrzavas.
    Potpisujem ko kuća.
    I dodajem, nitko nije rekao da je lako.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A...- da sjedi u tvojem krilu, cijelim ledjima oslonjena na tvoja prsa, tako da "visi" na ruci kojom je pridrzavas.
    Kako ovo izvesti? Da je oslonjena, a da istodobno visi na ruci? Čemu to "vješanje"?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    A...- da sjedi u tvojem krilu, cijelim ledjima oslonjena na tvoja prsa, tako da "visi" na ruci kojom je pridrzavas.
    Kako ovo izvesti? Da je oslonjena, a da istodobno visi na ruci? Čemu to "vješanje"?
    Bitno je da ne sjedi, a kako ćeš je držati nije toliko bitno.
    Bitno je da ne opterećuje sama sebi lumbalni dio.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pa to je onaj osnovni "baby-handling" položaj za nosanje bebe, zar ne?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    pa to je onaj osnovni "baby-handling" položaj za nosanje bebe, zar ne?
    Ma ima zaista dosta načina kako se može na taj način držati dijete, a i nositi.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sorry, mozda sam se nejasno izrazila. Poanta je u tome da beba u biti ne sjedi. Zamisli kako bi je drzala da ne sjedis nego stojis, da gleda prema van i "visi" na ruci kojom je drzis. Isto tako i "sjedi" dok je hranis: oslonis je svojom rukom ledjima na sebe, ali tako da je malo kao "vuces" prema gore, tj. u takvom polozaju u kakvom bi mogla ostati i da iznenada ustanes. Ne znam je li sada jasnije :/ .

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Cubana, pokušaj nahraniti dijete držeći ga u krilu, beba koja još samostalno ne sjedi sama će ti se "objesiti" odnosno osloniti na ruku.

Ne brini, nije nikakva nauka, doći će ti spontano.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Jedino je malo teze naciljati ustasca
    Pogotovo kada beba nerado zeva,nemoguca misija :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je bio problem hraniti L. dok sjedi meni u krilu. možda i zato jer je uvik bila dite koje je teško nahranit bez kerefeka.
    pa smo nabavili as koja nije bila za auto (peg perego traveller s postoljem), ali je glumila hranilicu. položaj idealan za hranjenje, ni ležeći, ni sjedeći.
    hranilicu nije prihvatila ni kad je počela samostalno sjedit. imala je jednostavno neku averziju prema hranilici. :?

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Uh,a nasa ceka neraspakovana...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sorry, mozda sam se nejasno izrazila. Poanta je u tome da beba u biti ne sjedi. Zamisli kako bi je drzala da ne sjedis nego stojis, da gleda prema van i "visi" na ruci kojom je drzis. Isto tako i "sjedi" dok je hranis: oslonis je svojom rukom ledjima na sebe, ali tako da je malo kao "vuces" prema gore, tj. u takvom polozaju u kakvom bi mogla ostati i da iznenada ustanes. Ne znam je li sada jasnije :/ .
    Je
    To mi je jasno i normalno.
    Onaj gore opis sam totalno drugačije zamislila

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma znam da nekad totalno zapetljam objasnjenje da ni meni samoj ne bi bilo jasno .

KayaR, ne predaj se jos, ima i drukcijih iskustava! Moj malac inace mrzi sjediti (citaj: biti na mjestu), u krilu ga uspijem zadrzati vrlo kratko prije nego sto pocne negodovati i propinjati se, ali hranilica (Trip Trap) je bila pun pogodak, ne zalim nijedne lipe. Ni tu bas ne izdrzi turbo dugo, ali uspije pojesti bez problema (brzo jede, jer to je ipak gubitak vremena). Otkad sam ga pocela stavljati u hranilicu, preporodila sam se. Ako smo negdje vani pa ga moram hraniti u krilu, to je postala nemoguca misija: dize se na noge, migolji, izvrce prema podu,... jedva da ista pojede . Rezultat je da se jaaako trudim da budemo doma u vrijeme obroka .

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Alyssa
    dok mi zinemo,dok shvatimo da je hrana fina,dok prosedimo....vec cemo se nekako nahraniti u stolici :/

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja svoju pokusavam zadrzati u tako nekom polulezecem stavu, naslonjenoj meni na ledu, ali ona se uspravlja prema stolu da dohvati sve zivo - ima 7,5mjeseci, nije se jos sama posjela, zna nekako polubocno sjediti na podu - jel ok da ja nju pustam da se tako uspravlja u sjedeci kad je na meni? ne znam sta bih i kako bih drugacije, ima crve u guzi :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, i moja (još nema 6 mjeseci) isto non stop diže glavu kada je u poluležećem u kojem je nastojim hraniti i non stop se uspravlja u krilu kao da bi sjela i non stop se miče. Na kraju i ja završim u poluležećem samo da bi održala nekako taj stav.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kai sjedi samostalno vec dulje vrijeme, a u hranilicu smo ga prvi put stavili u ponedjeljak. Sad vec pristojno u njoj izgleda, ne klati se, ne klize prema dolje i uziva klopajuci samostalno.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

e da vas pitam - moja curka sad vec ima 2 tjedna se sama posjeda, ali pritom se jos uvijek pridrzava rucicama i bude malo nagnuta. jel to ok, jel mogu smatrati da se posjela ili treba cekati da se oslobodi i tog oslanjanja rucicama o pod?

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da se ne ponavljam, kopiram sebe s drugog topica, na Dobnim skupinama 0-1. Jos jedan razlog za pedijatricu :

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sorry, krivi topic

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •